Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Slaba predstava!
Iako je postavka na terenu bila kakvu 90% navijača prizeljkuje, vidjelo se da to nije tako lahko. Ljudi misle daj loptu Kerimu i to je to.
Kipar
Više puta ponavljano da su ljudi dobra ekipa i da će biti super teško. To su pokazali u Zenici, to su pokazali u Austriji, to su pokazali oba puta protiv Rumunije.
Da ne podsjećam da smo u vec dva ciklusa protiv njih s mnogo jačim sastavima gubili.
Posjed
Logično je da ekipa koja gubi ima i posjed. Ali da se mi ne možemo sastaviti, to je drugi problem.
VELIKA razočarenja:
Igrači od kojih se očekivalo ponajviše su podbacili
- Dzeko ništa
- Dedic po stoti put NIŠTA (na svojoj poziciji). Defanzivno tanak u nekoliko situacija. Naprijed nepostojeći.
- Alajbegovic ništa izuzev ona dva centarsuta iz prekida.
Dakle, od onih od kojih smo najviše ocekivali, uradili su ništa.
Prolazne ocjene
- Katic i Muharemovic odradili svoj dio posla, kao i Memic.
- Sunjic, nezasluzeno dobio žuti jer nije ni dotakao protivničkog igrača (ako sam dobro vidio). Sto se tice penala zasluženo je sviran iako veoma čudna situacija, niti je ispruzio nogu, niti sta, ali ovaj nekako uspio poturiti nogu ispod njegove. Mimo toga ok njegova partija.
Ispodprosjecne partije
- Tahirovic, ništa, prekasno zamijenjen. Mujakic na vrijeme zamijenjen.
- Gigovic, ništa. Ne možemo više pričati o pozicijama na terenu. Igrao je i lijevo i desno, i naprijed i u sredini. Ništa iz utakmice u utakmicu.
Vjerujem da bi uz Demirovica bio vidljiviji na terenu.
Izmjene
- Burnic solidno odradio svoju rolu.
- Bajraktarevic imao onaj sut pod prečku uz pomoć stopera. I od njega sam očekivao više kao i od Kerima.
- Omerovic i Besirovic su mogli biti heroji iako su kratko bili na terenu. Mimo toga nedovoljno vremena za ocjenu.
Minusi
- Tahirovic - Zakašnjela izmjena za Tahirovica. Vidno umoran i van svakog elementa i trebao ga je izvesti oko 60.minute.
- Dzeko - trebao letiti napolje oko 60., najkasnije oko 70.
Nesreća
Uvijek igraju bez ponajboljih igraca zbog povreda. Evo i sada su falili Kolasinac Demirovic. Samo smo u prvom prozoru bili kompletni, ako se može tako kazati - epilog dvije pobjede.
A posebno se to osjeti kada nema najboljeg našeg igrača- Kolasinca. Zbog mnogo razloga fali.
Kao sto sam kritikovao Kolasinca prije par godina jer je bivao tanak (a kao igrač Arsenala je morao da bude jedan od glavnih na terenu), tako sada i Dedica. Jednostavno premalo daje. Mora to biti puno bolje s njegove strane.
Nije problem pozicija, krilo, krilni bek, bek...tanak je na svakoj. Sva ona priča o zavaljivanju na krilo pada u vodu.
Kolasinac, vidjet ćemo koliko će biti spreman za Rumuniju, ali mogao bi nam zlata vrijedan biti, pa makar 70 minuta.
Hadziahmetovic - očekujem da dobije poziv ako i dalje bude redovno igrao u Hullu, pogotovo što sada nema ni Sunjica protiv Rumunije. Ostajemo na tri veznjaka.
Vezni red nam i jeste najveći problem.
Rumunija je kvalitetnija od nas, ali i dalje smo u dobroj poziciji za 2.mjesto koje bi svako prihvatio prije početka kvalifikacija.
Ova Austrija je kvalitetnija od one Grčke.
Naša tadasnja reprezentacija je mnogo kvalitetnija nego ova danas.
Mi smo bili tada favoriti grupe ili rame uz rame s Grčkom.
Ovdje je Austrija apsolutni favorit bila u svakom trenutku i pet puta bolja ekipa od nas.
Malo objektivnosti nije na odmet.
Novembar ce dosta toga kazati i utakmica protiv Rumunije prije svega a potom i protiv Austrije, te da li je ova struka završila svoj posao s reprezentacijom ili ne.
Iako je postavka na terenu bila kakvu 90% navijača prizeljkuje, vidjelo se da to nije tako lahko. Ljudi misle daj loptu Kerimu i to je to.
Kipar
Više puta ponavljano da su ljudi dobra ekipa i da će biti super teško. To su pokazali u Zenici, to su pokazali u Austriji, to su pokazali oba puta protiv Rumunije.
Da ne podsjećam da smo u vec dva ciklusa protiv njih s mnogo jačim sastavima gubili.
Posjed
Logično je da ekipa koja gubi ima i posjed. Ali da se mi ne možemo sastaviti, to je drugi problem.
VELIKA razočarenja:
Igrači od kojih se očekivalo ponajviše su podbacili
- Dzeko ništa
- Dedic po stoti put NIŠTA (na svojoj poziciji). Defanzivno tanak u nekoliko situacija. Naprijed nepostojeći.
- Alajbegovic ništa izuzev ona dva centarsuta iz prekida.
Dakle, od onih od kojih smo najviše ocekivali, uradili su ništa.
Prolazne ocjene
- Katic i Muharemovic odradili svoj dio posla, kao i Memic.
- Sunjic, nezasluzeno dobio žuti jer nije ni dotakao protivničkog igrača (ako sam dobro vidio). Sto se tice penala zasluženo je sviran iako veoma čudna situacija, niti je ispruzio nogu, niti sta, ali ovaj nekako uspio poturiti nogu ispod njegove. Mimo toga ok njegova partija.
Ispodprosjecne partije
- Tahirovic, ništa, prekasno zamijenjen. Mujakic na vrijeme zamijenjen.
- Gigovic, ništa. Ne možemo više pričati o pozicijama na terenu. Igrao je i lijevo i desno, i naprijed i u sredini. Ništa iz utakmice u utakmicu.
Vjerujem da bi uz Demirovica bio vidljiviji na terenu.
Izmjene
- Burnic solidno odradio svoju rolu.
