Premijer liga BiH - aktuelno

NoProfit
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NoProfit » 07 okt 2025, 00:12

Tempero je napisao/la:
06 okt 2025, 23:53
Nije to do krova. To se gradi zadnjih 5-6 godina. Ulagalo se dosta truda da se privuce raja na stadion kako na jug tako i na ostale tribine. Ovdje se pisalo prvo skupljaju se zbog 100. Rodjendana, pa kad je proslo to onda su se izmisljili drugi razlozi sto nas ima dosta.

Prije godinu dana kada smo se borili za opstanak i bili u zoni ispadanja opet smo bili najposjeceniji u ligi, a i gostovanja su bila takva da npr u Prijedor je znalo otici 35-40 kombija itd. To se sve gradi, nema nista na silu. Jucer isto ispunjen sektor u Bijeljini do posljednjek mjesta.
Malo mi je bezveze da se ponavljam, ali pogledaj prosjek sezone u kojoj ste se borili za titulu do zadnjeg kola i osvojili Kup, a niste imali krov na istoku i pogledaj prosjek u sezonama kad ste bili užasni i imali krov na istoku. Ako laže koza, ne laže rog.

I opet se ponavljam, sigurno bi se došlo tradicionalno porodično na utakmicu po pljusku. :mrgreen:
U svakom slučaju Željezničar ima odličnu posjetu i o tome vam niko ne može ništa prigovoriti. Čisto da me ne shvatiš pogrešno.

Off: Meraku je hitno potrebna stručna pomoć, više nije ni smiješno.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 07 okt 2025, 00:14

Yebemo ti mater Igoreeee
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 okt 2025, 00:26

WeekendOffender je napisao/la:
06 okt 2025, 23:39
Istok Grbavice je zazivio onda kada smo na tribini dobili krov, realno do tada tribina je bila ispunjena samo na otvaranju, evropskim utakmicama i derbiju.

Kosevo je sramota opstine Centar da ni jedna tribina nije natkrivena. Mirvic poziva ljude na utakmicu a nece da odvoji pare za navijace svog kluba da im napravi krov na Istoku, bolja bi mu investicija bila taj krov nego ljajic od 100k mjesecno i VIP salon kuravama sto je napravio na zapadu
Sadasnje Kosevo je sramota ovog grada i ove drzave :oops: Mirvic bi trebao placati navijacima da dođe gore, da mu gledaju ekipu.
Da je normalan dosad bi izganjao zemljiste i napravio dvije tribine, umjesto sto je bezveze istresao toliku lovu na promasene trenere i igrace.

Sto se tice posjeta razlika je drastcina upravo zbog stanja stadiona, lokacije, krova itd. Pitarluk da igra na Grbavici, bilo bi ih otprilike isto ko i nas, milja gore-dole.

I ovo sto Kaljanac prica kako sudija treba otići na očni pregled, to samo pokazuje koliko ne zna...ili se pravi i on lud, kao i sudije na utakmicama.
Nije stvar u tome da li sudija ne vidi i da li mu treba doktor, vec su to bitange i kriminalci poput Kesica, Bilbije, Njegomirovica, Bandica itd. Zatim linijske sudije koji masu (mahaci su posebno zlo o kojima se malo prica) , plus ona bagra sto sjedi gore u VAR sobama...kakav crni doktor ? svi oni vide jako dobro, nego se prave da ne vide i kradu gdje stignu, jer su đukele bezobrazne koje znaju da im ne moze niko nista, koji znaju da ih nece niko sankcionisati. Malo ce se kukati na emisji Arene i vec sutra hajmo dalje.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 07 okt 2025, 00:36

NoProfit je napisao/la:
07 okt 2025, 00:12
Tempero je napisao/la:
06 okt 2025, 23:53
Nije to do krova. To se gradi zadnjih 5-6 godina. Ulagalo se dosta truda da se privuce raja na stadion kako na jug tako i na ostale tribine. Ovdje se pisalo prvo skupljaju se zbog 100. Rodjendana, pa kad je proslo to onda su se izmisljili drugi razlozi sto nas ima dosta.

