KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Ova djecurlija je u prošlom kolu izgubila 36 razlike, a ti od njih primiš 106 poena. Glavni igrač ekipe, Young, kao da nije ni došao na utakmicu, isto vrijedi i za Joesaara.
Te pare zaista i treba žaliti.VensanKasel je napisao/la: ↑12 okt 2025, 14:07E svašta , izgubili smo prvu utakmicu u prvom kolu .
Najbolje da otkažemo učešće u ABA ligi .
Kakvih se ovdje padobranaca pojavilo , pogotovo ovih fudbalskih što tjeraju igrače i trenera nakon dva poraza .
Bog te , oni bi Žoca otjerali nakon poraza od Dubaia , a i Parkera , Surreal bi pisao žali bože para za Parkera![]()
Užas za bubne opne.
Pa svakako, ali ljudi pišu da Young nema pojma, da je Joesaar nesposoban igrač i ostale stvari, a tu su igrači koji će od 10 utakmica 8 odigrati na visokom nivou. Brza se sa zaključcima, ne bih ni ja ostavio Westa i još neke i Aco sigurno nije wow trener, ali ova ekipa je pokazala da zna igrati bolje.rishovski je napisao/la: ↑12 okt 2025, 13:53Ima ovdje igraca koji su tu od ranije i za koje se samo potvrdilo da nisu kvalitet za ABA ligu... Ovo sad sto gledamo je ogledalo priprema.kovacic je napisao/la: ↑12 okt 2025, 13:48Najbolji su ovi koji nakon jedne utakmice sude, bez da su pratili pripreme i da znaju kako se ko pokazao.
Najveći problem danas je odbrana i nemogućnost da se iskoriste padovi protivnika.
Bosna je daleko iznad najslabijih ekipa ABA lige i sigurno neće ispasti osim ako ne prestanu plaćati igrače. Dajte malo ljudi.
Danas su jednostavno dozvolili našpanovanoj djeci koja se bore za NBA draft pozicije da se rastrče i igraju svoju brzu igru, u takvim situacijama ako ne možeš da usporiš se moraš uzdati u šut, nisi loša šuterska ekipa, ali jednostavno ne ide.
-
- Kontakt:
Ljudi ne prate Mega iz godine u godinu ovo radi i svake godine su u play off ili na granici s mladim igracima , znaju okrenuti i cz I partizan koji imaju budzete po 30 miliona . Bosna je digla ove godine stepenicu i treba biti bolja i bolja svake nove sezone ove godine donji dio tabele al siguran opstanak.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 12 okt 2025, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Kako djeca mogu imati veći motiv od bivšeg evropskog prvaka koji se nakon petnaest godina vraća u ABA ligu. 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Kako se 500x pisalo ovdje, West, Gutic, Zubac i Salic nisu smjeli ostati, s Damjanovicem na celu.
Krenuli su lani bez dva centra, pa su doveli Marinkovica nakon povrede i kardinalno pogrijesili. Sad i u ovoj sezoni ponavljaju gresku i krecu bez dva centra, sto pokusaju nadomjestiti improvizacijama s Kovacevicem i Zubcem na 5 - sto je cisti amaterizam. Halilovic je taman za 20 minuta, jer je u godinama i izlazi iz povrede, a i nije centar koji moze braniti sve profile petica.
Delalic je igrac za 10-15 minuta s klupe, a ne za 25 i to jos da uzima kljucne suteve. Janari mora uzeti njegove minute, mada je tek izasao iz nezgodne povrede i nije ocekivati da odmah ima veliku minutazu.
99% krecu u sezonu aba lige s 0-3, kad ce vec biti jasno da moraju dovesti novog trenera i centra, ali bojim se da ce biti prekasno. Cinjenica je da je sezona tek pocela, ali snovi o top4 su vec 80% ugaseni. O borbi za opstanak je naravno smijesno pricati, osim ako ih Niksic i Magoda ne izrade za pare.
Krenuli su lani bez dva centra, pa su doveli Marinkovica nakon povrede i kardinalno pogrijesili. Sad i u ovoj sezoni ponavljaju gresku i krecu bez dva centra, sto pokusaju nadomjestiti improvizacijama s Kovacevicem i Zubcem na 5 - sto je cisti amaterizam. Halilovic je taman za 20 minuta, jer je u godinama i izlazi iz povrede, a i nije centar koji moze braniti sve profile petica.
