Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Mocvara1991
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la Mocvara1991 » 10 okt 2025, 08:40

Mi smo u barazu,dobili smo i vise neg sto zasluzujemo,realno. Imaju li u barazu nosioci i nenosioci,ko su potencijalni protivnici,iako pola grupa nije ni blizu rijesenog ?

SanaBosna
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la SanaBosna » 10 okt 2025, 08:44

hurem je napisao/la:
10 okt 2025, 02:41
To sto pojedinci ne znaju šta je objektivnost, to je njihov problem.
Manite se glumatanja.

Cista REALNOST je ovaj nas remi na Kipru!
Kamo sreće da smo pobijedili jer smo bili blizu toga.
Zanimljivo da smo do sada osvojili najviše bodova u dvomecu protiv Kipra, a ovo su treće kvalifikacije da smo s njima u grupi.
Dakle, gubili smo 2x protiv Kipra s mnogo kvalitetnijim sastavima (Dzeko i Pjanic na vrhuncu karijere, Lulic, Ibisevic, Kolasinac, Begovic, Bicakcic, Medunjanin, Besic...)
Hej, gubili protiv Kipra dvaput u kvalifikacijama s takvim igračima..
Ovo je dosta slabija reprezentacija od tadašnje pa nismo izgubili od Kipra, osvojili 4 boda.

Naravno da nisam zadovoljan, ali sam realan.
Nije me ovaj remi dotakao ni najmanje.

Kipar je dobra reprezentacija koju niko u grupi nije nadigrao.
Austrija ih je nezasluzeno pobijedila nakon diskutabilnog penala 1:0, u Austriji.
Protiv nas su izgubili u Zenici 2:1. Vrlo lahko moglo završiti neriješeno.
Protiv Rumunije su se vratili nakon 0:2, bas kao i protiv nas.
Novi selektor ih je dobro poslozio, odlično se nosili protiv Ragnicka, protiv Lucescua. Namjerno spominjem ta imena.
Ko želi, skontat ce poentu.

Mnogo je tu jos posla.
Kao sto sam rekao u prethodnom postu na ovoj temi, u novembru će se mnogo toga kazati.
O igračima i struci sam takodjer kazao sto sam imao kazati u istom postu. Nema potrebe za izvlačenjem detalja iz konteksta i laganjem.
Sve to stoji ali isto se moze reci za kipar, nije ovo isti kipar kao onaj prije nekoliko godina, ali ipak realan rezultat da smo imali srece pred kraja moglo je I biti 3-2.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 08:45

BlackRiver1987 je napisao/la:
10 okt 2025, 08:38
Nek je ovome bitna fatiha :-D

O **** te zivote!
Jeste.

Htjeo ti ili ne, vjera je jaka stvari. Vidis kako se hrvati ili talijane krste kad ulaze, zato sto znaju sta su i ko su.

Vidi turaka, kakva sila, a veliki vjernici.

Samo u bosni nesto ljudi glume liberalni, zato su nas klali zbog vjere a ti i drugih pravi se pametan pa odrekni se islama. Ovi momci iz dijaspore znaju sta je broj jedan i zasto su ljudi ginuli u bosni. ZBOG VJERE, nista drugo.

Da se vise gledalo na koje musliman ili ne, bili bi sigurno dosta bolji, al eto Vico najbolji prijatelj s Dodikom sto mrzi bosnu i mi ga stavimo na spic repkte.

Covjek nam uvalio amatera u kockaru sto nikad nije trenirao neki klub i svi zadovoljni, zato ste vidjeli sinoc i protiv Austrije sta znaci biti dobar ili los trener.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 okt 2025, 08:51

Sve razumijem. Barbarez je limitiran kao trener, njegov stručni štab je limitiran u stručnosti. Kvalitet ovog rostera je limitiran i to na najvažnijem dijelu terena (sredina) koja je ključna za bilo koji segment igre. Ključni igrači, odnosno oni koje javnost doživljava kao ključne, često se ugase na terenu. Sve je to okej i ništa čudno za nas.

Ne očekujem da pobjeđujemo Austriju i Rumuniju, ne očekujem ni da rahat dobijemo Kipra, ne očekujem da dominiramo u posjedu i sakrijemo loptu Austriji i Rumuniji, ne očekujem vala to ni protiv Kipra jer evidentno su ljudi tehnički potkovaniji od nas.

