FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
12
8%
Drugi
9
6%
Treći
37
25%
Četvrti
45
30%
Peti
13
9%
Šesti
12
8%
Sedmi
3
2%
Osmi
10
7%
Ispadamo iz lige
8
5%

Ukupno glasova: 149

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 22 okt 2025, 21:19

bice tribina kad nam dadnu gradjevinsku dozvolu, ko ce ti ista dati "na lijepe oci"? kako opravdati milione u nista?
znaci, kad nasi dobiju urbanisticku saglasnost pa naprave glavni projekat i opcina aminuje to, onda se moze traziti da neko ulozi?
samo ja nezz koliko smo mi bas zagrijani oko stadiona? vise mi lici na covica i njegovu "borbu" za izborni zakon a jedva ceka da ga se ne usvoji. :mrgreen:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 okt 2025, 21:34

emir79 je napisao/la:
22 okt 2025, 18:59
Konama 5 miliona za tribinu, a nama k.urac.
Ma bravo KS, sve vam yebem.
Sto bi dali pare iz budzeta na nesto sto nije u vlasnistvu tog sportskog kolektiva nego opstine.A uz to taj sportski kolektiv nikada nista nije uradio po pitanju stadiona i 12 godina ima vlasnike,dakle privatizovan.
Cak i da je sve super i bajno dovodi se u pitanje zainteresovanost i uopste smisao ulaganja u Kosevo.

Nase jedino svijetlo na kraju tunela je bilo prije 10ak godina poslije titule 2015 da smo krenuli u proces izgradnje stadiona umjesto trpanja Svena Susica,Penarandi i slicno s kojima nismo nikakav uspjeh napravili samo bezveze godinama trosili pare s kojima smo do sada Alianz Arenu mogli imati.
A opstina nikad jedan ekser u onaj stadion nece zakucati to odma da znate i svaki 'projekat' sto se pojavi je suplja.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 22 okt 2025, 21:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 okt 2025, 21:34

Evo kazu igrac je isao glavom na loptu rukaje bila uz tjelo, al prije toga govore da se nevidi..

Takodje pise nije svaki faul zuti karton, kaze bilo je ispred igraca itd itd.

Start sa ledja i rusenje igraca koji ide u napad je gospodo zuti karton a ako je imalo ostar i crveni.

Za go napisali da je igrac rukom dodao loptu namjerno itd itd.

Vrime je

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 okt 2025, 21:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
22 okt 2025, 21:34
emir79 je napisao/la:
Sto bi dali pare iz budzeta na nesto sto nije u vlasnistvu tog sportskog kolektiva nego opstine.A uz to taj sportski kolektiv nikada nista nije uradio po pitanju stadiona i 12 godina ima vlasnike,dakle privatizovan.
Cak i da je sve super i bajno dovodi se u pitanje zainteresovanost i uopste smisao ulaganja u Kosevo.

Nase jedino svijetlo na kraju tunela je bilo prije 10ak godina poslije titule 2015 da smo krenuli u proces izgradnje stadiona umjesto trpanja Svena Susica,Penarandi i slicno s kojima nismo nikakav uspjeh napravili samo bezveze godinama trosili pare s kojima smo do sada Alianz Arenu mogli imati.
A opstina nikad jedan ekser u onaj stadion nece zakucati to odma da znate i svaki 'projekat' sto se pojavi je suplja.
Zar nije logičnije da se novac da za stadion koji je u vlasništvu opštine, nego za stadion koji je u vlasništvu nekog kluba?
Meni ovo nema smisla, ali eto vi nađete opravdanje za ovu političku kurvanjsku pogan.
Sutra ce opet doći, kao i miš Mandić da nam lažu, da bi dobili glasove naših navijaĉa.
Neka idu štrumfićima yebali ih oni!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 okt 2025, 22:30

emir79 je napisao/la:
22 okt 2025, 21:53
emir79 je napisao/la:

Zar nije logičnije da se novac da za stadion koji je u vlasništvu opštine, nego za stadion koji je u vlasništvu nekog kluba?
Meni ovo nema smisla, ali eto vi nađete opravdanje za ovu političku kurvanjsku pogan.
Sutra ce opet doći, kao i miš Mandić da nam lažu, da bi dobili glasove naših navijaĉa.
Neka idu štrumfićima yebali ih oni!
Imamo 62632781 direktora nekakvi,nek se zale nek traze nek pišu.Nek urade jednom u zivotu nesto samo nam suplje bacaju nekakvim fejk maketama i videima a od toga nema nista unaprijed se zna.Zakljucak da uvijek ispastamo i kisnemo mi i jos 2000 budala.

