Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bordocrveni
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la bordocrveni » 11 okt 2025, 22:34

Albanci jos vode protiv Srbije, kako se profesionalno valjaju po tereni, a ne ko ona nas neiskvarena djeca :D.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 okt 2025, 22:34

dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:30
Pa taj bi zvao iste igrace kao predhodnik.
Prvo je mi nemamo vise igraca, mi nemamo dobrih igraca, on ne poznaje nase igrace, ne poznaje mentalitet.
Otkud znaš da bi zvao?

Imamo druže, kako nemamo? Pa nama na spisku nisu standardni igrači Championshipa, Šturma, Feyenoorda, Kolna i sl., smiješno je i porazno govoriti da mi nemamo kvaliteta. IMAMO.

Da li imamo kvaliteta da se nosimo sa najjačim reprezentacijama? Nemamo, ali uz pravog stratega i to je moguće u nekim utakmicama i okolnostima.
Da li imamo kvaliteta da zabijemo San Marinu 4-5 za poluvrijeme a ne da strijepimo do zadnje minute kod kuće za 3 boda protiv automehaničara, limara i prodavača limunade na štandovima u Riminiju? Imamo, itekako.
Da li imamo kvaliteta da se bez problema nosimo sa reprezentacijama iz svog ranga u vidu Mađarske, Slovačke, Rumunije i sl., čak i da smo favoriti u tim utakmicama? Imamo, itekako.

Dosta je više izgovora u vidu "nemamo kvalitete", pa nije ovo 1975., imamo ljudi dragi i internet i tv, vidimo kakve sve ispodprosječne reprezentacije koje kvalitetom nisu ni blizu nas prave rezultate dok mi tapkamo u mjestu ili nazadujemo.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 11 okt 2025, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 okt 2025, 22:34

bordocrveni je napisao/la:
11 okt 2025, 22:34
Albanci jos vode protiv Srbije, kako se profesionalno valjaju po tereni, a ne ko ona nas neiskvarena djeca :D.
Nadam se da nasi gledaju kako se trosi vrijeme.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 okt 2025, 22:35

Fudo je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:02
DamirT je napisao/la:
11 okt 2025, 21:58

Pa dobro, ali de se odluci jesmo li nivo iznad Kipra ili se zavaravamo.

Na nivou smo Kipra uvjek bili od kada repka postoji. Uvjek smo tu negdje sa njima u utakmicama a znali su nam sklap skidati.
Eh sada sto su neki nasi ljudi umisli sebi uglavi nesto drugo to je do nepoznavanja materije pa onda vjerovatno zbog javnosti Barbu ponese i slaze.
Igrali smo mi nekad bas dobar fudbal. Pod Blazom smo skidali skalp i igrali ravnopravno protiv dosta jace danske tada. Pa pod Safetom smo razbijali Grke koji su za Kipar Brazil.Pa egal sa francuzima. Kod Cire smo igrali super protiv Portugala. I Petev je imao dobri tekmi npr. kod ukra. Bilo je dosta dobrih tekmi prije. Al kod ovog kloca sve gore i gore, oci krvare. Mogao sam I ja biti onda selektor, igram.i ja ponekad pokera.
I eto to sto si ti naveo je dokaz da smo uvjek bilo goli qurac.
Jer mi pamtimo stvari kao prvo poluvrijeme u Parizu.
Nikada mi nismo nista napravili, jednom se plasirali u 30 godina.
Svaka cast za to i onda se opet vratili gdje nam je mjesto.

Hocu da kazem da je puno veci problem nego Barbarez.
Barbarez za koji mejsec ode, doci ce Andzeloti platiti cemo mu 30 miliona i oper ce biti skoro pa nikakav uspjeh.

Problem kod nas se stanje uma, nedostatk patriotizma i naboja pa aposolitno odsustvo profesionalizama.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 11 okt 2025, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 11 okt 2025, 22:35

Igraju oni mnogo bolje od nas mi blage veze nemamo ali to je najveca zasluga Barbareza jer ne znaju ni sta ko igra

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 okt 2025, 22:36

DamirT je napisao/la:
11 okt 2025, 22:33
Willy Sagnol u Gruziji ima platu 168 000 funti. Dakle za nekoliko hiljada vecu od naseg selektora. Ali ne, nema boljih trenera.
Šta će Sagnol, trenirao jednu od jačih generacija Francuske U21, Bordeaux i bio pomoćnik u Bayernu. On ima 0 osvojenih dolara na poker turnirima :yawn:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 okt 2025, 22:39

baboedindzeko09 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Pa taj bi zvao iste igrace kao predhodnik.
Prvo je mi nemamo vise igraca, mi nemamo dobrih igraca, on ne poznaje nase igrace, ne poznaje mentalitet.
Otkud znaš da bi zvao?

