FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ova taktika sa odbranom vise ne ide. Preslikana golove primaju. Pauza došla u najboljem mogućem trenutku.
Od početka sezone praktički bez stopera i bekova se igra. Kunde definitivno nije u formi.
Ne možeš od igraca kojeg si doveo za 2 miliona očekivati da prelomi utakmicu.
Povrede polako uzimaju svoj danak. Ne daj Bože kakve crne serije, čisto sumnjam da bi se mogli vratiti.
Od početka sezone praktički bez stopera i bekova se igra. Kunde definitivno nije u formi.
Ne možeš od igraca kojeg si doveo za 2 miliona očekivati da prelomi utakmicu.
Povrede polako uzimaju svoj danak. Ne daj Bože kakve crne serije, čisto sumnjam da bi se mogli vratiti.
Sta bi bilo kad bi bilo....a sta da su domacini realizovali svoje sanse u prvom poluvremenu??jasonstatham je napisao/la: ↑05 okt 2025, 18:25Do Lewe. Ionako je pritisak da se povuče, ovim on samo to potvrđuje. Vratili bi se onim penalom.
Loša igra i više od tog, zaslužen poraz. Naznake krize u igri su se vidjele već u drugom poluvremenu protiv R. Sociedada.( lani protiv Espaniola isti slučaj nakon 3 0 u prvom poluvremenu, a poslije u drugom pad u provaliju i to se je sa oscilacijama vuklo do januara, ako se dobro sjećam ).
Ovo danas, ukupno, preslikana utakmica kao lani protiv Osasune u porazu 2:4, s tim što je ovo možda najslabije odigrana utakmica Barcelone
u LL zadnjih 10 godina, onako na prvu rečeno.
Nije nikakvo opravdanje, ali sudac nije prva tri faula igrača Seville sa leđa sudio. To je protivnik odmah uzeo kao adut u igri i stalno
su to radili. Jedna od takvih situacija je kumovala drugom golu. Po mom mišljenju čisti faul nad Koundeom. Neko neki dan reče,
mekane reakcije na pogrešne sudijske odluke. Niko da drekne, da hebe mater sudiji, da dobije ako treba i crveni i kaznu, barem sa klupe,
ako ne igrači.
Penal za Sevillu radije neću komentirati. Smiješno, no za mene ništa novo i neočekivano, uostalom kao i sinoć u prijestolnici Španije. Zajedno molerišu.
Na 2 1 su profulali 4 situacije ( penal, Pedri, 2x Rooni ). Ne možeš ništa bolje ni očekivati. Domaćini su imali u 1om pregršt
prilika.
Očito se lanjska sezona ponavlja. Lani su se izvukli iz rupe. I ove će, nadam se. Kratka klupa zbog povreda dolazi do izražaja.
Raubanje igrača u LL, UCL, ali i od strane RFEF je došlo do izražaja. Moram li reći ko je sportski direktor reprezentacije?
Slučajno? Možda, ali za francuske sobarice. Gavi, Pedri, Cubarsi i Yamal su se ozlijedili na utakmicama reprezentacije.
Opet se ponavlja gubljenje svakog duela na sredini i lagani izlazak protivnika iz Barceloninog, nazovi, presinga.
Biće bolje.
Ovo danas, ukupno, preslikana utakmica kao lani protiv Osasune u porazu 2:4, s tim što je ovo možda najslabije odigrana utakmica Barcelone
u LL zadnjih 10 godina, onako na prvu rečeno.
Nije nikakvo opravdanje, ali sudac nije prva tri faula igrača Seville sa leđa sudio. To je protivnik odmah uzeo kao adut u igri i stalno
su to radili. Jedna od takvih situacija je kumovala drugom golu. Po mom mišljenju čisti faul nad Koundeom. Neko neki dan reče,
mekane reakcije na pogrešne sudijske odluke. Niko da drekne, da hebe mater sudiji, da dobije ako treba i crveni i kaznu, barem sa klupe,
ako ne igrači.
