NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Iceplayer
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Iceplayer » 13 okt 2025, 00:40

Mislim da nema šanse da narod skupi toliki novac, to može jedino savez da pogura. A grad treba da nastavi ulagati u infrastrukturu i kadar. Za par godina konstantnog rada može se mnogo toga lijepoga napraviti.

Koliko lijepa stvar bi bila da savez napravi teren, a grad sanira tribinu i ulaze u stadion...

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 13 okt 2025, 11:45

Samo strani investitora i dobar UO je rjesenje, nadam se da ce gradinacelnik uspjet dovuci koga.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 okt 2025, 13:32

Risonja99 je napisao/la:
13 okt 2025, 11:45
Samo strani investitora i dobar UO je rjesenje, nadam se da ce gradinacelnik uspjet dovuci koga.
Ma nema nista od tog stranog investitora. Jedini sportski kolektiv koji ima ulagaca u drzavi je FK Sarajevo, a i tamo je to daleko od idealnog. Kod nas zakon o sportu jos nije definisan, i iako smo u srcu Europe i generalno dobra sredina za ulagati niko nece da daje pare, a da pri tome nije siguran.

Ovaj upravni odbor je daleko od idealnog, ja sam pojedinicima licno nisam nikako dobar, al treba biti realan i reci da rade jako dobar posao, sve greske koje su napravili su takoder prihvatljive, a stvari na kojim kaskaju su stvar ne znanja, ili nespremnosti zbog sire situacije. Model po kojem radi klub trenutno je jedini realan, samo sto pored finansija koje grad obezbjedi moraju doci sponzori. E tu gradonacelnik treba i mora lobirati kako zna i umije.

Pored kulture koja se za vrijeme njihovog mandata dosta popravila, sa sportom odnosno uspjehom Jedinstva vladali bi narednih 100 godina u gradu. Sad je do njih hoce li biti pametni. Al opet treba biti svjestan da bi nama za igranje u PL u kojem ne bi bili kanta za nabijanje trebalo sigurno 4-5 miliona maraka plus da se sve ove i najsitnije greske dovedu na minimum. Te cifre je ogromno izgovoriti, a ne kamol obezbjediti ali to je realnost. Ukoliko se ne razmislja tako, na neki realan period najbolje nam je vrijeme za istupiti iz lige iz xy razloga. Valjalo bi da opet na kraju sezone, Sasa ili neko iz uprave sjedne onako sa Aljom i u vidu neku podcasta kaze nesto vise o ovim stvarima.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 okt 2025, 14:48

Ma od investitora nema nista, mozda i bolje. Imao je Celik investitora pa sta, evo ima i FKS...

Svaka cast sto je Zvanicna objavila sazetke iz Gabele. Drugi gol totalno neregularan, Goska naravno. Ovo kolo smo tanji za Zaru koji je pozutio.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 okt 2025, 14:57

harden je napisao/la:
13 okt 2025, 14:48
Ma od investitora nema nista, mozda i bolje. Imao je Celik investitora pa sta, evo ima i FKS...

Svaka cast sto je Zvanicna objavila sazetke iz Gabele. Drugi gol totalno neregularan, Goska naravno. Ovo kolo smo tanji za Zaru koji je pozutio.
imali smo i mi :rol: :rol: :rol: :rol:
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 14 okt 2025, 09:20

Vidim OFK Bihać renovira glavni teren. Zar ì Jedinstvo ne moze pronaći ñeki model finansiranja

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 14 okt 2025, 13:20

InatSilniBosanski je napisao/la:
13 okt 2025, 13:32
Risonja99 je napisao/la:
13 okt 2025, 11:45
Ma nema nista od tog stranog investitora. Jedini sportski kolektiv koji ima ulagaca u drzavi je FK Sarajevo, a i tamo je to daleko od idealnog. Kod nas zakon o sportu jos nije definisan, i iako smo u srcu Europe i generalno dobra sredina za ulagati niko nece da daje pare, a da pri tome nije siguran.

