Prva Liga FBiH 2025/26

Moderator/ica: GracanicaAA

phillies
Kontakt:

Re: Prva Liga FBiH 2025/26

Post Postao/la phillies » 29 sep 2025, 20:51

fukara87 je napisao/la:
29 sep 2025, 20:36
Pa realno jedino Sloboda, Čelik i Gošk ispunjavaju sve uslove oko stadiona, ma ne treba se zalijetat u ulazit posto po to, nama se obilo o glavu prosle sezone, kad imas nesposobne ljude u Upravi onda i zavrsis gdje jesmo, vidjet cemo ja bi vise volio da budemo u ovoj ligi sve dok ne rijesimo dosta stvari oko kluba, nazor nezelim u PL, Velež ide isto ka federalci
Slazem se da Čelik, Sloboda i GOSK imaju najbolje uslove od svih za PL, ali ni ova tri kluba trenutno nemaju sta traziti u PL. Sta tek onda reci za ostale klubove, ako bi izborili prvo mjesto i nekako dobili licencu za PL? Mislim da bi ih ta sezona kostala itekako, i da bi ih bacila u dubiozu iz koje bi se tesko izvukli.
Druga stvar, ove kalkulacije Slobode pa i Celika "nismo spremni sad, al u slijedecoj sezoni napadamo" je itekako mac sa dvije ostrice. Ko ti garantuje da ces ti te sezone kad si zamislio zaista i uci u Premijer Ligu? Pogotovo, bilo koji federalni predstavnik koji je sada u PL, kad ispadne, automatski postaje prvi kandidat za povratak. Dalje, uskoro se sprema i rekonstrukcija entiteskih liga. Sta ako rezultati ne budu onakvi kakve ocekujes, i tu zaglavis? A svake naredne sezone razlika kvaliteta izmedju Premijer Lige i entitetskih liga bice sve veca. Mislim, previse je parametara u igri da bi bilo dovoljno samo zato sto smo mi zamislili da cemo uci, da ce se to zaista i ostvariti. Na stranu to sto je i sezona kratka i jako malo bodova u igri. Par kikseva, neki poraz ili nerijesen rezultat i eto tebe vec na sredini tabele.
prisonbreak je napisao/la:
29 sep 2025, 19:59

Ja mislim da bi Sloboda i Celik peihvatili. Iako nijedan klub jije spreman. Pored njih Tosk bi definitivno isao u PL, vjerovatno bi se haos sjebali al eto. Naravno ne bi utakmice igrali u Tesnju, nego Kamberovici. Stupcanica bi isto tako sad igrala na Kamberovicima. Sve su to price da niko ne zeli, sve ove ekipe bi usle pa sta bude, bude.
Naravno da cemo prihvatiti, jer opet kazem, niko ne garantuje da ce druga prilika biti kad ti budes htio. Ali i Celik i Sloboda imaju se cemu nadati kad udju u PL, bilo od povecanja prodaje broja karata, prava prenosa, jacih sponzora itd. Ne omalovazavam nikog, ali cemu se TOSK ima nadati u ovakvoj PL? Prije svega infrastrukturno nisu na nivou na kojem jedan PL mora biti. Finansijski ne bih ulazio, jer ne znam stvarno njihovo poslovanje i u kojem je to obimu. Dalje, eto i nek igraju na Bilinom Polju, dakle svaku utakmicu moraju placati rentu stadiona, a da li ce svaku utakmicu doci 5.000 tesnjaka u Zenicu da bodri TOSK i da kupovinom karte poprave finansije u klubu. Isti slucaj je i sa Stupcanicom, koja vecinom zavisi od jednog covjeka i pitanje je da li je njemu PL preveliki zalogaj u ovom momentu.

Sve u svemu, izazovna sezona za sve. Ali i treba da bude, na tome se ljudi i čeliče :D

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 sep 2025, 21:08

Da se razumijemo svi mi zelimo da igramo PL jer je to ipak veca dimenzija, nije isto kad ti dolazi Tošk, Stupcanica, Gošk ili Borac, Sarajevo, Zeljo i Zrinjski, veci prihodi od karata, pune tribiine, za Premijer ligu i jest dobro kad imas Zenicu ili Tuzlu ali opet kazem ako cemo ispast odmah ne vrijedi ulazit
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 29 sep 2025, 21:15

Da , da .Vecinom prica se svodi na Celik i Slobodu. Stidljivo se spomene Gosk, Stupcanica pa eto sad i Tosk. Ko eto samo se u Zenici i Tuzli trebaju "dogovoriti" za PL i gotovo.Vidjecemo za sta ste sposobni na terenu u nastavku sezone ,npr Celika vec za koji dan u Bihacu