Penal za Sevillu radije neću komentirati. Smiješno, no za mene ništa novo i neočekivano, uostalom kao i sinoć u prijestolnici Španije. Zajedno molerišu.
Na 2 1 su profulali 4 situacije ( penal, Pedri, 2x Rooni ). Ne možeš ništa bolje ni očekivati. Domaćini su imali u 1om pregršt
prilika.
Očito se lanjska sezona ponavlja. Lani su se izvukli iz rupe. I ove će, nadam se. Kratka klupa zbog povreda dolazi do izražaja.
Raubanje igrača u LL, UCL, ali i od strane RFEF je došlo do izražaja. Moram li reći ko je sportski direktor reprezentacije?
Slučajno? Možda, ali za francuske sobarice. Gavi, Pedri, Cubarsi i Yamal su se ozlijedili na utakmicama reprezentacije.
Opet se ponavlja gubljenje svakog duela na sredini i lagani izlazak protivnika iz Barceloninog, nazovi, presinga.
Biće bolje.
Ma drugi put najbolje da nam odbrana stoji u protivnickom 16m. Ja ne znam koliko Flicku treba, da uvidi, da je odavno vec procitan i ne može ovako vise igrati.
Znalo se je, da ce brez Yamala i Raphinhe ovo danas biti patnja. Povrede nam polako uzimaju danak. Daj Boze, da nas krene na bolje ali se bojim, da je ovo samo pocetak problema sa povredama. Steta sto se nije otislo sa prednoscu na ovu reprezentativnu pauzu. Ali i onako ove sezone mislim, da u ligi nemamo sta traziti sto se tice naslova. Em se Realu silji, ko uvijek, em dobivaju oni ove male utakmice na suhi kvalitet sto im lani nije islo za rukom. Jos dodas na to sve nase povrede i tvrdoglavost Flicka sa visokom odbranom i dobijes na kraju ovo sto dobijes.
Znalo se je, da ce brez Yamala i Raphinhe ovo danas biti patnja. Povrede nam polako uzimaju danak. Daj Boze, da nas krene na bolje ali se bojim, da je ovo samo pocetak problema sa povredama. Steta sto se nije otislo sa prednoscu na ovu reprezentativnu pauzu. Ali i onako ove sezone mislim, da u ligi nemamo sta traziti sto se tice naslova. Em se Realu silji, ko uvijek, em dobivaju oni ove male utakmice na suhi kvalitet sto im lani nije islo za rukom. Jos dodas na to sve nase povrede i tvrdoglavost Flicka sa visokom odbranom i dobijes na kraju ovo sto dobijes.
- jasonstatham
- Kontakt:
Lani su izgubili isto nekad u ovo doba protiv Osasune (8. kolo, 7-0-1 omjer), sve mi je nekako preslikano, individualne greške, visoka linija koja ne funkcioniše, 4 primljena, itd. Doduše, danas su se mogli vratiti nekoliko puta, nejse.
Ne znam zašto kritikujete Flicka i njegovu high line taktiku?
Znate da mu je to trademark, to ga krasi, to je njegov stil igre, uostalom na taj način je sve osvojio 2024/25. Koliko god se ta taktika činila na trenutke besmislenom, pročitanom, glupom, Flick naravno neće odustajati od nje. Samo mu treba povratak povrijeđenih igrača i par mamlaza da usvoje njegove ideje ili da se pakuju (ovdje naravno konkretno mislim na praznoglavog Arauja, a u napadu je to tromi, beskorisni Olmo).
Mini težak period. Nesretan poraz u ligi prvaka, povrijeđeni igrači, drugi van forme, a ovi što bi trebali uskočiti sa klupe i preuzeti odgovornost i nametnuti se u prvih 11 -ništa. Osim Rashforda koji me je demantovao i pokazuje klasu na krilu. Lewa razočarao. Obzirom na njegov klimav status u klubu i nesigurnu budućnost, jako loš timing za promašiti penal. Šteta. Vjerujem da su Flicku sada neke stvari jasnije, te će pokušati sa igračima na koje može računati- Raph, Yamal i Rash kao špic. Nazad Eric.