- Bajraktarevic imao onaj sut pod prečku uz pomoć stopera. I od njega sam očekivao više kao i od Kerima.
- Omerovic i Besirovic su mogli biti heroji iako su kratko bili na terenu. Mimo toga nedovoljno vremena za ocjenu.
Minusi
- Tahirovic - Zakašnjela izmjena za Tahirovica. Vidno umoran i van svakog elementa i trebao ga je izvesti oko 60.minute.
- Dzeko - trebao letiti napolje oko 60., najkasnije oko 70.
Nesreća
Uvijek igraju bez ponajboljih igraca zbog povreda. Evo i sada su falili Kolasinac Demirovic. Samo smo u prvom prozoru bili kompletni, ako se može tako kazati - epilog dvije pobjede.
A posebno se to osjeti kada nema najboljeg našeg igrača- Kolasinca. Zbog mnogo razloga fali.
Kao sto sam kritikovao Kolasinca prije par godina jer je bivao tanak (a kao igrač Arsenala je morao da bude jedan od glavnih na terenu), tako sada i Dedica. Jednostavno premalo daje. Mora to biti puno bolje s njegove strane.
Nije problem pozicija, krilo, krilni bek, bek...tanak je na svakoj. Sva ona priča o zavaljivanju na krilo pada u vodu.
Kolasinac, vidjet ćemo koliko će biti spreman za Rumuniju, ali mogao bi nam zlata vrijedan biti, pa makar 70 minuta.
Hadziahmetovic - očekujem da dobije poziv ako i dalje bude redovno igrao u Hullu, pogotovo što sada nema ni Sunjica protiv Rumunije. Ostajemo na tri veznjaka.
Vezni red nam i jeste najveći problem.
Rumunija je kvalitetnija od nas, ali i dalje smo u dobroj poziciji za 2.mjesto koje bi svako prihvatio prije početka kvalifikacija.
Ova Austrija je kvalitetnija od one Grčke.
Naša tadasnja reprezentacija je mnogo kvalitetnija nego ova danas.
Mi smo bili tada favoriti grupe ili rame uz rame s Grčkom.
Ovdje je Austrija apsolutni favorit bila u svakom trenutku i pet puta bolja ekipa od nas.
Malo objektivnosti nije na odmet.
Novembar ce dosta toga kazati i utakmica protiv Rumunije prije svega a potom i protiv Austrije, te da li je ova struka završila svoj posao s reprezentacijom ili ne.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 okt 2025, 07:06, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
To je to, igrači su krivi, prodali ih glavni igrači, a i fale nam dva igrača. Vrhunska predstava i izmjene stručnog štaba. Živio Barba Jong-Un i pomoćnici.
Kipar je ipak velesila, ozbiljna ekipa, a i ostale su bolje od nas u grupi. Ovo je ustvari historijski uspjeh. Živio Barba Jong-un vrhovni vođa.
Kipar je ipak velesila, ozbiljna ekipa, a i ostale su bolje od nas u grupi. Ovo je ustvari historijski uspjeh. Živio Barba Jong-un vrhovni vođa.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
E moj hureme šta bi od onakvog forumaša.
Dzeki na obraz onakvo ponasanje na terenu, ne igras za privatnu prciju, normalno da ce kipar imati posjed cijelu utakmicu kad nece da potrci. Hvala ti za sve uvijek sam te branio al vrijeme je da udje 20 minuta kao i to je to
Bez obzira na penal i to, poprilicno sam siguran da je Sunjic ipak taj pristojan level, odnosno sigurno level iznad tahirovica, gigovica, basica, ovog sarica sto selektor ga priziva, djakovca koji je isto bio tu na spiskovima i sl. Kakav god da je Pafos, igraju ligu prvaka i taj covjek konstantno igra i dobro igra u klubu. Jednostavno u tom veznom redu imamo previse igraca istog ili vrlo slicnog profila, i bitnije receno ne pretjeranog kvaliteta da jednostavno mozemo reci ko god da igra nema tu pretjerano velike razlike. Vrlo slabo trcimo, nemamo skoro nikakvog automatizma u igri, uvijek kasnimo u tim zatvaranjima igraca, lako ljudi prenose loptu itd. Kada Demirovic igra, to izgleda nesto bolje ali opet kada je u spicu sa Dzekom, nema tu puno efekta jer Dzeko ne trci puno, i nemamo mi tu nikakvog pritiska na njihovu zadnju liniju, kao i na vezni red. Cini mi se da konstantno kasnimo korak ili dva kada njihova odbrambena linija preda u vezni red, tu mi se Tahirovic, Basic i dr. ne cine kao igraci sto mogu napraviti prevagu. Ranije sam pisao da mi je cudno sto nema Hadziahmetovica u timu, igra u championshipu u osrednjem timu te lige koji sigurno nije losiji od nekakvih karslruhea, nekakvih ruskih timova, kazahstanskih, hnl-a i sl. Isto tako, u trenutnom sastavu ni izbliza se ne nazire igrac poteza u centralnom veznom redu, ono sto su Pjanic i Misimovic nekada vrhunski radili. Pjanic bi i u trenutnom stanju (bez kluba 4 mjeseca) bio od koristi za 15ak minuta, jer jednostavno takav igrac, sa takvim idejama i zamislima, nema ni u naznakama za buducnost. Ovih 5-6 skoro pa istih igraca u vezi nam je najveci problem, i tu lezi kljuc svega po meni. Napadacka linija nam je prilicno dobra OK (cak i bez Dzeke, imamo Demirovica gdje u formaciji sa jednim centralnim napadacima, te wingerima poput Alajbegovica, Bajraktarevica fkt nije lose. Tu se mogu pridodavati Dedic i Memic . Ova zadnja dvojica u klubovima izgledaju jako dobro i sigurno se moze nesto uraditi i da u reprezentaciji tako izgledaju. Ne mozemo reci ni da nam je odbrana losa, imamo stopere u solidnim europskim klubovima - Barisic, Muharemovic, Katic, sigurno to moze i treba bolje. Ali opet kazem, vezni red nam je najveca boljka, tu moramo nesto popravljati ako zelimo rezultat
-
- Kontakt:

SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Ja ti samo hoću reći da je ta Belgija bila svemirski brod u odnosu na ovaj Kipar i na onaj Kipar sto nas je pobijedio u Zenici 2 mjeseca poslije Brazila... Nestalo je volje,borbe,igra se preko qurca,opet se dolazi ko da je Bajram,hoda se i tako iz godine u godinu... Igrači iz kiparskog prvenstva nas pretrče i nadigraju... Mene bi bilo stid reći da sam profesionalni igrač...Edincapitano je napisao/la: ↑10 okt 2025, 00:29Ma daj, ta Belgija se dize kao da smo uzeli Francuze dva puta u 4 dana? Nije to ta Belgija sto je poslje koju godinu imala zlatnu generaciju. Tu su bili glavni igraci Mpenza i Fellaini?rishovski je napisao/la: ↑10 okt 2025, 00:23Eto hajd sad nek neko bude pametan pa nek kaže da je ovo ekipa koja može pobijediti 2x Belgiju u 4 dana i nek kaže kakvi su nam bekovi i krila...
Razlika je što su trčali ko blesavi... Ibričić nam znao igrat desnog beka kod Ćire... Jahić igrao od stopera,bočnog,zadnjeg veznog...
![]()
A mi imali Dzeku,Spahica i Misketa koju su bili na vrhu.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ništa se momcima nema prigovoriti večeras. lEgEnDE hvala na najgorem vođenju utakmice ikad
-
- Kontakt:
Ma ja, logično da ekipa koja gubi ima posjed. Baš logično. Zato San Marino dominira posjedom uvijek.
NoDi i onaj Hram1921... briljiraju večeras

