BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Ove povrede su Barbi legle ko budali samar.Nakon poraza ide ovako.Da smo imali tog i tog bila bi druga prica ali to je fudbal mora se naprjed do iduce pusiona tj ne odlaska ni na Evropsko.
-
Edincapitano
- Kontakt:
General505 je napisao/la: ↑22 okt 2025, 17:00Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 16:03Ali ozbiljno, koliko citam ovaj forum, niko nije napisao da idemo direktno na SP. Imas jednu utakmicu kuci protiv mrtve rumunije, sto nije nista bolja od nas nego samo igraju krkanski i trci a onda jedna teza utakmica protiv austrije ali nije da idemo u Paris igrati protiv Mbappea i kompanije.
Svak hoce da idemo na SP a da samo pobjedimo San marino i kipar, evo vam opet zlatna sansa, imate sve u svojim nogama. Izadjite fino i uzmite obe utakmice i to je to, inace ostani kuci i kraj.
**** i cigane i fake njemce, kako ih ljudi dizu a i oni se isto patili protiv Kipra kao i mi, a samo se o nama prica kako smo bili losi protiv Kipra. Austrija uzela jedva Kipar kuci na penalu koji je smijesno sviran i rumuni kiksali u gostima kao i mi.![]()
Kolega sta uzimas da i mene malo baci na pozitivu neki imaginarni svijet gdje je sve svejedno i realno
Ti ili si zalutao ovdje ili ne poznajes ovaj ciganluk u kojem zivimo godinama a i zivjecemo ili si neki klinjo koji misli da je nogomet igrati rajom pred skolom, zgradom
Vrati se malo u realnost nemoj nas zasmijavati dosta nam je naše muke
Nit sam klinjo, nit sam zalutao ali svak ima svoje misljenje, jel tako?
Jest ti zivot dobar ako ovako razmisljas, neznam ni sto ces gledati utakmice u novemberu kad vec znas sve i zivis u muki? Laganica onda zaboravi fudbal skroz i nadji nesto drugo sto te raduje
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma daj bolan, mi imamo igrace na papiru sto bi glatko mogli igrati na SP/EP. Kako se pise ovdje ispade da svaki igrac igra u nasoj ligi, niko nije rekao da trebamo osvojiti SP ali toliko smijesni drzava prodje i ostavi utisak svako SP/EP da ti taj argument s Benjom je supljak.rishovski je napisao/la: ↑22 okt 2025, 17:36Ti očigledno ne shvataš da ne postoji način da pokreneš ekipu u kojoj ti diktira tempo Tahirovic,koji je okruzen sa jos 2 ili 3 ista takva Tahira... Ljudi koji zajedno ne naprave 100 pasova za 90 minuta nemaju sta za ponudit,samim tim saznanjem možeš samo da navijaš i to je sve.Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 16:26
Treba jedan Ciro da udje u svlacioncu i da im kaze da izadjete **** im mater na drugoj strani, a ne da ih guraju s negativnim komentarima.
A što se tiče Ćire ne bi ih morao razdrmati jer pola njih ne bi dobilo uopste priliku da igra,nakon par treninga...
Ne vjerovatno koliko negative… ako ne nadate se i mislite da mozemo do uspijeha, zasto gledate tekme? Nadate se da kiksamo pa da mozete se prsiti i govoriti kako ste bili upravu?
-
BosnianDragon2024
- Kontakt:
Problem je što nas je ova Reprezentacija toliko puta razrocarala. Toliko puta smo bili u sličnim pozicijama i imali lakše puteve do EP ili SP, ali na kraju ko uvijek podbacili.Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:38General505 je napisao/la: ↑22 okt 2025, 17:00Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 16:03
Ali ozbiljno, koliko citam ovaj forum, niko nije napisao da idemo direktno na SP. Imas jednu utakmicu kuci protiv mrtve rumunije, sto nije nista bolja od nas nego samo igraju krkanski i trci a onda jedna teza utakmica protiv austrije ali nije da idemo u Paris igrati protiv Mbappea i kompanije.
