FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
52
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
75
24%

Ukupno glasova: 309

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 10 okt 2025, 10:47

Vanja8 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:13
jurisicduska je napisao/la:
10 okt 2025, 09:22
MaroonBjelave je napisao/la:
10 okt 2025, 08:38

Pa ako Hrvatska s Turskom nema ugovor o ekstradiciji, onda sto ne bi mogao.
Kakve veze ima ugovor o ekstradiciji sa tim hoce li ga izruciti.
Ima i Bosna ugovor o ekstradiciji sa hrvatskom. Potpisan 2012 stupio na snagu 2014.
Ima i Turska.

Ovdje se ne radi o ugovoru, radi se o zelji drzave da ga isporuci ili ne isporuci a razlozi mogu biti razni. U Turskoj su generalno predsjednici klubova jako utjecajni, tako da ako dobije garancije da nece biti isporucen nema tog ugovora koji bi ga isporucio.

Najvaznije je da u svakom od tih ugovora stoji stavka : "može odbiti izručenje ako smatra da je zahtjev politički motiviran ili da bi izručena osoba bila izložena nepoštenom suđenju."

onda se gledaju dipomatske okolnosti, moze zatraziti azil, drzavljanstvo, postoji dualitet kaznjivosti, zavisi od vrste kaznenog djela i tako dalje.

U biti laicki zavisi najvise od utjecaja, novca i okolnosti. Tako da ugovor o ekstradiciji nikakve ama bas nikakve veze nema.
To ne znaci Duska sto si napisao nista...

Prvo, to veze nema sa politickim zahtjevom...
Drugo, njemu ne moze biti sudjeno, jer je vec osudjen, prema tome, njega Hrvatska trazi radi izdrzavanja kazne , a ne sudjenja...

Kod takvih zahtjeva ni jedna zemlja nece odbiti izrucenje, shodno tome da su braca Mamic bila prisutna na sudjenjima, osim na izricanju kazne...

I ne mozes uporedjivati Bosnu i ugovor sa Hrvatskom, jer i Bosna i Hrvatska ne izrucuju svoje drzavljane,a on nema tursko drzavljanstvo...
Sve ostale, kojim ne potpada "sopstveni drzavljanin" ove dvije zemlje postuju
Mamic bi davno otisao negdje da moze. Ne smije da napusti zemlju zasto sto je osudjenik, nije dostupan pravosudju, onda se raspise interpolova potjernica. Cim bi krocio u tursku, turci su duzni ga uhapsiti i ide u ekstradicijski pritvor, i onda sud rijesava
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 10 okt 2025, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 10 okt 2025, 10:48

Završit ćemo drugi na kraju

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 okt 2025, 11:20

N3R3D je napisao/la:
10 okt 2025, 10:48
Završit ćemo drugi na kraju
Odozgo ili odozdo... :mrgreen:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 okt 2025, 11:41

Vanja8 je napisao/la:
MaroonBjelave je napisao/la:
10 okt 2025, 08:38

Pa ako Hrvatska s Turskom nema ugovor o ekstradiciji, onda sto ne bi mogao.
Ima i Bosna ugovor o ekstradiciji sa hrvatskom. Potpisan 2012 stupio na snagu 2014.
Ima i Turska.

Ovdje se ne radi o ugovoru, radi se o zelji drzave da ga isporuci ili ne isporuci a razlozi mogu biti razni. U Turskoj su generalno predsjednici klubova jako utjecajni, tako da ako dobije garancije da nece biti isporucen nema tog ugovora koji bi ga isporucio.

Najvaznije je da u svakom od tih ugovora stoji stavka : "može odbiti izručenje ako smatra da je zahtjev politički motiviran ili da bi izručena osoba bila izložena nepoštenom suđenju."

onda se gledaju dipomatske okolnosti, moze zatraziti azil, drzavljanstvo, postoji dualitet kaznjivosti, zavisi od vrste kaznenog djela i tako dalje.

U biti laicki zavisi najvise od utjecaja, novca i okolnosti. Tako da ugovor o ekstradiciji nikakve ama bas nikakve veze nema.

Drugo, njemu ne moze biti sudjeno, jer je vec osudjen, prema tome, njega Hrvatska trazi radi izdrzavanja kazne , a ne sudjenja...

Kod takvih zahtjeva ni jedna zemlja nece odbiti izrucenje, shodno tome da su braca Mamic bila prisutna na sudjenjima, osim na izricanju kazne...

I ne mozes uporedjivati Bosnu i ugovor sa Hrvatskom, jer i Bosna i Hrvatska ne izrucuju svoje drzavljane,a on nema tursko drzavljanstvo...
A Vanja nisi bas do kraja upoznat.
Njima se tek treba suditi za neka druga djela.
Tako da nije im bas suđeno.
Može se itekako upoređivati. Ti misliš samo kod nas javasluk. Uz dobre konekcije možeš bit neisporučen iz najuređenije zemlje na svijetu a ne turske.