Imamo druže, kako nemamo? Pa nama na spisku nisu standardni igrači Championshipa, Šturma, Feyenoorda, Kolna i sl., smiješno je i porazno govoriti da mi nemamo kvaliteta. IMAMO.

Da li imamo kvaliteta da se nosimo sa najjačim reprezentacijama? Nemamo, ali uz pravog stratega i to je moguće u nekim utakmicama i okolnostima.
Da li imamo kvaliteta da zabijemo San Marinu 4-5 za poluvrijeme a ne da strijepimo do zadnje minute kod kuće za 3 boda protiv automehaničara, limara i prodavača limunade na štandovima u Riminiju? Imamo, itekako.
Da li imamo kvaliteta da se bez problema nosimo sa reprezentacijama iz svog ranga u vidu Mađarske, Slovačke, Rumunije i sl., čak i da smo favoriti u tim utakmicama? Imamo, itekako.

Dosta je više izgovora u vidu "nemamo kvalitete", pa nije ovo 1975., imamo ljudi dragi i internet i tv, vidimo kakve sve ispodprosječne reprezentacije koje kvalitetom nisu ni blizu nas prave rezultate dok mi tapkamo u mjestu ili nazadujemo.
Sve je to u pet deka napram ovih sto igraju.
Sve su to treceraredni klubovi.
Problem je puno veci.
Stanje uma je lose, jedan San Marino ima losije igrace od nas pa se profesinalnije ponsaju, zele pobjedu, bacaju se na glavu.
Mi nismo takvi kao nacija zato mi nikada ni nismo imali uspjeha u sportu kada treba gristi mi tu zakazemo i umjetnom klizanju.

bordocrveni
Kontakt:

Post Postao/la bordocrveni » 11 okt 2025, 22:42

Uzese Albanci sa jakim imenima malu srbiju. Eh moj Barba.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 11 okt 2025, 22:45

Teško prihvatit da Albanija sa tri puta lošijim kadrom od Srbije može doći u Leskovcu do pobjede. Ispade da je bitan i selektor.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2025, 22:47

DamirT je napisao/la:
Nadam se da nasi gledaju kako se trosi vrijeme.
Ja se nadam da Barbarez vec pise selektoru albanije za par savjeta
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 okt 2025, 22:47

Ljudi hladno s igracima iz Widzew Lodza, Bodrumspora, Rizespora rutinirase Srbiju. Kod nas bi se glave skidale za pozivanje igraca iz takvih klubova i onda se potencira prica kako nemamo kvalitet :urnebes:

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 11 okt 2025, 22:48

Albanci uigrani kao da 10 godina skupa igraju u ovom timu. Natamburali bi nas sigurno 2-3 razlike ovom igrom

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 okt 2025, 22:50

Ovi Albanci bi nas rasuli na proste faktore...ljudi su individualno bolji od sve i jednog našeg igrača,jači,brži,tehnički bolji,taktički mogu ostvariti ono što je selektor zamislio..nemojte samo cijena i vrijednost igrača i klubovi gdje igraju..pogledajte samo njihovo kretanje,igru sa loptom..koliko brže,maštovitije,koliko kombinatorike..naravno volju i nabrijanost neću ni komentarisati

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 11 okt 2025, 22:51

Pa Albanija je uvijek imala brze i tehnicki potkovane igrace..samo sto su igrali širom Europe za neke druge reprezentacije..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 okt 2025, 22:51

fanatik19 je napisao/la:
11 okt 2025, 22:47
Ljudi hladno s igracima iz Widzew Lodza, Bodrumspora, Rizespora rutinirase Srbiju. Kod nas bi se glave skidale za pozivanje igraca iz takvih klubova i onda se potencira prica kako nemamo kvalitet :urnebes:
Bitna je motivacija, zelja i nacionalni naboj koji u BiH ne postoji u zadnjih 30 godina.
Mozes imati Messija na terenu ali kada on nece da trci sve pada u vodu.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 okt 2025, 22:53

dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:35
Fudo je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:02

