Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Svjesni ste valjda da će i nakon barbareza doći novi barbarez, da svaki selektor mora pozivati sumnjive igrače, tako funkcioniše sve ovo, i kod papeta je bilo sumnjivaca. Nije barba ni prvi ni zadnji.
Al sto je brat @CAGarfia nervozan, steta sto nema Moodya da upotpuni ove živčane upise, jak bi duo to bio 

-
- Kontakt:
Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
nek crknu dusmani, najjaci smo
-
- Kontakt:
We have a Kvisko.
Kako bolan, jesi vidio kako se beširović sinoć fino pozicionirao za onu priliku, jedino je realizacija zakazala.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:20Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista

-
- Kontakt:
DamirT je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:15Pa Dzeko odmah na ovom okupljanju okupio ekipu i otisli u kafanu. Objavljena je i slika na forumu, on, Adilovic, Ljajic i jos neka 3-4 lika sjede.successminator je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:10Sergeja je postavio Vico jer je znao da ovaj nema pojma o trenerskom poslu i da će ga navijači reprezentacije popljuvati gore nego što je on pljuvao Vicu preko Twittera. U suštini, Vico ga je uzeo kao levata da mu se “osveti” za one prozivke i da zadovolji Bošnjakistan, samo što ovaj to ne shvata i misli da je stručnjak. Ide i ruku pod ruku da selektor bez IKAKVOG prethodnog trenerskog iskustva zove u reprezentaciju fudbalera bez minute seniorskog klupskog takmičarskog fudbala, i onda se pitamo zašto je ovako.
Prvo treba početi od zabrane obilaska sarajevskih kafana i restorana i pripreme voditi u trening kampu Saveza u Zenici koji ima sve potrebne uslove za ono što bi trebao biti cilj reprezentativnog okupljanja, a to je uigravanje ekipe. Nažalost, to ne može proći jer ćevapi kod Bešlića nisu kao dobri kao biftek kod Seje, a i veći je izbor kafana i nargila barova u Sarajevu. Sjećam se da je bilo slika Pjanića iz provoda noć ili dvije pred utakmicu sa Finskom u Zenici, a i Džeko je znao svraćati po kafanama sa svojim haverima ili do Baščaršije na hamburger. Da su to radili po klubovima u kojima su nekad igrali, bili bi kaženjeni toliko da bi im to bio daleko najskuplji provod u životu. Pored toga, igrački kvalitet reprezentacije nije ni blizu Ćirine i Papetove generacije da se nedostatak discipline može nadomjestiti kvalitetom.
Barbarez kao trener je kao neki političar populista i tu priča završava, a ima ego kao da je Ancelotti.
Ja imam osjecaj da Barbarez nije ni gledao Dzeku ove sezone, pa misli da igra 90 minuta. Eto Pioli lud, a on pametnjakovic, a qarina teska. Jos mi u glavi ona izjava nedavno, da Dzeko moze iz aviona i bez treninga na teren, tako nekako. Bukvalno mec odigrao kao neki teski rekreativac sa pivskom stomacinom. Stoji na centru i ispuhuje nos...
Poluamaterski pristup reprezentativnom okupljanju, ozbiljnije pripreme imaju naši klubovi kada odu u Antaliju ili na Kupres nego Džeko i ekipa. Kod nas reprezentativna okupljanja nekim igračima dođu kao našoj dijaspori godišnji odmor u BiH.
Kolika god klasa bio i daleko najbolji igrač u historiji repke, profesionalac se ne smije tako ponašati. Modrić je još veća klasa i fudbalsko ime pa je primjer mlađima kako se igra za reprezentaciju, kult repke se prenosi sa starijih na mlađe. Šta će Esmir i Kerim naučiti od pojedinih naših fudbalera, je li bolja Taverna ili Walter? Džeko može i dalje pomoći reprezentaciji iskustvom i neupitnom klasom, ali činjenica je da sa svakim danom postaje sporiji i da ne može biti u formi kao nekada. On treba da bude lider i primjer ostalima, a ne da sa Adilovićem ispija kafe na svakom okupljanju.
