Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 10:40

invincible1921 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:38
Hladnr glave da napisem, na stranu sve druge lose stvari, ali bukvalno je opet izgubio utakmicu tj odigro nerijeseno jer je kasnio i imao pogresne izmjene

Mujakic-Burnic je ok i na vakat

Druga izmjena vadis Kerima koji je jedini nesto pokusavo prema naprijed...prakicno si otupio ionako tup napad

Dzeko je morao, ali morao izaci umjesto Kerima i da udje Bazdar koji bi pravio pritisak na njihovi zadnju liniju

Znam da u vezi konkurencija nije neka, ali pored ocajnog nastupa, Tahirovic je umro u 50oj minuti...

Trebo je prebacit Kerima vise u sredinu i ubacit bazdaraz.

Dakle:

---Bazdar....

Esmir---Kerim---Memic/Omerovic

Mislim da bi ova ekipa zabila sigurno jos jedan do kraja, ali eto kasno je sad.

Pored izmjena, razumijem da smo vodili, ali stvaeno im je previse lopta data...pa jbt tamo negdje oko 65min prikazasw grafiku, ljudi su imali preko 100 pasova vise od nas. Ja bi i shvatio da ih hoces ufatit na kontru, da ti u spicu nije osto Dzeko koji jednostavno ne moze vise....
:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Coolpanda24
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 okt 2025, 10:40

Zna li se ko od “zvijezda” ne ide na Maltu jer ipak je to prijateljska? :kafa:
Isključujem Tarika i Esmira, s obzirom na povrede.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 10:42

Vjerovali ili ne, ali petorica koji su bili na terenu, a to su Šunjić, Gigović, Tahirović, Beširović i Bašić zajedno su sakupili samo 49 dodavanja, što je samo po sebi zaista porazna statistika.
Treba i ovo znati jbt. Pa prosjek im je 10 dodavanja po igracu :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 10:48

signalidunapark je napisao/la:
10 okt 2025, 09:30
feniksptica je napisao/la:
10 okt 2025, 09:27
Vidim da se sad Selam mora prije pisanja na forumu.. :mrgreen:
:urnebes:
Kažem ja, frajer misli da komentariše reprezentaciju Saudijske Arabije.
Saudijska arabija je za nas svemirski brod. Mi uvijek kofole neka repka a nismo ni jednu ozbilnju naciju zadnji 30 godina uzeli, najvece pobjede su Belgija prije svoje zlatne generacije i jedna rumunija u gostima.

Mi smo smijesna drzava, od politike do sporta. Jedino kosarka nesto gura, sve ostalo je goli ****

invincible1921
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025s

Post Postao/la invincible1921 » 10 okt 2025, 10:49

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 10:42
Vjerovali ili ne, ali petorica koji su bili na terenu, a to su Šunjić, Gigović, Tahirović, Beširović i Bašić zajedno su sakupili samo 49 dodavanja, što je samo po sebi zaista porazna statistika.
Treba i ovo znati jbt. Pa prosjek im je 10 dodavanja po igracu :urnebes:
Cak je i gore...

Basic je ako se uzme nadoknada za vise od pola sata imao slovom i brojem 7 SEDAM dodavnja...i to tri pogresna

Svi ostali su i na tako mali broj imali jedva preko 50%....jbt gigovic 10/15 :rol: jos onda skontas da je vecina pasova bila prema nazas....
=\_1921_/=

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 okt 2025, 10:51

Coolpanda24 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:40
Bilo bi dobro kad bi Esmir mogao igrati, radi njega samog i samopouzdanja .
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 10 okt 2025, 10:52

Ma realno ljudi jedini ispravan je Ahmedhodzic. Jedina zamjerka je sto nije otvoreno svima rekao, bas kao i oni prije njega. Sto bi momak dolazio, rizikovao svoju karijeru, neku povredu, trosio zivce i snagu samo da bi barbarezi, vise, save, safeti i slicni prodavali panjeve poput tahirovica, besirevica, kulasina, djakovca...a sve preko ledja par talentovanih igraca koji su odbili svedsku, austriju, svicarsku da bi igrali za svoju zemlju.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 10 okt 2025, 10:53

