FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
36%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 307

PingoFTW
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PingoFTW » 04 okt 2025, 22:07

Sjever pamti te, Puljiću Vedrane

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 04 okt 2025, 22:53

OldTownDistrict je napisao/la:
04 okt 2025, 15:36
slika

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 okt 2025, 23:28

Nisam dolazio na PL tekme jos nikad al kontam malog dovest u ponedjeljak malo u Sa i na tekmu doci. Jel karte na ulazi kupujem?

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 04 okt 2025, 23:37

soxx je napisao/la:
04 okt 2025, 23:28
Nisam dolazio na PL tekme jos nikad al kontam malog dovest u ponedjeljak malo u Sa i na tekmu doci. Jel karte na ulazi kupujem?
Ako ćes ranije doć onda ti je najlakše da svratiš u shop u Ferhadiji, a ako dolaziš pravo na utakmicu onda kupi karte ispred stadiona, uvijek budu u prodaji ispred istoka. :salut:
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 okt 2025, 03:53

Sad citam ovaj intervju Mirvica.
Ok, plaćeni članak, shvatam, dosao je Mamić i zna kako se radi.
Ali ovakvo samohvaljenje dugo nisam vidio. Ali... Tu smo zbog Sarajeva pa da vidimo...

Naš prvi zadatak je stvoriti brend od Sarajeva, ne u Bosni i Hercegovini, jer kod nas je Sarajevo već ogroman brend, nego na internacionalnom biznis tržištu gdje Sarajevo prije Vincenta Tana praktično nije postojalo. Znači, da bismo uopšte mogli raditi, morali smo odmah imati igrače o kojima možemo pričati sa bitnim akterima na tržištu, morali smo odmah imati projekte kojima ćemo privući dodatne investitore i krenuti sa aktivnostima na tržištu već prve godine, te što prije početi generisati prihode.”

Sarajevo je bio brend i prije nego je Ismir Mirvić dosao. Prodavali smo igrace iz akademije kao na traci, igrali jako dobro evropu u nekim godinama, uzimali duple krune. Dakle, dosao je u klub sa duplom krunom i titulom, razvijenom akademijom, kampom i armijom navijaca, solidnom prodajom i cijenom igraca na eu trzistu. Dakle, laž. Sarajevu je nakon Nama trebao samo novi vlasnik koji ce rastjerati lezbo pokret i par ljudi.

Uspjeli smo. Itekako. FK Sarajevo je danas globalno poznat brend na transfer-tržištu igrača. Od kluba i lige koja nije postojala na poslovnoj mapi regiona, a kamoli šire od toga, napravili smo klub koji redovno prodaje igrače širom svijeta. Samo u ovoj godini prihodovali smo više od 8 miliona eura prodajom igrača dok se drugi klubovi hvale transferima od par stotina hiljada eura. I još uvijek trošimo više nego što zarađujemo, ali naše opredjeljenje je da prvo uložimo novac u promociju imena FK Sarajevo na međunarodnoj sceni, pa tek onda da radimo sve drugo. Pri tome ne mislim na onu vrstu promocije koja se dobije nastupom u evropskim takmičenjima, već dio posla koji možemo uraditi lično, vlastitim snagama ne zaviseći od ničije milosti i nemilosti.

Netacno. Vec smo rekli da je klub imao itekako jake transfere. A to sto ti i tvoja uprava trosite vise nego zaradite jer napravite kadar od 40 i vise igraca i. Sto u jednoj sezoni dovedete dva tri trenera sa razlicitim viđenjem fudbala je vasa krivica. Pa kod tebe je mirvicu bilo 6-7 skupih igraca na posudbama sirom svijeta koji nizasta nisu sluzili sarajevu.
Najbolja promocija su rezultati, ebropa, grupna faza.. te marketing promocije boxerice i sl to se radi kada imas rezultat.

Shvatam ja da navijače interesuju pobjede na terenu, a ne naši finansijski rezultati. Međutim, za razliku od nekih klubova, mi nismo ničiji ljubimac i za FK Sarajevo pobjede mogu doći samo ukoliko ostvarimo finansijsku stabilnost. Ako će klub zavisiti od toga da li ću ja ili Vincent (Tan, op.a.) poslati par miliona i pobjeđivati kad šaljemo novac, a gasiti se čim to izostane, onda takav klub nema budućnost i nije zanimljiv ni meni ni nikom drugom. Naravno, u tom procesu trpili su drugi segmenti kluba. Neki zato što su možda i morali trpiti, nekima se možda nismo stigli posvetiti dovoljno, a trebali smo, a negdje smo pravili greške iako smo vjerovatno mogli i morali raditi drugačije i bolje.”