Delalic je igrac za 10-15 minuta s klupe, a ne za 25 i to jos da uzima kljucne suteve. Janari mora uzeti njegove minute, mada je tek izasao iz nezgodne povrede i nije ocekivati da odmah ima veliku minutazu.
99% krecu u sezonu aba lige s 0-3, kad ce vec biti jasno da moraju dovesti novog trenera i centra, ali bojim se da ce biti prekasno. Cinjenica je da je sezona tek pocela, ali snovi o top4 su vec 80% ugaseni. O borbi za opstanak je naravno smijesno pricati, osim ako ih Niksic i Magoda ne izrade za pare.

Ok, daj Damjanoviću 5-6 kola da vidimo sta zna i umije pa podvuci crtu i sve izanaliziraj vidi jel do njega ili rostera. Ako je do njega zahvali mu se a ako nije onda mu postavi realan cilj u ABA-i. (Mada, mislim da je previse primiti 100+ koševa od bilo koga.)
- RollingPaper
- Kontakt:
Nisam vidio ekipu s losijom odbranom zadnjih 10 godina
Gdje je brat @Nowitzki čekam da nam iznese detalje što je Young hafifan, te koliko su platili prevoz do Beograda 

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
Nije realna prica da Bosna odmah bude top 4 . Niko sretni od mene al to nije realno ni po jednom parametru .Ghuraba je napisao/la: ↑12 okt 2025, 14:19Kako se 500x pisalo ovdje, West, Gutic, Zubac i Salic nisu smjeli ostati, s Damjanovicem na celu.
99% krecu u sezonu aba lige s 0-3, kad ce vec biti jasno da moraju dovesti novog trenera i centra, ali bojim se da ce biti prekasno. Cinjenica je da je sezona tek pocela, ali snovi o top4 su vec 80% ugaseni. O borbi za opstanak je naravno smijesno pricati, osim ako ih Niksic i Magoda ne izrade za pare.![]()
Neka stavi karte po 10 KM, napunit će se Zetra, malo hajc i može biti nešto protiv Budućnosti, bude li se opet moglo čuti šta igrači pričaju na terenu zbog uzavrele atmosfere, ništa od toga.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ko je to govorio Bosna u top4 ? Hahahahahaha
-
- Kontakt:
Budućnost prvu izgubila kuci a dobar tim , sad ce gazit maksimalno . Dosta kvalitetni od Bosne bit će to mnogo teška utakmica al treba se pofajtati. Realno Budućnost favorit 75/25 .
-
- Kontakt:
Sve sto sam mjesecima pisao i govorio, danas se ogolilo i pokazalo na terenu. Rekao sam sta cemo ako se u sezonu krene s 0/3 omjerom sto se tek sada vidi kao realan scenario. Najtuznije je sto raja koja nije upucena u desavanja je ocekivala nesto, a danas su se razocarali.
Dubravko ce nazalost gurati svoje tvrdoglavo do kraja i na kraju urusiti sve, ali nece odustati da se on pita za sve i svasta.
Kada bi se pocelo pisati imalo bi se dva dana o svemu pogresnom, ali sta je samo mislio kada je produzio Asima Gutica na 2.5K eura mjesecno? Samo bi to volio da ga neko od novinara upita ili sto Manojlovica nema u rosteru danas npr?
-
- Kontakt:
Mega zadnje tri sezone igra playoff ABA lige, i svake godine je ista priča forsiranje mladih igrača, tako da ne razumijem cemu podcjenjivanje te ekipe.
Takodjer ne treba bježati od kritika prema Bosni, trener i nekoliko vec pominjanih igraca su vrlo upitni za ovaj nivo. Pored toga Bosna ce gotovo sigurno morati dovesti jos jednog centra u skorijem periodu.
Takodjer ne treba bježati od kritika prema Bosni, trener i nekoliko vec pominjanih igraca su vrlo upitni za ovaj nivo. Pored toga Bosna ce gotovo sigurno morati dovesti jos jednog centra u skorijem periodu.
Ovo je prije svega Acin poraz, nije se smjelo dozvoliti da nam diktiraju tempo igre i ispucavaju se za tri poena.
Pisao sam i ja, pisali smo skoro svi da nam treba još jedan centar jer Halilović ne može igrati 30+ minuta, a Đoko nema kvalitet za više od 5.
Stava sam da naša ekipa može i mora više.
Uprkos svemu, vjerujem da bi utakmica otišla u drugom smjeru da smo uspjeli povesti u trećoj četvrtini prije nego što nam je Gačić utrpao tri trojke zaredom.