Prije godinu dana kada smo se borili za opstanak i bili u zoni ispadanja opet smo bili najposjeceniji u ligi, a i gostovanja su bila takva da npr u Prijedor je znalo otici 35-40 kombija itd. To se sve gradi, nema nista na silu. Jucer isto ispunjen sektor u Bijeljini do posljednjek mjesta.
Malo mi je bezveze da se ponavljam, ali pogledaj prosjek sezone u kojoj ste se borili za titulu do zadnjeg kola i osvojili Kup, a niste imali krov na istoku i pogledaj prosjek u sezonama kad ste bili užasni i imali krov na istoku. Ako laže koza, ne laže rog.

I opet se ponavljam, sigurno bi se došlo tradicionalno porodično na utakmicu po pljusku. :mrgreen:
U svakom slučaju Željezničar ima odličnu posjetu i o tome vam niko ne može ništa prigovoriti. Čisto da me ne shvatiš pogrešno.

Off: Meraku je hitno potrebna stručna pomoć, više nije ni smiješno.
Ja ali opcenito sada raje vise ide na tekme sjecam se te sezone kad smo osvojili kup . Istok je bio poprilicno pun svaku utakmicu vladala malo i euforija ali nisi ti imao tad taj korijen navijaca. Tad si imao mozda 2500 koji ce ti doci iz utakmice u utakmicu da li pada kisa snijeg , da je bajram dosli bi ti ljudi . Onda si imao ljude koji su eto dolazili nekad nekad nisu . Ti sad na grbavici ovih par sezona imas skoro 5000 ljudi koji dolaze iz utakmice u utakmicu koji ne propustaju kola. Evo ja licno u zadnje 2 sezone sam fulio samo prvo kolo protiv posusja jer nisam bio u sarajevu . Bio sam cak i kad se igralo protiv kruseva srijedom . I ti pored tog nekog korijena od 5000 ljudi ti imas jos koji dodju sa strane i onda nekog nahajcas hajmo tekma ovo ono ma nije vazan rezultat bolje tekma nego po kafama sjediti . I eto ga . Ali problem je sa Sarajevom sto nema velik taj korijen ljudi . Takodjer ima puno gori pogled na teren nego grbavica . Bio sam na svim trbinama grbavice osim zapada a na kosevu sam bio na zapadu i jugu . Objektivno ti kad si nasem sjeveru ili istoku ti si odmah pored terena sve vidis pogotovu na istoku . A kad si na koševu previše si udaljen . Isto tako Koševo nije blizu glavne ceste možete vi govoriti a centar grada realno nije to više centar grada. Opstina Novo Sarajevo i Novi grad same imaju više stanovnika nego kad spojiš centar i Stari Grad. I ti takodjer kad vec nisi blizu moras autom doći nemas nešto puno parkinga . A nisi ni spojem tramvajskom linijom jedino trolejbusem i to je do ove godine samo izasao za jezero sad i vogosca prolazi pored stadiona . A od skenderije je daleko do koševa pješke . Naravno mogao sam ja reći Željo ima više navijača pa imamo jaču posjetu ali eto pokušao sam racionalno i logički da objasnim tu razliku .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 07 okt 2025, 02:09