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 29 sep 2025, 21:17

Jbg, moracemo se odvaziti nekad. :D A boj se ovna, boj se ****, kad cemo zivjeti :D
BosnianRahatluk je napisao/la:
29 sep 2025, 21:15
Da , da .Vecinom prica se svodi na Celik i Slobodu. Stidljivo se spomene Gosk, Stupcanica pa eto sad i Tosk. Ko eto samo se u Zenici i Tuzli trebaju "dogovoriti" za PL i gotovo.Vidjecemo za sta ste sposobni na terenu u nastavku sezone ,npr Celika vec za koji dan u Bihacu
Druze, nemamo se mi ni za sta dogovarati ni sa kim. Samo teren i rezultat postignut na njemu treba biti jedino mjerilo. Potuci se momacki sa svakom ekipom, pa na kraju ko bude prvi pruziti mu ruku i to je to. Jedino ispravno. Uostalom, da je Celik za "dogovore", bila je Gradina prosle sezone, pa kako zavrsi :D

Ovdje govorimo o tome koji bi klubovi trenutno imali neku sansu da, ukoliko dodju u priliku da se plasiraju, a da ne ispadnu ko fisek. Nazalost zivimo u drustvu koje je "poznato" po svojim izdvajanjima za sport, pa nam na kraju infrastukturni segment kluba vise kroji ko ce uci u visi rang, nego rezultat postignut na terenu. Kamo srece da nije tako, pa da svi klubovi u ovoj ligi imaju uslove za licencu i za PL, pa da su golovi i osvojeni bodovi jedini parametar za uspjeh klubova.

PS. Konacno se i MYTV sjetio da i Bihac ima klub i odlucio da prenosi neku utakmicu Jedinstva. Nek im je na sramotu sto su ovoliko cekali. :bih:

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 29 sep 2025, 21:46

Da se pitaju u MYTV SARAJVO Jedinstvo ne bi trebalo ni da postoji.kao i za vecinu ostalih stvari koje "dolaze" iz Krajine.Nadaleko je poznata "ljubav" Sarajeva prema Krajini.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 sep 2025, 22:02

phillies je napisao/la:
29 sep 2025, 21:17
Jbg, moracemo se odvaziti nekad. :D A boj se ovna, boj se ****, kad cemo zivjeti :D
Druze, nemamo se mi ni za sta dogovarati ni sa kim. Samo teren i rezultat postignut na njemu treba biti jedino mjerilo. Potuci se momacki sa svakom ekipom, pa na kraju ko bude prvi pruziti mu ruku i to je to. Jedino ispravno. Uostalom, da je Celik za "dogovore", bila je Gradina prosle sezone, pa kako zavrsi :D

Ovdje govorimo o tome koji bi klubovi trenutno imali neku sansu da, ukoliko dodju u priliku da se plasiraju, a da ne ispadnu ko fisek. Nazalost zivimo u drustvu koje je "poznato" po svojim izdvajanjima za sport, pa nam na kraju infrastukturni segment kluba vise kroji ko ce uci u visi rang, nego rezultat postignut na terenu. Kamo srece da nije tako, pa da svi klubovi u ovoj ligi imaju uslove za licencu i za PL, pa da su golovi i osvojeni bodovi jedini parametar za uspjeh klubova.

PS. Konacno se i MYTV sjetio da i Bihac ima klub i odlucio da prenosi neku utakmicu Jedinstva. Nek im je na sramotu sto su ovoliko cekali. :bih:
Prenose domacu utakmicu, sto nas ne prenose kad igramo na strani

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 29 sep 2025, 22:06

Mozda kad budete igrali sa Čelikom :D Salim se, al stvarno za svaku osudu. Ipak Jedinstvo je ime u ovoj ligi, vece i od Tomislava i Radnika i Viteza npr.

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 29 sep 2025, 22:17

nebeskasila je napisao/la:
29 sep 2025, 22:02
phillies je napisao/la:
29 sep 2025, 21:17

Prenose domacu utakmicu, sto nas ne prenose kad igramo na strani
Ne prenose jer su gofnari i to zesci,ja licno im zelim sve najgore.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 29 sep 2025, 23:16

Ljudi morate biti svjesni da nam je infrastruktura u qrcu, i da i zbog toga zaobilaze Bihac, ali evo polako se i to popravlja.

Onda udaljenost od Sarajeva, to necu ni da spominjem.

Cijela liga je manje vise u krugu 150km osim nas gdje nam je prva najbliza ekipa Tomislav udaljena 3 sata i 15 minuta.

Nama je lakse igrati u Sloveniji nego ovdje 😁
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 sep 2025, 23:25

LloriS je napisao/la:
29 sep 2025, 23:16
Ljudi morate biti svjesni da nam je infrastruktura u qrcu, i da i zbog toga zaobilaze Bihac, ali evo polako se i to popravlja.

Cijela liga je manje vise u krugu 150km osim nas gdje nam je prva najbliza ekipa Tomislav udaljena 3 sata i 15 minuta.