Oni su izmoljakali stadion i od 0 prakticno napravili sadaka Camp Nou.Ko god da je finansirao njihov je i ako fkt realizuju sve ovo sto su najavili bit ce medju 3 najbolja u ovom dijelu Evrope
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 okt 2025, 22:44

napoleon72 je napisao/la:
22 okt 2025, 20:34
emir79 je napisao/la:
Ne pada ni njima s neba, ljudi se bore za stadion. Isto da kanton raspise javni poziv za subvenciju, komsija ti ode, prikupi svu dokumentaciju i preda, a ti dr.kas qrac kod kuce i zalis se kad on dobije a ti ne. Grbavica je prije 10 godina bila ruglo, nisu nikako Evropu mogli na njoj igrat, al Miske se potrudio da se uradi prvo istok, a onda je krenulo i ostalo. Sad je najbolji stadion u drzavi. Al treba se za to i izborit, lobirat, moljakat, predstavit neki plan. Mi to nemamo.
Bravo, to je upravo to. Pa nasi 10 godina samo populisticki pricaju o stadionu bez da neko konkretno nesto radi,lobira itd

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 okt 2025, 23:37

emir79 je napisao/la:

Koja je to logika ? Pa bas sto je stadion gradski oni trebaju da ulazu. Da je stadion FKS onda bi mi bili odgovorni , ovako grad,kanton, drzava trebaju da urede stadion al od tog izgleda nista . Nama ne daju stadion a oni nece da uredjuju stadion baš idotska situacija a jedino mi ispastamo . Mandic 5 godina prodaje maglu kad je kosevo u pitanju .

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 22 okt 2025, 23:55

Strahinja je napisao/la:
20 okt 2025, 15:16
IstinskiPitar je napisao/la:
20 okt 2025, 15:04
Strahinja je napisao/la:
20 okt 2025, 14:42

Da ideš ispred saveza treba ti kriticna masa, sto mi nemamo i sto ne mozes postici bez zaista krupnog poteza koji ce to potaknuti kao npr istupanje iz lige, sto je vjerovatno i jedini preostali nacin. I to sami ne mozemo ni mi, niti Velez niti Zeljeznicar.
Ne treba očekivati da Velež i Željezničar stanu uz nas.

Velež to neće uraditi, jer ima sasvim solidnu sudijsku zaštitu, zahvaljujući Premijeru Nikšiću i Semiru Kaplanu. Ne u svim utakmicama, ali je ima.

Željezničar to neće uraditi, jer će obavezno u kontru protiv nas, a i jer im navodno uskoro ulazi u klub Nijaz Brković sa ekipom kojoj sigurno normalna liga nije u interesu.
E onda šuti I trpi :thumbup:

Bez obzira, mislim da u konačnici ovakvo stanje ne odgovara ni jednim ni drugim. Zajednički nastup uvijek iziskuje i da se preko nečeg pređe, da se nešto žrtvuje da bi svima bilo bolje. Zato i jeste teško, ali je neminovno.
Budemo li mi cekali na klubove da se udruze nema od toga nista do Sudnjeg dana, narod se treba pobuniti, kakvi izlasci iz lige i sl stvari samo ti se savez naklati jos.
Jedine dvije solucije su da se prave problemi na utk repke pa da nas uefa malo smiri
Druga je da narod napravi pobunu ispred saveza svaki vikend ili sl stvari, nalupat Kazlagica u Cazinu, razbit hotel Irfe durica i sl stvari…

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 23 okt 2025, 00:01

Nema opravdanja za ove političke ublehe, kao ni za one prije ovih. Nek se priča šta hoće ali stadion Koševo bez obzira na trenutno stanje potencijal je bio i ostao da se pretvori u najbolji i najveći stadion u državi, prvenstvo radi kapaciteta ali u taj stadion grad i država nisu godinama eksera zakucali. Kažu klub treba da burgija, ok možda donekle i može ali slabo jer je to isto kao da kažeš nekom ko je u postanarima hajde burgijaj i ulaži u renoviranje gazdi koji ti renta stan ili kuću. Stadion Koševo je trebao do sada izrasti u ljepotana i simbol grada, ne radi FKS nego radi grada i države ali politički nemoralnici nisu prstom mrdnuli i ako je neko nešto obećao slagao je, a glavni razlog je što se na tom projektu slabo ko od nemoralnika može izdobriti. Stadion Koševo: Zimske olimpijske igre, vojne smotre i parade, Papa, U2, Bijelo dugme, Dino Merlin, Željko Joksimović, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari, repka, atletski događaji it'd, dok je stadion Grbavica ugostio Ljubu Aličića, šta dalje pričati.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 23 okt 2025, 08:21