Vidi Kesić dobro, samo je bitanga i bezobrazan

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 07 okt 2025, 02:18

avenija je napisao/la:
06 okt 2025, 18:50
Sarajevo protiv svakog protivnika otvori dobro utakmicu i bude bolji protivnik medjutim kako vrijeme odmice protivnik polako uvijek preuzme inicijativu. Tako su se brutalno raspali i u Rumuniji, Radnik da ne spominjem..tačno da se čovjek zapita sta je razlog. Nemoguće da je fizička sprema. Nekako se raspadnu. Je li to sto nema nikakvog reda, plana, vizije zbog evo već trećeg trenera od početka ili nesto drugo pitanje je.
Zato sto jos nijedan trener nije uspio da im iz glave ukloni strah. Znaju oni da su najskuplja i vjerovatno najbolja ekipa lige i realno to se i vidi. Nijedna ekipa ne stvara toliko prilika kao Sarajevo. Eh sad zamisli kako se gace tresu kada si masio 3-4 prilike i znas da ce te svi kritikovati i onda jos dobijes neki gol,nakon toga vremena za pobjedu sve manje i ekipa samim time sve nervoznija pa se prave i pocetnicke greske.Prvi trener koji ovoj ekipi usadi mentalitet da se ne boji,da igra svoju igru ce da sa ovom ekipom izdominira ligu. Onda imas navijace koji ekipi konstantno prave pritisak,nema iskrene podrske kao npr kod Zelje. Opet s druge strane razumijem i pitare,j.ebeno je kad znas da imas takvu ekipu a da stvari ne funkcionisu kako treba,stalno se mjenjaju treneri itd itd.
Oni ako kliknu sa ovim trenerom mogli bi imati neku bolesnu seriju koju jos nismo vidjeli. Ja se nadam da ce se to desiti kako zbog navijaca tako i zbog fudbala u BiH opcenito.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 okt 2025, 02:24

Zeko87 je napisao/la:
06 okt 2025, 23:50
Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.

slika
Tvoj ga je dedo gradio samo ako je učestvovao u radničkim akcijama kolektiva Željeznica, odnosno samo ako je i sam bio željezničar.

Naime, Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica) raspolagalo je velikim površinama zemljišta u tadašnjem Grbavičkom polju, koje je bilo u vlasništvu ili trajnom korištenju željeznica. Pošto je 40ih godina prošlog stoljeća, FK Željezničar ostao bez igrališta (staro igralište kod željezničke radionice u Pofalićima srušeno 1947.), uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Željeznice su prihvatile zahtjev i dale zemljište na Grbavici na trajnu upotrebu sportskom društvu Željezničar.
Nakon što su Željeznice dale zemljište, započele su radne akcije 1949. godine, u organizaciji radničkog udruženja radnika željeznica.
Znači stadion je izgrađen dobrovoljnim radom, materijalom i logistikom radnika željeznica, koji su ujedno osnivači kluba, pa stoga niko nam ništa nije dao niti poklonio, kako vi pitari, volite da se samoobmanjujete.
Otvoren je 13. septembra 1953. godine, na Dan željezničara!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 okt 2025, 07:08

Posjeta se prepolovi kad samo najave kisu a da ne pricam kad pada citav dan. Druga stvar, ja sam zakasnio na pocetak ali sam dosao. Guzva je bila u gradu prije utakmice gdje god krenes. Mnogima se ne da zuriti da stignu na Kosevo da gledaju ovakvo Sarajevo i da jos pokisnu.
Kad je lijepo vrijeme npr kod mene ide nas cetvero iz kuce a kad najave kisu idem sam i koliko je takvih kao ja.

Sto se tice utakmice bili smo bolji ali ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa. Ima nesto i u pameti, samopouzdanju, namazanosti kod igraca...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 okt 2025, 07:25

Rade Paprica 9 je napisao/la:
07 okt 2025, 02:24
Zeko87 je napisao/la:
Ja ne znam šta se Manijaci furaju da su oni neki poseban mentalitet , čovjek bi rekao imaju trenera sa stažom dužeg od Fergija . Pljuju redovno igrače, trenere, uprave kao i svi ostali. Budžetom im se gradi stadion kojeg su dobili na lijepe oči jer su ga gradili i naši očevi i djedovi kao i većinu objekata u ex yu.

slika
Tvoj ga je dedo gradio samo ako je učestvovao u radničkim akcijama kolektiva Željeznica, odnosno samo ako je i sam bio željezničar.

Naime, Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica) raspolagalo je velikim površinama zemljišta u tadašnjem Grbavičkom polju, koje je bilo u vlasništvu ili trajnom korištenju željeznica. Pošto je 40ih godina prošlog stoljeća, FK Željezničar ostao bez igrališta (staro igralište kod željezničke radionice u Pofalićima srušeno 1947.), uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.
Željeznice su prihvatile zahtjev i dale zemljište na Grbavici na trajnu upotrebu sportskom društvu Željezničar.
Nakon što su Željeznice dale zemljište, započele su radne akcije 1949. godine, u organizaciji radničkog udruženja radnika željeznica.
Znači stadion je izgrađen dobrovoljnim radom, materijalom i logistikom radnika željeznica, koji su ujedno osnivači kluba, pa stoga niko nam ništa nije dao niti poklonio, kako vi pitari, volite da se samoobmanjujete.
Željezničko preduzeće Sarajevo (dio državnih Jugoslavenskih željeznica)

uprava kluba je zatražila od željeznica dodjelu nove lokacije.

