FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
To necemo doziviti za 200 godina nazalost. A pogotovo od Federacije necemo dobiti neku pomoc. Nece da nam autoput najosnovniji urade, a stadion ce...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Svaka cast ovom momku Mirzi Kusturici na clanku, momak se zaista trudi i ima odlicne ideje al yebiga kod bosnje je odmah ne moze....i prije je pisao i imao odlicne ideje oko Slobode al djaba kad bosnjo odmah konstatuje da to ne moze jer zaboga neki baja iz Sarajeva ce reci ne moze......danas par stotina navijaca na Tusnju se smrzava na kisi i vjetru u uslovima kao u nacistickom logoru valjda koji sluzi samo da se nekoliko stranackih uhljuppa zbrine dok vrli zgradonacelnik ne skida onaj svoj degenski smajli i osluskuje sta ce mu reci njegov stranacki zagondzija Niksic sa ekipom reci i koja djeli pare kad im se digne kome i koliko oni hoce.....Yebiga Mirza svaka cast na idejnom projektu koji je i vise neko realan...al yebiga, ne ide to kod bosnje jer ne moze, ne moze nista na najmnogoljudnijem kantonu sa najvecim ljudskim i drugim resursima i Tuzlom kao sportsko kulturnim centrom i sire.....Mirza ako citas ovo, kapa do poda....
🔴⚫️
-
- Kontakt:
Kad je bio govor o postavljanu hibridne trave na stadionima rečeno je da PRVI stadion na kome če raditi je Tušanj Rekla kazala a prvo su Borcu radili i tu UPADA Velež jer imaju onog DEBILA I KRETENA nikšiča Taj velež je sve muljavinama došao do stadiona Ulagala je federacija DEBIL nikšič je sve muljavine koristio da veležu napravi stadion Kad je dolazio u Tuzlu DEBIL nikšič je OBEČAO ali u mudima ništa se nije uradilo KO JE BLIŽE VATRI ON ČE SE I OGRIJATI A SLOBODA I TUZLA JE DALEKO OD TE VATRE
- Beduin
- Kontakt:
Skver - eto hipoteticki ako kod "bosnje" moze, kako moze? Daj neku ideju, cime da to uslovljavamo, ucjenjujemo Federaciju, drzavu? Necemo im dati struju koju mi ne kontrolisemo, ne damo im Tuzlanske soli, cime?
Ako moze kod "bosnje" (bosnjo* ti je valjda sinonim za propalicu, parazita, nizu vrijednost, nesposobnjakovica...), zasto onda ne ucijene i netjeraju vlast na produzenje Juzne magistrale zarad rasterecenja Brcanske, zasto od siporexa do Mejdana ne presvuku novi asfalt na toj Juznoj, jer mi kao kanton i njihov centar imamo najvise registrovanih vozila od cega se izdvaja dio para na odrzavanje i izgradnju cesta, kao i akcize na gorivo i vagon toga?
Evo ovo je samo jedan od primjera prioriteta ovog grada na sta gradaka vlast ne moze uticati direktnim djelovanjem, nego aplicirati i traziti pa ako dobije. A jos dosta toga je u opticaju.
Ako moze kod "bosnje" (bosnjo* ti je valjda sinonim za propalicu, parazita, nizu vrijednost, nesposobnjakovica...), zasto onda ne ucijene i netjeraju vlast na produzenje Juzne magistrale zarad rasterecenja Brcanske, zasto od siporexa do Mejdana ne presvuku novi asfalt na toj Juznoj, jer mi kao kanton i njihov centar imamo najvise registrovanih vozila od cega se izdvaja dio para na odrzavanje i izgradnju cesta, kao i akcize na gorivo i vagon toga?
Evo ovo je samo jedan od primjera prioriteta ovog grada na sta gradaka vlast ne moze uticati direktnim djelovanjem, nego aplicirati i traziti pa ako dobije. A jos dosta toga je u opticaju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Imali smo priliku birati nas drug, Slobodas i Tuzlak doSkver je napisao/la: ↑05 okt 2025, 23:05Svaka cast ovom momku Mirzi Kusturici na clanku, momak se zaista trudi i ima odlicne ideje al yebiga kod bosnje je odmah ne moze....i prije je pisao i imao odlicne ideje oko Slobode al djaba kad bosnjo odmah konstatuje da to ne moze jer zaboga neki baja iz Sarajeva ce reci ne moze......danas par stotina navijaca na Tusnju se smrzava na kisi i vjetru u uslovima kao u nacistickom logoru valjda koji sluzi samo da se nekoliko stranackih uhljuppa zbrine dok vrli zgradonacelnik ne skida onaj svoj degenski smajli i osluskuje sta ce mu reci njegov stranacki zagondzija Niksic sa ekipom reci i koja djeli pare kad im se digne kome i koliko oni hoce.....Yebiga Mirza svaka cast na idejnom projektu koji je i vise neko realan...al yebiga, ne ide to kod bosnje jer ne moze, ne moze nista na najmnogoljudnijem kantonu sa najvecim ljudskim i drugim resursima i Tuzlom kao sportsko kulturnim centrom i sire.....Mirza ako citas ovo, kapa do poda....
