Slazem se da Čelik, Sloboda i GOSK imaju najbolje uslove od svih za PL, ali ni ova tri kluba trenutno nemaju sta traziti u PL. Sta tek onda reci za ostale klubove, ako bi izborili prvo mjesto i nekako dobili licencu za PL? Mislim da bi ih ta sezona kostala itekako, i da bi ih bacila u dubiozu iz koje bi se tesko izvukli.fukara87 je napisao/la: ↑29 sep 2025, 20:36Pa realno jedino Sloboda, Čelik i Gošk ispunjavaju sve uslove oko stadiona, ma ne treba se zalijetat u ulazit posto po to, nama se obilo o glavu prosle sezone, kad imas nesposobne ljude u Upravi onda i zavrsis gdje jesmo, vidjet cemo ja bi vise volio da budemo u ovoj ligi sve dok ne rijesimo dosta stvari oko kluba, nazor nezelim u PL, Velež ide isto ka federalci
Druga stvar, ove kalkulacije Slobode pa i Celika "nismo spremni sad, al u slijedecoj sezoni napadamo" je itekako mac sa dvije ostrice. Ko ti garantuje da ces ti te sezone kad si zamislio zaista i uci u Premijer Ligu? Pogotovo, bilo koji federalni predstavnik koji je sada u PL, kad ispadne, automatski postaje prvi kandidat za povratak. Dalje, uskoro se sprema i rekonstrukcija entiteskih liga. Sta ako rezultati ne budu onakvi kakve ocekujes, i tu zaglavis? A svake naredne sezone razlika kvaliteta izmedju Premijer Lige i entitetskih liga bice sve veca. Mislim, previse je parametara u igri da bi bilo dovoljno samo zato sto smo mi zamislili da cemo uci, da ce se to zaista i ostvariti. Na stranu to sto je i sezona kratka i jako malo bodova u igri. Par kikseva, neki poraz ili nerijesen rezultat i eto tebe vec na sredini tabele.
Naravno da cemo prihvatiti, jer opet kazem, niko ne garantuje da ce druga prilika biti kad ti budes htio. Ali i Celik i Sloboda imaju se cemu nadati kad udju u PL, bilo od povecanja prodaje broja karata, prava prenosa, jacih sponzora itd. Ne omalovazavam nikog, ali cemu se TOSK ima nadati u ovakvoj PL? Prije svega infrastrukturno nisu na nivou na kojem jedan PL mora biti. Finansijski ne bih ulazio, jer ne znam stvarno njihovo poslovanje i u kojem je to obimu. Dalje, eto i nek igraju na Bilinom Polju, dakle svaku utakmicu moraju placati rentu stadiona, a da li ce svaku utakmicu doci 5.000 tesnjaka u Zenicu da bodri TOSK i da kupovinom karte poprave finansije u klubu. Isti slucaj je i sa Stupcanicom, koja vecinom zavisi od jednog covjeka i pitanje je da li je njemu PL preveliki zalogaj u ovom momentu.prisonbreak je napisao/la: ↑29 sep 2025, 19:59
Ja mislim da bi Sloboda i Celik peihvatili. Iako nijedan klub jije spreman. Pored njih Tosk bi definitivno isao u PL, vjerovatno bi se haos sjebali al eto. Naravno ne bi utakmice igrali u Tesnju, nego Kamberovici. Stupcanica bi isto tako sad igrala na Kamberovicima. Sve su to price da niko ne zeli, sve ove ekipe bi usle pa sta bude, bude.
Sve u svemu, izazovna sezona za sve. Ali i treba da bude, na tome se ljudi i čeliče