Postao/la Lokomotifa » 18 okt 2025, 21:24
Nije se večeras umiralo od ljepote, ali tri boda su tri boda. Ne mislim ja da je iko od igrača večeras bio loš kako neki ovdje pišu. Ali činjenica je da ne smijemo dozvoliti Posušju da nam 35 minuta dominira na Grbavici. Da smo slučajno primili neki gol ili odbijanac bilo bi nam baš baš teško preokrenuti i imali bi situaciju kao protiv Radnika i Rudara. Na sreću nije se desilo, ali slažem se sa Adžemom da je prvih pola sata za ozbiljnu analizu. U narednom periodu moramo vježbati i trenirati dominaciju kroz posjed, jer ne možemo svaku tekmu pustiti protivnika da nas napada, a mi se branimo i čekamo kontru. To možeš protiv Borca ili Zrinjskog, ali ne možeš protiv Posušja na Grbavici. Ovo nije kritika, ovo je čisto savjet da budemo još bolji. VTŽ!
P. S. Moram reći suđenje večeras na Grbavici korektno, ali nas yebu gostovanja kad je suđenje u pitanju. Na Grbavici je jako teško krasti Željezničar, svi znamo zbog čega.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."