Svak hoce da idemo na SP a da samo pobjedimo San marino i kipar, evo vam opet zlatna sansa, imate sve u svojim nogama. Izadjite fino i uzmite obe utakmice i to je to, inace ostani kuci i kraj.
**** i cigane i fake njemce, kako ih ljudi dizu a i oni se isto patili protiv Kipra kao i mi, a samo se o nama prica kako smo bili losi protiv Kipra. Austrija uzela jedva Kipar kuci na penalu koji je smijesno sviran i rumuni kiksali u gostima kao i mi.![]()
Kolega sta uzimas da i mene malo baci na pozitivu neki imaginarni svijet gdje je sve svejedno i realno
Ti ili si zalutao ovdje ili ne poznajes ovaj ciganluk u kojem zivimo godinama a i zivjecemo ili si neki klinjo koji misli da je nogomet igrati rajom pred skolom, zgradom
Jest ti zivot dobar ako ovako razmisljas, neznam ni sto ces gledati utakmice u novemberu kad vec znas sve i zivis u muki? Laganica onda zaboravi fudbal skroz i nadji nesto drugo sto te raduje![]()
Baraž za Euro je bio lakše morali smo pobijediti Ukrajinu, pa Island, ali opet isti rezultat. Utakmica protiv Kipra je ponovo dokazala da se stvari nisu promijenile sa novim SŠ. Naš gubitnički mentalitet će nas vjerovatno ponovo koštati u Novembru.
Naravno da mi svi koji dolazimo na ovaj forum i pratimo svaku utakmici smo bolesni za ovu Reprezentaciju al treba covjek bit realan i spustit ocekivanja.
Generalno dosta toga zavisi od utakmice u Zenici, ako se tu kojim slucajem pobjedi onda ce i hype porasti.
Do tad se nadat da ne bude vise povreda
Do tad se nadat da ne bude vise povreda
To je onaj karloboss meni se cini, taj slavi svaki porez repkeEdincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:38General505 je napisao/la: ↑22 okt 2025, 17:00Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 16:03
Ali ozbiljno, koliko citam ovaj forum, niko nije napisao da idemo direktno na SP. Imas jednu utakmicu kuci protiv mrtve rumunije, sto nije nista bolja od nas nego samo igraju krkanski i trci a onda jedna teza utakmica protiv austrije ali nije da idemo u Paris igrati protiv Mbappea i kompanije.
Jest ti zivot dobar ako ovako razmisljas, neznam ni sto ces gledati utakmice u novemberu kad vec znas sve i zivis u muki? Laganica onda zaboravi fudbal skroz i nadji nesto drugo sto te raduje![]()
Gledam zato što volim da gledam reprezentaciju u svim sportovima. Kipar je smijesna reprezentacija ali nas je na sredini nadigrala,to ti je valjda jasno.. Ne znam samo koje su to smijesne reprezentacije otisle na EP? Mi nismo nikad otišli a po tebi imamo dobre igrace na papiru.. To i jest problem sto imaš samo na papiru igrace i onda ti Džeko sa 40 godina mora zabiti San Marinu inace bi zavrsilo 0:0...Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 18:42Ma daj bolan, mi imamo igrace na papiru sto bi glatko mogli igrati na SP/EP. Kako se pise ovdje ispade da svaki igrac igra u nasoj ligi, niko nije rekao da trebamo osvojiti SP ali toliko smijesni drzava prodje i ostavi utisak svako SP/EP da ti taj argument s Benjom je supljak.rishovski je napisao/la: ↑22 okt 2025, 17:36Ti očigledno ne shvataš da ne postoji način da pokreneš ekipu u kojoj ti diktira tempo Tahirovic,koji je okruzen sa jos 2 ili 3 ista takva Tahira... Ljudi koji zajedno ne naprave 100 pasova za 90 minuta nemaju sta za ponudit,samim tim saznanjem možeš samo da navijaš i to je sve.Edincapitano je napisao/la: ↑22 okt 2025, 16:26
Treba jedan Ciro da udje u svlacioncu i da im kaze da izadjete **** im mater na drugoj strani, a ne da ih guraju s negativnim komentarima.
A što se tiče Ćire ne bi ih morao razdrmati jer pola njih ne bi dobilo uopste priliku da igra,nakon par treninga...