Na nivou smo Kipra uvjek bili od kada repka postoji. Uvjek smo tu negdje sa njima u utakmicama a znali su nam sklap skidati.
Eh sada sto su neki nasi ljudi umisli sebi uglavi nesto drugo to je do nepoznavanja materije pa onda vjerovatno zbog javnosti Barbu ponese i slaze.
Igrali smo mi nekad bas dobar fudbal. Pod Blazom smo skidali skalp i igrali ravnopravno protiv dosta jace danske tada. Pa pod Safetom smo razbijali Grke koji su za Kipar Brazil.Pa egal sa francuzima. Kod Cire smo igrali super protiv Portugala. I Petev je imao dobri tekmi npr. kod ukra. Bilo je dosta dobrih tekmi prije. Al kod ovog kloca sve gore i gore, oci krvare. Mogao sam I ja biti onda selektor, igram.i ja ponekad pokera.

Barbarez za koji mejsec ode, doci ce Andzeloti platiti cemo mu 30 miliona i oper ce biti skoro pa nikakav uspjeh.

Problem kod nas se stanje uma, nedostatk patriotizma i naboja pa aposolitno odsustvo profesionalizama.
Eto pa neka Albanija ima pa igraju bolje od nas. Ne trazi niko sve pobjede, ali ni da nas selektor ponizava svoju repku da bi sebe digao. Hocemo bolju igru, jer ovo za sad je sranje i igra koja se snosi na adut zvani sreca. Mi igramo najgori fudbal u europi, a kvalitetom nismo bas tu , i da npr Kipar igrom izgleda kao prajm Brazil kad se usporedi sa nama.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

bordocrveni
Kontakt:

Post Postao/la bordocrveni » 11 okt 2025, 22:53

Cuvena jugoslavenska skola fudbala, ne moze da ne valja al u k****.

Treba nam selektor koji je u korak sa vremenom, u toku sa trenutnom 'meta-om' sto se tice taktike i postavke igre. Ako smatras da ti je dovoljna samo licenca (certifikat) za posao, grdno se varas.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 okt 2025, 22:53

fanatik19 je napisao/la:
Widzew Lodz, Bodrumspor, Rizespor, Al-Sharjah, Austin FC, Atlanta United, Rubin Kazan.

Nije do selektora. Ne bi npr. niko od selektora dobio Kipar da je bio na pokeraševom mjestu, čak ni Guardiola :urnebes:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 okt 2025, 22:54

dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:51
fanatik19 je napisao/la:
Bitna je motivacija, zelja i nacionalni naboj koji u BiH ne postoji u zadnjih 30 godina.
Mozes imati Messija na terenu ali kada on nece da trci sve pada u vodu.
Pa ko nam brani da ga napravimo? Evo doveden je legendarni kapiten gdje smo se svi nadali da ce to promijeniti i opet ku.rcina ko i prije, zapravo je jos gore.
Neupitno je to da siptari imaju mu.da do poda i da im je nacionalni naboj u rangu Hrvatske(naravno sa manjim kvalitetom) ali ne brani niko ni nama ni Srbiji, ni Crnoj Gori da stvorimo isto.
A da, imamo ublehe na selektorskim pozicijama zaostale u 90tim godinama za razliku od dokazanih strucnjaka kakvi su Sylvinho i Zlatko Dalic.

Pogledaj Sloveniju dan te yebo, ljudi su smijesni po pitanju naboja pa im repka ima i glavu i rep za razliku od naseg raspada.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 okt 2025, 22:57

Fudo je napisao/la:
11 okt 2025, 22:53
dinoze je napisao/la:
11 okt 2025, 22:35
Fudo je napisao/la:

Eto pa neka Albanija ima pa igraju bolje od nas. Ne trazi niko sve pobjede, ali ni da nas selektor ponizava svoju repku da bi sebe digao. Hocemo bolju igru, jer ovo za sad je sranje i igra koja se snosi na adut zvani sreca. Mi igramo najgori fudbal u europi, a kvalitetom nismo bas tu , i da npr Kipar igrom izgleda kao prajm Brazil kad se usporedi sa nama.
Albanija i tekako ima taj ponos i naboj. Uvjek su imali pa nekvalitetu nadomjeste tim.

Ma svejedno eto promijeniti ce se selektor ko sto smo ih promjenili u zadnjih dvaset godina pa cemo videti.
Ja mislim da je problem puno veci i da moze doci bilo koji selektor dok se radi ovako kako se radi do sada nema uspjeha.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, JackW i 45 gostiju.