Zadnja izmjena: successminator, dana/u 10 okt 2025, 12:24, ukupno mijenjano 2 puta.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Glupost. Ova ekipa je kvalitetom daleko iznad Kipra. Druga je stvar što to ne pokazuju na terenu. Pogledaj gdje igraju naši igrači a gdje njihovi. Još uz to otkako je počela sezona većina naših igra u odličnoj formi u klubovima, dok kad dođu u reprezentaciju ne mogu San Marino riješiti do 70. minute. Za to je najzaslužniji selektor.dzemil je napisao/la: ↑10 okt 2025, 09:02Ova ekipa nije nivo Kipra, nego nivo ispod i ne znam otkud taj stalni podcjenjivački ton psram njih od strane novinara, javnosti i nas samih. Ljudi su bolji od nas i igrom su zaslužili mjesto ispred nas. Biti će ironija da se mi plasiramo u jedan baraž a oni ne. Po kvaliteti, mi smo jedino ispred San Marina.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Kad smo imali jake igrace gdje i tog jednog sumnjivog naprave pristojnim. Sad nam je od 11 igraca na terenu, makar 4 sumnjive kvalitete. Ovako na prvu, veznjaci kriminalni, lijevi bek bez Kolasinca isto. Takodjer i napad bez Demirovica. Cast Dzeki naravno, ali smo vidjeli koliko nam je sinoc nedostajao Demirovic za trku.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:20Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Hajd evo da zanemaria igrace, najveca daleko zamjerka barabrezu sto apsolutno nista nije ugiro, cak sta vise i ono na sta ae oslanjamo je najgora moguca solucijaDamirT je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:23Kad smo imali jake igrace gdje i tog jednog sumnjivog naprave pristojnim. Sad nam je od 11 igraca na terenu, makar 4 sumnjive kvalitete. Ovako na prvu, veznjaci kriminalni, lijevi bek bez Kolasinca isto. Takodjer i napad bez Demirovica. Cast Dzeki naravno, ali smo vidjeli koliko nam je sinoc nedostajao Demirovic za trku.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:20Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
Lik se oslanja na vezni red koji je ubjedljivo, al ubjedljivo najslabija karika tima.
Imas Kerima, Esmira, Bazdara, Demirovica pa i Memica...pa evo svakom laiku bi bilo jasno da treba pokusavat preko njih nesto izgradit i igru bazirat na tom...ok mozda bi opet podbacili ali eto pokuso si...
Ako nista svi su mladi, trkacki potentni, esmir i kerim pa i bazdar bukvalno jednim potezom mogu svatsa napravit...al jok hajmo mi gradit kroz tahirovica sunjica i gigovica...
=\_1921_/=
- Maroon1946
- Kontakt:
Nikakav napredak dovoljno je pogledati zadnje kvalifikacije i gdje smo bili?Vucevich je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:30Samo momentalni otkaz! Ništa drugo. Ovaj da ostane na klupi nema ni teoretske šanse da ćemo se plasirati na EP28. Valjda je svima do sada, nakon 15 utakmica na klupi, jasno da Barbarez nema nikakvog pojma niti pokazuje nikakav napredak niti spremnost za učenje.
Evo i ja sam za da ide Barba ako ima neko bolje ime? Ko ce ti doci i raditi za platu od 30k? Southgate, Lew, Xavi su spremni...
Ma on je posebna prica. Vjeruj da nemam vise sta ni napisati sto nije napisano. Prije makar neko izmisli neki gol, sad nema ni to niko.invincible1921 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:32Hajd evo da zanemaria igrace, najveca daleko zamjerka barabrezu sto apsolutno nista nije ugiro, cak sta vise i ono na sta ae oslanjamo je najgora moguca solucijaDamirT je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:23Kad smo imali jake igrace gdje i tog jednog sumnjivog naprave pristojnim. Sad nam je od 11 igraca na terenu, makar 4 sumnjive kvalitete. Ovako na prvu, veznjaci kriminalni, lijevi bek bez Kolasinca isto. Takodjer i napad bez Demirovica. Cast Dzeki naravno, ali smo vidjeli koliko nam je sinoc nedostajao Demirovic za trku.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:20
Ma barem kod papeta a i ovih ostali ti neki sumnjivci bi i znali dobro odigrat a ovo nista
Lik se oslanja na vezni red koji je ubjedljivo, al ubjedljivo najslabija karika tima.
Imas Kerima, Esmira, Bazdara, Demirovica pa i Memica...pa evo svakom laiku bi bilo jasno da treba pokusavat preko njih nesto izgradit i igru bazirat na tom...ok mozda bi opet podbacili ali eto pokuso si...
