Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

19vendetta87
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 okt 2025, 01:27

Lavcina je napisao/la:
12 okt 2025, 22:24
Kakav covjek moras biti pa nedati sansu na prijateljskoj malom Kospi ili Hadzikicu.
Ako cemo realno, ne trebaju uopste biti na spisku.
Jedan treba igrati u u21 reprezentaciji, a drugi vec godinu dana dobija poziv samo zbog cinjenice da je branio za Velež.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

soccerfan
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la soccerfan » 13 okt 2025, 05:01

Meni ovo uopste nije strasno kako se prica.
S obzirom da krpimo vezni red ( nigdje neke 10ke da valja ni na mapi) i stalno mjenjamo igrace tu nije ni cudo sto djelujemo neuigrano.
Neznam dal smo tri utakmice sastavili u istom sastavu. Il su povrede il disciplina u pitanju.
Ono sto se nemoze osporiti momcima je borba na terenu i trka. Vidi se da zele.
Mislim da Huseinbasica pod hitno moramo vracati nazad jer je po meni jedan od najboljih koje imamo u sredini.
Svidja mi se Memic kako igra i koliko trci i bori se za ekipu. Zacas napravi neku sansu.
Ono sto mi se danas nije svidjelo su 3-4 sanse koje su upropastili Esmir i Kerim jer umjesto da dodaju nekome loptu ispred ( po tri igraca su mahala bukvalno ispred njih da proslijede loptu) oni su vise gledali sebe i pucali po golu i to poprilicno lose. Mada, razumijem ih mladi su, zeljni dokazivanja. S godinama ce shvatiti da trebaju ekipu da gledaju prvo. Benjamina krenulo zabijanje golova fino :D 2 u 4 utakmice uopste nije lose :D Meni je on enigma. Ponekad mi tako letargican djeluje, nezainteresovan, ko da mu do zivota nije. A opet ponekad stvarno zna i fino da odigra a evo i gol dadne. Mislim ikskreno da je mnogo pritiska na njemu i prostp ponekad podlegne istom.
Sve u svemu napredak se vidi. Cekaju nas dvije paklene utakmice pa sta bude bice. Momcima puno srece :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 okt 2025, 05:19

galia95 je napisao/la:
12 okt 2025, 20:44
Tahir hahahahaha tek ga sad nećeš moći izbaciti iz ekipe narednih 20 godina 🤣
Do penzije mjesto zabetoniro covjek :mrgreen: :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 13 okt 2025, 08:16

Cestitke za Maltu, za mene puno bolja igra nego ono mucenje 2 puta sa San Marinom i u Sloveniji.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 13 okt 2025, 09:36

Beduin je napisao/la:
12 okt 2025, 22:19
Sarun je napisao/la:
12 okt 2025, 21:15
Ovu našu reprezentaciju bi najboljih 11 Premier lige lagano dobilo.
Premier lige DA, ali Premijer lige NIPOSTO.
Ti ne znas nabrojati 5 najboljih igraca iz nase lige, a baratas ovdje nekakvom pretpostavkama i glupostima.
A tebi neko dao ovdje ulogu stručnjaka da ocjenjuješ nečija mišljenja?

Kad smo već kod gramatike, nekakvOm pretpostavkama je za 1 u trećem razredu osnovne škole.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2025, 13:14

Sarun je napisao/la:
13 okt 2025, 09:36
Beduin je napisao/la:
Sarun je napisao/la:
12 okt 2025, 21:15
Ovu našu reprezentaciju bi najboljih 11 Premier lige lagano dobilo.
Ti ne znas nabrojati 5 najboljih igraca iz nase lige, a baratas ovdje nekakvom pretpostavkama i glupostima.

Kad smo već kod gramatike, nekakvOm pretpostavkama je za 1 u trećem razredu osnovne škole.
Pa vidis da je ocita greska u pisanju, jer su na tastaturi samoglasnici "i" i "o" jedan pored drugoga.
A ti si pored tolike kolicine tvoje gluposti nasao komentarisati gresku pri tipkanju s telefona.

Nego, posto su ti strucnjak zasto me nisi demantovao i napisao tih najboljih 11 Premijer lige? Ili si fakat mislio na Premier ligu (EPL)?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 13 okt 2025, 13:37

Golman - Zlomislić - bespotrebno nervozan, previše rizikovao u 2-3 situacije i na kraju penal. Mislim da je bolji nego što se sinoć pokazao
Odbrana - Dedić, Hadžikadunić, Barišić, Burnić - Deda solidan nazad, što znači ispod svojih mogućnosti. Štoperi ništa lošije nisu odigrali nego 2 protiv Kipra. U 5 deka što kažu. Začudilo me da je Denis dobio traku poslije, drago mi je to. Burnić se baš trudio, ali previše je spor za beka. U par prilika su ga ovi amateri pretrčali, strašno. Naprijed pokušavao, ali ništa. Ipak, jedan čist go je spriječio kad je onom s noge skinuo loptu.

