FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Karić: Nije situacija sjajna i bajna, ali sam prihvatio ‘klupu’ radi Slobode!
Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet 'deka'. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone - zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić
Desk14. 10. 2025.Fudbal, Izdvajamo, Sport
(Denis Karić je bio pomoćnik Miroslavu Ćiri Blaževiću u sezoni 2013/2014. – Foto: Miro Petrović, arhiva)
‘Dijete Slobode’, Denis Karić, vodit će danas od 16 sati prvi trening tuzlanske Slobode. Nakon ostavke Igora Jankovića, nije bilo puno vremena, a ni opcija, za izbor novog ‘kormilara’ tuzlanskog fudbalskog broda.
Vijest je za Tuzlalive.ba potvrdio sam Karić, doskorašnji trener juniora, inače, jedan od igrača kojeg s pravom svrstavaju u legende kluba.
– Upravo sam završio razgovor s predsjednikom Azmirom Husićem. Situacija nije sjajna i bajna, ali ovo je prilika da se Slobodi pomogne. To je moj klub i uvijek ima prioritet. Nisam postavljao nikakve uslove, osim izbora pomoćnika, jer mi trenutno u stručnom štabu imamo jedino Mirsada Dedića i Edina Ribića, analitičara – kaže Karić, koji je nakon igračke karijere mahom vodio omladinske selekcije tuzlanskog kluba, ali je već bio u ‘kriznim situacijama’ na kormilu Slobode.
Uostalom, svojevremeno je bio prvi pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića i to je posljednja njegova uloga u Stručnom štabu Slobode (juni 2014. godine – op.a.), osim u Omladinskom pogonu gdje je bio koordinator, rukovodilac, te trener juniora s kojima je osvajao trofeje na nivou biH.
Što se tiče izbora pomoćnika, Karić kaže kako je situacija veoma teška.
– Mi nemamo trenera ni u omladinskim selekcijama. Naši treneri su u radnom odnosu u drugim firmama i poslije posla dolaze da treniraju djecu. Nikad situacija nije bila teža. Moj izbor je bio Ragib Omerović, ali njegovog sina, Maka, u beogradski klub Mega odveo je menadžer Miško Ražnjatović. Mali je košarkaški talenat. Za njim je otišla i supruga (Jadranka – op.a.). Ragib je dobar trener, ali kazao mi je da ne bi bio potpuno skoncentrisan na rad u Slobodi, pošto i on često odlazi sinu u Beograd – objasnio je novi šef Stručnog štaba Slobode.
Dodao je da će pokušati u narednim danima pronaći nekoga ko će mu pomoći, ali i dodaje.
– Trebat će svaka pomoć, ali ja sam trener radnik. Ništa mi nije mrsko, od postavljanja čunjeva, pa do vođenja treninga. To je moj posao i navikao sam na rad. No, posla ima za svakog ko zna raditi – ističe Karić.
Sloboda je u osam kola nanizala tri poraza, nalazi se na 5. mjestu sa 13 bodova, zaostaje za rivalima.
– Sve je još dostižno. Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet ‘deka’. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone – zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić.
Sloboda u narednom kolu gostuje ekipi Bratstva iz Gračanice, koja je trenutno posljednja na prvenstvenoj tablici, ali se budi. Bit će to zanimljiv duel, a za očekivati je da će ishod biti zadovoljavajući za Klub s Tušnja i novog šefa struke. (mp)
Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet 'deka'. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone - zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić
Desk14. 10. 2025.Fudbal, Izdvajamo, Sport
(Denis Karić je bio pomoćnik Miroslavu Ćiri Blaževiću u sezoni 2013/2014. – Foto: Miro Petrović, arhiva)
‘Dijete Slobode’, Denis Karić, vodit će danas od 16 sati prvi trening tuzlanske Slobode. Nakon ostavke Igora Jankovića, nije bilo puno vremena, a ni opcija, za izbor novog ‘kormilara’ tuzlanskog fudbalskog broda.
Vijest je za Tuzlalive.ba potvrdio sam Karić, doskorašnji trener juniora, inače, jedan od igrača kojeg s pravom svrstavaju u legende kluba.
– Upravo sam završio razgovor s predsjednikom Azmirom Husićem. Situacija nije sjajna i bajna, ali ovo je prilika da se Slobodi pomogne. To je moj klub i uvijek ima prioritet. Nisam postavljao nikakve uslove, osim izbora pomoćnika, jer mi trenutno u stručnom štabu imamo jedino Mirsada Dedića i Edina Ribića, analitičara – kaže Karić, koji je nakon igračke karijere mahom vodio omladinske selekcije tuzlanskog kluba, ali je već bio u ‘kriznim situacijama’ na kormilu Slobode.
Uostalom, svojevremeno je bio prvi pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića i to je posljednja njegova uloga u Stručnom štabu Slobode (juni 2014. godine – op.a.), osim u Omladinskom pogonu gdje je bio koordinator, rukovodilac, te trener juniora s kojima je osvajao trofeje na nivou biH.
Što se tiče izbora pomoćnika, Karić kaže kako je situacija veoma teška.
