KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Zubac, Salić, Gutić, West… Igrači od kojih nemaš nikakve koristi. Pametan menadžer bi spojio njihove četiri plate i doveo jednog kvalitetnog igrača.
-
- Kontakt:
Još jedna stvar gdje se gleda nerealno to je podrška publike . 15 godina Bosna prakticno nije postojala i skenderija je bila prazna i to trrba vremena da se "odgoje" navijaci da dolaze i daju podršku a ne kazalište. Ja nisam pesimista i ne gledam tragično ovaj poraz , samo treba sagledati stvari realno i podržati KK Bosnu , kao što sam rekao najbitnije da ovo ne bude ples jednu sezonu nego da svake sezone budemo bolji i bolji.
**** kod nas 95% ljudi prati samo fudbal, a doci ce samo ako je neka bitna utakmica za neko trofej.Vise se raje skupi po seoskim futsal turnirima nego po utakmicama domacih liga u kosarci i rukometubordobijeli je napisao/la: ↑12 okt 2025, 18:55Još jedna stvar gdje se gleda nerealno to je podrška publike . 15 godina Bosna prakticno nije postojala i skenderija je bila prazna i to trrba vremena da se "odgoje" navijaci da dolaze i daju podršku a ne kazalište. Ja nisam pesimista i ne gledam tragično ovaj poraz , samo treba sagledati stvari realno i podržati KK Bosnu , kao što sam rekao najbitnije da ovo ne bude ples jednu sezonu nego da svake sezone budemo bolji i bolji.
kk royal
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Bec jucer dugo drzao egal u gostima kod Spartaka, a Ilirija isto drzi egal na poluvremenu protiv Zadra. Bice tesko dobiti bilo koga u ovoj grupi...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Poraz kao poraz. Nista ne boli i pobjeda apsolutno nista ne bi promijenila u samom konceptu ove sezone koja je od prvog dana sklapanja rostera osudjena da se nece dobro zavrsiti.
Ekipa jednostavno nema energiju. Nema hemije medju igracima, a razlog je vrlo jednostavan. Ko ista zna o kosarci, zna da su igraci najvece KURVE, da oproste svi na izrazu ko god cita. Igraci vrlo brzo procitaju gdje sta smiju i koja je gornja granica. Young, Persons, itd. su vec uvidjeli da trenerski staff (iskljucujem Amera fizioterapeuta, jer je majstor svog zanata), jednostavno nije dorastao ovom zadatku. Data je u ruke igracka covjeku koji se jednostavno ne moze nametnuti. Pozicija za Acu je da bude neki koordinator izmedju prvog tima i razvojnog, to je njegov maksimum nazalost. Jednostavno se on ne moze nametnuti. Audige igra svoju igru, napucavat ce statistiku da dogodine zabode bolji klub.
Halilovic NIJE centar, a nije ni cetvorka bez suta. Covjek je vec u godinama, izrovljen povredama, bori se on koliko god moze, ali tokom sezone ce tesko moci bolje od ovog danas jednostavno. U odbrani ne moze da brani teske centre, rijese to lagano, noge su prespore da brani pokretne centre.
Salica ne treba komentarisati. Decko nema kvalitet da igra ABA ligu uopste, ali nije on kriv, kriv je onaj koji idalje misli da on to moze pa makar i na nivou 15 minuta. Vodili su se utakmicom protiv Vojvodine gdje sve pogodio, ali ovo je neki drugi nivo. Zupca ne treba komentarisati takodjer, a posebna prica je West. Covjek ni otvorene suteve ne moze da pogodi, a sut mu je najjace oruzje. O organizaciji igre ne treba uopste govoriti. Kovacevic je idealna Miskova varijanta. Uvaljao ih je dosta po regiji i Europi, da su imali prostora za napredak bili bi kod njega, da imaju veci kvalitet bili bi po ozbiljnim klubovima. Ovako nam je samo skart uvalio da uzme 5/6.000,00 eura mjesecno. Jedan manje na lageru, rekli bismo. Gutica sam vec danas komentarisao, sto prije se Bosna razidje s njim, bice i njemu bolje. Ali sad kad malo bolje razmislim, 2.500 eura i nije lose, cak ce otici i proputovati dosta s Bosnom u ovoj sezoni, a sudeci po njegovoj kvaliteti minute nece vidjeti.
