FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
106
35%
Darko Milanič
35
12%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 304

Spahic98

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Spahic98 » 29 sep 2025, 17:45

MSOZ101 je napisao/la:
29 sep 2025, 17:35
Spahic98 je napisao/la:
29 sep 2025, 17:29
nokee je napisao/la:
29 sep 2025, 17:00
Jedini pravi trener kojeg je Ismir doveo je Zoran Zekić i kreten umjesto da mu da sve sto zucne i otjera svakog idiota koji se tu mangupise, on otjera vjerovatno i jedinog pravog trenera s kojim smo imali šansu napraviti iskorak. Nevjerovatno je koliki je to egomanijak.
Al eto nažalost sa Zekicem je otišla i zadnja sansa da bude nešto od nas.
Ismire vrijeme je davno bilo da ideš, nema ovo više smisla. Povedi Ajle i sve ublehe iz kluba. Prodaj nekome svoja prava i sve ti halalim, samo idi.
:urnebes: :urnebes:

Zekic dobio ogromnu platu, doveli mu igrace koje je htio, i opet izgubio titulu sa 20 bodova razlika i sam napustio klub na pocetku sezone.
Ne znam kako ti nisi na listi gnjavatora, ali hajd kad si već tu.
Zekić je tražio određene profile igrača. Nije se htio mješati u transfer politiku. Leterme je dovodio šta je dovodio svi vidimo, kad je Zekić skontao da je vrag odnio šalu i da mu se može raditi o glavi doveo je Ristovskog kao strašno ime uostalom njega niko nije prošao na derbiju i Bralića jer je već bio smiraj prelaznog roka, a trebalo mu je nešto na toj poziciji.

20 bodova je razlike jer je imao barem 20 sudijskih odluka koje su direktno utjecale na konačni rezultat.

Zoran Zekić ima trofej, kao što Husref kaže, to mu niko ne može uzeti.
Ma da sve sudije i Mirvic krivi nije nista Zekic kriv.
I ovo sto je ostavio klub u uzasnom trenutku isto nije on kriv ,drugi su krivi.
Pravite od njega supermena samo zato sto je imao dobru karijeru prije Sarajeva.
Da je istu onakvu proslu sezonu imao babuka Husref Musemic ,sad bi vi pisali kako ga je vrijeme pregazilo i da treba u penziju.
Zekic je u Sarajevu bio hrvatski Rozman,nista vise od toga.

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 29 sep 2025, 17:46

bordobijeli je napisao/la:
29 sep 2025, 17:28
HeavyBassBlues je napisao/la:
29 sep 2025, 17:14
KarloIvandic je napisao/la:
29 sep 2025, 16:24
Danas je bila jedna dzenaza i husref je bio. Ko god ga je pitao razlog rekao je uzasna fizicka sprema. Nije mogao nikako podici je.
Rijetko čitam, a pišem jos rijeđe, ali ovo je presijek stanja u nekadasnjem klubu - informacije sa dženaze. To je taj nivo. Nj manje, ni više. Sarajevo je tačno tamo gdje treba biti.
Ja sam odrasla i ostvarena osoba i odavno mi fudbal nije više od puke razonode. Ali, eto, čovjek s godinama, poznanstvima, iskustvom... podigne malo i ljestvicu zadovoljstva, pa ga ne mogu uveseljavati raznorazna vrijeđanja inteligencije, nego sebi trazi ugodniju zabavu u skladu sa svojim statusom, inteligencijom i slično.
Neko je davno ovdje napisao, a bio je u pravu, da je FK Sarajevo poginuo u ratu. To je tacno. Ovaj klub koji trenutno nosi ime i onaj predratni nemaju ništa zajedničko.
Ja se pokusavam natjerati navijati za ovo godinama, ali nikako mi ne ide
Mislio sam da je do mene, ali sam se uvjerio da ipak nije. Slagao bih kad bih rekao da mi je zao zbog toga. Ne mogu Mirvic, Musemic, Hosic i ostali biti Sarajevo, a da to istovremeno budem i ja. Ja nisam to Sarajevo s kojim se oni sramote i brukaju kako u inozemstvu, tako i u tuzemstvu. Sve ovo sto se desava je logicna posljedica neznanja, bahatluka, bezobrazluka, pa i kriminala na koje ja vise nemam snage zatvarati oci i praviti se da ne vidim samo zato sto navijam za Sarajevo. Volio bih ja klub kad bi klub barem malo volio mene. Ali klub me ne voli, pa ni ja ne osjecam nikavu nit obavezu, nit emociju prema njemu. A htio sam, bogami.
Nemojte se pozivati na neku istoriju, jer vi nemate nista sa njom. Klub za koji vi navijate nastao je 1995. Taj se klub nimalo ne razlikuje od bilo kojeg u ovoj ligi. Obiljezile su ga raznorazne malverzacije, marifetluci isto kao i bilo koji drugi klub u ovom gownetu sto se naziva bh liga. Ali, kakva drzava - takva i liga. Opet cu reći, takav klub ne moze biti moj klub.
Samo vi i dalje pravite legende, heroje i babuke od svake šuše koju vjetar nanese na ovu stranu. Opet cete se sutra pizddit na sudije,ustashe, chetnike, baliye... i nalaziti opravdanje za vlastitu nemoc i neznanje,a bogu fala i glupost.
Vi ako mozete, ja bogami ne mogu. Ipak, koliko god to ruzno i arogantno zvucalo, smatram da zasluzujem bolje. A vi i dalje prošnjuhajte sta se prica po dzenazama, pa akobogda sutra i na tehvidima, pa kafanama, kancelarijama... samo nebo je granica. Zapamtite, taman ste tu gdje trebate biti.
Uzdravlje i nemojte sta zaaaaamjerit.
35 godina od rata i sasvim normalno da je sve drugacije nego 1990 godine . Treba odgajati nove generacije i da dloaze na kosevo i vole ovaj klub a ne srat da je umro .
Nista gluplje ne procita dugo
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 sep 2025, 17:48