Jesi ozbiljan da vam niko ništa nije poklonio ?
Po mom shvatanju svijeta ako ti država da zemljište = država ti poklonila zemljište.

Hajd nek ste i to priznali.
Pored toga sto vam prave stadion i zemljište su vam dali.

Jedan sistem zelmljiste i prenijeli tribinu od drugog kluba, drugi malo tribinu dvije, tri, savez (država opet) svlačionice i teren, pa uleti malo Uefa preko tog istog saveza ali Sve sami. :/ - klasična samoobmana.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 okt 2025, 07:36

jurisicduska je napisao/la:
07 okt 2025, 07:25
Zeko87 je napisao/la:

slika

Po mom shvatanju svijeta ako ti država da zemljište = država ti poklonila zemljište.

Pa nije država dala ništa, nego osnivač kluba. Ti da bi to mogaao shvatiti, moraš shvatiti šta je bilo samoupravljanje, radnički savjeti i ostali društveni elementi onog perioda. Ne možeš današnje vrijeme o vlasničkim odnosima proijicirati na 1949. godinu i samoupravljanje. Tvoj manjak shvatanja dovodi do pogrešnog zaključka.

Uglavnom da skratimo pričuna ono bitno, nisu jadni i izmučeni očevi i djedovi današnjih pitara ništa gradili niti izgradili u vezi satdiona Grbavica. A koliko su gradili, najbolje pokazuju vlasnički papiri njihovog fudbalskog kompleksa.
Zadnja izmjena: Rade Paprica 9, dana/u 07 okt 2025, 07:38, ukupno mijenjano 1 put.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 07 okt 2025, 07:38

let3 je napisao/la:
07 okt 2025, 00:26
WeekendOffender je napisao/la:
06 okt 2025, 23:39
Istok Grbavice je zazivio onda kada smo na tribini dobili krov, realno do tada tribina je bila ispunjena samo na otvaranju, evropskim utakmicama i derbiju.

Kosevo je sramota opstine Centar da ni jedna tribina nije natkrivena. Mirvic poziva ljude na utakmicu a nece da odvoji pare za navijace svog kluba da im napravi krov na Istoku, bolja bi mu investicija bila taj krov nego ljajic od 100k mjesecno i VIP salon kuravama sto je napravio na zapadu
I ovo sto Kaljanac prica kako sudija treba otići na očni pregled, to samo pokazuje koliko ne zna...ili se pravi i on lud, kao i sudije na utakmicama.
Nije stvar u tome da li sudija ne vidi i da li mu treba doktor, vec su to bitange i kriminalci poput Kesica, Bilbije, Njegomirovica, Bandica itd. Zatim linijske sudije koji masu (mahaci su posebno zlo o kojima se malo prica) , plus ona bagra sto sjedi gore u VAR sobama...kakav crni doktor ? svi oni vide jako dobro, nego se prave da ne vide i kradu gdje stignu, jer su đukele bezobrazne koje znaju da im ne moze niko nista, koji znaju da ih nece niko sankcionisati. Malo ce se kukati na emisji Arene i vec sutra hajmo dalje.
Ma vide oni svi i znaju svi samo sto nema drzave vise nazalost
Sinoc izlazim sa zapada i kreno prema zetri 6-7 policijskih marica okruzili VAR kombi, sve ti jasno bude

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 okt 2025, 07:40

07 okt 2025, 07:36

Pa nije država dala ništa, nego osnivač kluba. Ti da bi to mogaao shvatiti, moraš shvatiti šta je bilo samoupravljanje, radnički savjeti i ostali društveni elementi onog perioda. Ne možeš današnje vrijeme o vlasničkim odnosima proijicirati na 1949. godinu i samoupravljanje.