Idemo dalje, duga je sezona, znate kakva je prošla bila. Istina, turbo max se šilji za gnjide, stvara se atmosfera, neće se dozvoliti da Kylian opet ne osvoji ništa. Nema druge, nego se boriti protiv sistema.
Znate da mu je to trademark, to ga krasi, to je njegov stil igre, uostalom na taj način je sve osvojio 2024/25. Koliko god se ta taktika činila na trenutke besmislenom, pročitanom, glupom, Flick naravno neće odustajati od nje. Samo mu treba povratak povrijeđenih igrača i par mamlaza da usvoje njegove ideje ili da se pakuju (ovdje naravno konkretno mislim na praznoglavog Arauja, a u napadu je to tromi, beskorisni Olmo).
Mini težak period. Nesretan poraz u ligi prvaka, povrijeđeni igrači, drugi van forme, a ovi što bi trebali uskočiti sa klupe i preuzeti odgovornost i nametnuti se u prvih 11 -ništa. Osim Rashforda koji me je demantovao i pokazuje klasu na krilu. Lewa razočarao. Obzirom na njegov klimav status u klubu i nesigurnu budućnost, jako loš timing za promašiti penal. Šteta. Vjerujem da su Flicku sada neke stvari jasnije, te će pokušati sa igračima na koje može računati- Raph, Yamal i Rash kao špic. Nazad Eric.
Idemo dalje, duga je sezona, znate kakva je prošla bila. Istina, turbo max se šilji za gnjide, stvara se atmosfera, neće se dozvoliti da Kylian opet ne osvoji ništa. Nema druge, nego se boriti protiv sistema.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Jedina dobra stvar sto je ova pusiona i kriza u igra dosla pred pauzu zbog reprezentacija i za nadati se da je ovo prolazna kriza i da ce brzo nastaviti pobjedjivati
Prosle godine smo imali ofromnu crnu seriju i zaostatak od 10 bodova za realom i uzeli smo titulu, to se ove godine ne smije dopustiti jer real nece opet ispustiti tu prednost i to sto sam govorio da nije samo do naseg briljantnog drugog dijela sezone titula nego i do reala koji je rasipao bodove nekom je bilo smijesno, no nadam se da nece biti isti scenario ove sezone da nama odmaknu pa sa onda udjemo u formu
Fali puni yamal normalno, vidjelo smo koliko smo nemocni kad su naprijed tri igraca koji nisu neki kreatori i dribleri i igraci koji se vracaju u srediju i nesto iskombinuju, yamal i rafinja su pokretniji dosta i prodorniji od ferana i rasforda, crkotinu levu ne treba ni komentarisati jer to je igrac manje na terenu koji nit ima kretnju, nit zna loptu islontrolisaf i treba mu 3 zicera da jedna gol zabije, isto tako crkotina je i olmo koji je strucnjak da se sakrije i ne vidi na terenu, no za njeg ima neke nade da se vrati u formu
Jedino je pozitivno naprijed sto rasford djeluje koliko toliko oz iljno i sve je bolji i bice pojacanja i to kao zamjena rafinji i moze dat doprinos, feran mora gurati kao prvi i jedini spacan spic u ekipi i jasno je da vec u januaru moramo traziti spica kad vec nismo ljetos
Prosle godine smo imali ofromnu crnu seriju i zaostatak od 10 bodova za realom i uzeli smo titulu, to se ove godine ne smije dopustiti jer real nece opet ispustiti tu prednost i to sto sam govorio da nije samo do naseg briljantnog drugog dijela sezone titula nego i do reala koji je rasipao bodove nekom je bilo smijesno, no nadam se da nece biti isti scenario ove sezone da nama odmaknu pa sa onda udjemo u formu