Krvi se bio kandidovo i mogao sam garantovati da bi uradio mesto za Tusanj al et Zijo je “bolji”
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Mirza K. je sve lijepo objasnio kako i sta i zaista je to realno ako se ima volje, zelje.....Kao prvo grad Tuzla treba omoguciti ako im je uopste u interesu a trebalo bi da im bude jer valjda grad Tuzla kao glavni centar kantona i najmnogoljudniji kanton bi trebali imati normalan i uslovan stadion, Mirza je to lijepo i slikovito elaborirao kako uraditi, po kojem modelu....Ima kanton kojem bi trebao isto biti interes da to podrzi i ucestvuje u finansiranju....Sama lokalna zajednica bi mogla vecinu projekta izgurati na na nacin koji je to Mirza opisao, to nije izmisljanje tople vode to je jednostavno model po kojem se to moze uraditi ako postoji volja i zelja.....moze to i bez federacije, vise sam iz revolta napisao za Niksica smrada koji ne bi bio to sto jeste da nije Tuzle i tuzlanskog SDP jer on nije ni bitan u ovom slucaju ako dodje do realizacije projekta, on je svoje vec odradio za svoje hercegovce.....Na kraju bi mogli biti svi zadovoljni, gradjevinske firme, grad, kanton.......naravno ako se ima volje, zelje jer vecinu toga bi odradile gradjevinske firme za ustupanje lokacija, dozvola i svega sto treba za jedan takav projekat.....Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 07:49Skver - eto hipoteticki ako kod "bosnje" moze, kako moze? Daj neku ideju, cime da to uslovljavamo, ucjenjujemo Federaciju, drzavu? Necemo im dati struju koju mi ne kontrolisemo, ne damo im Tuzlanske soli, cime?
🔴⚫️
- Beduin
- Kontakt:
Sve to lijepo zvuci, svi sve znaju kako i sta treba tudjim parama, ali si sam rekao da bosnje odmah kukaju kako nista ne moze (ne znam jesi li mislio prvenstveno na forumase koji su rekli da nema od toga nista i da je neizvodivo s obzirom da ovdje pisemo o tome), pa te opet pitam kako to treba usloviti, ucijeniti Federaciju, Kanton, bilo koga na visok vlasti? Kad spomene da nesto treba,dajte i konkretan odgovor, prijedlog.Skver je napisao/la: ↑06 okt 2025, 12:48Mirza K. je sve lijepo objasnio kako i sta i zaista je to realno ako se ima volje, zelje.....Kao prvo grad Tuzla treba omoguciti ako im je uopste u interesu a trebalo bi da im bude jer valjda grad Tuzla kao glavni centar kantona i najmnogoljudniji kanton bi trebali imati normalan i uslovan stadion, Mirza je to lijepo i slikovito elaborirao kako uraditi, po kojem modelu....Ima kanton kojem bi trebao isto biti interes da to podrzi i ucestvuje u finansiranju....Sama lokalna zajednica bi mogla vecinu projekta izgurati na na nacin koji je to Mirza opisao, to nije izmisljanje tople vode to je jednostavno model po kojem se to moze uraditi ako postoji volja i zelja.....moze to i bez federacije, vise sam iz revolta napisao za Niksica smrada koji ne bi bio to sto jeste da nije Tuzle i tuzlanskog SDP jer on nije ni bitan u ovom slucaju ako dodje do realizacije projekta, on je svoje vec odradio za svoje hercegovce.....Na kraju bi mogli biti svi zadovoljni, gradjevinske firme, grad, kanton.......naravno ako se ima volje, zelje jer vecinu toga bi odradile gradjevinske firme za ustupanje lokacija, dozvola i svega sto treba za jedan takav projekat.....Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 07:49Skver - eto hipoteticki ako kod "bosnje" moze, kako moze? Daj neku ideju, cime da to uslovljavamo, ucjenjujemo Federaciju, drzavu? Necemo im dati struju koju mi ne kontrolisemo, ne damo im Tuzlanske soli, cime?
Oko prolaska brze ceste prema Orasju se ne mogu dogovoriti hoce li kroz Srebrenik ili drugi grad da spoje sa Tuzlom, hoce li sa desne ili lijeve strane Srebrenika, a ti bi da uslovljavamo nekoga za gradnju stadiona.
