Postao/la Coolpanda24 » 06 okt 2025, 15:50
Da li je iko od vas registrovao Barbarezovu izjavu da je na prošlom okupljanju uvidio da Džeko može odigrati dvije utakmice u 7 dana?! Jedno je moći, a nešto sasvim drugo biti dovoljno mudar i znati da to nije dobro niti pametno. U najmanju ruku, to je suludo!
Da se razumijemo, Edin je naš najveći, takvog više nećemo imati, nije potrebno to ni spominjati, ALI isto tako svima je jasno, pa i slijepima, da on više ne može odigrati 90 minuta, a kamoli 2x90 u kratkom vremenskom roku… eto u Italiji nestručni i ne vole ga, pa igra samo 10-15 minuta.
Još nešto, ako je cilj EURO i ako se ekipa uigrava i sprema za to takmičenje, onda je sasvim logično da se odavno trebalo okretati solucijama koje izuzimaju Edina. On je još tu dva mjeseca i ode, a mi svo vrijeme uigravamo stil i podilazimo igraču koji neće biti na raspolaganju tada kad mi želimo biti konkurentni i napraviti iskorak.
Nije mi jasno kako Edin sam ne shvata da su ga godine stigle i što prije prizna to sam sebi i shvate svi oko njega, biće puno bolje.