Hrammm1921 je napisao/la:
10 okt 2025, 09:58
edvaE2 je napisao/la:
10 okt 2025, 09:55
Hrammm1921 je napisao/la:
10 okt 2025, 09:50
Ne razumijem nas narod .. trebali smo proci glat? Jeste li pogledali nasu ekipu?? Mi smo rang trenutno kipra, i svaka pobjeda je ogroman uspjeh sa ovim igracima. Spustite se na zemlju zmajevi do boljih vremena, koji vam je racku
Ne znam kako te nije sramota ovo napisat
Trebas biti realan u zivotu sine dragi, cuj sramota? Treba li da nabrajamo nase igrace i gdje sve igraju? ( pola ih ne igra redovno u svojim kl)

Spusti se na zemlju
Izvoli predaj po pozicijama evo 1. postavu sinoć. 1 na 1, možda se osvijestiš. Pišeš gluposti.

Razlika je jedino što oni očigledno imaju dobrog selektora, a mi ne.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 10 okt 2025, 11:02

JohannWolfgang je napisao/la:
10 okt 2025, 10:52
Ma realno ljudi jedini ispravan je Ahmedhodzic. Jedina zamjerka je sto nije otvoreno svima rekao, bas kao i oni prije njega. Sto bi momak dolazio, rizikovao svoju karijeru, neku povredu, trosio zivce i snagu samo da bi barbarezi, vise, save, safeti i slicni prodavali panjeve poput tahirovica, besirevica, kulasina, djakovca...a sve preko ledja par talentovanih igraca koji su odbili svedsku, austriju, svicarsku da bi igrali za svoju zemlju.
Tako je ! Taj mali je heroj isto tako Huseinbasic koji je karakter jer momak nije dozvolio da mu se smiju raspali kockari i alkoholicari,koji nigdje nisu i nece radit, da momak sa trecom godinom bundeslige sjedi i gleda igrace brondbya astane cesene borca itd. To samo ima kod nas. Bravo za te momke to su karakteri kao i Begovic koji je sve reko o savezu i vici i Misimovicu. Ali glupi balija kasno na brdo stize. Ti momci su profesionalci i onda dolaze u amaterizam i sve ih razumijem kako reaguju i zasto.

Vidi se vec i na Dedicu da mu je omrzlo ,da mu ne prija repka i atmosfera. Vidjet cemo hocel jos koji mladi okrenkt ledja ovim oyebinama propalim.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 okt 2025, 11:03

GG3 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:51
Coolpanda24 je napisao/la:
10 okt 2025, 10:40
Bilo bi dobro kad bi Esmir mogao igrati, radi njega samog i samopouzdanja .
Slažem se. Vjeruj toliko su me ispizdili sinoć, ja bih izveo istih 11 i rekao izvolite, ima da ginete, yebe mi se što je prijateljska. Prvo da se “iskupe” za ono sinoć, a drugo da se uigraju.

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 10 okt 2025, 11:05

Poraz pokerasev kao i protiv Austrije.

Bajraktarevic top odigrao, realno trebao je i od prve krenut jer cim je on usao i Dedic je proigrao.
Memic trci,radi, bori se ali vidi se da nema kvaliteta sto se najbolje vidilo u onoj situaciji kad je promasio cist gol.

Muharemovic, Alajbegovic isto odlicni.

Tahirovica nema potrebe ni komentarisati operisan fudbal, pa i u tom Brondbyu sto je uhvatio kontinuitet igara uvijek odigra prosjecnu ili ispod prosjecnu utakmicu.

Dzeko razocaranje, ali i tu je vise kriv pokeras jer ga precjenjuje.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 10 okt 2025, 11:06

Barba kockar je zločin za fudbal. Za njega je Jose Bordalas klopp i Guardiola

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 okt 2025, 11:11

Al ja ne mogu shvatit da Džeko sa takvim renomeom i Barbarez kao bivši napadač prave tolike taktičke lapsuse.