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ja bio u pravu opet, kako je bolje proigrao Dedic kad je Bajraktarevic na desnoj strani. Ne mozes dva desnjaka na desnu stranu nikako, plus Memic voli ici bas visoko gdje bi bek trebao se uletit.
Sve u svemu ne vrijedi trositi rijeci, drago mi je sto je Ganibeg suknuo Barbiju, volio bi da je jace odjeknulo to, ali nemaju muda ostali novinari, ovako par desetina hiljada ce cuti za to.
Uvijek igrači krivi. Ali nikada ovi menadžerski. Protiv Austrije kaže kriv Muharemovic ali nije Mujakic.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 00:36To je to, igrači su krivi, prodali ih glavni igrači, a i fale nam dva igrača. Vrhunska predstava i izmjene stručnog štaba. Živio Barba Jong-Un i pomoćnici.

Super postavka, super izbor igraca, sve super ali eto usrase igrači.

Ovako glupavi Papetovi botovi nisu branili Papeta.
Jel tacan ovaj podatak braco?Vasilj imao više dodavanja od svih bh. veznjaka

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Austrija gubi od Rumunije u gostima, mi uzimamo njih i Rumune u novembru, i idemo na SP direktno. 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
I Tekashi guzi Lanu i Hanu19vendetta87 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 01:47Austrija gubi od Rumunije u gostima, mi uzimamo njih i Rumune u novembru, i idemo na SP direktno.![]()

-
- Kontakt:
To je vec uradio.JackW je napisao/la: ↑10 okt 2025, 01:50I Tekashi guzi Lanu i Hanu19vendetta87 je napisao/la: ↑10 okt 2025, 01:47Austrija gubi od Rumunije u gostima, mi uzimamo njih i Rumune u novembru, i idemo na SP direktno.![]()
![]()

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], Hrasno15, hurem, LondonBlues i 84 gosta.