Persons i Atic na parketu ne funkcionisu. Obojica traze loptu u rukama i guse jedan drugog, nece funkcionisati. Atic je jos pod uticajem Eurobasketa gdje je bio u odlicnoj formi i imao je dosta vremena loptu u rukama, sticajem okolnosti jer ni Roberson nije klasicni playmaker. Persons mora imati loptu u rukama i da nisu istovremeno na parketu njih dvojica.
Young se mora trznuti. 250K dolara po sezoni je razloga da mora postati nosilac ove ekipe. Tacno se znalo kako ce Mega igrati danas i ti odmah cim su krenuli u jurnjavu, kreces se ganjati s njima. Acina greska potpuno. Cim je uveo Salica npr. otisli smo u kontraritam odmah.
Dubravko je potrosio mnogo svog vremena i vremena ljudi oko sebe na totalno beznacajne stvari. Prati se svaki komentar na facebooku i instagramu, brisali se mjesecima losi komentari, samo zeli da vidi pozitivne stvari. Vanredne sastanke zakazivao stalno kada su pocele informacije da cure iz kluba, jednostavno ludio od pisanja po forumu. Bavio se totalno nebitnim stvarima, koje su sad dosle na naplatu. Kada sam napisao par stvari, odmah je kroz par dana izasao intervju s planovima, sta i kako dalje, a ustvari doveo Joju i pretplatio ga. Jojine metode su zamrle, nema od toga nista. Dok on to skonta, proci ce dosta vremena, a nista se nece napraviti.
Nazalost, on licno ne zraci pozitivnom energijom, niko ga ne voli, ne privlaci ljude za Bosnu, ne okuplja ljude oko sebe i da pravi sinergiju kluba, navijaca i igraca. Mora jednostavno da prestane biti tvrdoglav, nece da slusa nikoga. Jedno vrijeme mu je gospodin Sulejman Begovic davao savjete, proteklih sezona pokusavao doprijeti do njega, ali nista se nije desavalo. On idalje misli da je ovo biznis, platis ljude malo bolje i oni sve odradjuju. Ne, ovdje nije 2+2=4, ovdje ima dosta sive, nije sve crno i bijelo.
Ekipa jednostavno nema energiju. Nema hemije medju igracima, a razlog je vrlo jednostavan. Ko ista zna o kosarci, zna da su igraci najvece KURVE, da oproste svi na izrazu ko god cita. Igraci vrlo brzo procitaju gdje sta smiju i koja je gornja granica. Young, Persons, itd. su vec uvidjeli da trenerski staff (iskljucujem Amera fizioterapeuta, jer je majstor svog zanata), jednostavno nije dorastao ovom zadatku. Data je u ruke igracka covjeku koji se jednostavno ne moze nametnuti. Pozicija za Acu je da bude neki koordinator izmedju prvog tima i razvojnog, to je njegov maksimum nazalost. Jednostavno se on ne moze nametnuti. Audige igra svoju igru, napucavat ce statistiku da dogodine zabode bolji klub.
Halilovic NIJE centar, a nije ni cetvorka bez suta. Covjek je vec u godinama, izrovljen povredama, bori se on koliko god moze, ali tokom sezone ce tesko moci bolje od ovog danas jednostavno. U odbrani ne moze da brani teske centre, rijese to lagano, noge su prespore da brani pokretne centre.
Salica ne treba komentarisati. Decko nema kvalitet da igra ABA ligu uopste, ali nije on kriv, kriv je onaj koji idalje misli da on to moze pa makar i na nivou 15 minuta. Vodili su se utakmicom protiv Vojvodine gdje sve pogodio, ali ovo je neki drugi nivo. Zupca ne treba komentarisati takodjer, a posebna prica je West. Covjek ni otvorene suteve ne moze da pogodi, a sut mu je najjace oruzje. O organizaciji igre ne treba uopste govoriti. Kovacevic je idealna Miskova varijanta. Uvaljao ih je dosta po regiji i Europi, da su imali prostora za napredak bili bi kod njega, da imaju veci kvalitet bili bi po ozbiljnim klubovima. Ovako nam je samo skart uvalio da uzme 5/6.000,00 eura mjesecno. Jedan manje na lageru, rekli bismo. Gutica sam vec danas komentarisao, sto prije se Bosna razidje s njim, bice i njemu bolje. Ali sad kad malo bolje razmislim, 2.500 eura i nije lose, cak ce otici i proputovati dosta s Bosnom u ovoj sezoni, a sudeci po njegovoj kvaliteti minute nece vidjeti.