Sinoć nas Kipar napada, svih 10 igrača Kipra na našoj polovici, Džeko na 30 metara od svog gola i to nekoliko put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 okt 2025, 11:15

Arnelv52 je napisao/la:
10 okt 2025, 11:11
Al ja ne mogu shvatit da Džeko sa takvim renomeom i Barbarez kao bivši napadač prave tolike taktičke lapsuse.

Sinoć nas Kipar napada, svih 10 igrača Kipra na našoj polovici, Džeko na 30 metara od svog gola i to nekoliko put.
Lik je postavio ekipu da se igra na posjed, i sa takvom ekipom igrao bunker i na kontre....opet ponavljam ok da im malo das loptu, al da ljudi imaju po 100/150/200 dodavanja vise od tebe je stvarno previse...pustio si ih da ti se setaju po tvojoj polovini

Ne krivim Dzeku, ali pred kraj je imao 4/5 situacija, da je umjesto njega bio bazdar ili kerim ubjedjen sam da bi jedna u golu zavrsila....jednostavno ne moze covjek vise od 45 min i tjt....
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 10 okt 2025, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 okt 2025, 11:15

Naime, prema informacijama do kojih smo došli sa Esmirom Bajraktarevićem je sve uredu i nema nikakvih problema, te će konkurisati za utakmicu protiv Malte.
Sa druge strane, Muharemović je zaradio nešto težu povredu zgloba, te je utvrđeno da će van terena biti minimalno 10-15 dana.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 okt 2025, 11:15

Nije jutro ništa bolje, iako mnogi tvrde da je pametnije!!

Nama je sinoć nedostajalo kisika, svježeg vazduha, da li su igrači bili gladni, nenaspavani?
Svi ovi epiteti opisuju sinoćnje stanje i jednu jako blijedu predstavu kako stručnjaci tvrde najbolju izabranu selekciju.
Da li je najbolja je upitno, nije sigurno a obzirom na dešavanja i na igrače koji su ostali bez poziva ali to vise nije tema i ne treba previše polemisati oko toga.

Najveće razočarenje je Dzekinih 90 minuta od kojih je možda jednu trećinu bio spreman igrati i trčati a znamo da ko ne trci taj ne smije na teren. Zahvaljujući tom umoru i letargiji smo i došli u situaciju da napravimo penal od strane još jednog sinoć jako upitnog igrača Sunjica koji je cijelo vrijeme visio na crvenom kartonu. Pravo je čudo na kraju da ga nije ni dobio.
Treće po meni ogromno razočarenje je nastup Tahirovica koji je takodjer gle čuda ostao do skoro samog kraja na terenu.
Dakle, dolazimo do zaključka da Barbarez i pomoćnici nisu gledali istu utakmicu kao i mi navijači…

Nažalost, ponavljam se stalno ali šta ću kada je jače od mene no ovoj ekipi mnogo nedostaje pravi playmaker kakav je bio Pjanic uz kojeg bi ovi mladi momci po krilnim pozicijama progledali.

Svi imamo želje a vjerujem da bi većina nas poželjela da u jednoj utakmici pokušamo igrati sa triom Kerim, Esmir i Memic a Malta je idealan takmac za pokušati nešto primijeniti po tom pitanju.

Šanse dok postoje treba igrati i nadati se ali sve su prilike da nama baraz je…
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 okt 2025, 11:20

Edincapitano je napisao/la:
10 okt 2025, 08:29
Koliko je ljepse kad momci sto ulaze i vecina momaka na terenu prije utakmice uce fatihu.

Draze mi 100 puta nego guranje nekoga Menala ili neki B igraca sto igraju samo sto nemaju mjesta kod komsija.
Sta je njemu zapalo za oko, majko moja draga...

Taj isti Burnic koji uci fatihu je klasican menadzerski igrac, em mu je Bosna druga opcija, em je na silu uguran u ekipu.

