A sta je trebo sudit 40-60 u korist stupcanice. Sasvim normalno sudjenje ko i na 90 posto utakmica u ovoj ligi. Mozda mala prednost dolacinu i to je to. Budi realan
Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
- prisonbreak
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
Apsolutno nerelvantan video. Sve prikazano sto ide u kroist Stupcanice. Sve sto trebalo zumirati nisu uradili. Dosta toga je uradjeno povrsinski.
Bilo je sudjenje na stranu Celika, al da je bio pokolj kao sto se predstavlja NIJE. 60-40 sudjenje u korist Celika.
Da je sudio crveni STO JE MORAO nista od ovog ne bi bilo.. plus puno lakse bi utakmicu zavrsili.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Dovoljno sto sam na live prenosu u prvoj minuti vidio pokazivanje đona prema suparničkom igraču i to u predjelu lica što je za direktan crveni karton, međutim vjerovatno sudija nije htjeo odmah da kvarne utalmicu pa je umjesto rumenog pokazo na žuti.I tu je grešku najveću napravio i dao za pravo i jednoj i drugoj strani da baš dobro pokefaju.Ovaj igrač Čelika koji igra po desnoj strani uvidjevsi da nece biti kartona bar prvo poluvrijeme je rješavo jednog po jednog što se kaže.Da je bilo startova za žute (NK Čelik) bilo je ali za to je isključivo krivac sudija, koji nije sankcionisao na vrijeme grube startove.
-
- Kontakt:
Dobro , sta je problem. Skupoca je, cojk zaradio duplu dnevnicu. Onog panja trebaju docekati u Olovu(ako se uopce usudi i pojaviti),lagano ga "iznabijati".
- RollingPaper
- Kontakt:
Pokradena Stupčanica
Neka mi neko kaze ko je iz ove lige zavrsio u Premijer ligi cisto? Mi prvo nemamo ekipe tako da bezveze je komentarisat sudjenje jer bice slicnih sudjenja svugdje, ko ti garantuje da Čelik nece zakinut na sljedecoj ili Slobodu...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Quartararo
- Kontakt:
Ne čudi me što je Stupčanica pokradena od strane sudijskih plaćenika i zeničke prćije. Nevjerovatno da kroz ovaj svoj "projekat" ne mogu normalno dobijati utakmice u ovoj kukuruz ligi već kupuju treću sezonu zaredom. Ma da mislim da im ni to neće biti dovoljno da se vrate nakon toliko godina u PL pored tuzlanskog giganta i opasnog GOŠK-a.

Sudija je imao gresaka, gdje ni Celiku ni Stupcanici nije pokazao jos po jedan zuti najmanje. Kalesicu poslije meca dres za dva broja veci bio koliko su ga vukli. Pustio je ostriju igru, a to u ovoj ligi bas i nije pametno.
Al drago mi je sto nas drug iz Tuzle prati, gleda nase utakmice po nekoliko puta, edituje video, uploaduje i gubi vrijeme na to, umjesto da nekako pomaze svom klubu. Hvala zaista.
Al drago mi je sto nas drug iz Tuzle prati, gleda nase utakmice po nekoliko puta, edituje video, uploaduje i gubi vrijeme na to, umjesto da nekako pomaze svom klubu. Hvala zaista.
- RollingPaper
- Kontakt:
phillies je napisao/la: ↑29 sep 2025, 20:51Slazem se da Čelik, Sloboda i GOSK imaju najbolje uslove od svih za PL, ali ni ova tri kluba trenutno nemaju sta traziti u PL. Sta tek onda reci za ostale klubove, ako bi izborili prvo mjesto i nekako dobili licencu za PL? Mislim da bi ih ta sezona kostala itekako, i da bi ih bacila u dubiozu iz koje bi se tesko izvukli.fukara87 je napisao/la: ↑29 sep 2025, 20:36Pa realno jedino Sloboda, Čelik i Gošk ispunjavaju sve uslove oko stadiona, ma ne treba se zalijetat u ulazit posto po to, nama se obilo o glavu prosle sezone, kad imas nesposobne ljude u Upravi onda i zavrsis gdje jesmo, vidjet cemo ja bi vise volio da budemo u ovoj ligi sve dok ne rijesimo dosta stvari oko kluba, nazor nezelim u PL, Velež ide isto ka federalci
Druga stvar, ove kalkulacije Slobode pa i Celika "nismo spremni sad, al u slijedecoj sezoni napadamo" je itekako mac sa dvije ostrice. Ko ti garantuje da ces ti te sezone kad si zamislio zaista i uci u Premijer Ligu? Pogotovo, bilo koji federalni predstavnik koji je sada u PL, kad ispadne, automatski postaje prvi kandidat za povratak. Dalje, uskoro se sprema i rekonstrukcija entiteskih liga. Sta ako rezultati ne budu onakvi kakve ocekujes, i tu zaglavis? A svake naredne sezone razlika kvaliteta izmedju Premijer Lige i entitetskih liga bice sve veca. Mislim, previse je parametara u igri da bi bilo dovoljno samo zato sto smo mi zamislili da cemo uci, da ce se to zaista i ostvariti. Na stranu to sto je i sezona kratka i jako malo bodova u igri. Par kikseva, neki poraz ili nerijesen rezultat i eto tebe vec na sredini tabele.