mirzatele je napisao/la:
22 okt 2025, 20:54
Cimirot Elezi Ljajic vezni red da dočekam :pray:
Iskreno se nadam da Cimirot neće više ni minute dobiti nikad.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 23 okt 2025, 10:32

Ma moralo se ovo sa nacionalnim stadionom iskoristiti da se radi na Kosevu ili negdje drugo u gradu. Ovako ode stadion u Zenicu a tamo vec ima Bilino. Nema to logike

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 23 okt 2025, 10:51

Tatamata1946 je napisao/la:
23 okt 2025, 10:32
Ma moralo se ovo sa nacionalnim stadionom iskoristiti da se radi na Kosevu ili negdje drugo u gradu. Ovako ode stadion u Zenicu a tamo vec ima Bilino. Nema to logike
nasima je vrhunac imenovati tribinu po Halidu dok drugi grade tribine i to natkrivene :urnebes: a o stadionu da i ne priocam.

Naseg mamlaza briga za navijace i stadion i to se odavno zna . On da moze prebacio bi nas na otoku

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 okt 2025, 12:18

Amcho1 je napisao/la:
23 okt 2025, 00:01
Nema opravdanja za ove političke ublehe, kao ni za one prije ovih. Nek se priča šta hoće ali stadion Koševo bez obzira na trenutno stanje potencijal je bio i ostao da se pretvori u najbolji i najveći stadion u državi, prvenstvo radi kapaciteta ali u taj stadion grad i država nisu godinama eksera zakucali. Kažu klub treba da burgija, ok možda donekle i može ali slabo jer je to isto kao da kažeš nekom ko je u postanarima hajde burgijaj i ulaži u renoviranje gazdi koji ti renta stan ili kuću. Stadion Koševo je trebao do sada izrasti u ljepotana i simbol grada, ne radi FKS nego radi grada i države ali politički nemoralnici nisu prstom mrdnuli i ako je neko nešto obećao slagao je, a glavni razlog je što se na tom projektu slabo ko od nemoralnika može izdobriti. Stadion Koševo: Zimske olimpijske igre, vojne smotre i parade, Papa, U2, Bijelo dugme, Dino Merlin, Željko Joksimović, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari, repka, atletski događaji it'd, dok je stadion Grbavica ugostio Ljubu Aličića, šta dalje pričati.
I kakve to veze ima za bilo sta Bgti? Taj koncert Ljube Alicica je jedini iza rata koji je odrzan na Grbavici, i to 2006. godine (ne znam da li prije ili nakon sto je Grbavica uknjizena na FK Zeljeznicar). Kosevo kao arena sa atletskom stazom je i pogodna za sve te manifestacije. Npr na koncertu maltene isto raje stane na atletsku koliko i na teren. Tako da niko normalan ne bi ni uzeo da radi koncert na Grbavici prije nego na Kosevu.

Meni je veca bruka da i kunto i panto dodje i istjera te sa stadiona da odrzi koncert ili smotru. Dino kad je koncert pravio, mi domacu utakmicu u Travniku igrali. Ja bih radije zivio u svojoj garsonijeri od 30 kvadrata al da zatvorim i zakljucam vrata kad mi je qrcu cejf, nego u penthouseu od 300 kvadrata al da mi pljeze po stanu kad ko hoce i da ga uredjuje kako hoce (odnosno nece) bez i da me pita ista.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 23 okt 2025, 12:23

Receno je da ce krajem godine ili pocetkom sljedece se dobiti dozvole da se moze krenuti u rekonstrukciju stadiona.
bordobijeli je napisao/la:
22 okt 2025, 18:01
Dokle je doslo Mandicevo obecanje rekonstrukcije Koseva to jest natkrivanje istocne tribine ???
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 23 okt 2025, 12:42

Pa Mandic zna da je sve potrosio i nece on nista vise ulagati. Na nama je da sacekamo 3 godine , govedo otjerati i dovesti normalnog nacelnika. Samo pogledajte kako su svi oko Benjamine . Sad ce napraviti jug i onda za 3 godine kad ide predizborna reci ce ide zapad i opet ce mandat osvojiti. SVe se moze kad imas prave ljude. Mi nazalost nemamo ni u klubu ni u opstini.