Fali puni yamal normalno, vidjelo smo koliko smo nemocni kad su naprijed tri igraca koji nisu neki kreatori i dribleri i igraci koji se vracaju u srediju i nesto iskombinuju, yamal i rafinja su pokretniji dosta i prodorniji od ferana i rasforda, crkotinu levu ne treba ni komentarisati jer to je igrac manje na terenu koji nit ima kretnju, nit zna loptu islontrolisaf i treba mu 3 zicera da jedna gol zabije, isto tako crkotina je i olmo koji je strucnjak da se sakrije i ne vidi na terenu, no za njeg ima neke nade da se vrati u formu
Jedino je pozitivno naprijed sto rasford djeluje koliko toliko oz iljno i sve je bolji i bice pojacanja i to kao zamjena rafinji i moze dat doprinos, feran mora gurati kao prvi i jedini spacan spic u ekipi i jasno je da vec u januaru moramo traziti spica kad vec nismo ljetos
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
jasonstatham je napisao/la: ↑05 okt 2025, 22:31Lani su izgubili isto nekad u ovo doba protiv Osasune (8. kolo, 7-0-1 omjer), sve mi je nekako preslikano, individualne greške, visoka linija koja ne funkcioniše, 4 primljena, itd. Doduše, danas su se mogli vratiti nekoliko puta, nejse.

Ma ne kritikuje niko Flickovu high line taktiku, znamo da je upravo ta taktika prosle sezone donijela duplu krunu - nego cemo svi ovdje kolektivno oboliti od nje

Danas ih tjera opet na centar, uvijek neko zakasniti par centimetara i odose Vargas ili Alexis sami na Woju

Obolit cemo od te taktike jer je nenormalan rizik, isto kao i protiv PSG neko vece.
Sjeti se prosle sezone protiv Reala drugi Calsico, primis dva gola zbog visoke linije jer im Mbappe pobjegne, oni vode 0-2 na Montjuicu, ali Flick i dalje tvroglavo gura igrace da izlaze visoko na pressing i onda u par minuta preokret, zabise 3,4 komada

Tako je to sa ovom taktikom.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 okt 2025, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Kada su svi igrači na okupu Barsa je top 5 ekipa Evrope bez sumnje. Pauza je došla pravo na vrijeme kao i ovaj poraz. Meni je stvarno zao Olma. Na početku kad je tek došao igrao top. Strasno bitne golove dao i odjednom stop, nista. Vjerovatno nije ni zadovoljan da bude zamjena tamo nekom Ferminu.
Flick se žali kako nista nisu mogli u igri čovjeka na čovjeka. Casado je u tom slučaju puno bolja opcija bio od Olma. Sa Rooneyem, Feranom i Rasfordom bili bi dosta okomitiji. Ovako se Feran samo sudarao sa Rasfordom. Lewa mora prihvatiti da mu je kapak zadnjih 20ak minuta.
Hebena situacija u svakom slučaju. Puno povreda a ne možeš nikog kvalitetnog dovesti. Stoper, desni bek i centarfor su pod moranje. Kunde nema sta traziti na desnom. Ispada komičan u onim duelima. Samo čekam kad ce napraviti neku glupost i crveni. Araujo bi mi igrao ako bas niko drugi ne može. Previše kikseva ima. To je neoprostivo. Meni su Danac i Garsija najkvalitetniji. Ne znam koji je razlog sto Kristensen ne igra. Djeluje najsigurniji od svih stopera.
Treći go ide na dušu Woji. Joan bi ono branio 100%.
Flick se žali kako nista nisu mogli u igri čovjeka na čovjeka. Casado je u tom slučaju puno bolja opcija bio od Olma. Sa Rooneyem, Feranom i Rasfordom bili bi dosta okomitiji. Ovako se Feran samo sudarao sa Rasfordom. Lewa mora prihvatiti da mu je kapak zadnjih 20ak minuta.