Ne vjerovatno koliko negative… ako ne nadate se i mislite da mozemo do uspijeha, zasto gledate tekme? Nadate se da kiksamo pa da mozete se prsiti i govoriti kako ste bili upravu?![]()
To je realnost a ne negativa... Al to sto smo losi ne znaci da necu gledat i navijati.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Super si to napisao "Koja smiješna reprezentacija je igrala Euro". Zaključimo da su sve ozbiljne reprezentacije igrale Euro. Igrala je Rumunija prosle Euro, i inakon sto tri godine nisu izgubili na domaćem terenu oni izgube od nas. Ali svi će prije zapamtit taj X protiv Kipra nego pobjedu protiv Rumunije. 
Ne znam koliko je pametno mijenjati sistem pred ovakve utakmice, kao što ne znam ni u kakvom stanju će doći naši za ove mečeve (pogotovo Kolašinac i Dedić), ali sam stava da bi nama najbolje odgovaralo da igramo 3-4-2-1 sa dvije desetke. Za Kerima je to poznat sistem još iz Leverkusena, a vjerujem da bi se i Esmir mogao snaći. S tom taktikom bi koliko-toliko sakrili mane u sredini terena i nekreativnost, a maksimizirali bi stvari gdje smo najjači (nazad i po strani).
Vasilj
Barišić Katić Muharemović
Dedić Tahirović Gigović Kolašinac
Bajraktarević Alajbegović
Džeko
Vi pojedini uopšte ne kontate šta većina ovdje danima piše,druže dobio si Rumuniju ali ti i dalje nemas igru... Nije problem ni izgubiti ni remizirati,ali daj da vidimo nesto što bi nam dalo nadu za budućnost. Probaj neke druge igrače,formaciju.. Kad ces probat ako neces sad,ionako je rekao da nije cilj da se ide na prvenstvo,dakle nemaš šta izgubiti. Al jok on ce ići do kraja iako zna da sa ovom sredinom i antitalentima nema čemu da se nada.Kapetan je napisao/la: ↑22 okt 2025, 22:16Super si to napisao "Koja smiješna reprezentacija je igrala Euro". Zaključimo da su sve ozbiljne reprezentacije igrale Euro. Igrala je Rumunija prosle Euro, i inakon sto tri godine nisu izgubili na domaćem terenu oni izgube od nas. Ali svi će prije zapamtit taj X protiv Kipra nego pobjedu protiv Rumunije.![]()
Mi nismo vise ni za kog prijetnja i to su svi skontali...imas Džeku koji više ne može 20 minuta odigrat kvalitetno a igrat ce ti obje tekme po 90 minuta i imas igraca manje...plus poletnog Tahirovića na sredini.. A vi pojedini i dalje maštajte o tome da je velika stvar dobiti Rumuniju na otvaranju kvalifikacija a kad bude trebalo zapeti,gledat cemo kako se vuku ko prebijene mačke po Bilinom Polju...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Pored onakvog trenera u Salkeu vidi ko nas vodi.Sabane ustaj vrjeme je davno bilo.
Ako svi ovdje kazete za nesto da je "crno" a to izgleda kao "bijelo", trebam li se ja stopiti sa masom i reci da je "crno"? Definitivno NE, za mene ne trebaju drugi mislit, sam cu istrazit, pogledat utakmicu i napisat svoje misljenje.rishovski je napisao/la: ↑23 okt 2025, 01:26Vi pojedini uopšte ne kontate šta većina ovdje danima piše,druže dobio si Rumuniju ali ti i dalje nemas igru... Nije problem ni izgubiti ni remizirati,ali daj da vidimo nesto što bi nam dalo nadu za budućnost. Probaj neke druge igrače,formaciju.. Kad ces probat ako neces sad,ionako je rekao da nije cilj da se ide na prvenstvo,dakle nemaš šta izgubiti. Al jok on ce ići do kraja iako zna da sa ovom sredinom i antitalentima nema čemu da se nada.Kapetan je napisao/la: ↑22 okt 2025, 22:16Super si to napisao "Koja smiješna reprezentacija je igrala Euro". Zaključimo da su sve ozbiljne reprezentacije igrale Euro. Igrala je Rumunija prosle Euro, i inakon sto tri godine nisu izgubili na domaćem terenu oni izgube od nas. Ali svi će prije zapamtit taj X protiv Kipra nego pobjedu protiv Rumunije.![]()
Mi nismo vise ni za kog prijetnja i to su svi skontali...imas Džeku koji više ne može 20 minuta odigrat kvalitetno a igrat ce ti obje tekme po 90 minuta i imas igraca manje...plus poletnog Tahirovića na sredini.. A vi pojedini i dalje maštajte o tome da je velika stvar dobiti Rumuniju na otvaranju kvalifikacija a kad bude trebalo zapeti,gledat cemo kako se vuku ko prebijene mačke po Bilinom Polju...