Ali, yebem mu majku, je li moguće da sinoć u drugom poluvremenu toliko panično igramo i toliko besmisleno nabijamo lopte na protivničku polovinu ili aut.

Znači barem pet situacija, gdje naši igrači u fazi odbrane uzmu loptu i imaju mogućnost za dobar, progresivan pas, koji će ti omogućiti tranziciju i kontru da ih dokrajčiš, mi lopte nabijamo kao da igramo protiv Španije.

Da neko toliko nema osjećaja, vica u igri, ili da se toliko usere od yebenog Kipra - ja nemam riječi. Kilometar praznog prostora su sinoć Kiprani ostavljali u defanzivnoj tranziciji ali džaba, nabij pa nabij loptu.

Recimo u prvom dijelu prvog poluvremena par puta smo ih tako na dva-tri pasa izigrali i otvorili prostor (jednom Džeki koji je dodao Kerimu i jednom Gigoviću koji je šutao). I umjesto da tako nastaviš, da im ne dozvoliš da te stisnu jer znaju da će biti kažnjeni kroz tranziciju, mi lagano drugo poluvrijeme u krilo Vasilju i izbij-nabij.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 10 okt 2025, 08:51

Edincapitano je napisao/la:
10 okt 2025, 08:45

O **** te zivote!
Jeste.

Htjeo ti ili ne, vjera je jaka stvari. Vidis kako se hrvati ili talijane krste kad ulaze, zato sto znaju sta su i ko su.

Samo u bosni nesto ljudi glume liberalni, zato su nas klali zbog vjere a ti i drugih pravi se pametan pa odrekni se islama. Ovi momci iz dijaspore znaju sta je broj jedan i zasto su ljudi ginuli u bosni. ZBOG VJERE, nista drugo.

Da se vise gledalo na koje musliman ili ne, bili bi sigurno dosta bolji, al eto Vico najbolji prijatelj s Dodikom sto mrzi bosnu i mi ga stavimo na spic repkte.

Covjek nam uvalio amatera u kockaru sto nikad nije trenirao neki klub i svi zadovoljni, zato ste vidjeli sinoc i protiv Austrije sta znaci biti dobar ili los trener.
Idi vehabijo s foruma. Nije ovo za tebe. Gasi ovo, pali hayat i gledaj šta sin svog oca bake radi

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 okt 2025, 08:54

Mocvara1991 je napisao/la:
10 okt 2025, 08:40
Mi smo u barazu,dobili smo i vise neg sto zasluzujemo,realno. Imaju li u barazu nosioci i nenosioci,ko su potencijalni protivnici,iako pola grupa nije ni blizu rijesenog ?
Po projekcijama, ako odemo u baraz, gostujemo nekoj od sljedecih repki
Srbija
Svedska
Poljska
Ceska
1 utakmica se igra.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 10 okt 2025, 08:55

po huremu smo sinoć osvojili bod protiv Kipra, nismo izgubili dva boda, ipak je to super moćna reprezentacija Kipra.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 10 okt 2025, 08:55

10 okt 2025, 08:29
Koliko je ljepse kad momci sto ulaze i vecina momaka na terenu prije utakmice uce fatihu.

Draze mi 100 puta nego guranje nekoga Menala ili neki B igraca sto igraju samo sto nemaju mjesta kod komsija.

Bice dobro samo Esmir i Kerim moraju se uigrati i nadati se sljedeco kvalifikacije da prorade obadvojica. Edin je svoje zavrsio, moze udji s klupe zadnji 30 minuta ali nista drugo. Dedic puno bolji kad igra Esmir jer Memic je klasicno desno krilo sto ga gusi, Esmir ulazi vise u sredinu i otvara prostor za Amara.

Ali sve bas imamo, jos kad se vrati Seo, ali pod hitno moramo nadji nekog sto zna drzati tempo na sredini. Ne mora biti Modric ali ne mozes igrati s tri trkaca na sredini, vidis da ni protiv kipra ne mozemo da drzimo loptu. Pjanic i u ovim godinama i to sto ne igra fudbal nikako bi opet bio 10 puta bolji za nasu repku nego ovih sto su igrali na sredini sinoc.

