Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

husrefbeg
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la husrefbeg » 11 okt 2025, 09:38

Puno je problema u i oko reprezentacije. Po meni jedan od većih je Džeko koji je puno dao ali sada igra negativnu ulogu. Sprečava mladim igračima da igraju figurira na terenu a svi ovi mladi talenti od straha moraju njemu loptu bacati jer u suprotnom nema ih na spisku. On je manjak igrač i ako je toliko pošten treba se nakon ove dvije utakmice povući. Dogan ga na BHT hvali kako je puno trčao al to niko nije osim njega vidio znaci da mu niko ne smije ništa reći. Potvrda toga bahaćenja je izjava nakon utakmice u stilu Barbareza koji se međusobno štite.
Džeko repku koristi kako bi u poznim godinama produzavao ugovore godinu po godinu i zarađivao

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 okt 2025, 11:31

@Hurem je u većini stvari upravu, druga stvar je što neki ovdje odudaraju od realnosti i pričaju istu priču 10 godina. Kod Barbareza mi je jedino razočarenje prevelika arogancija van terena i seljački odnos prema novinarima koji mu postavljaju škakljiva pitanja, a to je de facto seljački odnos prema svima nama. Ako bih mu zbog nečega dao otkaz onda je to razlog, a ovo ostalo sve okej i u skladu sa (ne)mogućnostima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2025, 11:34

pa dobro, sta ocekivati od fudbalera, hebeni narcisi i egomanijaci bez obrazovanja i mozga, ne treba ocekivati neki akademsku raspravu i prihvatanje odgovornosti

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 11 okt 2025, 11:39

Penicilin za ove sto pisu da nemamo igracki kvalitete, dok se je selektor savrsen
Srce, čast i ponos!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 okt 2025, 11:44

Venom je napisao/la:
11 okt 2025, 11:39

Penicilin za ove sto pisu da nemamo igracki kvalitete, dok se je selektor savrsen
Kod nas bi strucnjak govorio kako je minimalan poraz uspjeh, ovo je nasa realnost i ostalo :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 okt 2025, 11:48

Venom je napisao/la:

Šta misliš da li bi Makedonija, da je u ovoj našoj grupi, do sada već osigurala plasman na SP? :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 11 okt 2025, 11:54

Raonffa je napisao/la:
11 okt 2025, 11:48
Venom je napisao/la:

Šta misliš da li bi Makedonija, da je u ovoj našoj grupi, do sada već osigurala plasman na SP? :kafa:
Mozda da, a mozda i ne, na to ti ne znam odgovoriti. Sustina price je da oni ocigledno znaju iskoristiti maksimum iz skromnih resursa.

Ne svode sebe na nivo ispod da bi se opravdala bahatost i neznanje jednog covjeka
Srce, čast i ponos!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 11 okt 2025, 11:56

Venom je napisao/la:

Ljudi su glupi preglupi, mi imamo predobre igrace sa kojima se moze puno postici. Jedina istina. Ali nemamo strucne ljude trener, pomocnici,i pototovo savez. Savez je puno toga a on ne funkcionise. Slovenija nas razbila sa rezervama orlanda, levadiakosa, gornika,celja, salernitane, u njih igraju dva igraca Sturma Graza u nas nema mjesta ! Struka struka struka,ko radi strukom taj uspio a ne u nas se gleda koji ce bit menadzeri zadovoljeni koji ce bit pozvani, zamjene se riktaju prema menadzerima. Znaci u startu ne radis sportski nego razmisljas lopovski.

Ko kaze da nemoze imati uspjeh i redovno EP i SP sa igracima St.pauli, Benfica, Köln, Sassuolo, Sturm, Gladbach, Salzburg, PSV, Fiorentine, Schalke, Kiel , Feyenoord, Atalanta, Stuttgart taj je glup. Glup i pojma nema o fudbalu ! Glup ! Nema struke nema struke! Salabajzeri neradnici koji nigdje nikog nisu vodili, samo znaju sjedit po nocnim klubovima i razradit menadzerske ŝeme.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 okt 2025, 11:58

Venom je napisao/la:
11 okt 2025, 11:54
Raonffa je napisao/la:
Venom je napisao/la:

Mozda da, a mozda i ne, na to ti ne znam odgovoriti. Sustina price je da oni ocigledno znaju iskoristiti maksimum iz skromnih resursa.