Pa prosla bi ova prica da se PRIJE tebe nisu osvajale titule i sa investitorom i bez tebe... Osvajale se titule sa investitorom i dva tri skupa igraca i 7-8 solidnihni akademcima.. cak i duple krune... Ali se tad znala sklopiti neka ekipa, znalo posloziti nesto... Imao je neki cilj, neka hijerarhija i recimo nije klub bio sa par muda i 60 sisa.
Od dolaska u klub broj uposlenika se uduplao a prica se o tome kako se ,"nike stigla obratiti paznja" , pa druze sta rade ti ljudi?

Najveća, istinska vrijednost kluba uvijek će biti u njegovoj historiji, u strasti, u zajednici i u našem velikom, ogromnom broju navijača koji zaista žive za FK Sarajevo i jesu FK Sarajevo svim svojim bićem i kada o tome govorim sa poslovnim partnerima, moje srce je iskreno ispunjeno, ali dovoljno je pogledati brojeve u bilansima naših prihoda od sponzorstava, ulaznica, merchandisinga i neke osnovne rashode koji su neophodni da bi klub uopšte egzistirao u Wwin ligi i biće vam jasno da tu nema neke ekonomije. Čak i da to utrostručimo, nije dovoljno. Nemojte se zavaravati, nijedan klub u BiH ne živi od toga. Jedina prava, finansijska, korporativna i prodajna vrijednost FK Sarajevo danas na globalnom tržištu jeste taj brend u sportskom poslovnom svijetu koji smo napravili u posljednjih par godina i koji je počeo donositi ozbiljne prihode

Pa recimo, dovoljno je pogledati da i kada je klub lose igrao a imao je bar neki solidan odnos klub-navijaci da smo bili br1 u ligi po broju gledalaca .. ali hoce navijaci zamjeriti kada ih lazes u oci vise puta...kao za Ajlu npr. Ili kada se sprdas sa klubom ko onda kod seje brajlovica... Ili kad dovodis štrumfove da ti vode klub...
Ja se samo pitam sta su radili Tan i Nam do sad kad je tako loše u klubu.... Takvi minusi.... 10 godina ludi ljudi, ti osim teretane u kampu, i skupih a cesto nepotrebnih i neadekvatnih pojacanja nista .. dobro, imamo boxerice od petobanke i dres od 200.

"U martu 2021. zvoni mi telefon, Sabrina se javlja sa molbom – da uđem u klub. Klub je u lošoj situaciji, plate nisu isplaćene već šest mjeseci, Covid je već u ozbiljnom zamahu, a Sarajevo se bori za obje titule, za ligu i za Kup. Brzo joj odgovorim da nemam namjere da se aktivno uključim, ali da bih rado pomogao klubu. Za nekoliko dana Sabrina se ponovo javlja i već je u Los Angelesu, dogovaramo sastanak. Predlaže da posudim 450.000 eura klubu i da stavim hipoteku na prihode od transfera Tatara i Rahmanovića. Brzo pristanem, pošaljem im odmah novac uz uslov da ipak ne ulazim u klub. Oni izmire neke troškove i Sarajevo te godine 2020/2021 osvoja Kup sa rahmetli Dženom na klupi.

Strasno.... Haj sto nas je Sabra ukopala sa prodajom Tatara i Rahmana al sto bolan ismire ovo reče? Pa sam si priznao da si posudio pare zbog kojih smo ostali bez titule... Dakle, vec tad je jasno bilo sta je najbitnije... Neke stvari je bolje prešutiti...
Stavi nam sad hipoteku na par ovih igraca sto ne mogu meda...
Ili na Ajlu stavi hipoteku :D

Ismir Mirvić hvata prvi avion za Sarajevo a tamo, samo u Skupštini 27 ljudi i 27 ćudi čeka, a zna. Mahala, eksperti, agenti, studenti, talenti, nana u granapu prati, taksista zna: "Samo da je uveo...", "Ma, vjeruj meni...

