Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 okt 2025, 01:26
Danima čitam ovu temu i razmišljam da li iko pamćenje ima od vas ovdje?
Krenimo redom. Vico Zeljković nije najgori predsjednik saveza u historiji. Bilo ih je dosta sa manjim učinkom, on će ipak ostati upamćen kao neko pod čijim vodstom je cijela liga dobila hibridne terene, uveden var, prva Europa u historiji, prvo Europsko proljeće, 3 Europe zaredom itd.
Naravno, ono što Borac kao protekciju ima je nestvarno. Ipak, nama ne smeta nepravda, nama smeta što to nema naš tim.
Znate, Borac je dosta puta nekoga pokrao, ali krali smo i mi, svi, bez izuzetaka. Nemojte da se pravimo nevini, kralo je i Sarajevo, krao je i Velež, krao je i moj Željo. I to su činjenice. Borac je nekada davno imao katastrofalno suđenje, sada su uspjeli gurnuti svog čovjeka na čelo saveza i ubiru plodove tog. Je li neko kriv Mirviću što on nije uspio ući u savez? Ne. On je kriv sam sebi. Jer je nesposoban, egoističan i glup za fudbal. Je li neko kriv Želji što nema nikoga u savezu? Ne. Mi smo krivi sami sebi. Od nastanka lige si morao imati nekoga ko će ti obezbjediti minimalno normalno suđenje. To nije od prošle sezone tako, uvijek se to radilo, nije vam ovo Bundesliga. Mi smo krivi što nas godinama savez ne zanima i što se može pišati po nama ko kako hoće na našoj Grbavici, od velikih klubova pa do Sloge Doboj.
Dalje, mene zanima kako vi zamišljate tačno da napravimo promjene? Vi stvarno mislite ako nas 10 pošalje mail UEFI da će oni skloniti Vicu? Istog Vicu za kojeg je Čeferin rekao da je tu za njega 24 sata? Gigović sudi na Bernabeu, Bilbija sudio Ligu nacija i Europa ligu. Uefa je veća mafija od našeg saveza.
Eh, naš savez, da se dotaknemo i te teme.
Mi, Bošnjaci, smo većina u tom savezu i mi smo dali Vici ovakvu moć, prodane balije u savezu koje se po svojim gradovima šetkaju svaki dan a nikada ih niko nije ružno pogledao. Gledamo kako nas yebu i to nam ne smeta, nama će biti drago ako Sarajevo pokradu, njima će biti drago ako Želju pokradu i to je to. Neka komšiji crkne krava.
Dolazimo do najbolnije tačke za nas.
Željo i Sarajevo sa Vicom.
Ne može se baš reći da su naša 2 kluba iz glavnog grada lijepe naše domovine čista u ovoj priči. Ruke su prljave i jednima i drugima.
Željo je od njega tražio pozajmicu, Sarajevo je od njega dobilo hibridni teren a sada ih je i spasio od veće kazne u uefi.
Da budem iskren, u to nisam upućen šta se dešavalo ali počeo sam u to vjerovati kada se prije nekoliko dana Mirvić dotakao suđenja i spomenuo samo Zrinjski, dok je za Borac šutio.
Tako da, ne može nam Vico kupiti jednu igračku pa da mi plačemo kada ne dobijemo drugu.
Rješenje: Oni jedva čekaju da mi napustimo teren 3 kola kako ovdje pojedini intelektualci predlažu. Opale kaznu, oduzmu bodove i uživaju. To nije opcija. Jedino rješenje je mrtva glava. Nečija. Bilo to od sudija, članova saveza..samo se čeka neka budala kojoj će dopizditi. Pa ćemo vidjeti..