Ne svode sebe na nivo ispod da bi se opravdala bahatost i neznanje jednog covjeka
Pa zamisli koliko bi bio popljuvan Milevski,njihov selektor, da je dosao kod nas. Ocigledno je da ti ne treba Klopp na klupi reprezentacije da izvuce maksimum iz repke. Po meni je Sergej izvukao maksimum iz ovih kvalifikacija cak i je premasio mnoga ocekivanja. E da li to prepisivati njegovom znanju ili sreći je druga stvar.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 11 okt 2025, 12:28

Maroon1946 je napisao/la:
11 okt 2025, 11:58
Venom je napisao/la:
11 okt 2025, 11:54
Raonffa je napisao/la:

Pa zamisli koliko bi bio popljuvan Milevski,njihov selektor, da je dosao kod nas. Ocigledno je da ti ne treba Klopp na klupi reprezentacije da izvuce maksimum iz repke. Po meni je Sergej izvukao maksimum iz ovih kvalifikacija cak i je premasio mnoga ocekivanja. E da li to prepisivati njegovom znanju ili sreći je druga stvar.
Kako je izvukao maksimum kad svaki igrac izgleda losije kos njega nego u svom klubu. Eto Dedic je cist primjer, odlican u dresu Benfike, a ovdje ne zna gdje goni.

Jedino sto je bilo dobro pod Barberezom je pobjeda u Rumuniji, a i tu smo imali srece da im cist penal nije sviran. Sve ostalo su pobjede na misice, bez ikakvog trenerskog potpisa. A na sve to je lik bahat i bezobrazan ko da je Mourniho, hoce da prosipa autoritet koji nam je otjerao par bitnih igraca iz ekipe.

Onu noc sam i pored lose igre bio poprilicno siguran da cemi dobiti. Pa htjedoh napisati da cemo pod Barbarezom iskljucivo dobijati samo ekipe koje su u rangu Kipra, i da nikada necemo moci pera odbiti nekoj Norveskoj, Turskoj i Austriji, o onim najboljima da i ne pricam. Međutim ispade da se ni Kipar ne moze bez nafake dobit.
Srce, čast i ponos!

bordocrveni
Kontakt:

Post Postao/la bordocrveni » 11 okt 2025, 12:32

Cijeli vezni red otjerati, i probati sa drugim ljudima. Sto se mene tice mogu dovesti 5 igraca iz borca ili zrinjskog samo nek igraju ko sto Bog zapovidi.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 11 okt 2025, 12:43

bhfanatic14 je napisao/la:
11 okt 2025, 09:03
Gdje pise husara ove komentare? Bravo za eldara to je jedini ispravni put,to je profesionalizam. Gledaj ostalih govana pitaju kakva je atmosfera, kako je bilo igrat za hsv prije 30 godina itd...vidi se da su kupljeni i jadni. Pa rangnick koji je sve u njemackoj i austriji dobija sto puta gora i jaca pitanja,covjek ni jednom nije digao glas ili bio arogantan i bezobrazan. Nego sve objasni tacno u detalje. Sta je njegova zamisao i zasto kome poziv.
Pa da bi ti i Barba objasnio detalje moras mu postavit takvo pitanje. Umjesto 'Selektore, jel Besirovic menadzerski igrac kojeg ste zovnuli da ga prodate' pita se 'Selektore, mozete li nam (podrobnije) objasniti poziv Dini Besirovicu koji do sad nije bio na spisku'?
Na prvo pitanje bi ti i Hurem frkn'o, promumljo par fraza i zbriso s pressice a na drugo nemas kud nego fino odgovorit.

Miske je ovdje godinama hajpovan da jednog dana kad mu dadnu da bude pravi novinar da ima damu i da pita sto ostali ne smiju. I on je to primio k znanju i to sad k@rčevito i radi jer se ne boji ni selektora ni direktora ni Dzemidzica. Ali to nazalost ne radi inteligentno i odmjereno i zato ni on a ni mi nikad necemo dobit smislen odgovor na pitanja sto nas interesuju. I to je porazno.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 11 okt 2025, 13:01

bordocrveni je napisao/la:
11 okt 2025, 12:32
Cijeli vezni red otjerati, i probati sa drugim ljudima. Sto se mene tice mogu dovesti 5 igraca iz borca ili zrinjskog samo nek igraju ko sto Bog zapovidi.
Nece nista biti bolje. Vjerujem da bi pali oko 60 minute i da bi nam Kiprani uvalili 2-3 komada pred kraj. Barbarezu se vidi manjak iskustva i jednostavno manjak takticke inteligencije. Ebote, Dzeko ne moze hodati, on ga ostavlja do kraja. Dok kod nekih igraca glumi neku nepotrebnu strogocu i za sitnice ih kaznjava, imam utisak da kod Dzeke nema hrabrosti za to ili ga dozivljava tipa neko dobrog jarana, za kojeg ne vrijede ista pravila kao i za ostale igrace.