Menalo je kroz svojih 15 utakmica bar zabio 3 gola i donio neku korist ovoj drzavi i reprezentaciji, dok od ovog Švabe moze biti samo steta, jer ispastaju igraci koji su bolji i zasluzuju poziv prije njega...

Sto prizivas Janelta, i on se krsti, nece sigurno uciti fatihu?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 okt 2025, 11:35

Postoji nešto tipično naše, nešto što se ne uči, već se rađa s ovim podnebljem, a to je mentalitet instant stručnjaka. Kod nas svi znaju sve. Svi su selektori, svi su taktičari, svi bi bolje vodili ekipu. Kad pobijedimo, zasluga je naših momaka i 'srca koje gori za grb', a kad izgubimo... e tad su 'nesposobni, plaćenići, bez trke i volje'.

Mi smo narod koji ne zna za sredinu. Ili smo svjetski prvaci nakon dvije dobre utakmice, ili tražimo glave igrača poslije jednog kiksa. Nema strpljenja, nema realnosti, samo euforija i razočarenje u krug, već godinama.

Euforija? Kod nas je to standardno stanje. Dovoljno je da ekipa odigra dvije dobre utakmice i odmah smo “svjetski prvaci”, “ovaj put idemo do kraja”, “samo da nas sreća posluži”. A onda stvarnost, onako brutalno, spusti loptu na zemlju.

Nakon četiri kola, četiri pobjede. Zvuči savršeno, zar ne? Ali, ajmo ruku na srce: dvije pobjede protiv San Marina (koji bi se realno borio i s našim kantonalnim prvacima), jedna dobra partija protiv Rumunije i teška, iscrpljujuća pobjeda protiv Kipra gdje smo više preživjeli nego igrali. I šta onda? Uvjerili sami sebe da smo mašina koja melje sve pred sobom.

Došla Austrija. U glavama naših navijača već je bilo 5:0, 'jer ipak smo mi Bosna i Hercegovina'. Igrali smo solidno, borili se, ali izgubili. Nesretno, ali izgubili. I umjesto da naučimo lekciju, opet isto, lažna euforija.

Večeras, Kipar. Opet ista priča. 'Ma prošetat ćemo se', 'to su lagana tri boda', 'šta je njima Bosna'. Vodimo 0-2, i već se u komentarima na mrežama spominje plasman, kalkulišu se kombinacije, pravi se spisak ko bi mogao ići u Ameriku, pardon, na Svjetsko. I onda... hladan tuš. Sudijska nadoknada, 2-2, i opet kiks koji nas vraća u stvarnost.

Sad smo situaciju zakomplikovali sami sebi. Sve moguće kalkulacije će zavisiti od duela između Rumunije i Austrije. A ironija? Ogromna. Oni koji su jutros pjevali hvalospjeve, večeras pljuju iste te igrače. Od 'junaka nacije' do 'sramote države' za manje od 12 sati.

I najtužnije od svega... igrači večeras nisu ponudili ništa. Ni trke, ni borbe, ni inata. Vucarali su se po terenu kao da im je svejedno. Nema vatre, nema karaktera, nema one iskrene želje. Samo prazne riječi, prazne noge i prazni pogledi.

Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj se euforija gradi na pijesku, a razočaranje dolazi kao poštansko pismo: uvijek na vrijeme.

Hoće li se nešto promijeniti? Iskreno, teško. Dok god živimo u oblacima nakon svake pobjede i tražimo krv nakon svakog kiksa, nogomet će nam biti ogledalo našeg mentaliteta: previše emocije, premalo realnosti.
Ima i ovdje istine, tekst sa Indirekta.