-------------------------------Vasilj---------------------------------
Dedic----------Katic--------------Tarik-----------------Seo
----------------Gigovic-------XXX----------XXX-----------------------------------
-------Esmir--------------Demirovic---------------Kerim---------------------

Nazalost Anela smo izgleda rasuli ali on i Tarik bi bili top al eto. Huseinbasic pod hitno mora makar imati mjestu na spisku u ovoj repki. Neznam ko moze jos konkurisati za sredinu? Janelt bi bi zlato ali izgleda da je to ne moguce.
Ne valja ovo, treba umjesto Vasilja i Katica, neka dva muslimana :mrgreen:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 09:01

edvaE2 je napisao/la:
10 okt 2025, 08:51

O **** te zivote!
Jeste.

Idi vehabijo s foruma. Nije ovo za tebe. Gasi ovo, pali hayat i gledaj šta sin svog oca bake radi
Jel navijas za hrvatsku ili srbiju kad igraju? Pravi bosnjo.

Eto kunem ti se dijece, izbaci svakog srbina/hrvata iz repkte i vidjeces rezultata. Od Katica do Vasilja do Barbareza do Vice. Svako sto nema muslimansko ime, pa ces vidjeti uspijeh.

Sta vam je ljudi? Pa Petev je pobjedio ligu nacija grupu B diviziju pa ga je Vico otjerao kad je vidio napredak. Vico i kompanija se raduju kad Bosna gubi, smijesan smo narod. Imas savez sto je protiv repke, kako napraviti nesto od toga? Nekad smo se smijali albancima ili makedoncima, sad bi nas glatko uzeli dvije razlike. Jestel vidjeli kakav stadion su albanci napravili? ZATO STO RADE SVI ZAJEDNO. Mi i dalje imamo virus u savezu i tako nema uspijeha.

FIFA ili UEFA napravi trening centar u Zenici, mi treniramo u Sarajevu. Pa **** vas glupog, niste normalni. Bilino polje se RASPADA al bukvalno, sigurno medju losim stadionima evrope. Al eto, ja sam vehabija a vi ste liberalni i podrzavate da dodje neki Katic ili Menalo sto boli **** za repku nego samo hoce da se prodaju.

Zivio Amar, Esmir, Dzenis, Kerim, Tarik, Seo, Armin itd. Nasa dijeca, a ovi hrvati i srbe nek ****. Jebote koji smo mi debili od naroda, Vranjes iztetovirao chetnika na tijelu a opet su bile diskusije "Al je Vranjes se borio dok je nosio dres". Probudite se ljudi, od hrvata i srba nema kruha kod nas. A ovi Menalo, Katic, Barisic itd bi sutra zaigrali za komsije ako bi ih neko pozvao. Mislis da bi rekli "Ja volim bosnu", bi malo morgen.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 09:03

LavoviGabela je napisao/la:
10 okt 2025, 08:55
Koliko je ljepse kad momci sto ulaze i vecina momaka na terenu prije utakmice uce fatihu.

Draze mi 100 puta nego guranje nekoga Menala ili neki B igraca sto igraju samo sto nemaju mjesta kod komsija.

Bice dobro samo Esmir i Kerim moraju se uigrati i nadati se sljedeco kvalifikacije da prorade obadvojica. Edin je svoje zavrsio, moze udji s klupe zadnji 30 minuta ali nista drugo. Dedic puno bolji kad igra Esmir jer Memic je klasicno desno krilo sto ga gusi, Esmir ulazi vise u sredinu i otvara prostor za Amara.

Ali sve bas imamo, jos kad se vrati Seo, ali pod hitno moramo nadji nekog sto zna drzati tempo na sredini. Ne mora biti Modric ali ne mozes igrati s tri trkaca na sredini, vidis da ni protiv kipra ne mozemo da drzimo loptu. Pjanic i u ovim godinama i to sto ne igra fudbal nikako bi opet bio 10 puta bolji za nasu repku nego ovih sto su igrali na sredini sinoc.