Mirvic i Mandic su nase najvece zlo u klubu i oko kluba !!!!

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 23 okt 2025, 12:50

KarloIvandic je napisao/la:
23 okt 2025, 12:42
Pa Mandic zna da je sve potrosio i nece on nista vise ulagati. Na nama je da sacekamo 3 godine , govedo otjerati i dovesti normalnog nacelnika. Samo pogledajte kako su svi oko Benjamine . Sad ce napraviti jug i onda za 3 godine kad ide predizborna reci ce ide zapad i opet ce mandat osvojiti. SVe se moze kad imas prave ljude. Mi nazalost nemamo ni u klubu ni u opstini.

Mandic je sve dao sto smo trazili, to sto su levati u upravi je nesto sasvim drugo.

Uostalom, Mandic ce jos dugo biti nacelnik opcine.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 23 okt 2025, 12:54

Strpite se braćo još 15-20 godina i biće bolje.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 okt 2025, 13:03

Ne pravi njima ni Benjamina ni Tanovic od sebe, nego ljudi smaraju, prose i lobiraju na sve strane. Mi sjedimo, glasamo za "normalnog nacelnika" i cekamo da nam sam napravi. Kosevo opstaje radi nas, mi da ga napustimo zjapilo bi. A da vidim nacelnika koji ce stisnut da pokrene rusenje simbola Sarajeva, FK Sarajeva i Olimpijade, da pravi neke nebodere. Znaci za to se treba uhvatit, il da se sredjuje Kosevo il mi idemo u Butmir pa vi cekajte Merlina svako 10 godina da koncert napravi. A i moglo bi se napravit svoje, kakva je Grbavica bila prije 10-20 godina a kakva je sad? Stadion Rodjeni isto. Niko ne trazi Selhurst Park, al uz investiranja, sponzore, podrsku UEFAe, akcije navijaca... mogao bi se napravit solidan stadioncic.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 23 okt 2025, 13:06

napoleon72 je napisao/la:
23 okt 2025, 13:03

Ne pravi njima ni Benjamina ni Tanovic od sebe, nego ljudi smaraju, prose i lobiraju na sve strane. Mi sjedimo, glasamo za "normalnog nacelnika" i cekamo da nam sam napravi. Kosevo opstaje radi nas, mi da ga napustimo zjapilo bi. A da vidim nacelnika koji ce stisnut da pokrene rusenje simbola Sarajeva, FK Sarajeva i Olimpijade, da pravi neke nebodere. Znaci za to se treba uhvatit, il da se sredjuje Kosevo il mi idemo u Butmir pa vi cekajte Merlina svako 10 godina da koncert napravi. A i moglo bi se napravit svoje, kakva je Grbavica bila prije 10-20 godina a kakva je sad? Stadion Rodjeni isto. Niko ne trazi Selhurst Park, al uz investiranja, sponzore, podrsku UEFAe, akcije navijaca... mogao bi se napravit solidan stadioncic.
Lobirali smo i mi i prije Mirvica pa vazda prazna obecanja,ljudi nisu sposobni 30 godina da osposobe Olimpijski stadion toliko o njima. Nekom je politika majka a nekom maceha nas tretiraju kao da nismo iz ovog grada, dok kona nema na mapi 15 godina a daju im sakom i kapom,najlakse je sve na klub svaliti biko nece da pogleda realnu sliku. Debili mrtvi,gradskoj upravi,kantonu drzavi je preca Grbavica nego Olimpijski stadion to samo u ovoj kvazi drzavi ima.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 23 okt 2025, 13:12

Jet2Holiday je napisao/la:
23 okt 2025, 12:50

Mandic je sve dao sto smo trazili, to sto su levati u upravi je nesto sasvim drugo.

Uostalom, Mandic ce jos dugo biti nacelnik opcine.
nece ide komunjara out ne raduj se

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amidzaa, egzodus1946, Fudo, HordasFks, MaroonBjelave, napoleon72, Sanchez87hz, TefalTava, tuitamo, Turo i 163 gosta.