Ako ima išta pozitivno u ovome svemu, to je da će cijene ulaznica za narednu utakmicu biti koliko-toliko normalne... Valjda.
Pisao sam i ja, pisali smo skoro svi da nam treba još jedan centar jer Halilović ne može igrati 30+ minuta, a Đoko nema kvalitet za više od 5.
Stava sam da naša ekipa može i mora više.
Uprkos svemu, vjerujem da bi utakmica otišla u drugom smjeru da smo uspjeli povesti u trećoj četvrtini prije nego što nam je Gačić utrpao tri trojke zaredom.
Ako ima išta pozitivno u ovome svemu, to je da će cijene ulaznica za narednu utakmicu biti koliko-toliko normalne... Valjda.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Svi nedostaci Bosne su danas izašli vidjelo. Šalić, West, Kovačević nisu za ovaj nivo košarke. Atić nije da bude lider, Halilović nije da bude glavni centar. Vjerujem da se mogao sklopiti dosta bolji roster. Nas su djeca danas razbila, baš loše.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- VensanKasel
- Kontakt:
Taj isti Dubravko je Bosnu vratio u ABA ligu , naravno da će gurati , ima puno pravo .DirkNowitzki je napisao/la: ↑12 okt 2025, 14:27Sve sto sam mjesecima pisao i govorio, danas se ogolilo i pokazalo na terenu. Rekao sam sta cemo ako se u sezonu krene s 0/3 omjerom sto se tek sada vidi kao realan scenario. Najtuznije je sto raja koja nije upucena u desavanja je ocekivala nesto, a danas su se razocarali.
Dubravko ce nazalost gurati svoje tvrdoglavo do kraja i na kraju urusiti sve, ali nece odustati da se on pita za sve i svasta.
Kada bi se pocelo pisati imalo bi se dva dana o svemu pogresnom, ali sta je samo mislio kada je produzio Asima Gutica na 2.5K eura mjesecno? Samo bi to volio da ga neko od novinara upita ili sto Manojlovica nema u rosteru danas npr?
Evo i da je došao centar i da je su tu sva pojačanja po tvojoj želji , da je trener po tvojoj želji , ko nam garantuje da ne bi bilo 0:3 ?
Onda bi ti tjerao tog trenera i te iste igrače ?
Vidim da si dosta upućen , da znaš o čemu pišeš pa mi zato čudno da nakon jedne utakmice sve treba otjerati ...
Objasnio je Edin na kraju utakmice , 15 godina ne igranja nije malo . Trebaju se naučiti neke stvari .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Bosnin budzet je neuporedivo veci od Zadrovog, a ne toliko manji od Spartakovog i to je parametar na osnovu kojeg su mogli pucati na 4. mjesto. Ako je Roberson pristao igrati u drugoj ligi Francuske, kako bi tek rado prihvatio igrati aba ligu s Bosnom (zajedno sa saigracima iz reprezentacije). Za razliku od Westa koji na ovom nivou ne donosi apsolutno nista, John bi donio dvocifren broj poena u prosjeku. Zubac + Salic + debilan ugovor s Marinkovicem = dobar centar za 15-20 minuta. Manojlovic je trebao biti taj 12. igrac u roster umjesto Zubca. Na sve to, Beciragic se trebao dovesti umjesto Damjanovica i to je legitimna borba za 4. mjesto. Igraci koje su ostavili iz prosle sezone nisu u stanju biti prevaga ni u aba2 ligi, a neki ne mogu biti ni u rotaciji. Onaj ko ti nije vidio, nema veze o kosarci.bordobijeli je napisao/la: ↑12 okt 2025, 14:21Nije realna prica da Bosna odmah bude top 4 . Niko sretni od mene al to nije realno ni po jednom parametru .
- VensanKasel
- Kontakt:
Naravno da je Atić lider , o čemu pišeš ? Naš najbolji igrač nakon Juke i Muse .Unofficialpage je napisao/la: ↑12 okt 2025, 14:40Svi nedostaci Bosne su danas izašli vidjelo. Šalić, West, Kovačević nisu za ovaj nivo košarke. Atić nije da bude lider, Halilović nije da bude glavni centar. Vjerujem da se mogao sklopiti dosta bolji roster. Nas su djeca danas razbila, baš loše.
Ta ista djeca godinama igraju plej of ABA lige , pobjeđuju Partizan , Zvezdu i Budućnost .
Sad je kao iznenađenje što su nas pobjedili .
Jeste za one što su danas počeli pratiti ABA ligu .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.