Persons i Atic na parketu ne funkcionisu. Obojica traze loptu u rukama i guse jedan drugog, nece funkcionisati. Atic je jos pod uticajem Eurobasketa gdje je bio u odlicnoj formi i imao je dosta vremena loptu u rukama, sticajem okolnosti jer ni Roberson nije klasicni playmaker. Persons mora imati loptu u rukama i da nisu istovremeno na parketu njih dvojica.
Young se mora trznuti. 250K dolara po sezoni je razloga da mora postati nosilac ove ekipe. Tacno se znalo kako ce Mega igrati danas i ti odmah cim su krenuli u jurnjavu, kreces se ganjati s njima. Acina greska potpuno. Cim je uveo Salica npr. otisli smo u kontraritam odmah.
Dubravko je potrosio mnogo svog vremena i vremena ljudi oko sebe na totalno beznacajne stvari. Prati se svaki komentar na facebooku i instagramu, brisali se mjesecima losi komentari, samo zeli da vidi pozitivne stvari. Vanredne sastanke zakazivao stalno kada su pocele informacije da cure iz kluba, jednostavno ludio od pisanja po forumu. Bavio se totalno nebitnim stvarima, koje su sad dosle na naplatu. Kada sam napisao par stvari, odmah je kroz par dana izasao intervju s planovima, sta i kako dalje, a ustvari doveo Joju i pretplatio ga. Jojine metode su zamrle, nema od toga nista. Dok on to skonta, proci ce dosta vremena, a nista se nece napraviti.
Nazalost, on licno ne zraci pozitivnom energijom, niko ga ne voli, ne privlaci ljude za Bosnu, ne okuplja ljude oko sebe i da pravi sinergiju kluba, navijaca i igraca. Mora jednostavno da prestane biti tvrdoglav, nece da slusa nikoga. Jedno vrijeme mu je gospodin Sulejman Begovic davao savjete, proteklih sezona pokusavao doprijeti do njega, ali nista se nije desavalo. On idalje misli da je ovo biznis, platis ljude malo bolje i oni sve odradjuju. Ne, ovdje nije 2+2=4, ovdje ima dosta sive, nije sve crno i bijelo.
-
- Kontakt:
Mislim da zaključke donosimo prerano . Sredina tabele u ABA ligi i ako se uspije proci grupa u europi to je sasvim ok za prvu sezonu povratka Bosne. Što se tiče rostera licno mi je žao što nisu tu Gega i Vrabac domaci momci koji su atletski jaki i recimo danas bi koristili protiv ove trke i brze igre Mege .
-
- Kontakt:
Ideja, niti koncept ne postoje, to je bolnije od svakog poraza. Da imamo cilj da razvijemo 1/2 igraca, da se ekipa uigrava, itd, sve bi to bilo ok. Na teren su danas izasli samo da “odrade” posao, kao da nije prva utakmica sezone i kao da se ne igra s ekipom koja je dozivjela brodolom u Ljubljani u proslom kolu za koju se znalo da ce biti ekstra napaljena danas. Niti kod jednog igraca nisam vidio zar u ocima, spremnost da se pofajtaju za loptu, da se odigra jaka odbrana.bordobijeli je napisao/la: ↑12 okt 2025, 21:45Mislim da zaključke donosimo prerano . Sredina tabele u ABA ligi i ako se uspije proci grupa u europi to je sasvim ok za prvu sezonu povratka Bosne. Što se tiče rostera licno mi je žao što nisu tu Gega i Vrabac domaci momci koji su atletski jaki i recimo danas bi koristili protiv ove trke i brze igre Mege .
Eto izgubi Zadar u Ljubljani. Nevjerovatna zavrsnica...
- VensanKasel
- Kontakt:
Zadar izgubio od Ilirije , a pobjedio Crvenu Zvezdu .
Crvena Zvezda dobila prvaka Evrope u gostima .