----------------Gigovic-------XXX----------XXX-----------------------------------

Nazalost Anela smo izgleda rasuli ali on i Tarik bi bili top al eto. Huseinbasic pod hitno mora makar imati mjestu na spisku u ovoj repki. Neznam ko moze jos konkurisati za sredinu? Janelt bi bi zlato ali izgleda da je to ne moguce.
A jesu strasni igraci Vasilj i Katic, kao da su Donnaruma i Van dijk. Katic **** od igraca, pravi neki krkanj s loptom veze nema a Vasilj jest solidan ali moze se bez njega.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 10 okt 2025, 09:08

dobra-loša osoba. Vehabijo, samo je to važno. Ako si mlad, postoji mogućnost da ćeš skontat nekad. Ako nisi, onda si izgubljena duša.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 09:09

10 okt 2025, 09:03

A jesu strasni igraci Vasilj i Katic, kao da su Donnaruma i Van dijk. Katic **** od igraca, pravi neki krkanj s loptom veze nema a Vasilj jest solidan ali moze se bez njega.
Kojeg to golmana imamo, a da je blizu Vasilju kvaliteti? Jeste, eto njih dvojica su problem jer nisu muslimani, sabotiraju nas? Jesi ti dobar? Pa taj Vasilj ti sinoc izvadi cistu loptu iz gola pred kraj, mada je bio ofsajd.

Je li krezuba masa htjela Barbareza, dakle prvenstveno Bosnje? Jesu li dobili njega? Jesu. Druga stvar je sto kod nas svaki debil sa jedva zavrsenom srednjom skolom daje za pravo sebi da komentarise sve zivo i pravi se da se razumije, a u stvari veze o zivotu nema.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 09:09

edvaE2 je napisao/la:
10 okt 2025, 09:08
dobra-loša osoba. Vehabijo, samo je to važno. Ako si mlad, postoji mogućnost da ćeš skontat nekad. Ako nisi, onda si izgubljena duša.
Jel ti drago sto su hrvati prvi u svojoj grupi? Svaka cast.

BlackRiver1987
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver1987 » 10 okt 2025, 09:10

O **** te zivote!
Jeste.

Ti si jarane zatucan. **** u skokovima

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 10 okt 2025, 09:13

10 okt 2025, 09:01
edvaE2 je napisao/la:

Jeste.

Eto kunem ti se dijece, izbaci svakog srbina/hrvata iz repkte i vidjeces rezultata. Od Katica do Vasilja do Barbareza do Vice. Svako sto nema muslimansko ime, pa ces vidjeti uspijeh.

Sta vam je ljudi? Pa Petev je pobjedio ligu nacija grupu B diviziju pa ga je Vico otjerao kad je vidio napredak. Vico i kompanija se raduju kad Bosna gubi, smijesan smo narod. Imas savez sto je protiv repke, kako napraviti nesto od toga? Nekad smo se smijali albancima ili makedoncima, sad bi nas glatko uzeli dvije razlike. Jestel vidjeli kakav stadion su albanci napravili? ZATO STO RADE SVI ZAJEDNO. Mi i dalje imamo virus u savezu i tako nema uspijeha.

FIFA ili UEFA napravi trening centar u Zenici, mi treniramo u Sarajevu. Pa **** vas glupog, niste normalni. Bilino polje se RASPADA al bukvalno, sigurno medju losim stadionima evrope. Al eto, ja sam vehabija a vi ste liberalni i podrzavate da dodje neki Katic ili Menalo sto boli **** za repku nego samo hoce da se prodaju.

Zivio Amar, Esmir, Dzenis, Kerim, Tarik, Seo, Armin itd. Nasa dijeca, a ovi hrvati i srbe nek ****. Jebote koji smo mi debili od naroda, Vranjes iztetovirao chetnika na tijelu a opet su bile diskusije "Al je Vranjes se borio dok je nosio dres". Probudite se ljudi, od hrvata i srba nema kruha kod nas. A ovi Menalo, Katic, Barisic itd bi sutra zaigrali za komsije ako bi ih neko pozvao. Mislis da bi rekli "Ja volim bosnu", bi malo morgen.
Pa kako smo pobjedjivali sa Ivaylom na klupi, ne uci on Fatihu sigurno

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 09:14

DamirT je napisao/la:
10 okt 2025, 09:09
10 okt 2025, 09:03

Kojeg to golmana imamo, a da je blizu Vasilju kvaliteti? Jeste, eto njih dvojica su problem jer nisu muslimani, sabotiraju nas? Jesi ti dobar? Pa taj Vasilj ti sinoc izvadi cistu loptu iz gola pred kraj, mada je bio ofsajd.