Ovaj upravni odbor je daleko od idealnog, ja sam pojedinicima licno nisam nikako dobar, al treba biti realan i reci da rade jako dobar posao, sve greske koje su napravili su takoder prihvatljive, a stvari na kojim kaskaju su stvar ne znanja, ili nespremnosti zbog sire situacije. Model po kojem radi klub trenutno je jedini realan, samo sto pored finansija koje grad obezbjedi moraju doci sponzori. E tu gradonacelnik treba i mora lobirati kako zna i umije.

Pored kulture koja se za vrijeme njihovog mandata dosta popravila, sa sportom odnosno uspjehom Jedinstva vladali bi narednih 100 godina u gradu. Sad je do njih hoce li biti pametni. Al opet treba biti svjestan da bi nama za igranje u PL u kojem ne bi bili kanta za nabijanje trebalo sigurno 4-5 miliona maraka plus da se sve ove i najsitnije greske dovedu na minimum. Te cifre je ogromno izgovoriti, a ne kamol obezbjediti ali to je realnost. Ukoliko se ne razmislja tako, na neki realan period najbolje nam je vrijeme za istupiti iz lige iz xy razloga. Valjalo bi da opet na kraju sezone, Sasa ili neko iz uprave sjedne onako sa Aljom i u vidu neku podcasta kaze nesto vise o ovim stvarima.
Slažem se, mislim da u narednom periodu treba poraditi na nekim vecim suradnjama sa klubovima iz kantona jer pravilo u21 uzima maha, posto vecina klubova nema juniore na kantonu oni guraju svoje igrace iz kadeta u seniore i tako mozemo dobiti igraca 2-3 god. I ne moramo se oslanjati na neke iz TK jer realno ove godine da imamo isti lvl u21 igraca kao prosle bili bi prvi sasvim sigurno.

Svakako da financijski je sve to tesko izvest i negdje sam slusao da ce biti taj zakon o sportu pa bi se moglo nesto i ocekivati od privatnika jer ovo je sramota da Bihac i USK nema premijer ligu osim Cazina i nekih manje gledanih sportova, samo se sjetim hype-a protiv Zrinjskog i sve mi je jasno koliki to potencijal ima. Kao i KK Željo.

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 14 okt 2025, 13:23

LloriS je napisao/la:
12 okt 2025, 00:59
Gledam video na Gosk fb stranici, njihove prilike, ovo sto je Bilic branio danas je cudo, koliko je samo momak napredovao u zadnjih godinu i pol, kakve je odbrane imao protiv Stupcanice, Viteza a evo danas i protiv Goska, nije to slucajno sigurno, mislim da imamo golmana za duzi period kojeg treba dobro platiti da ostane u nasem klubu, jer je stvarno mlad 23 godine.
Istina samo ima jos nedostataka kod ubacaja sa strane i djelimicno prvi gol je njemu na dusu, al je dosta napredovao pod Doksom pa kasnije pod Fajkijem.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 14 okt 2025, 13:51

Ja sam u više navrata tvrdio sa je Bilić bolji golman od Miloševića, on je još uvijek relativno mlad za golmana i treba mu utakmica tj. dodatnog iskustva. Ako ga budemo pametni imamo golmana za budućnost i eventualni transfer u dogledno vrijeme.

Pobjeda u Gabeli je Bilićeva pobjeda.

Protiv Travnika nema kartoniranog Zarića, samo pobjedom ovjeravamo bodove iz Gabele i zbog toga treba zapeti sve snage.

Imamo evidentan problem sa U21 igračima, iako je moglo biti i gore, Ali Mahmud je dao gol i nadam se da će se trgnuti, Jašarević i Šetkić ne pokazuju za sada kvalitet, Stipić je bio kartoniran, ali i on dosta oscilira.