Ih... A to sto si prije dolaska u klub proveo mjesece i mjesece na online vezi, pricao sa vecinom rukovodstva, sto su ti ljudi ozbiljni rekli ko sta radi i kako a ti kad si dosao zamjenis npr Mattea Ciofija danas u17 trenera Juventusa za onu ublehu hrvatsku iz Kine da vodi akademiju... Kako se ne zajeba pa da otjeras ove iz SFK? Kako njih fuli... Jah... I 4 godine poslije i dalje ne zna ko valja a ko ne.. dusa

Znate, kad dođete u Bosnu i Hercegovinu sa imidžem nekog bogatog investitora, automatski ste meta oportunista, zlonamjernih, ali i dobronamjernih savjetodavaca. Iz današnjeg ugla, nema dileme da nismo uvijek slušali prave savjete. Treba vremena da se to sve shvati i da se nauči. Ali nismo odustali.”
Ma cuj :D a kad su ti navijači 3 puta govorili za Ajlu a ti ih tri puta slagao, jesu bili u pravu ili ti tjeras po svome kao i sve ostalo? :D
Malo mi dismr ta prica niko ne valja a ja nikako da potrefim da valja... Znas ono..

Teško je pronaći prave, ali još je teže izbjeći krive ljude. FK Sarajevo je predugo bilo opštenarodno dobro iz kojeg je svako samo izvlačio, to je postala navika i standard rada. Transformacija ka kapitalizmu je bolna, ali je i jedini put koji je pred nama, nije da postoji neki izbor. To je prošla svaka kompanija u bivšoj Jugoslaviji i to čeka svaki klub, prije ili kasnije. Realnost je da se u procese u FK Sarajevo uključuje ili pokušava uključiti masa ljudi koji nisu bitni ili ne mogu doprinijeti. Niko ništa nije uložio, niko ne nosi nikakvu odgovornost, ali su velika opstrukcija, stalno pametuju, stalno traže neki svoj put, neku titulu u klubu i na kraju nešto za sebe. Kako iskoristiti, kako naplatiti, kako biti bitan… Često se na nekim sastancima uhvatim da su tu svi iskreni navijači, svi vole klub, a jedini ja od prisutnih tu ne živim od kluba. Tu se osjećam bliže onim gledaocima sa tribine, ali i oni će kući nakon utakmice da analiziraju, a mi moramo ponuditi rješenja.”

E pa vidi... Kad hoces da preuzmes klub, da prodajes igrace, da ides tartan stazom i da ti skandiraju, da upoznajes bogate i uticajne ljude preko kojih siris poslove u bih, tako i kada zaseres ocekujes ovo sto sad imas.
A ovo za ljude koji ne ulazu, i to parazitiraju, pa ja kad citam kako ti to pises ja sve kontam da si ti pomozi.ba ili crveni krst a ne "kapitalista" koji pravi pare, pa kako je moguce da 4 godine ti konstantno fulas s ljudima i idejama...
Pa ok jednu godinu, pa dvije... Pa to i razumijem, prolagodba, vidis kako funkcionise i to. Ali 4 godine konstantno promasivati j abi ipak sebe malo zapitao... Malo bar.

Što se tiče gospođe Alimanović saradnja nikad nije prekinuta. Radi se o izvrsnoj osobi, pravom borcu, velikom profesionalcu i ona je u našim poslovnim poduhvatima u BiH i regionu važna karika. Jasno je da smo povukli niz pogrešnih poteza u okviru njenog angažmana u FK Sarajevo, prvenstveno u nekom segmentu komunikacija. Mi dolazimo iz korporativnog i poslovnog okruženja, a fudbal u BiH funkcioniše po potpuno drugim pravilima. Zbog toga je i razumljiva je averzija navijača koji ne mogu imati cjelokupnu sliku već samo fragmente koji su pokazani u javnosti.

Važno je reći da je upravo Ajla bila ta koja je predložila i insistirala da se povuče sa pozicije generalnog direktora. Shvatamo i bili smo spremni složiti se s njom i sa navijačima da ona nije pravo lice koje će predstavljati FK Sarajevo. S druge strane, samo ja mogu odlučiti kome ću dati povjerenje da vodi sve ostale poslove na kojima radimo i s tim nisam spreman trgovati, niti su to stvari o kojima bi bilo ko trebao imati neko značajno mišljenje.”