Na stranu neznanje selektora i SS, pri tome ne mislim da Sergej uopšte učestvuje i u čemu, ovdje Bajramović sve određuje što se postavke i taktike tiče (a to se vidi i na slikama s treninga), meni je najžalosnije što se sinoć kod igrača nije vidjela borba, htijenje, želja - a na tome se toliko potenciralo cijelo vrijeme. Kako rekoh juče prije utakmice da će nam se sinoć sve samo kazati, ne misleći na to da li ćemo biti prvi, treći ili peti, nego na to da će se vidjeti od čega smo i da li se išta za godinu ipo uigralo. S tim u vezi, nameće se zaključak da nama nema napretka još pozadugo.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 10 okt 2025, 11:36

Ma na stranu i barbarez i njegovo neznanje ali ja ne kontam ove nase igrace.
Bolan barem 50% ubacivanja sa strane ( aut po naski) si vidio da se ni jedan jedini igrac nije ponudio da primi loptu. Znaci svi su se sakrili iza svojih cuvara i cekali da neko drugi pridje i ponudi se.
Ne mozes Barbareza kriviti sto mu igraci ne vracaju povjerenje: pa npr Tahirovic proda loptu i pravi faul za zuti a proda je jer se boji igrati fudbala. Ovoliko straha sam vidio samo kod momaka koji iz juniora predju u prvi tim u nekim kantonalnim ligama i onda su oni krivi za sve. Tako sam ja sinoc vidio nase igrace.
Normalno,neki ce reci pa Barbarez ih je stavio da igraju i to je cinjenica ali bojim se da bi ova ekipa i pod drugim selektorima isto izgledala. Jednostavno ovi igraci ( svi do jednog) su limitirani i to je cinjenica koju mi ne zelimo da priznamo.
Evo uzet cu Dedica za primjer- ovdje ne smijes napisat da igra lose i da mu je to jedina konstanta u drzavnom dresu. Znaci imas ofanzivnog beka koji protiv kipra nije nijednom probio,centrirao, napravio visak... apsolutno nista.
Alajbegovic je prodao barem 4 lopte,nije se nudio i cak je vise lopti oduzeo iz nogu nasih igraca nego protivnicima. Ok asistencija i centarsut je bio dobar,ostalo nula.
Gigovic definitivno nije ono sto nam treba na 8 i ne postoji osoba koja me moze uvjerit u suprotno jer to dokazuje iz utakmice u utakmicu.
O Benji je napisano stranica i stranica - ja sam bio jedan od onih koji je smatrao da u ovakvoj utakmici moze nesto odigrati ali ono kenjanje u gace kada treba preuzeti odgovornost je za izucavanja.
Burnic nije lijevi bek i zuti isusu kristu ide njemu na dusu - u pionirima ucis da kada je lopta U zraku izmedju 2 igraca ne pustas je da se padne na pod nego ides u duel,a on je pusta da skoci i onda igra glavom protivniku u noge i stvara sansu za kontru. O prvom izboru na lijevom beku ne bih trosio rijeci jer covjek je svjestan da ne zna ( mada je i on u ofanzivnom djelu napravio vise od Dedica npr,sjetimo se centarsuta na dzeku kada se ovaj izgubio i cak igrao rukom ja mislim).
Nismo mi nikada u veznom redu imali xavija i iniestu ali su nam igraci imali muda i nisu se bojali pa su cak i mulina je.beni ili grujic trazili loptu isli na dupli pas,pokusali sa distance...ovo sada je bezmudo,nemoj je meni a kad je das meni ja cu je poslat bilo kome i bilo kako samo da nije kod mene.
I dalje ostaje problem 6 i 8 i bojim se da ga necemo rjesit u narednih 10 godina. Da je Sucic tu on bi unaprijedio ovu repku za 30% jer bi bio igrac koji primi loptu,stane,razmisli i odigra pas.
Edin mi je enigma - zasto se spustas na 30 metara od naseg gola i onda pokusavas neki pas poprecni i pravis protivniku 100% sansu? Znas da nemas snage za te stvari a opet ih radis.
Dedic je takodje imao taj poprecni pas nakon kornera prema isusu pa je isti pravio faul.
Fudbal je igra detalja a mi to jos ne shvatamo i to je razlog sto smo u dubokom kanalu.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 okt 2025, 11:59

Ako je vjerovati slikama sa aerodroma, na Maltu nisu otišli: Dedić, Alajbegović, Mujakić i Muharemović.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, DanijelTZ, Diadora, Hafiz00 i 35 gostiju.