Uglavnom da skratimo priču, nisu jadni i izmučeni očevi i djedovi današnjih pitara ništa gradili niti izgradili u vezi satdiona Grbavica. A koliko su gradili, najbolje pokazuju vlasnički papiri njihovog fudbalskog kompleksa.
Uglavnom vam je dala država. Obrni okreni. Ako je osnivač kluba državno vlasnistvo a on vam dao, u prevodu dala vam je država. Doduše to ste legalizirali u slijedećem sistemu kao privatno vlasnistvo. Znaci samo je pitanje koja vam je država sta dala, a ne je li.
Shvatam ja sve, bila je samouprava i kod nas a kako kažete država nas osnovala pa nam nije dala zemljište. Nit nam je prenijela tribinu od drugog kluba, nit nam je ovaj novi sistem uzeo iskesirao 5-6 miliona za tribinu.

Mislim nek vam je dala. Ali pričati nije nam niko ništa poklonio a u isto vrijeme napisat ovo je suludo. Ali eto. Ja vam želim iskreno da vam sad pokloni i zemljište za kamp pa da sami napravite.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 okt 2025, 07:41

Admir74 je napisao/la:
07 okt 2025, 07:38
:kafa:

slika
Ne možeš to porediti. Ponedeljak na Grbavici je bio semptembar. Ponedeljak na Koševu, oktobar. Znaš li ti kolio puše u oktobru. :urnebes: A nije natkriveno. Gospoda je to.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 07 okt 2025, 07:43

Divovi i pijaĆari van zone ispadanja. Čestitamo :tokralju:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 okt 2025, 07:50

07 okt 2025, 07:40
07 okt 2025, 07:36

Pa nije država dala ništa, nego osnivač kluba. Ti da bi to mogaao shvatiti, moraš shvatiti šta je bilo samoupravljanje, radnički savjeti i ostali društveni elementi onog perioda. Ne možeš današnje vrijeme o vlasničkim odnosima proijicirati na 1949. godinu i samoupravljanje.

Uglavnom da skratimo priču, nisu jadni i izmučeni očevi i djedovi današnjih pitara ništa gradili niti izgradili u vezi satdiona Grbavica. A koliko su gradili, najbolje pokazuju vlasnički papiri njihovog fudbalskog kompleksa.
Uglavnom vam je dala država. Obrni okreni. Ako je osnivač kluba državno vlasnistvo a on vam dao, u prevodu dala vam je država. Doduše to ste legalizirali u slijedećem sistemu kao privatno vlasnistvo. Znaci samo je pitanje koja vam je država sta dala, a ne je li.
Shvatam ja sve, bila je samouprava i kod nas a kako kažete država nas osnovala pa nam nije dala zemljište. Nit nam je prenijela tribinu od drugog kluba, nit nam je ovaj novi sistem uzeo iskesirao 5-6 miliona za tribinu.

Mislim nek vam je dala. Ali pričati nije nam niko ništa poklonio a u isto vrijeme napisat ovo je suludo. Ali eto. Ja vam želim iskreno da vam sad pokloni i zemljište za kamp pa da sami napravite.
Ok, ako pet puta ponoviš mantru, neznači da je istina. Prije svega jer nosioc upravljanja preduzećima onog doba su bili radnički savjeti.
Tom logikom i stan u kojem živiš, ako je sagrađen prije rata je državni poklon, privatizovan za izmišljene i bezvrijedne papirčine, koje ti je dao radnički savjet kolektiva u kojem je radio tvoj predak.
Hajmo obrnut priču. Da ste imali želju graditi, komunizam je bio idealno vrijeme da nešto sagradite. Al kurko. Vi se i danas grebete od države i maltene džaba igrate na gradskom stadionu kojim upravlja Općina Centar. Ako ti je ispravna logika, što vama ne upisaše Koševo?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 okt 2025, 08:02

Koliko ste platili zemljište i imate li kakav kupoprodajni ugovor ?