Je li krezuba masa htjela Barbareza, dakle prvenstveno Bosnje? Jesu li dobili njega? Jesu. Druga stvar je sto kod nas svaki debil sa jedva zavrsenom srednjom skolom daje za pravo sebi da komentarise sve zivo i pravi se da se razumije, a u stvari veze o zivotu nema.
Sta ja znam koga ima? Nek se snadju, ima sigurno momaka po evropi sto su solidni. Vasilj je OK golman ali ne raspadamo se ako bi nestao.

Oko Barbareza nikad nisam kontao, govorili su nesto da je slicno kao sto Ancelotti, ima svoj stav i nece prodati guzicu i pravi dobre relacije s igracima. Covjek se odma prodao zbog nekog igraca iz mrtve svedske lige.

Dok je srbin u savezu glavni, mi jedno mozemo srecom na SP ili EP, nikad zbog znanja. Kipar nas je nadigrao u svakom segmentu a nasa gola su bilja smijesna obadva. Prije sto smo zabili onaj Pitas je fulio dva zicera a poslje ljudi imali 65 posto lopte? Sta vam je ljudi.. nismo mi toliko losa repka nego nemamo trenera ni saveza sto valjaju.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 09:16

Zvornicka je napisao/la:
10 okt 2025, 09:13
10 okt 2025, 09:01
edvaE2 je napisao/la:

Pa kako smo pobjedjivali sa Ivaylom na klupi, ne uci on Fatihu sigurno
Trener treba da bude on koji je najbolji za repku ALI NE SRBIN ILI HRVAT. Prije 30 godina smo smo se klali a sad mislite da neki Luka ili Nikola hoce da se bori za tu drzavu? Smijesni ste.

Ugledaj te se malo na Albance ili cak Kosovo sto se razvija, ganjaju strane trenere ali nema zajebancije sto se tice spisak i savez. Al dobro, ja sam vehabija.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 10 okt 2025, 09:16

Kakva tri trkača ? Nemamo mi nijednog trkača, jer da imamo u tranziciji bi imali 5 igrača a ne 2 i ne bi imali potrebu igrati sa 2 defanzivna vezna igrača, što u modernom fudbalu više niko ne igra.

Bajraktarević je odigrao loše u utakmicama gdje je bio starter, u klubu ne igra a nece ni igrati. Na koji način bi mi bili bolji s njim u prvoj postavi ako znamo da se ne može izboriti za mjesto u PSV-u i to pored Perisica od 37 godina, Manna iz Rumunije i onog Van Bomelovog malog.

Vrtimo se u krug već 8 godina, od prvog podmlađivanja reprezentacije i svaki put oni koji se pokažu kao budućnost jedne kvalifikacije igraju katastrofalno sljedeće i nazaduju u karijeri.

Za koju godinu Bajraktarević će biti u Vancouveru, Dedić klupa u boljem klubu , Muharemović klupa u boljem klubu, Alajbegović u cvajti, Tahirović Apoel, Baždar Turkispor a Memić u Slogi iz Doboja pa ćemo govoriti dobro smo i baraž izborili sa ovom ekipom.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 10 okt 2025, 09:18

Izgubljena dva boda jesu, jer si vodio cijelu utakmicu, ali kad primas golove redovno u zadnjim minutama onda je i do nekvalitete. Od igraca od kojih se najvise ocekuje ili podbace ili im se ne trci ili nisu tu. Prije penala je Dzeko morao ici na loptu i faul praviti. Ovi sto prizeljkuju neke strance mastaju previse, nismo nikome pozeljni osim susjedima i komsijama da se na nama uce kao Savo i Prosinecki. A vidili smo kako oni traze nove igrace, satrase se, Savo nije znao da Esmir postoji.Ali da Barbarez svoj ego i tersluk mora bolje kontrolisati to stoji.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2025, 09:20

Meni je samo zao Alajbegovica. Sjetimo se Dedica kako se borio na pocetku, a sada svaki mec sve gori i gori. Samo da tako ne bude i sa Alajbegovicem...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anoniman, Beduin, bhfanatic14, CAGarfia, DjaniTarik, emir79, galia95, Google Adsense [Bot], iluzija, JackW, Ledara, Shogun, signalidunapark, tuzlanskinacin i 104 gosta.