Opet laže. Pa dokle? Pa neki dan ajla kaze da je opet tu da "premosti" a bgm kako ja znam ona je premostila od kad si je doveo jer vidi, kako da ti kazem , ima nas koji znamo ljude koji rade u klubu i ti ljudi su i prije mjesec i. Tri i pet i godinu i dvije isli na sastanke i razgovore sa Ajlom i ona se za sve pitala.. od ugovora igracima pa nadalje... Lazi me lazi vjerovat cu sve rece nas sobri fudo... O tome koliko je sposobna, mozes ismire upaliti youtube i nadam se da jos postoji onaj video blamaže njene sa svom glupostima.
Jel opet neko treba da ti pokazuje platnu listu?

Dolaskom u BiH shvatio sam više nego igdje se politika miješa u sport, od najnižeg do najvišeg nivoa, a da rezultati često ovise o tome ko je na vlasti u datom trenutku. Politika i zajednički interes često povezuje sve aktere bilo koje utakmice, od onog koji će odlučiti rezultat do nekog navijača koji će napraviti incident ako to zatreba. Za mene je to bila novost, istina je da treba vremena i dobar stomak da se čovjek na to navikne.

Kao sto sam i rekao, od dolaska su te ljudi upozoravali sta treba da radis a ti 4 godine se pravio lud. I na kraju jos i legendu janjosa naguzio zarad menagera. Aferim.

Odnos je normalan, predsjednik saveza - predsjednik kluba.
To znamo. U ostatku rece da zrinjski ima bolje sudjenje od borca.. jbt ... I rece da je eto sve potaman sem sudjenja a da o tome trebaju SJESTI? Dakle ovaj jos ne konta ili se pravi da ne konta... Neka je nama Allah dragi u pomoći.

Dalje, u klubu želimo ljude koji znaju šta je bordo dres. Već ranije smo dali povjerenje Alenu Škori i on je započeo proces čišćenja veza i vezica unutar omladinskog pogona, ali vjerujte da ima još posla
Mila majko... Evo.. samo cu reci mila majko. Dakle, sta rece ovaj cocjek. Pa doveo je 3-4 direktora akademije, sveo je na to da se daju ugovori djeci sa 15 godina da bi dosli u Sarajevo a prije toga smo reprezentativce uzimali borcu i zrinjskom bez ugovora da ne pricam o slobodi, velezu i drugima...
Ja ne vjerujem... Pa ko ti 4 godine pravi te beze i vezice kako rece? Ko ti je ssad iz akademije u prvom planu? Tako je, niko.
Ovo za jattu, dala, i celika necu komeentarisati... Inace do njih mi ni jednog akademca nismo prodali a nidala trenirali ovi "novi mladi treneri"... Kakva demagogija...

Na kraju ovo za Dzenu je samo dokaz koliko je lik prepun sebe i ne zeli reci da grijesi i da ide iz lose u losiju odluku.
Dakle, krivi ibricica za to sto je ottisao dzenan. Pa vidi ismire, prije toga si dvije godine mogao da vidis kkao rade dzeno, hasancic i sl... Pa kada ti neko ko je tu mjesec dana dodje i kaze da ne znaju, onda stanes iza tih ljudi...
Drugo, mogao si se raspitati prije dolaska ibricica i ekipe u fk Sarajevo ko su i sta i kako rade.. da su ostavili pustoš u domzalama npr? A ? Nisi se sjetio toga? Predas investiciju u ruke nekome za koga se ne raspitas kako je radio, al zato kad taj koga ne znas dodje i kaze da neko ne radi dobro, das nogu?
Malo to ne pije vode ....

Sve u svemu, cijeli intervju se svodi na
-ja dajem pare niko drugi nece da daje
-ja nisam kriv nego drugi (koje sam ja doveo)
-nece da nam sude kako treba al jbg
-dok ja nisam dosao nikoga prodali niste
-dok ja nisam dosao niko nie znao za akademiju
-ja dajem pare a navijaci ne dolaze

I tako eto, nama nas ismir rece da on nakon 4 godine u klub nit zna koga sa dovede ni kako da satavi EKIPU , kako da ne trosi vise nego sto zaradi i kako da BOZE MOJ njegov i nas klub ima NORMALNO sudjenje... 4 godine...
Za te cetiri godine pokrenuo je najmanje 3-4 druga posla nevezana za fk Sarajevo a preko poznanstava koja je stekao kao vlanik fk Sarajevo. Tu ne grijesi, tu ne fula... Sve ide kako greba al nesto koči kad je fk Sarajevo u pitanju. Sta je , mizda da pogleda kod Seje Brajlovica u fildzanu?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.