Po današnjoj logici @Amirutah1988 , Ilirija bi rutinski pobjedila prvaka Evrope Fenerbahce

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
- Kontakt:
Ma ok sve stoji . Al po meni ne treba biti baš kritican prema klubu koji se nakon 15 godina probudio i napravio iskorak u odnosu na predhodni period . Da ima propusta ima sigurno al ja gledam s pozitivne strane da se Bosna vratila i igra ABA ligu .DirkNowitzki je napisao/la: ↑12 okt 2025, 21:56Ideja, niti koncept ne postoje, to je bolnije od svakog poraza. Da imamo cilj da razvijemo 1/2 igraca, da se ekipa uigrava, itd, sve bi to bilo ok. Na teren su danas izasli samo da “odrade” posao, kao da nije prva utakmica sezone i kao da se ne igra s ekipom koja je dozivjela brodolom u Ljubljani u proslom kolu za koju se znalo da ce biti ekstra napaljena danas. Niti kod jednog igraca nisam vidio zar u ocima, spremnost da se pofajtaju za loptu, da se odigra jaka odbrana.bordobijeli je napisao/la: ↑12 okt 2025, 21:45Mislim da zaključke donosimo prerano . Sredina tabele u ABA ligi i ako se uspije proci grupa u europi to je sasvim ok za prvu sezonu povratka Bosne. Što se tiče rostera licno mi je žao što nisu tu Gega i Vrabac domaci momci koji su atletski jaki i recimo danas bi koristili protiv ove trke i brze igre Mege .
VensanKasel je napisao/la: ↑12 okt 2025, 22:21Zadar izgubio od Ilirije , a pobjedio Crvenu Zvezdu .
Crvena Zvezda dobila prvaka Evrope u gostima .
Po današnjoj logici @Amirutah1988 , Ilirija bi rutinski pobjedila prvaka Evrope Fenerbahce![]()

Posteno me nasmija.

Je li vrijeme da puste ulaznice u prodaju, zašto se mora čekati haman zadnji dan?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
- Kontakt:
Split je danas doveo Darija Dreznjaka, koji ima veliko iskustvo igranja ABA lige. Nakon sto su Dragica potpisali, vidjeli su sta im jos fali..
U Bosni nista novo. Nadam se da ce se sutra sjetiti i izbaciti cijene karata za petak. Valjda Dubravko misli da ce puna dvorana biti, pa moze prodati za dva dana sve.
U Bosni nista novo. Nadam se da ce se sutra sjetiti i izbaciti cijene karata za petak. Valjda Dubravko misli da ce puna dvorana biti, pa moze prodati za dva dana sve.
Haman ostatak para je odavno završio u džepu Dubravka.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ultrasi sa zapada dobili sve besplatne karte (punih trideset), otvorio se Dubravko...
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
I ja bas danas kontam, Splitu je falila cetvorka (jer od onog australskog Hrvata nisu dobili ono sto su ocekivali), i ljudi odmah doveli respektabilnog igraca da popune tu rupu. Bosna ima jednog jedinog centra u rosteru, u ciji kvalitet su sigurni do te mjere da mu ne daju vise od 5 minuta i opet ne potezu za njegovom zamjenom. Halilovic je silom prilika centar, jer nista drugo ne moze ni igrati. On je poceo na trojci i to je vecinom igrao u Zagrebu (tad su oni na 4 i 5 imali Markotu, Zorica, Kasuna, Heytvelta itd). Kad se vidjelo da nikad nece imati sut - spusten je prvo na 4, a nakon sto su i cetvorke redovno pocele sutirati s distance - spusten je i na 5. U njegovu korist je isla cinjenica da su centri u zadnje vrijeme nerijetko 205-208 cm, ali gotovo svaka normalna ekipa uvijek gleda da ima jednog klasicnog centra.
Bosna bi s rotacijom Persons, Audige, Atic, Joesaar i Delalic spolja, te Young, Halilovic, Kovacevic + klasicna petica unutra, mogla napraviti puno toga, ali...
Bosna bi s rotacijom Persons, Audige, Atic, Joesaar i Delalic spolja, te Young, Halilovic, Kovacevic + klasicna petica unutra, mogla napraviti puno toga, ali...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.