Jedina mantra koja se ponavlja a nije istinita je ta tvoja. Nije nam dala država samo radnički savjet te države
Kažem neka je tako vrijeme bilo. Nego me čudi da miljenicima sistema ni ovaj ni onaj sistem nije dao zemljište napravio tribinu a vama koji ste kontra svakog jest.

Čak evo i danas mi kako vi kažete privatni klub a vama gro budžeta iz budžeta.

Pa o tom i pričam nije nam dala Kosevo. Vama jest.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 okt 2025, 08:28

Argentina je napisao/la:
06 okt 2025, 20:54
AvantiBL je napisao/la:
06 okt 2025, 12:14
Argentina je napisao/la:
06 okt 2025, 12:12

Je li penal ili ne vs Rudara jucer?
Nije. Sramotna odluka, i generalno suđenje juče baš loše, zrelo za suspenzije.
Nadam se da cemo svi biti objektivni, da ce nam ligu napustiti svi koji je cine ovakvom i da napokon ihramo nogomet svi, jer moze bolje od ovoga.
Sad ćeš vjerovati da te pod*ebavam, ali ne, ozbiljan sam. Da, sutra bih odmah pristao da svi koji se bave ovakvim stvarima u ligi budu izbačeni u najniži rang takmičenja, ali samo pod uslovom da te ekipe koje ostanu u najvišem rangu takmičenja, igraju pošteno fudbal, bez ikakvih sudijskih protekcija ili sličnih navlačenja. Međutim, znaš i sam da je to nemoguće, jer kada sjaše Borac i Zrinjski, uzjašiće Sarajevo, Željo, Velež ili neko "iz magle", i tako u krug, i tako u krug, kao što i jeste u svim ovim sezonama iza nas. Slažeš li se?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 07 okt 2025, 08:33

Jel bilo 1500 ljudi sinoć na Koševu?? Bruka nad brukama, jos im se Igor popisa po lajavom istoku! Ja vece bruke od koševskog istoka nisam vidio! Čevljanovići

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 okt 2025, 08:33

AvantiBL je napisao/la:
07 okt 2025, 08:28
Argentina je napisao/la:
06 okt 2025, 20:54
AvantiBL je napisao/la:
06 okt 2025, 12:14

Nije. Sramotna odluka, i generalno suđenje juče baš loše, zrelo za suspenzije.
Nadam se da cemo svi biti objektivni, da ce nam ligu napustiti svi koji je cine ovakvom i da napokon ihramo nogomet svi, jer moze bolje od ovoga.
Sad ćeš vjerovati da te pod*ebavam, ali ne, ozbiljan sam. Da, sutra bih odmah pristao da svi koji se bave ovakvim stvarima u ligi budu izbačeni u najniži rang takmičenja, ali samo pod uslovom da te ekipe koje ostanu u najvišem rangu takmičenja, igraju pošteno fudbal, bez ikakvih sudijskih protekcija ili sličnih navlačenja. Međutim, znaš i sam da je to nemoguće, jer kada sjaše Borac i Zrinjski, uzjašiće Sarajevo, Željo, Velež ili neko "iz magle", i tako u krug, i tako u krug, kao što i jeste u svim ovim sezonama iza nas. Slažeš li se?
Nije nikad niko ovako “uzjahao”
Sudilo se i nama
Sudilo se i konama
Zrinjskom se sudi uvijek
Ali ovo sad … nemoj relativizirati. Nije isto fkt.
Zato treba odvojit fudbal od politike, bilo bi diskutabilnih odluka i tad ali ne na ovom nivou.

Generalno disfunkcionalna država i onda se to prelije na sve drugo.

@lazarov bilo je koliko je bilo. Da ta korida nije uputila niti jedan nacionalni povik, “Oni ti ga puse Igore” je najmanje sto se moglo desit. I najkulturnije. Zamisli sad neku izjavu trenera Sarajeva u onoj retorici pa poslije toga da ode u Široki, Mostar , Banja Luku. Teško da ne bi bilo nacionalnog orgijanja. Sarajevo je prijestolnica kulture prije svega.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, Hrasno15, laszlo i 22 gosta.