Naravno da cemo prihvatiti, jer opet kazem, niko ne garantuje da ce druga prilika biti kad ti budes htio. Ali i Celik i Sloboda imaju se cemu nadati kad udju u PL, bilo od povecanja prodaje broja karata, prava prenosa, jacih sponzora itd. Ne omalovazavam nikog, ali cemu se TOSK ima nadati u ovakvoj PL? Prije svega infrastrukturno nisu na nivou na kojem jedan PL mora biti. Finansijski ne bih ulazio, jer ne znam stvarno njihovo poslovanje i u kojem je to obimu. Dalje, eto i nek igraju na Bilinom Polju, dakle svaku utakmicu moraju placati rentu stadiona, a da li ce svaku utakmicu doci 5.000 tesnjaka u Zenicu da bodri TOSK i da kupovinom karte poprave finansije u klubu. Isti slucaj je i sa Stupcanicom, koja vecinom zavisi od jednog covjeka i pitanje je da li je njemu PL preveliki zalogaj u ovom momentu.prisonbreak je napisao/la: ↑29 sep 2025, 19:59
Ja mislim da bi Sloboda i Celik peihvatili. Iako nijedan klub jije spreman. Pored njih Tosk bi definitivno isao u PL, vjerovatno bi se haos sjebali al eto. Naravno ne bi utakmice igrali u Tesnju, nego Kamberovici. Stupcanica bi isto tako sad igrala na Kamberovicima. Sve su to price da niko ne zeli, sve ove ekipe bi usle pa sta bude, bude.
Sve u svemu, izazovna sezona za sve. Ali i treba da bude, na tome se ljudi i čeliče![]()
Sloboda ima sta traziti u PL. Ako udjemo, imacemo veci budzet od Radnika, Posusja, Sirokog. Imamo itekako sta traziti u PL. Vidicemo ko je bio u pravu.
- RollingPaper
- Kontakt:
Ušao je i Gošk pošteno prije par sezona, bjezali su 15-20 bodova od drugog mjesta. Ali mora se napomenut da je tad liga bila tri puta slabija.
Ove sezone je najjaca prva liga federacije poslije rata, uz onu sezonu kad smo ušli sa Ćirom, tad je isto liga bila dosta jaka uz jako Jedinstvo, Bratstvo, Radnički, Budućnost, Čapljinu, Rudar... Mislim da je ta sezona i ova sad, najjače u historiji prve lige kad su u pitanju klubovi, konkurentnost i igrački kadar.
-
- Kontakt:
Pozdrav svima!
Zatražio sam pristup forumu nakon utakmice Bratstvo-Čelik pa sada nema smisla post. Zato cu napisati ukratko.
Čelik ne pripada ovoj ligi, moramo svi priznati. Bio sam bubnjar za vrijeme zlatnog doba Marokanaca ali onakve navijače kao što Čelik ima Gračanica nije vidjela. Konkretno ja za svojih 58 godina. Svaka vam čast, toliku podrsku davati za jedan klub, vi i Željo zaslužujete da se borite za titulu u WWin ligi kada bi se gledala vjernost i podrška navijača. Ovo su skoro svi komentarisali na nasoj domaćoj tribini. Oduševili ste i kulturom, bez ijedne psovke i samo pjesme Čeliku što je rijetkost.
Ne znam planove Čelika ali bilo bi šteta da propadate više u ovoj ligi. Imate veoma dobru ekipu.
Što se tiće Bratstva ove godine smo lošiji nego inače ali vjerujem da nećemo biti medju zadnje dvije ekipe koje idu u rang ispod.
Zatražio sam pristup forumu nakon utakmice Bratstvo-Čelik pa sada nema smisla post. Zato cu napisati ukratko.
Čelik ne pripada ovoj ligi, moramo svi priznati. Bio sam bubnjar za vrijeme zlatnog doba Marokanaca ali onakve navijače kao što Čelik ima Gračanica nije vidjela. Konkretno ja za svojih 58 godina. Svaka vam čast, toliku podrsku davati za jedan klub, vi i Željo zaslužujete da se borite za titulu u WWin ligi kada bi se gledala vjernost i podrška navijača. Ovo su skoro svi komentarisali na nasoj domaćoj tribini. Oduševili ste i kulturom, bez ijedne psovke i samo pjesme Čeliku što je rijetkost.