Da je uveo Tabakovica ili Bazdara oko 60e, dovoljno da izvrse neki presing i da Kiprane drzimo sto dalje od vlastitog sesnaesterca, mozda bi zadrzali to vodstvo do kraja. Ona situacija pred kraj, kad Dzeko ostaje setajuci nakon sto je Kipran presjekao dodavanje, je simbolicna za taj drugi gol koji smo dobili na kraju.

Slicna stvar protiv Austrije. Oko 60te minute mi padamo, umjesto da tad prekine igru, uvede 2-3 svijeza igraca, on ceka da primimo drugi gol. I ako ima dobrih stvari (barem se osjeti kod vecinae igraca ta zelja i borba za igrom), jos uvijek prevagaju amaterske greske i dok god to bude tako, mi se nemamo cemu nadati.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 okt 2025, 13:29

Šta kaže naš vrsni selektor -" ko kaže da je cilj svijetsko prvenstvo" . :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 okt 2025, 13:33

ljudi prate fudbal gledaju ga idu na utakmice i dodju ovdje i hladno napisu da nije do barbareza nego do nedostatka kvaliteta

momci dzaba trosite vrijeme i pare u zivotu okrenite se drugim stvarima niste za ovog sporta ako ne vidite da na terenu stojimo ko andora

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 okt 2025, 13:37

QUARTERBACK je napisao/la:
11 okt 2025, 13:33
ljudi prate fudbal gledaju ga idu na utakmice i dodju ovdje i hladno napisu da nije do barbareza nego do nedostatka kvaliteta

momci dzaba trosite vrijeme i pare u zivotu okrenite se drugim stvarima niste za ovog sporta ako ne vidite da na terenu stojimo ko andora
Ne pamtim da smo mi igrali atraktivan fudbal u zadnjih 10 god. Najbolje je bilo sa Petevom a i tada je patnja ziva bila.

bordocrveni
Kontakt:

Post Postao/la bordocrveni » 11 okt 2025, 13:37

Slazem se, treba ovo prestati pratit, al je trenutno jace od mene.
Ovo je cisti mazohizam.
Dva dana poslije **** utakmice jos razmisljam u kojim smo ****.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 11 okt 2025, 13:45

Ma problem sa Edinom je bio sto su ocekivali da ce spustiti jednu loptu ili zagraditi jedan napad. Na kraju krajeva Edin je to i uradio; spustio je jednu dugu loptu Memiji na nogu. Ovaj je morao ono zabit i samim time rijesiti utakmicu. Da je Memija pogodio bilo bi 3:1 i Kiprani bi tu stali tj bila bi tekma gotova i vjerovatno bi Edin izasao a Bazdar usao da ih ganja. Vjerovatno bi u tome ganjanju isprovocirao jednu gresku odbrane Kipra jer nisu ni oni bili fizicki na nivou. Kod one prilike Besirevica je igrac koji je stajao pored dzeke ponistio offside zamku svoje ekipe jer nije mogao izaci na vrijeme i vidjelo se da covjek ne moze disat.
Steta,zaista steta prosuta 2 boda.
Na kraju vidi se da i Austrijanci nisu sigurni u sve pobjede do kraja i da su protiv San Marina isli da se osiguraju za zadnje kolo. Koja ekipa to trci da zabije jos koji gol nakon 7:0 a da je sigurna da je bolja od svih ostalih? Ni jedna velika repka se ne bi trudila nakon 7:0 nego bi igrali onako,ako padne jos koji gol dobro je ako ne nema veze.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 okt 2025, 13:45

QUARTERBACK je napisao/la:
11 okt 2025, 13:33

Ozbiljan je i mit da se za 15-20-30 hiljada eura ne može naći ozbiljan selektora ili stranac. Sada to koriste da se koprcaju, a realnost je da se za te novce može naći ozbiljan selektor, još uz to stranac.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 11 okt 2025, 14:16

bordocrveni je napisao/la:
10 okt 2025, 21:27
Analiza Kipar - BiH
https://x.com/i/spaces/1vAxRQRAzjDJl
Upravo sam odslušao. Prvo bravo za momke, fakat nam fali ovakvog sadržaja vezanog za reprezentaciju.
Zanimljiv je ovaj dio sa momkom koji se uključio s pričom vezano za Anela jer ga zna lično.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], denza, galia95, Google Adsense [Bot], Kobayashi i 30 gostiju.