Nisam stigao ići do stadiona. Hoće li biti postavljene nove klupe za rezervne igrače i šta je sa stolicama, da li je to završeno?
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

SilaNebeskaHA
Kontakt:

Post Postao/la SilaNebeskaHA » 14 okt 2025, 16:48

imali smo i mi investitora ISU NANINOG doveli ga veliki navijaci s planom i programom :D

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 14 okt 2025, 18:17

Bilic me iznenadio, i svaka mu cast na svemu do sad. Drago mi je i sto je dobio priliku, kad se sjetim golmana Nanica muka mi bude. Ovakav golman ulijeva povjerenje u odbranu i ekipa bude 50% jaca. Dokle su stigli sa stolicama, hoce se zaserafiti do utakmice? Kako napreduje pomocni, sve stoji mjesec dana. Ne razumijem te stvari nikako

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 14 okt 2025, 19:12

nebeskasila je napisao/la:
14 okt 2025, 18:17
Bilic me iznenadio, i svaka mu cast na svemu do sad. Drago mi je i sto je dobio priliku, kad se sjetim golmana Nanica muka mi bude. Ovakav golman ulijeva povjerenje u odbranu i ekipa bude 50% jaca. Dokle su stigli sa stolicama, hoce se zaserafiti do utakmice? Kako napreduje pomocni, sve stoji mjesec dana. Ne razumijem te stvari nikako
Trenutno tj. prije par minuta sam prošao, radi 5-6 ljudi na postavljanju stolica, mislim da su članovi uprave…pomoćni stoji, klupi za rezervne igrače ni na vidiku, ekipa trenira u Žegaru na stadionu, vjerovatno da se očuva teren do subote…

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 14 okt 2025, 20:16

Sreca pa javlja fino vrijeme , nema kise nikako. Ne daj Boze da pada kisa 6-7 dana ne bi mogli igrati nikako. Steta sto nema navijaca , da ns dodje 100 zavrsili bi za koji sat sve jbt

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 okt 2025, 17:32

slika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 okt 2025, 18:58

LloriS je napisao/la:
15 okt 2025, 17:32
slika
Ova tribina kad se okreci ce biti bombona.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 15 okt 2025, 20:17

Mozda puno trazim, al kako su se stolice mogle 99/00 staviti pod konac, a sada bjeze redovi i slova…

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 okt 2025, 20:34

Chevalier je napisao/la:
15 okt 2025, 20:17
Mozda puno trazim, al kako su se stolice mogle 99/00 staviti pod konac, a sada bjeze redovi i slova…
Ne znam koju sliku gledas, vjerujem da je popravljeno to. Staviti stolice pod konac nije nikakva mudrost, daleko od toga.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 15 okt 2025, 21:15

Chevalier je napisao/la:
Ako gledas sliku sa Zvanicne vjerovatno tako uslikano, ali sve je napravljeno bas onako kako treba biti

Izgleda prelijepo. Samo okreciti sve grafite i na nama je onda da cuvamo to sto imamo

SN1996BIHAC
Kontakt:

Post Postao/la SN1996BIHAC » 15 okt 2025, 21:40

SilaNebeskaHA je napisao/la:
14 okt 2025, 16:48
imali smo i mi investitora ISU NANINOG doveli ga veliki navijaci s planom i programom :D
Pričaš gluposti. Prvi put ga je doveo Suhret Fazlic.

Drugi put Suhret par puta dolazio kod njega u kafic i molio ga, gradonacelnik konstantno bio na telefonu s njim. Nisu imali nikog boljeg u tom momentu.

A to sto je SN presutala na polusezonu kad je gradonacelnik rekao vi ste ga trazili to je drugi par opanaka, tj sto niko nije imao hrabrosti reci mu istinu i suprostaviti se.

Znalo se medju navijacima da covjek nema pare ali isto tako se znalo da covjek ima konekcije i znanje o fudbalu koje ovi nasi trenutno pojma nemaju. I ovaj put i prosli on je sastavljo ekupi u zadnji momenat. I plus zadnji put dosao ozbiljno bolestan da pomogne Jedinstvu!

IstokZapad
Kontakt:

Post Postao/la IstokZapad » 15 okt 2025, 22:23

nebeskasila je napisao/la:
15 okt 2025, 21:15
Chevalier je napisao/la:
Ako gledas sliku sa Zvanicne vjerovatno tako uslikano, ali sve je napravljeno bas onako kako treba biti

Izgleda prelijepo. Samo okreciti sve grafite i na nama je onda da cuvamo to sto imamo
Zato sto stolice uopce nisu zaserafljene i ne kontam sta rade ovo, poslazu stolice samo i onda ih poslije utakmice vjetar i ljudi razbacaju, koja je svrha ... hm .. pitam za druga

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Taree i 6 gostiju.