– Mi nemamo trenera ni u omladinskim selekcijama. Naši treneri su u radnom odnosu u drugim firmama i poslije posla dolaze da treniraju djecu. Nikad situacija nije bila teža. Moj izbor je bio Ragib Omerović, ali njegovog sina, Maka, u beogradski klub Mega odveo je menadžer Miško Ražnjatović. Mali je košarkaški talenat. Za njim je otišla i supruga (Jadranka – op.a.). Ragib je dobar trener, ali kazao mi je da ne bi bio potpuno skoncentrisan na rad u Slobodi, pošto i on često odlazi sinu u Beograd – objasnio je novi šef Stručnog štaba Slobode.
Dodao je da će pokušati u narednim danima pronaći nekoga ko će mu pomoći, ali i dodaje.
– Trebat će svaka pomoć, ali ja sam trener radnik. Ništa mi nije mrsko, od postavljanja čunjeva, pa do vođenja treninga. To je moj posao i navikao sam na rad. No, posla ima za svakog ko zna raditi – ističe Karić.
Sloboda je u osam kola nanizala tri poraza, nalazi se na 5. mjestu sa 13 bodova, zaostaje za rivalima.
– Sve je još dostižno. Treba nam dosta dobrog rada i malo sreće. Nisam još razgovarao s igračima, danas ću. Mislim da su to dobri momci. Nema velike razlike između nas i drugih, sve je to u pet ‘deka’. Samo treba promijeniti pristup igri. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku sezone – zaključio je novi šef Slobodine struke, iskusni Denis Karić.
Sloboda u narednom kolu gostuje ekipi Bratstva iz Gračanice, koja je trenutno posljednja na prvenstvenoj tablici, ali se budi. Bit će to zanimljiv duel, a za očekivati je da će ishod biti zadovoljavajući za Klub s Tušnja i novog šefa struke. (mp)
Sa srecom Denisu. U ovakvoj situaciji nismo nesto u mogucnosti da biramo imena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sretno Dena. Ovo je trenutno jedini način.
- Beduin
- Kontakt:
Mi smo inace poznati po gubljenju obraza, vazda merhametli i to nas ukopava.
Ali hajde, i Azmir je imao toliko aferima i na kraju opet docekan kao svetac, pa tako da moramo/moraju zazmiriti i na Kariceve gluposti.
Mozda nas iznenadi vodjenjem ekipe, samo da to ne bude prenaglasen drugarski odnos jer mu je to ponajveca mana, dobar sa svima i svaki ce gledati da to iskoristi za vlastitu korist. Mozda Azmir ne dopusti sve to u ogromnoj mjeri, ali opet...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ako krenu natkrivati i sanirati tribinu, kako su azurni, uradit ce je za jedno 15 godina 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
ma nema nista ni od ove sezone, realno ovo je patanja i da se udje u ligu sta je cilj opet ispasti. Nemas stadion, nemas navijace, nemas pare, nemas omladinski pogon
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Panone sezone Ciro je bio samo tu da se publika vrati, a sve konce i treninge je vukao Denis. Moja puna podrska Denisu Karicu
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
- Beduin
- Kontakt:
Sjecam se kako je tad pokojni Ciro govorio da igraci ne vole kondicione treninge i generalno previse trcati jer im je monotono pa je obrnutom filozofijom davao im da vise treniraju s loptom i kroz igru i trku ganjaju formu i spremu.
Ali jedan je Ciro.
Ali jedan je Ciro.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kada su počeli igrači pametovati pokojnom Ćiro u vezi treninga "polomio" ih je na zagrijavanju da nisu sedmicu mogli doći sebi. Ali Ćiro je bio vrhunski trener, za razliku od igrača...
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Sto se tice onih igraca i ovih trenutnih, daj Boze da bi ijedan mogao igrati u onoj ekipi kad smo usli.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne bi me cudilo da je on iza ledja pregovarao sa njima.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kontekst braćo, kontekst 

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Cuo sam da je Jankovic previse bio mlak prema igracima i zato i jesu ovakvi rezultati, nemas autoritet i ne mozes ti bit sa svim igracima dobar, dobar je covjek i to stoji ali kao trener si pokazao da si slab, Zlatan Nalic je za njeg Ferguson realno
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Otkud uopste ovo gofno da bude pravni zastupnik?Fudbalski klub Sloboda mogao bi ostvariti saradnju sa turskim prvoligašem Trabzonsporom.
Murat Iskender, potpredsjednik turskog velikana, danas su sastao sa Suadom Suljićem, pravnim zastupnikom Slobode. Kako saznaje Faktor njih dvojica su razgovarali o poslovno tehničkoj saradnji dva kluba.
Ona bi se ogledala u tome da bi klubovi zajednički radili edukacije trenera, ali i da bi mogli razmjenjivati igrače.
Iz Trabzonspora su pozvali delegaciju Slobode da budu njihovi gosti, što će se, kako saznajemo, dogoditi tokom zimske pauze.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Fakat sam mislio u pocetku da ce napraviti rezultat, momak je jest kulturan, fin ali ovima treba baraba, definitivno....da im yebe sve po spisku, mada tesko, to je mogao samo Ciro i Husref

Ma nek nas prate, s njIma ne treba uopste ulazit u rasprave, za mene su Sarajlije gospoda u odnosu na Zenicane, vise volim u Sarajevo otic svakako
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.