Nadalje tursko državljanstvo se može dobiti putem investicije u roku od 3-6 mjeseci opet s konekcijama i prije. Mislim da je 400.000 dolara za kuću stan ili 500.000 dolara u obveznice.

Ne kažem ja da će Mamić ići ali da postoje načini da on neometano živi i radi u Turskoj postoje. Samo treba pripremit teren za to.

Konkretno mislim da može investirati u nešto i dobit državljanstvo bez da tamo kroči ikad. Nakon toga može svašta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 10 okt 2025, 11:57

Hoce li sad na pauzi igrat prva i B ekipa, procitao sam da ima par ovih iz B ekipe sto bi mogli preci u prvu ko sto je onaj Maroodza

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 10 okt 2025, 11:59

Fouzi1 je napisao/la:
10 okt 2025, 11:57
Hoce li sad na pauzi igrat prva i B ekipa, procitao sam da ima par ovih iz B ekipe sto bi mogli preci u prvu ko sto je onaj Maroodza
Govorili su za vikend da će igrati.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 10 okt 2025, 12:16

N3R3D je napisao/la:
10 okt 2025, 11:59
Fouzi1 je napisao/la:
10 okt 2025, 11:57
Govorili su za vikend da će igrati.
gdje ce bit tekma, jel se moze gledat sa tribina?
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 okt 2025, 12:20

10 okt 2025, 11:41
Vanja8 je napisao/la:

Ima i Turska.

Može se itekako upoređivati. Ti misliš samo kod nas javasluk. Uz dobre konekcije možeš bit neisporučen iz najuređenije zemlje na svijetu a ne turske.

Nadalje tursko državljanstvo se može dobiti putem investicije u roku od 3-6 mjeseci opet s konekcijama i prije. Mislim da je 400.000 dolara za kuću stan ili 500.000 dolara u obveznice.

Ne kažem ja da će Mamić ići ali da postoje načini da on neometano živi i radi u Turskoj postoje. Samo treba pripremit teren za to.

Konkretno mislim da može investirati u nešto i dobit državljanstvo bez da tamo kroči ikad. Nakon toga može svašta.
Itekako sam upoznat Duska...
Oni imaju pravosnazne presude i Hrvatska ih moze uvijek na osnovu toga traziti od bilo koje zemlje na svijetu da ih izruci i ta je zemlja duzna to uciniti...
Izuzetak je kad su takvi ljudi drzavljani zemlje od koje se trazi da ih isporuci, naravno i ako ta drzava ima u svom zakonu da ne isporucuje svoje gradjane...
Pozivas se na Sporazum izmedju BiH i Hrvatske potpisan 2012 g, a imas masu primjera koji potvrdjuju da obje zemlje ne vrse ekstradiciju ljudi koji imaju drzavljanstvo zemlje koja bi to trebala uraditi...Jelavic, Knezovic,Boban..., da ne nabrajam vise...
U slucaju Mamic, jedino sto Hrvatska moze zatraziti, a to nisu ucinili, da za ta djela, za koja kazes da im se treba suditi, mada nisam zaista cuo da imaju jos susdkih postupaka, ali nebitno, je da Tuzilastvo BiH preuzme slucaj na osnovu dokaza koje bi Hrvatska dostavila i da mu se sudi pred Sudom BiH...
Mi smo tako dostavili dokumetaciju za ubistvo naseg Vedrana, ali svi znamo kakav se cirkus napravio od presude Knezovicu, Sramotno...

Nikakvi njega trenerski lobiji ne mogu spasiti, jer on na osnovu zahtjeva Hrvatske mora biti lisen slobode u Turskoj...
U slucaju da se Turci naprave "gluhi" tada na scenu stupa Interpol i Turska je duzna da ispostuje njihov zahtjev u suprotnom ta zemlja bi se nasla pod sankcijama za neispunjavanje sporazuma o radu i funkcionisanju Interpola...

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 10 okt 2025, 12:22

Vanja8 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:42
plisek je napisao/la:
10 okt 2025, 10:31
Vanja8 je napisao/la:
09 okt 2025, 23:09
Dajte neki prijedlog za anketu...
Na kojoj poziciji ocekujete Sarajevo na kraju sezone?