J3be se Gracanici, Zivinicama ili Kalesiji za stadionom u Tuzli. Ako grad ne moze iznaci rjesenje ili finansirati izgradnju, neka daje pod koncesiju ili proda zemljiste, odj3be klub pa sta bude neka bude sa njim. Prosto jednostavno, ako pitas ostale gradove na kantonu. A vala i mene ako bi pitali isto bih rekao.
Koji je to uspjesan i odrziv klub, a da je gradski?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Normalno da ne mozes nikog ucjenjivati na nacin klasicnog ucjenjivanja, govorim o svakodnevnim politickim ucjenama i trgovinama izmedju politicara i stranaka.....kako se oni lako dogovore za stotine miliona, ucjenama ne odlascima na visegodisnje robije itd......Eto ti si nam lijepo objasnio kako se bosnjo ne moze dogovoriti hoce li crijevo na desno ili ulijevo....ili kako bosnjo gleda kako ga ona dva druga karindjaju u savezu, sportsko ili kojem god hoces savezu...na te sam bosnje moj Beduin (ex Batva mislio)......a ne na naseg Damketa....ne mora ni kanton, eno Mirza je lijepo objasnio kako moze.....koji je uspjesan klub odrziv a gradski?....sirok pojam i pojam vlasnistva i u kojem omjeru, ali to sve pada u vodu u BiH, jer nema zakona o sportu....i taj zakon ne donose iz razloga da mogu manipulirati sa sportom sa svojim partijama i njihovim uhljebima.....Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 15:44
Sve to lijepo zvuci, svi sve znaju kako i sta treba tudjim parama, ali si sam rekao da bosnje odmah kukaju kako nista ne moze (ne znam jesi li mislio prvenstveno na forumase koji su rekli da nema od toga nista i da je neizvodivo s obzirom da ovdje pisemo o tome), pa te opet pitam kako to treba usloviti, ucijeniti Federaciju, Kanton, bilo koga na visok vlasti? Kad spomene da nesto treba,dajte i konkretan odgovor, prijedlog.
Oko prolaska brze ceste prema Orasju se ne mogu dogovoriti hoce li kroz Srebrenik ili drugi grad da spoje sa Tuzlom, hoce li sa desne ili lijeve strane Srebrenika, a ti bi da uslovljavamo nekoga za gradnju stadiona.
J3be se Gracanici, Zivinicama ili Kalesiji za stadionom u Tuzli. Ako grad ne moze iznaci rjesenje ili finansirati izgradnju, neka daje pod koncesiju ili proda zemljiste, odj3be klub pa sta bude neka bude sa njim. Prosto jednostavno, ako pitas ostale gradove na kantonu. A vala i mene ako bi pitali isto bih rekao.
Koji je to uspjesan i odrziv klub, a da je gradski?
🔴⚫️
Prije svega, Mirza je Slobodaš do daske i super novinar.
Uvijek ima super analize i prijedloge, samo sad se ne slažem u potpunosti.
Ako se već fantazira i piše o tome, ja ne bih stadion ispod 12000, upravo kao Osijek, jer smo tu negdje u broju stanovnika, s tim da zbog kantona i repke, hladno to može na 15000.
Dokaz je košarkaška repka u Mejdanu. Bukvalno se rasproda i više od kapaciteta, po visokim cijenama i odmah...
Ipak TK ima cca 500 000, i svima je Tuzla blizu.
Plus kad bi Sloboda živnula na pravi način, i imala moderan stadion, ne bi bilo meča ispod 5000 gledalaca.
Ako mali Leskovac ima 8000, Limasol 10000 a nemaju fudbalsku tradiciju, 15000 za Tz nije previše...
Ne sviđa mi se da se ide iz Tuzle na periferiju, jer bi bilo sve zakrčeno nemoguće itd. Ipak danas mnogi dođu bez auta... S tog aspekta Mirza je potpuno u pravu.
Nije ovo nemoguće, samo da ima volje...
Ako se već fantazira i piše o tome, ja ne bih stadion ispod 12000, upravo kao Osijek, jer smo tu negdje u broju stanovnika, s tim da zbog kantona i repke, hladno to može na 15000.
Dokaz je košarkaška repka u Mejdanu. Bukvalno se rasproda i više od kapaciteta, po visokim cijenama i odmah...
Plus kad bi Sloboda živnula na pravi način, i imala moderan stadion, ne bi bilo meča ispod 5000 gledalaca.
Ako mali Leskovac ima 8000, Limasol 10000 a nemaju fudbalsku tradiciju, 15000 za Tz nije previše...
Ne sviđa mi se da se ide iz Tuzle na periferiju, jer bi bilo sve zakrčeno nemoguće itd. Ipak danas mnogi dođu bez auta... S tog aspekta Mirza je potpuno u pravu.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Ma sve oko stadiona je poceto i uradjeno nakaradno i naopako.
Danas moderan stadion od 8000 mjesta kosta isto onoliko koliko su oni sjebali za ovo 20 god u VELIKO NISTA...