U ozbiljnom minusu u odnosu na ostale ekipe, sve to puno utice na finansije, odmor-umor ekipe.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 29 sep 2025, 23:28

prisonbreak je napisao/la:
29 sep 2025, 23:25
LloriS je napisao/la:
29 sep 2025, 23:16

U ozbiljnom minusu u odnosu na ostale ekipe, sve to puno utice na finansije, odmor-umor ekipe.
Definitivno, svako gostovanje se mora ici na nocenje, samo jedan banalni primjer.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 sep 2025, 23:55

Ja nikad necu zaboravit gostoprimstvo Zenicana one godine kad smo igrali evropu u Zenici protiv Beitara, i zbog nesporazuma grupa smo se zamrzili a to vi dobro znate, i sam sam bio tad u Zenici i ustupili ste nam Jug s mogli ste komotno reci necemo vam Jug dat i to je to. Nije vise isti odnos izmedju grupa i to je to, i neka udje u PL ko bude bolji, spretniji i sretniji

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 30 sep 2025, 00:05

Jbg, da nesto ode u qrac, ne treba mnogo...

Sretno svima u nastavku.

DaDi88
Kontakt:

Post Postao/la DaDi88 » 30 sep 2025, 08:37

fukara87 je napisao/la:
29 sep 2025, 23:55
Ja nikad necu zaboravit gostoprimstvo Zenicana one godine kad smo igrali evropu u Zenici protiv Beitara, i zbog nesporazuma grupa smo se zamrzili a to vi dobro znate, i sam sam bio tad u Zenici i ustupili ste nam Jug s mogli ste komotno reci necemo vam Jug dat i to je to. Nije vise isti odnos izmedju grupa i to je to, i neka udje u PL ko bude bolji, spretniji i sretniji
To je to i posteno.

Posteno je reci da ste bili one godine kad ste ulazili sa cirom kao grupa predobri, brojnost gostovanja sve je bilo onako kako treba jedna grupa da izgleda.

Al nije posteno brojat Robijase sad, kad svi znaju kroz sta smo prosli i opet odrzali klub, grupu posjecenost. To mogu samo lose osobe.
Meni je zao sto Sloboda dozivljava ovo i vi kao grupa.
Mozda dodje smjena generacija kad ce nas pogoditi isto, kad ce ovi sto sad nose grupu na ledjima bit stariji ili jednostavno da ih to nece vise moze toliko zanimati, a nece to inat ko preuzet.

Ono sto hocu reci je sto se tice foruma mnogo preseravanja ima od pojedinaca i bezveznih podbadanja. A svi smo mi :bih:
Ponosni smogovac!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 30 sep 2025, 10:30

To je zato sto se palite ko hepo kockice na postove trolova. Ljudi, ukljucite opciju za ignorisanje tih postova i forum ce biti itekako normalniji.
On kaze nesto, vi ospete paljbu po "onima anamo", naravno i oni se upale... A vala kad ide i zajebancija nemate mjere ni jedni ni drugi :rol:

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 30 sep 2025, 10:44

Ne slazem se.Ovaj i ovakav Forum nije osmisljen ,niti je mjesto bas za akademske rasprave. Podhebavanja, provociranja u okvirima elementarnog kucnog odgoja bez vrijeđanja po bilo kom osnovu je cak i pozeljno.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 30 sep 2025, 11:03

30 sep 2025, 10:44
Ne slazem se.Ovaj i ovakav Forum nije osmisljen ,niti je mjesto bas za akademske rasprave. Podhebavanja, provociranja u okvirima elementarnog kucnog odgoja bez vrijeđanja po bilo kom osnovu je cak i pozeljno.
Da, ali nakon druge "razmjene postova" ovo se zaboravi i svi se utrkuju ko ce "bolje i vise" hraknuti na onog drugog.
To administraciji odgovara, jer valjda povecava posjecenost foruma, posto svi trce da vide ko je kakvu gadost napisao, pa da mu ili odgovore ili se nasladjuju.

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 30 sep 2025, 16:04

phillies je napisao/la:
30 sep 2025, 11:03
Da, ali nakon druge "razmjene postova" ovo se zaboravi i svi se utrkuju ko ce "bolje i vise" hraknuti na onog drugog.
To administraciji odgovara, jer valjda povecava posjecenost foruma, posto svi trce da vide ko je kakvu gadost napisao, pa da mu ili odgovore ili se nasladjuju.
Naravno,svaki klik se uredno registruje
Ybg i mene nekad prebaci,ko ce zamjeriti nek zamjeri.Sta drugo reci

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 sep 2025, 17:21

phillies je napisao/la:
30 sep 2025, 11:03
100% si upravu sve, njima odgovara sto se mi svadjamo i tako se povecava gledanost na forumu i stranici, ma mi smo budale sto uopste ulazimo u raspravu i od pojedinaca prelazi u psovke i to ode u nedogled, sjetimo se samo predprosle sezone kako je bilo na forumu i sve je jasno. Oba kluba imaju probleme neko malo manje neko malo vise i to je to

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 30 sep 2025, 22:11

Novi prvak već se zna...

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 14 gostiju.