FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
63
21%
2. Borbu za Evropu
139
47%
3. Sredinu tabele
50
17%
4. Borbu za opstanak
46
15%

Ukupno glasova: 298

GIBRA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GIBRA » 18 okt 2025, 21:05

NerminFatic je napisao/la:
18 okt 2025, 20:57
Virtu4l je napisao/la:
18 okt 2025, 20:47
Ja fakat ne znam ko je skautirao ovog Koningsa, pa po statistici se vidi da frajer ne daje golove, jbt u drugoj ligi Holandije je zabio samo 29 golova iz preko 200 utakmica.
Garant se racunalo ma on ce kod nas to lakse i slucno. Velika fula nasih u procjeni. Tesko ce tu ici sporazumni a ne vidim razlog da ostane nakon decembra. Radije Krpu vratiti u tim, majke mi.
Nemoj majke ti da gledam vojnika kako pravi bespotrebne faulove kod korner zastavice protivničkog gola ili kad izadjemo u presing pa on napravi faul u napadu, il kad imamo momentu pa se on sa nekim zakači
Ili kad uzima aut ko bek pa nikoga nema u 16ercu pa ga nikad nema tamo gdje treba biti

Nemoj
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 18 okt 2025, 21:10

Tako ste pisali za Hamzu isto. Otjerat ga, ne zna trcati, levat I slicno. Strucnjaci veliki nema sta.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 okt 2025, 21:12

Koning nazalost prvi igrac koji treba bolju zamjenu
Jaganjac i Rakic su mladi i vise doprinose
Krpic nam ne treba
Ako imamo pare ima u Norveskoj prvoj ligi Bojadzic (26) napadac i bio bi pun pogodak
Nije tamo standardan i nije ekipa koja ce se boriti za neku Europu, a zabijao je u prvoj ligi i bio prosle sezone najbolji strijelac druge norveske lige
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 okt 2025, 21:15

Konings je manje los bio danas nego u ranijim utakmicama. Ipak smo pobjedili, cak bih rekao da smo igrali bolje kad su nazalost Sosic i Milosevic morali da napuste teren. Posusje i nije imao snage i pogtovo opcija na klupi za nesto vise tako da nam je mozda i to islo na nasu stranu.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 18 okt 2025, 21:19

Budaletine koje su tjerale Adzema nakon tri kola su isti koji sad u pobjedi pisu koga treba otjerati, nema pojma. Kakvi bolidi

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 18 okt 2025, 21:24

Nije se večeras umiralo od ljepote, ali tri boda su tri boda. Ne mislim ja da je iko od igrača večeras bio loš kako neki ovdje pišu. Ali činjenica je da ne smijemo dozvoliti Posušju da nam 35 minuta dominira na Grbavici. Da smo slučajno primili neki gol ili odbijanac bilo bi nam baš baš teško preokrenuti i imali bi situaciju kao protiv Radnika i Rudara. Na sreću nije se desilo, ali slažem se sa Adžemom da je prvih pola sata za ozbiljnu analizu. U narednom periodu moramo vježbati i trenirati dominaciju kroz posjed, jer ne možemo svaku tekmu pustiti protivnika da nas napada, a mi se branimo i čekamo kontru. To možeš protiv Borca ili Zrinjskog, ali ne možeš protiv Posušja na Grbavici. Ovo nije kritika, ovo je čisto savjet da budemo još bolji. VTŽ!

P. S. Moram reći suđenje večeras na Grbavici korektno, ali nas yebu gostovanja kad je suđenje u pitanju. Na Grbavici je jako teško krasti Željezničar, svi znamo zbog čega.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 18 okt 2025, 21:37

Što se tiče Koningsa on je imao povredu i lično ga je Adzem doveo, zašto? On zna, vidjet ćemo, ali Hamza mi je sve draži. Nagrađuje se golovima i igra leđima mu je odlična. O pobjedi nemam šta reći, nazad je fino izgledalo, naprijed na pogon brzih igrača fino odrađivali. 1:0 rutinski priveli kraju.... Bilo bi super dobiti u Prijedoru da se Velež sačeka pred 10000 :bih:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 18 okt 2025, 21:38

Lokomotifa je napisao/la:
18 okt 2025, 21:24
Nije se večeras umiralo od ljepote, ali tri boda su tri boda. Ne mislim ja da je iko od igrača večeras bio loš kako neki ovdje pišu. Ali činjenica je da ne smijemo dozvoliti Posušju da nam 35 minuta dominira na Grbavici. Da smo slučajno primili neki gol ili odbijanac bilo bi nam baš baš teško preokrenuti i imali bi situaciju kao protiv Radnika i Rudara. Na sreću nije se desilo, ali slažem se sa Adžemom da je prvih pola sata za ozbiljnu analizu. U narednom periodu moramo vježbati i trenirati dominaciju kroz posjed, jer ne možemo svaku tekmu pustiti protivnika da nas napada, a mi se branimo i čekamo kontru. To možeš protiv Borca ili Zrinjskog, ali ne možeš protiv Posušja na Grbavici. Ovo nije kritika, ovo je čisto savjet da budemo još bolji. VTŽ!