Hebena situacija u svakom slučaju. Puno povreda a ne možeš nikog kvalitetnog dovesti. Stoper, desni bek i centarfor su pod moranje. Kunde nema sta traziti na desnom. Ispada komičan u onim duelima. Samo čekam kad ce napraviti neku glupost i crveni. Araujo bi mi igrao ako bas niko drugi ne može. Previše kikseva ima. To je neoprostivo. Meni su Danac i Garsija najkvalitetniji. Ne znam koji je razlog sto Kristensen ne igra. Djeluje najsigurniji od svih stopera.
ovdje se ide od takmice do utakmice kad je Kounde najbolji ili jedan od najboljih desnih bekova do toga da nema sta traziti levat pravi. Kunde je pravo dobar desni bek i pravo dobro radi svoj posao - desi se pokoja greska ili slicno ali covjek je jako dobar i zahvalan igrac. Barci je ovaj pocetak los jer nisu iz nekog razloga fizicki na maksimumu i plus povrede su se desile gdje si ostao bez ofanzivno 3 od 4 najbolja igraca ove sezone (Fermin, Yamal, Rafinha) - I sto se tice Lewandowskog misli da bi bolji doprinos bio da igra sa manjom minutazom i plus na to sto je Feran na pocetku u pravo dobroj formi.Mukebir je napisao/la: ↑05 okt 2025, 22:58Kada su svi igrači na okupu Barsa je top 5 ekipa Evrope bez sumnje. Pauza je došla pravo na vrijeme kao i ovaj poraz. Meni je stvarno zao Olma. Na početku kad je tek došao igrao top. Strasno bitne golove dao i odjednom stop, nista. Vjerovatno nije ni zadovoljan da bude zamjena tamo nekom Ferminu.
To za Kundea stoji ali se mora priznati da je bas los na početku. Napad bi trebali činiti Yamal Rafinja i Rasford na špicu ili Feran. Lewa bi bio tek džoker s klupe. Jednostavno vise ne moze pratiti intenzitet igre. Neka se gura koliko moze i ne zaostaje previše. Procepit ce jednom.
pa los je jer je izaso iz povrede i opet ponavljam iz nekog razloga su na puno slabijem fizickom nivou nego godinu prije u ovo vrijeme. Mada su oni i prosle godine imali neku crnu rupu gdje se Madrid bio odvoio na 6-7 bodova i gdje su lose u LP stajali. A sto se tice Lewe da nije finansijska situacija kakva jeste on bi vec bio u SA, a tu bi bio novi spic 100%.Mukebir je napisao/la: ↑06 okt 2025, 10:57To za Kundea stoji ali se mora priznati da je bas los na početku. Napad bi trebali činiti Yamal Rafinja i Rasford na špicu ili Feran. Lewa bi bio tek džoker s klupe. Jednostavno vise ne moze pratiti intenzitet igre. Neka se gura koliko moze i ne zaostaje previše. Procepit ce jednom.
- jasonstatham
- Kontakt:
Apsolutno! Zdravi, svježi su top 5, nema sumnje.
Ako ću da seruckam na Szcz, onaj drugi gol protiv Psg ide u njega i ovaj treći Sevillin je presmješan za Joana. Mali je mačka i odbranio bi s lakoćom. Jedva čekam da se vrati.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
+1jasonstatham je napisao/la: ↑06 okt 2025, 12:49Apsolutno! Zdravi, svježi su top 5, nema sumnje.
Ako ću da seruckam na Szcz, onaj drugi gol protiv Psg ide u njega i ovaj treći Sevillin je presmješan za Joana. Mali je mačka i odbranio bi s lakoćom. Jedva čekam da se vrati.
Nedostanak o kojem se ne prica, a znacio je i donio bodovni ucinak svojim odbranama. I kad je napravio gresku kod Ovieda izgledao je mirno sa loptom u onom dijelu terena. Nije samo njegova krivica bio taj go.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.