Ako nista svi su mladi, trkacki potentni, esmir i kerim pa i bazdar bukvalno jednim potezom mogu svatsa napravit...al jok hajmo mi gradit kroz tahirovica sunjica i gigovica...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
General505 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:00
Samo krajisko srce, inat, gard i karakter moze spasiti ovu prćiju jad i bijedu, kokuzluk, neznanje ....nikakvi kockari, legende, lazni patrioti, lazni treneri, egoisti, degenerici, qurci, palci...
Istinski ,pravi Bošnjak, Bosanac koji srcem i dusom osjeti ovu drzavu.
Dugo te nije bilo Šeki
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Bukvalno bilo ko ko ima ikakvog iskustva kao trener pa bolje i trener iz domace lige koji se barem bavio tim poslom nekoliko godinaMaroon1946 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:34Nikakav napredak dovoljno je pogledati zadnje kvalifikacije i gdje smo bili?Vucevich je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:30Samo momentalni otkaz! Ništa drugo. Ovaj da ostane na klupi nema ni teoretske šanse da ćemo se plasirati na EP28. Valjda je svima do sada, nakon 15 utakmica na klupi, jasno da Barbarez nema nikakvog pojma niti pokazuje nikakav napredak niti spremnost za učenje.
Evo i ja sam za da ide Barba ako ima neko bolje ime? Ko ce ti doci i raditi za platu od 30k? Southgate, Lew, Xavi su spremni...

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Podrska selektore,nadam se da nikada neces otici 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Willy Sagnol je u Gruziji imao istu platu. Te priče da se ne može naći niko bolji od ovog što imamo su gluposti. Jedina istina je da nema volje u savezu sa se to uradi jer im nije u cilju da dovedu nekog pismenog stranca.Maroon1946 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 12:34Nikakav napredak dovoljno je pogledati zadnje kvalifikacije i gdje smo bili?Vucevich je napisao/la: ↑10 okt 2025, 11:30Samo momentalni otkaz! Ništa drugo. Ovaj da ostane na klupi nema ni teoretske šanse da ćemo se plasirati na EP28. Valjda je svima do sada, nakon 15 utakmica na klupi, jasno da Barbarez nema nikakvog pojma niti pokazuje nikakav napredak niti spremnost za učenje.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Kako se Petev nasao? Moze se itekako naci, u najgorem slucaju pojacas mu bonus za plasman i to je to. Problem je sto kod nas sve hoce da za sto manje para dobiju sto vise. To ne prolazi ni u federalnoj ligi, a kamoli na evropskom nivou.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
On se lako nasao,jer ga niko drugio nije htio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Aha, najbolji bh sportski novinar Eldar Ganibegovic ga pitao za Besirovica.
Vrijeme je da mu neki studio napravi redovnu emisiju, moze biti nivo Avde Avdica.
Vrijeme je da mu neki studio napravi redovnu emisiju, moze biti nivo Avde Avdica.
Haj što nije neki taktičar, to smo znali.. Ali je i nikakav autoritet i motivator. Ja se nadao fudbalskoj verziji Aziza Bekira, mi dobili ćelavog Hadžibegića.
1. Amar Osim
2. Feđa Dudić
3. Sergej Jakirović
4. Mladen Žižović
5. Krunoslav Rendulić
6. Miron Muslić
7. Admir Adžem
Evo onako iz glave, svi osim 3. i 6. bi došli za 30k i sve ih smatram sposobnijim od Barbareza. Mirnon je rekao da će možda nekada i biti selektor, Sergej vjerovatno nikad., ali kažem - iz glave sam pisao.
Ja lično ne bih stranca. Teško bi se on u ovom našem blatu snašao. Eno srbi su probali sa onim Advokatom pa se nisu proslavili.
2. Feđa Dudić
3. Sergej Jakirović
4. Mladen Žižović
5. Krunoslav Rendulić
6. Miron Muslić
7. Admir Adžem
Evo onako iz glave, svi osim 3. i 6. bi došli za 30k i sve ih smatram sposobnijim od Barbareza. Mirnon je rekao da će možda nekada i biti selektor, Sergej vjerovatno nikad., ali kažem - iz glave sam pisao.
Ja lično ne bih stranca. Teško bi se on u ovom našem blatu snašao. Eno srbi su probali sa onim Advokatom pa se nisu proslavili.