U pogresnoj se crkvi molis drug. Ja se slazem sve s tobom, pisao vise puta te stvari koje ti pises i mrsko mi je sad da se ponavljam. Ali objektivno radi dobar posao po tome jer nije sala prodati igraca za x miliona iz ove zabokrecine i to ne jednog. Znaci to zna a kako trosi pare i na sta ih trosi i kako vodi klub to je porazno.jurisicduska je napisao/la: ↑01 okt 2025, 15:52I šta mi imamo od tog ?Hordas1990 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 14:57Ja imam milion zamjerki za Mirvica ali sto se tice izlaznih transfera ko mu sta moze prigovoriti realno. Tu radi strasan posao sad da li sam on i ko je sve ukljucen, to je drugo.
Prodaje igrače , ekipa nam slabija bude, dovede kamion novih i u krug. I šta klub Sarajevo ima od tog. Je li postižemo neke rezultate ?
Ta ulaganja su besmislena. Ulaze u plate ljudi koje on bira pa oni biraju svoje ljude pa ti ljudi svoje. I 100 familija dobro živi od Sarajeva i to je to. Kažem od Sarajeva namjerno, jer ti igrači sto ih on prodaje ne bi došli u Fk Mirvic, dakle mi služimo ko svojevrstan poligon.
Navijači, klub nemaju ama bas nikakvu korist od njegovog novca , “investicija” , prodaje, preprodaje, dovođenja. Klub nam tone sve dublje i dublje. Treba mu neko to objasniti. Ako je interes ovog kluba da hrani porodice Alimanović, Handzic, Skoro, Musemic, Ljajic, Cvitanović, Cimirot (nebitna su imena) , onda nek preuzme kakav drugi klub i nek im daje pare a nas ostavi da probamo napravit sportski kolektiv gdje je primarni cilj rezultat.
Kakav strašan posao ? Za šta ? U čijem i kojem interesu ?
Njegovom i njemu bliskih ljudi.
Kaže daje plate, plaća poreze. To ulaganje navodno. Hahahaha
Pa ne mora davati ni tolike plate ni plaćati tolike poreze mi bi isto bili 4-5-6-7. Ne možemo gore. Možda bi s vremena na vrijeme ako kakvog igrača ubodemo i prodali i zaradili , ostvarili kakav rezultat pa napredovali. Sarajevo je taoc Ismira Mirvic - Dzinovic , on je kriv samo sto je davao, za sve dobro je on zaslužan za sve loše neko drugi.
Idemo bacit još jednu godinu života svi skupa ispunjenu frustracijama. Šta faliprodaje igrače (y)
Naravno da je pametan ulagao bi taj novac kako treba, razvio neku strategiju normalnu, prepustio strucnijima da rade neke stvari, ne bi zaposljavao kurave, poltrone i pustao mafiju u klub, borio bi se za normalno sudjenje, ulagao u akademiju vise itd. itd. Nazalost nije ni pametan ni dobronamjeran. Ali kad ode a otici ce nekad ostace jedna stvar dobra iza njega a to je da Sarajevo vise ne daje igrace za 300k nego da moras platit ako hoces nekoga da dovedes.