Ovo je treca najmladja reprezentacija u kvalifikacijama naravno da igra pomalo oscilira, treba strpljenja da stvari legnu na svoje mjesto. A i pored toga rezultati su bolji nego u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko kada smo imali i Pjanica. U sredini terena trenutno koga bi zvao da ima kvalitet da zamijeni trenutni vezni red, ja nisam primijetio da je iskocio neki talentirani veznjak, dakle zoves sta imas.
Za razliku od prve utakmice sa Rumunijom stasali su Bajraktarevic, Alajbegovic i Omerovic niti jedan od njih nije bio u kombinaciji za prvu utakmicu, takodjer Muharemovic je bio na klupi a sada je prva postava. Svako ko ne vidi pomak od tada pa do sada, ima problem sam sa sobom a ne ljudima koji vide te promjene na bolje.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ma nece Vico tolerisat trece mjesto. Ako su Kodro i Faruk nakon 3/4 utakmica dobili nogu, Sergej ce itekako nakon 20 tekmi dobit nogu. Proces Euro28 moze se macku o rep okacit u to samo Sergej i strucni stab vjeruju. Noga ide ako ne izbori baraz u to sam 99% siguran.
Već sam pisao, ovdje bi nakon par utakmica popljuvali Mirona Muslica kada bi vidjeli da imamo posjed lopte 30%.
Sto se tiče Vice i tjeranja selektora i SS, od toga nema ništa, bez obzira bio baraz izboren ili ne!
Sto se tiče Vice i tjeranja selektora i SS, od toga nema ništa, bez obzira bio baraz izboren ili ne!
jel mu generalno prosjek 30% ili onako lupas:-)
evo pogledah zadnjih 5 tekmi salkea...ako sam dobro zapamtio 59%, 60%, 39%,32%30%...logicno je da ce biti manji prosjek kada rano povedu 2-0 na teskom gostovanju i rutinski cuvaju rezultat.
Mozes pisati sta hoces, ali ovo sto mi igramo pod Barbom nema veze sa vezom:-)
Najlakse je reci kako je kolasinac ispadao, kako dedic stalno ispada, dzeko ne moze, esmir neodgovoran, kerim sebican itd itd.
Jos lakse je reci da nam u svakoj tekmi fali neko od najboljih igraca, a na predpoziv stavis faking djakovca i onda nas "iznenadis" sa besirovicem:-).
ali slusaj, ipak smo dobili rumuniju u gostima, sto je najbolji rezultat od brazila!
kamo srece da me Barba za 20 dana demantuje i odvede nas na svjetsko.
Nikad.Ja recimo Peteva nisam nikad nazvao Sabanom jer vidim da pošteno radi i zna.Tako da i ovog iz Salkea nebi sigurno jer ga Svabo nebi drzo zato sto ima bradu.Dakle Fergusonon Gvardiola zajedno za Barbu.
-
General505
- Kontakt:
babino je napisao/la: ↑23 okt 2025, 13:27jel mu generalno prosjek 30% ili onako lupas:-)
evo pogledah zadnjih 5 tekmi salkea...ako sam dobro zapamtio 59%, 60%, 39%,32%30%...logicno je da ce biti manji prosjek kada rano povedu 2-0 na teskom gostovanju i rutinski cuvaju rezultat.