Ne znam planove Čelika ali bilo bi šteta da propadate više u ovoj ligi. Imate veoma dobru ekipu.
Što se tiće Bratstva ove godine smo lošiji nego inače ali vjerujem da nećemo biti medju zadnje dvije ekipe koje idu u rang ispod.
Sve regularno izuzev Masicevog prekrsaja za zuti al ne prikazuje situaciju prije ovog 2 minute kad njihov igrac vice naseg za dres u kontri i ne dobija zuti.Sudija je imao ujednacen kriterij pustio je udaranje sa obe strane a po meni nije trrbao par zutih njima i nama na pocetku i to bi bilo to.
- prisonbreak
- Kontakt:
Marokanci58 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 10:37Pozdrav svima!

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
- Quartararo
- Kontakt:
Zeničani čak pokušavaju glumiti i navijače drugih klubova kako bi svoju brojku od 100 Robijaša učinili "velikom". Nerealno.
Mislim da mi nece bit krivo uopste ako Čelik zavrsi sezonu ispred nas na 1 mjestu, to je svakako dobro za Premijer ligu sad da li ce oni bit finansijski jaki da sacuvaju status to ne znam, svako ziv i normalan bi vise volio da udje Čelik ili Sloboda, ako mi vec ne mozemo onda neka Čelik i to je to.
Samo cu vam rec jedno prestanite se natezat, svadjat, psovat i slicno, ljudi kratak je zivot a svi smo isti
Samo cu vam rec jedno prestanite se natezat, svadjat, psovat i slicno, ljudi kratak je zivot a svi smo isti

Prestani trolat, Robijaši imaju brojnost a mi to nemamo, budi realanQuartararo je napisao/la: ↑01 okt 2025, 12:37Zeničani čak pokušavaju glumiti i navijače drugih klubova kako bi svoju brojku od 100 Robijaša učinili "velikom". Nerealno.
-
- Kontakt:
A pusti cojka nek tipka ,trola . Tvoj izbor je ignor ili da se pecas na to. Ako ti nista od navedenog ne odgovara odes na stranicu štrikanje pletenje i sl.fukara87 je napisao/la: ↑01 okt 2025, 12:41Prestani trolat, Robijaši imaju brojnost a mi to nemamo, budi realanQuartararo je napisao/la: ↑01 okt 2025, 12:37Zeničani čak pokušavaju glumiti i navijače drugih klubova kako bi svoju brojku od 100 Robijaša učinili "velikom". Nerealno.
- BatistutA19
- Kontakt:
Komentar na sudjenje moj..Sudija odmah pogresio u 2 minuti cisti crveni karton igrac Celika lezi i djonom.ide i to namjerno lijepo se vidi..Sto ne komentarisete pocetak taj jer da mu dao crveni odmah bi zaustavio grubu igru.
Posle je pokuso kompenzirat i pogubio se i mislim da nije namjerno nit ostetio nit pomogo bilo kome nego izgubio kontrolu sudjenja .
Ova videa ljudi stavljaju samo sto.im odgovaraju ja cu komentarisat samo jedan...
Ona scena pored aut linije kada traze faul.Kalesica navodno udario igraca Stupcanice ali ne zele komentarisat pocetak akcija gdje 3 igraca Stupcanice su kod Kalesica i onaj lijevo desnom rukom udara Kalesica ga i gura na svog igraca i Kalesic udara tog igraca,tu sudija ispravno svira faul za Celik jer oni samo vide kraj akcije a ne pocetak.
Po igri sansama regularnim golovima cista pobjeda Celika .
Posle je pokuso kompenzirat i pogubio se i mislim da nije namjerno nit ostetio nit pomogo bilo kome nego izgubio kontrolu sudjenja .
Ova videa ljudi stavljaju samo sto.im odgovaraju ja cu komentarisat samo jedan...
Ona scena pored aut linije kada traze faul.Kalesica navodno udario igraca Stupcanice ali ne zele komentarisat pocetak akcija gdje 3 igraca Stupcanice su kod Kalesica i onaj lijevo desnom rukom udara Kalesica ga i gura na svog igraca i Kalesic udara tog igraca,tu sudija ispravno svira faul za Celik jer oni samo vide kraj akcije a ne pocetak.
Po igri sansama regularnim golovima cista pobjeda Celika .
- LavoviGabela
- Kontakt:
Posusje i mi zadnji put
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.