P. S. Moram reći suđenje večeras na Grbavici korektno, ali nas yebu gostovanja kad je suđenje u pitanju. Na Grbavici je jako teško krasti Željezničar, svi znamo zbog čega.
Izvini druze ali se ne slazem za sudjenje - ako je tebi ono ok, ja ne znam. U najmanju ruku tendenciozno. Na pocetku tekme 3 puta igraju ljudi rukom ne svira nista. Svira nama aut i onda da aut posusju, onaj linijski kod istoka ne zna ni sta sudi, pogubi se (zbunio se sta su mu instrukcije i da ne bude preofiran)… katastrofa..

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 18 okt 2025, 21:41

zeljodogroba je napisao/la:
18 okt 2025, 21:38

Izvini druze ali se ne slazem za sudjenje - ako je tebi ono ok, ja ne znam. U najmanju ruku tendenciozno. Na pocetku tekme 3 puta igraju ljudi rukom ne svira nista. Svira nama aut i onda da aut posusju, onaj linijski kod istoka ne zna ni sta sudi, pogubi se (zbunio se sta su mu instrukcije i da ne bude preofiran)… katastrofa..
Sve OK drug, ali to su sve sitne situacije što si pobrojao. Kad bi tražili dlaku u jajetu nema sudije na svijetu koji savršeno sudi i 100% bez greške. Ovaj sudija večeras nije zakidao na ključnim stvarima, čak je pustio i neki tempo, nije sjeckao igru i prekidao opasne napade. Ako iko kritikuje sudije to sam ja, ali večeras je ovo bilo solidno.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 okt 2025, 21:46

Niko od sudija koji moraju siljiti ne zele da sude tekme na Grbavici. A lagano se puni casa i kap ce da je prelije.

Danas sudija kao da je opipavao puls tribina. Mislim da ce nasi ganjati i ubrzo presretati sudije po magistralama/autoputu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 18 okt 2025, 21:53

18 okt 2025, 21:41
zeljodogroba je napisao/la:
18 okt 2025, 21:38

Sve OK drug, ali to su sve sitne situacije što si pobrojao. Kad bi tražili dlaku u jajetu nema sudije na svijetu koji savršeno sudi i 100% bez greške. Ovaj sudija večeras nije zakidao na ključnim stvarima, čak je pustio i neki tempo, nije sjeckao igru i prekidao opasne napade. Ako iko kritikuje sudije to sam ja, ali večeras je ovo bilo solidno.
Slazem se, ali mislim da je imao priliku da bi vrlo jednostavno ponovio situcija iz sirokog, bijeljine, pokazao na penal itd. Samo ne bi volio da pocnemo svi kolektivno da se mirimo sa tendencioznim sudjenjem i da se udaramo nogom u zicagu kad nas samo puno ne opljackaju..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 okt 2025, 21:54

Zna li se sta je Sosicem ? samo da nije koljeno :pray:

Argentina je napisao/la:
18 okt 2025, 21:46
Niko od sudija koji moraju siljiti ne zele da sude tekme na Grbavici. A lagano se puni casa i kap ce da je prelije.

Danas sudija kao da je opipavao puls tribina. Mislim da ce nasi ganjati i ubrzo presretati sudije po magistralama/autoputu.
To ce se desiti 100%, mozda i ubrzo. Raja je odavno poprilicno nadrkana na sudije i sav ovaj cirkus oko lige.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 okt 2025, 22:00

Ova parola nije samo poruka na papiru..
U to sam siguran.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 18 okt 2025, 22:11

avalPacidoroP je napisao/la:
18 okt 2025, 22:00
Ova parola nije samo poruka na papiru..
U to sam siguran.
:opaopa:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 okt 2025, 22:12

Jednostavno se treba stvoriti atmosfera linča i Manijaci su jedina grupa u državi koja to može iznijeti, Horde Zla trenutno nemaju taj kapacitet. Da taj gospodin od momenta kada bude delegiran pa do utakmice samo razmišlja šta mu je činiti. Večerašnja poruka je bila veoma jasna i nedvosmislena.

Ove sezone nemamo tim za titulu... naredne ćemo možda imati i sigurno da nećemo zalud bacati novac i krvavo raditi da bi nam sve to na kraju neko oteo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 18 okt 2025, 22:28

Bodove piši, igru briši. Mada nije to toliko ni loše bilo. Bespotrebno prepadanje na početku utakmice i grč prvih 35 minuta.
Nadao sam se da ćemo Posušje načeti i prvih petnaestak minuta i sve bi puno bolje i lakše išlo. Šteta par prilika i poluprilika što su upropaštene zbog sebičnosti igrača. Nadam se da će i SŠ malo poraditi na tome da napadačima. Brže treba ići taj zadnji pas.

Nadam se da kod Madžida nisu krizni ligamenti u pitanju. Isto tako se nadam da kod Denija nije teže stradala loža. Brz oporavak momci !

Suma sumarum. Nova pobjeda i nova odlično posjećena utakmica. Oproštaj od Babuke Halida - Respekt ! 👏🏻👏🏻👏🏻 🙌🏻.

Idemo dalje, idemo naprijed. VTŽ !
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 18 okt 2025, 22:30

Treba dodati da bi Hamza imao dodatan gol ili dva da nije bilo onih offside odluka.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 18 okt 2025, 22:55

Dangubić bi u ovu ekipu i na ovakvu igru lego ko budali šamar, prelako smo ga pustili, a doveli znatno slabije igrače.

Manijaci 🫡🩵
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 18 okt 2025, 23:04

Samo da madzid bude dobro

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 18 okt 2025, 23:04

Na koju se konkretno povredu cilja kod Sosica? Nisam pratio utakmicu

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.