Sredina - Bašić, Šunjić, Baždar - Šunjić standardno trkač, svugdje ga je bilo i vjerujem da on ima veliku slobodu, iako mislim da je bolje da on ne izlazi previše naprijed kada smo mi u napadu - nema nam neke koristi od toga. Bašić je imao par dobrih prebacivanja na bočne pozicije, nije to bilo loše. Mada nije sad nešto ni napravio vrijedno spomena. Baždar je po meni igrao nekog polušpica, ali više AMF. Fali momku utakmica i iskustva, ali mislim da on može dosta toga uraditi na poziciji iza napadača.

Napad - Memić, Tabaković, Bajraktarević - Memić mi se baš sviđa, može i lijevo i desno, ima dribling, brz je, šut nije loš. Meni je za 1. postave svakako. Esmir je baš baš napredovao. Vrhunski dribling je imao i prije, a sada je postao odgovorniji prema nazad. To se najviše primjetilo kada je Dedić izašao. Tabaković napadač-sidraš, lošija kopija Džeke. Može koristiti jer igraju slično, tj. ako se SS odluči da nam treba neko ko kupi visoke lopte i smiruje tj. usporava igru ili prebacuje loptu na bokove. Kad on igra, a obzirom da su slični, primjeti se koliko je veliki Edin.

Izmjene - Menalo dobar u napadu, brz, ima dribling, može ruke dat. Odbrana katastrofa, iako su prolazili na toj strani i sa Dedićem, kad je Menalo ušao onda je to bio autoput. Jednostavno čovjek i nije bek niti je ikad bio. Sreća Esmir bio malo povučeniji i spasio nas par puta, ali ga je u 2. pol zato manje bilo naprijed. Tahirović zadnjih 30. min dosta dobar. Najveće zasluge za 3. go, on je iz odbrane povukao loptu, pokazivao im je gdje/šta/kako i na kraju zabio. Gigović je isto unio mirnoće u igru kada je ušao. Primjetilo se to odmah. Nail bez treme, bez nervoze, igra svoju igru. Dobra njegova rola. Kerim mlad, nezreo, i ogroman talent. Kada je šutao, a trebao Tabakoviću dodati za siguran go, oborio glavu nije je nikada podigao. Mislim da nije ni vidio da mu je Tabaković 3m ispred njega i da stoji sam.
Eto, to je moje viđenje sinoćne provjere.

Zaključak 2 utakmice - Napad nam nije loš, odbrana također dobra. Nakon ne znam ni sam koliko godina napokon imamo krila. Esmir desno, Kerim lijevo, Memić može na obje strane, Luka također, Nail po krilu lijevo ili malo povučenije desno. Riješiti tu sredinu i moglo bi biti nešto od nas.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 13 okt 2025, 14:56

Beduin je napisao/la:
13 okt 2025, 13:14
Sarun je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Pa vidis da je ocita greska u pisanju, jer su na tastaturi samoglasnici "i" i "o" jedan pored drugoga.
A ti si pored tolike kolicine tvoje gluposti nasao komentarisati gresku pri tipkanju s telefona.

Nego, posto su ti strucnjak zasto me nisi demantovao i napisao tih najboljih 11 Premijer lige? Ili si fakat mislio na Premier ligu (EPL)?
Rasprava i vrijedjanje drug ne vodi ničemu, ti ako si zadovoljan onim sto naša reprezentacija pokazuje, uživaj u tome i pripremi se za mjesec dana za veliko razočarenje.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2025, 17:49

Sarun je napisao/la:
13 okt 2025, 14:56
Beduin je napisao/la:
13 okt 2025, 13:14
Sarun je napisao/la:

Rasprava i vrijedjanje drug ne vodi ničemu, ti ako si zadovoljan onim sto naša reprezentacija pokazuje, uživaj u tome i pripremi se za mjesec dana za veliko razočarenje.
Kad si dugo na forumu postane frustrirajuce iznova i iznova citati "vidices kad se desi to i to", "igraci iz nase lige bi ih poderali" i slicno. A niko da pruzi konkretan dokaz, cinjenicu za svoje tvrdnje.
E zbog toga tako reagujem, pa sam pitao i tebe koji su to igraci najbolji iz nase lige. Nista licno protiv tebe, nemoj se ljutiti. :thumbup:

Naravno da nisam zadovoljan nasom igrom, naravno da nisam zadovoljan vodjenjem ekipe naseg selektora, naravno da to moze i mora bolje. Ali isto tako svi zaboravljate kakvu igru i rezultate smo imali do dolaska Barbareza, kakvo stanje na tabeli smo najcesce gledali, rang listu, metuzaleme u ekipi, a sad smo drugi na tabeli iako dosta vas od pocetka kvalifikacija ovdje predvidja neki potop ekipe, 3-4 boda u 4-5 utakmica i slicno.

Previse ste nerealni, kriticki nastrojeni i svi sve znate, iscekujete, pljujete, vrijedjate, a mi smo medju 3-4 najmladje reprezentacije u Evropi. I sta onda hocete od djece, instant rezultat? Niste ga imali sa Krunicem, Cimirotom, Amir, Pjanicem, Sehicem, Sanicaninom, Civicem, Prcicem, Gojakom, Nalicem, Prevljakom, Cipeticem, Nasticem, Koljicem, Kvrzicem i drugima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, Rimes87, zikerrz21 i 42 gosta.