Mozes pisati sta hoces, ali ovo sto mi igramo pod Barbom nema veze sa vezom:-)
Najlakse je reci kako je kolasinac ispadao, kako dedic stalno ispada, dzeko ne moze, esmir neodgovoran, kerim sebican itd itd.
Jos lakse je reci da nam u svakoj tekmi fali neko od najboljih igraca, a na predpoziv stavis faking djakovca i onda nas "iznenadis" sa besirovicem:-).
ali slusaj, ipak smo dobili rumuniju u gostima, sto je najbolji rezultat od brazila!
kamo srece da me Barba za 20 dana demantuje i odvede nas na svjetsko.
Kratko i jasno
- katalinski
- Kontakt:
Ne znam kakav je odnos u tom strucnom stabu , ali valjda ima jos neko ko odlucuje uz Barbareza. Super je bilo vidjeti Spahica pored njega protiv Malte, i da nemaju internih sukoba .nadati se da ce se bolje svi spremiti za ove 2 za nas standardne odlucujuce utakmice ( jer mi istorijske uvijek gubimo).
Ne moze ovo Barbarez sam kako treba odraditi. Treba mu pomoć, previse je gresaka od kako je na klupi.
Odabir igraca , pozicije, taktika, pristup, nacin igre, pristup tokom igre
Ne moze ovo Barbarez sam kako treba odraditi. Treba mu pomoć, previse je gresaka od kako je na klupi.
Odabir igraca , pozicije, taktika, pristup, nacin igre, pristup tokom igre
Ajvatar
Nema on tebe šta demantovati.
Naša realnost i prije početka kvalifikacija je 3. mjesto!!!
Ako ugrabimo šta iznad toga, dobro i bi.
Sto se tiče posjeda, uzeo si premali uzorak.
U Championshipu a evo i u Cvajti je taj posjed na 30-ak posto. Naravno da ce biti par utakmica na oko 50, ali to je rijetkost.
Sad možeš ići na priču kvaliteta timova koje je vodio. U tom slučaju nemoj precjenjivati ni našu reprezentaciju.
Mi smo još uvijek po kvalitetu 3. šešir.
Bitno je da je ranije imalo veze s vezom to sto smo igrali ako nema kod ovog stručnog štaba?!
@katalinski, naravno da ne odlučuje sam Barbarez, već mu pomaze stručni stab.
Edit: ne trebaš ti meni @babino govoriti šta valja a šta ne valja. Vrlo dobro to znam. Kao sto znam koliko ova ekipa vrijedno radi i koji su potencijalni kandidati koji bi ih mogli naslijediti. Tako da neka ih još uvijek.
Bolje ekipa koja vrijedno radi a steka u igri, nego ekipa koja ne radi a niti ih igra i rezultati prate.
Za ovu prvu ekipu bar postoji nada da će ih i rezultati propratiti.
Naša realnost i prije početka kvalifikacija je 3. mjesto!!!
Ako ugrabimo šta iznad toga, dobro i bi.
Sto se tiče posjeda, uzeo si premali uzorak.
U Championshipu a evo i u Cvajti je taj posjed na 30-ak posto. Naravno da ce biti par utakmica na oko 50, ali to je rijetkost.
Sad možeš ići na priču kvaliteta timova koje je vodio. U tom slučaju nemoj precjenjivati ni našu reprezentaciju.
Mi smo još uvijek po kvalitetu 3. šešir.
Bitno je da je ranije imalo veze s vezom to sto smo igrali ako nema kod ovog stručnog štaba?!
@katalinski, naravno da ne odlučuje sam Barbarez, već mu pomaze stručni stab.
Edit: ne trebaš ti meni @babino govoriti šta valja a šta ne valja. Vrlo dobro to znam. Kao sto znam koliko ova ekipa vrijedno radi i koji su potencijalni kandidati koji bi ih mogli naslijediti. Tako da neka ih još uvijek.
Bolje ekipa koja vrijedno radi a steka u igri, nego ekipa koja ne radi a niti ih igra i rezultati prate.
Za ovu prvu ekipu bar postoji nada da će ih i rezultati propratiti.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 23 okt 2025, 14:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, adrenaline323, CAGarfia, Edincapitano, s4mke i 87 gostiju.