Danas moderan stadion od 8000 mjesta kosta isto onoliko koliko su oni sjebali za ovo 20 god u VELIKO NISTA...
Momak argumentovano sve napisao, onako kako rade slovaci, samo treba volje......yebene politicke volje da nam gospodari grada koji su unistili sve zivo budu servis kao svaka gradska uprava, da bude samo servis svojim gradjanima u ovom slucaju a ne faraoni i gospodari zivota....Sky9 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 18:03Prije svega, Mirza je Slobodaš do daske i super novinar.
A ne sviđa mi se da se ide iz Tuzle na periferiju, jer bi bilo sve zakrčeno nemoguće itd. Ipak danas mnogi dođu bez auta...
🔴⚫️
Kako vama nije jasno da su Lugavija i Halilagic samo izvođači radova, vrsioci dužnosti? Kada je Lugavija primio neku privrednu delegaciju visokog ranga? Isto se odnosi i na Halilagica. Vrhunac Lugavijinog djelovanja je prijem za lovačko društvo, neko udruženje, i otvaranje kakvih sportskih igara. Dobar je, jer je sin poznatog oca, a uz to SDP, pa zadovoljava sve strane. Od njegovog mandata će ostati kružni tokovi koje mu je Jasmin ostavio u amanet, jer ništa drugo nije mogao uraditi. Realno, u Tuzli bi svako na listi SDP lako mogao biti gradonačelnik, jer dobivaju pričom o zatrpavanju jezera, gušenjem sloboda i ostalim imbecilnostima. Halilagic je izvođač radova Sarajeva, koji ni zgradu vlade nije u stanju da izvede, iako postoji novac. U tom srazu politika, sport je periferni element, pogotovo izgradnja stadiona. Mejdan se raspada, a oba preduzeća služe za zbrinjavanje antitalenata i poslušnika, pjevača, savjetnika zamjenika direktora.
Samo je Sloboda iz Tuzle
- RollingPaper
- Kontakt:
Meni nije jasno kako su stare zaklete komunjare glasale za clana izvrsnog odbora islamske zajednice, odnosno Lugaviju 
Al hajd samo nek je crveno pa makar bilo i zeleno

Al hajd samo nek je crveno pa makar bilo i zeleno

Al ovaj Mirza je baš car, gotovo sve što mislim čovjek napiše.
Glavni sistemski fail kod ovog stadiona je jeb.ena staza. Kad je ukineš, eto oslobađanja velikog prostora.
Onda, dok mnogi pišu o izmještanju stadiona na periferiju, on predlaže trenutnu lokaciju. 100 posto se slažem.
Nismo mi Minhen ili slično, nemamo putnu infrastrukturu niti javni prijevoz...
Glavni sistemski fail kod ovog stadiona je jeb.ena staza. Kad je ukineš, eto oslobađanja velikog prostora.
Onda, dok mnogi pišu o izmještanju stadiona na periferiju, on predlaže trenutnu lokaciju. 100 posto se slažem.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Lijepo je vidjeti kad se pise,i daju pozitivni prijedlozi,ali nazalost niko za to nema sluha,naprosto ne vjerujem da ce mnogi od nas doziviti Tusanj u novom ruhu...Svaka mu je dobra,Kusta brat sa Krojcice,svakako.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Da se razumijemo 90% ljudi dolazi privatnim vozilima na utakmice, tako da nema to veze sa prevozom, samo nama je jedina opcija (prostorna) zapadni dio grada, al opet gdje ces stadion gradit pored termoelektraneSky9 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 19:10Al ovaj Mirza je baš car, gotovo sve što mislim čovjek napiše.
Ma ovo sve je u domenu naucne fantastikeza trenutne prilike. A jednostavno je, u kampusu napravi tartan stazu, i jednu tribinu ispod koje ces imat sve prostorije (Kamberovica polje) i tu izmjesti i FK dok ne poravnas Tusanj i napravis stadion od 10-12k sjedecih mjesta, lijelpu kockicu.
Neminovnodt je da ti imas krov iznad glave. Nije vise 1980, da imas opciju stadion il slusat na radiju prenose, nego vikendom od jutra do sutra na tv-u utakmice i normalno da se ljudi nece mrznut i kisnut.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
-
- Kontakt:
15.000 je minimum svim minimuma, 18-20.000 pa da se repka ugosti kad se igra protiv san marina, luxemburga, mislim da bi gorilo i protiv takvih protivnika jer dosta naroda sa ovog regiona se nije nakanilo nikad na utakmicu u Zenicu ili Sarajevo, pa bi to bila idealna prilika koju bi vjerujem koristili...Sky9 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 18:03Prije svega, Mirza je Slobodaš do daske i super novinar.
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
SISTEM TE LAŽE ! !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.