Amar Dedić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Amar Dedić
Dedić prije 10 godina ne bi nikad dobio poziv ni da debituje u reprezentaciji, otprilike je taj nivo kvaliteta.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Menalo kompletniji desni bek.
-
- Kontakt:
Ne znam sta je u pitanju, ali Nodi kaze da se ne smije vise...mozda ga djevojka odyebala. 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Beduin
- Kontakt:
Totalno razocarenje u ove zadnja 2 okupljanja. Prema naprijed totalno indisponiran i neupotrebljiv. A treba da bude lider ove nove ekipe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- PasodelMar
- Kontakt:
Ne mora on po defaultu ni ići toliko prema naprijed. Njegov problem je što je kao bek otanjio u odbrani, ne djeluje dobro u odbrani, ne postavlja se dobro, a naprijed djeluje bezopasan tako da je cjelokupan utisak loš. Problem je isto što mi mijenjamo kroz svaku utakmicu centralne bekove i tu nema konstante ni u čemu.
- Beduin
- Kontakt:
Istina da je povukao rucnu i u odbrani, mozda i iz bojazni od povreda pa ne ide onako srcano, ali spominjem tu igru prema naprijed jer ga to kroz karijeru krasi, odlicni prodori i okomit ulazak naprijed, a sad ne moze skoro nikoga proci, petlja previse s loptom. Bas me je razocarala njegova igra u zadnje vrijeme, mada i na klupskom nivou u zadnje vrijeme je pao kao i cijela mu ekipa.PasodelMar je napisao/la: ↑12 okt 2025, 22:29Ne mora on po defaultu ni ići toliko prema naprijed. Njegov problem je što je kao bek otanjio u odbrani, ne djeluje dobro u odbrani, ne postavlja se dobro, a naprijed djeluje bezopasan tako da je cjelokupan utisak loš. Problem je isto što mi mijenjamo kroz svaku utakmicu centralne bekove i tu nema konstante ni u čemu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kemo Alispahic predlozio Barbarez da gurne Amara u sredinu, vjeruje da bi se tu bolje snasao zbog svoje brzine, trke i solidne pas igre.
-
- Kontakt:
Bio je ovdje jedan specijalac sto je tvrdio da Dedica treba staviti na zadnjeg veznog.

Gvardiola je u Bayernu prebacio Lahma na zadnjeg veznog koji je do tada bio desni bek. S obzirom da nema Šunjica, mada je to previše rizično u najvažnijoj utakmici.
Joj kad se sjetim19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 11:26Bio je ovdje jedan specijalac sto je tvrdio da Dedica treba staviti na zadnjeg veznog.![]()

naprijed rejal
Ide Malić na zadnjeg veznog ako se oporavi 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- PasodelMar
- Kontakt:
Odigrao bi bolje na zadnjem veznom nego što igra na lijevom beku ili kao lijevi winger.19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 11:26Bio je ovdje jedan specijalac sto je tvrdio da Dedica treba staviti na zadnjeg veznog.![]()
-
- Kontakt:
On je perfektno krilo sa ogranichenim defanzivnim zadatcima .on i memic na krila .. uigravanje sa Bazdarom i Demirovicem zavrsnice kao i pritisak na napad .. svakome cemo tim moci nsprsvit problem
-
- Kontakt:
Kad je tacno odigrao perfektno kao krilo?MostarNeretva je napisao/la: ↑15 okt 2025, 19:56On je perfektno krilo sa ogranichenim defanzivnim zadatcima .on i memic na krila .. uigravanje sa Bazdarom i Demirovicem zavrsnice kao i pritisak na napad .. svakome cemo tim moci nsprsvit problem
Igrao je lijevo krilo protiv Rumunije, bio igrac manje na terenu.
ja sam konto da kad ga lijepo vrati na desnog beka da ce igrat ko sto i treba i bit bukv prevaga na terenu,bar po onome sto sam vidjeo u benfici s početka sezone.19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 20:24Kad je tacno odigrao perfektno kao krilo?MostarNeretva je napisao/la: ↑15 okt 2025, 19:56On je perfektno krilo sa ogranichenim defanzivnim zadatcima .on i memic na krila .. uigravanje sa Bazdarom i Demirovicem zavrsnice kao i pritisak na napad .. svakome cemo tim moci nsprsvit problem
Al vidjeli smo i protiv Kipra da je i nazad loš a i naprijed,nadam se da ce kliknuti u ovim utakmicama u novembru.
-
- Kontakt:
To je majstore do trenera , uigravanja i do okoline . stavi ovu trojku na vrh Dedic , Demir, Memic i ima da prsti u oba pravca. Umjesto Demira moze i Bazdar . Samo ne Dzeko , sa njim u liniji pada sva taktika19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 20:24Kad je tacno odigrao perfektno kao krilo?MostarNeretva je napisao/la: ↑15 okt 2025, 19:56On je perfektno krilo sa ogranichenim defanzivnim zadatcima .on i memic na krila .. uigravanje sa Bazdarom i Demirovicem zavrsnice kao i pritisak na napad .. svakome cemo tim moci nsprsvit problem
Ono sto sam ja do sad vidio19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 20:24Kad je tacno odigrao perfektno kao krilo?MostarNeretva je napisao/la: ↑15 okt 2025, 19:56On je perfektno krilo sa ogranichenim defanzivnim zadatcima .on i memic na krila .. uigravanje sa Bazdarom i Demirovicem zavrsnice kao i pritisak na napad .. svakome cemo tim moci nsprsvit problem
Dedic je dobar desni bek u 3:5:2 formaciji
Odnosno wing back, a u 4:3:3 treba ga staviti na desno krilo
Dediceva strana je desna i ne moze igrati lijevo kao sto igra desno
……………..Bazdar
Memic. Alajbegovic Dedic
Brzina, dobar sut, agresivnost
Desnog beka treba da igra neko koprcav kao Gazibegovic
Vjerujem da bi Dedic i Gazibegovic bili odlicni zajedno na desnoj strani
Plus znaju se i obojica su igrali austrijsku ligu sto nam odgovara za naredne utakmice
Vjerujem da bi to najbolja hemija bila i da se njih dvojica odlicno razumiju
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 15 okt 2025, 21:07, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Barba jesi li to ti ?
Dedić i Gigovic krila.
Dedić i Gigovic krila.
Njemu niko ne moze pomoci, posjeduje neke kvalitete ali strasno limitiran desni bek.
Volio bih da mi neko objasni njegov doprinos? Zna nekad predriblati igraca jacom nogom i to je to. Gdje su ubacaji, pasovi, centarsutevi, ubacivanje iz drugog plana?
A da ne spominjem defanzivne nekvalitete, dezorijentiranost i generalno bezvolja.
Volio bih da mi neko objasni njegov doprinos? Zna nekad predriblati igraca jacom nogom i to je to. Gdje su ubacaji, pasovi, centarsutevi, ubacivanje iz drugog plana?
A da ne spominjem defanzivne nekvalitete, dezorijentiranost i generalno bezvolja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.