Volio bi ovo da stavis cisto da svi pljuvaci glasaju za los plasman, pa da ostanu posrani na kraju sezone
Do sada najkonkretniji prijedlog, hajde da vidimo ima li jos kakvih ponuda :D , pa cemo prihvatiti neciju sugestiju :mrgreen:
mislim da je najaktuelnija tema za ovu sezonu, i mislim da ce biti podijeljeno misljenje haos :D
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 okt 2025, 12:49

Vanja8 je napisao/la:
10 okt 2025, 12:20
10 okt 2025, 11:41
Vanja8 je napisao/la:

Itekako sam upoznat Duska...
Oni imaju pravosnazne presude i Hrvatska ih moze uvijek na osnovu toga traziti od bilo koje zemlje na svijetu da ih izruci i ta je zemlja duzna to uciniti...
Izuzetak je kad su takvi ljudi drzavljani zemlje od koje se trazi da ih isporuci, naravno i ako ta drzava ima u svom zakonu da ne isporucuje svoje gradjane...
Pozivas se na Sporazum izmedju BiH i Hrvatske potpisan 2012 g, a imas masu primjera koji potvrdjuju da obje zemlje ne vrse ekstradiciju ljudi koji imaju drzavljanstvo zemlje koja bi to trebala uraditi...Jelavic, Knezovic,Boban..., da ne nabrajam vise...
U slucaju Mamic, jedino sto Hrvatska moze zatraziti, a to nisu ucinili, da za ta djela, za koja kazes da im se treba suditi, mada nisam zaista cuo da imaju jos susdkih postupaka, ali nebitno, je da Tuzilastvo BiH preuzme slucaj na osnovu dokaza koje bi Hrvatska dostavila i da mu se sudi pred Sudom BiH...
Mi smo tako dostavili dokumetaciju za ubistvo naseg Vedrana, ali svi znamo kakav se cirkus napravio od presude Knezovicu, Sramotno...

Nikakvi njega trenerski lobiji ne mogu spasiti, jer on na osnovu zahtjeva Hrvatske mora biti lisen slobode u Turskoj...
U slucaju da se Turci naprave "gluhi" tada na scenu stupa Interpol i Turska je duzna da ispostuje njihov zahtjev u suprotnom ta zemlja bi se nasla pod sankcijama za neispunjavanje sporazuma o radu i funkcionisanju Interpola...
Pa jeboga ti ja ti i pišem da prevashodno dobije tursko državljanstvo za sta bar po dostupnim podacima nije potrebno bas puno toga. I da na isti način Turska ne isporuci svog državljanina.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 10 okt 2025, 12:51

Što se tiče lige, bili drugi ili osmi, meni isto. Drugo mjesto nam donosi tu jednu, a najviše dvije utakmice u Evropi i to je sve.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 okt 2025, 13:24

**** majku svi nešto prave,grade,natkrivaju...
Samo Koševo ništa e jesmo uklet klub u p.m

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 okt 2025, 13:27

Ne mora biti nova anketa samo izbrisite postojecu, apelujem nadleznim organima :D
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 okt 2025, 14:19

visokohz je napisao/la:
10 okt 2025, 13:24
**** majku svi nešto prave,grade,natkrivaju...
Samo Koševo ništa e jesmo uklet klub u p.m
Kako ukleti? Nema to veze, jednostavno smo lijeni za sve. Dovoljno je pogledati šta rade od kluba, svi šute niko A da kaže. Imamo neozbiljne investitore sa veoma upitnim motivim ulaganja u klub. Gdje god investitor dođe grade stadione, kampove, razvijaju klub sam nas razbijaju. Od Osijeka, pa onih u Srbiji itd. Koliko je Vardaru trebalo da uđe u EL?

Zaključak možeš uraditi kad želiš.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 okt 2025, 14:25

NazorUso je napisao/la:
10 okt 2025, 13:27
Ne mora biti nova anketa samo izbrisite postojecu, apelujem nadleznim organima :D
+1

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 10 okt 2025, 14:52

Pisu HR mediji da Vrban prelazi u Hajduk.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 okt 2025, 14:59

Hordas1990 je napisao/la:
10 okt 2025, 14:52
Pisu HR mediji da Vrban prelazi u Hajduk.
:lol: Ako je istina oni stvarno nemaju pojma šta rade :puke:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 okt 2025, 15:09

Mislim da bi bilo dobro za ekipu da ode negdje na planinu jedno 5 dana, na neke mini pripreme. Bjeljina ima sranje od stadiona bice hladno tako da bi vlasic igman jahorina bila dobra stvar.

Banic
Rile paskslev mujkic
Keremech mamas krdzalic kupresam
Mlinaric butic gulijashvili

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 10 okt 2025, 15:16

Pitar6785 je napisao/la:
10 okt 2025, 15:09
Mislim da bi bilo dobro za ekipu da ode negdje na planinu jedno 5 dana, na neke mini pripreme. Bjeljina ima sranje od stadiona bice hladno tako da bi vlasic igman jahorina bila dobra stvar.

Banic
Rile paskslev mujkic
Super ideja, al da smo skijaski klub. :kralj:

**** ga ti snijeg gore dje ce na planine u oktobru...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 okt 2025, 15:16

Pitar6785 je napisao/la:
10 okt 2025, 15:09

Banic
Rile paskslev mujkic
Krdzalic ti ima 3 žuta.
Sto Cimirota Ljajića I Elezija ne računaš u ekipu svi zdravi.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ubipara i 18 gostiju.