Ado_77 je napisao/la:
29 sep 2025, 16:55
zagorski je napisao/la:
29 sep 2025, 16:44
Jedna stvar je toliko jasna i ostace zabiljezeno u historiji, Ismir Mirvic je unistio FK Sarajevo. Pitanje je momenta samo kada ce se desiti da se to i formalno obznani na nacin da cemo otici u finansijsku dubiozu iz koje necemo moci izaci ili da ce se istrazni organi ili drzave ili uefe/fife ozbiljno pozabaviti stanjem u klubu i da ce se to vrlo negativno odraziti na klub koji nece moci uzaci iz toga. A debeli krmak ce jednostavno ispariti na drugi kontinent. Mi nismo ni 5% svjesni koliko je debeli krmak syebo klub.
Jedina prava istina imali smo upozorenja od uefa,zbog raznih radnji krseci fer plej,ovaj ce nas unistiti bitan je profit,kada zagusti pokupice pare i amerika,a vi deverajte dalje tako ce i biti,goli interes.
:!: :!: :!:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 29 sep 2025, 17:55

MaroonWhite1946 je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
29 sep 2025, 16:53
Danas je bila jedna dzenaza i husref je bio. Ko god ga je pitao razlog rekao je uzasna fizicka sprema. Nije mogao nikako podici je.
Hej dusa draga, on sve poslozio, al eto ta famozna fizicka sprema nam problem ! Jbg Zekic ih unakazio, veliki mag ih cak nije uspio da podigne.
Pa kako taj metuzalem nema ni grama obraza ?! Sad kad bude kmecao na Tatabrata TV, reci ce otjerali me a ostavili mi nespremnu ekipu...
E koja ljudska 0 !!! Koja gnjida !!! Koji ljudski sljam...
Otvorite ovom maloumniku temu za Stupcanicu i rodno Olovo ja ga vise ne mogu slusat.
Na mom bolov'o.

P.S. Kako se moze "slusati" preko foruma ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 sep 2025, 17:59

HeavyBassBlues je napisao/la:
29 sep 2025, 17:14
Rijetko čitam, a pišem jos rijeđe, ali ovo je presijek stanja u nekadasnjem klubu - informacije sa dženaze. To je taj nivo. Nj manje, ni više. Sarajevo je tačno tamo gdje treba biti.
Ja sam odrasla i ostvarena osoba i odavno mi fudbal nije više od puke razonode. Ali, eto, čovjek s godinama, poznanstvima, iskustvom... podigne malo i ljestvicu zadovoljstva, pa ga ne mogu uveseljavati raznorazna vrijeđanja inteligencije, nego sebi trazi ugodniju zabavu u skladu sa svojim statusom, inteligencijom i slično.
Neko je davno ovdje napisao, a bio je u pravu, da je FK Sarajevo poginuo u ratu. To je tacno. Ovaj klub koji trenutno nosi ime i onaj predratni nemaju ništa zajedničko.
Ja se pokusavam natjerati navijati za ovo godinama, ali nikako mi ne ide
Mislio sam da je do mene, ali sam se uvjerio da ipak nije. Slagao bih kad bih rekao da mi je zao zbog toga. Ne mogu Mirvic, Musemic, Hosic i ostali biti Sarajevo, a da to istovremeno budem i ja. Ja nisam to Sarajevo s kojim se oni sramote i brukaju kako u inozemstvu, tako i u tuzemstvu. Sve ovo sto se desava je logicna posljedica neznanja, bahatluka, bezobrazluka, pa i kriminala na koje ja vise nemam snage zatvarati oci i praviti se da ne vidim samo zato sto navijam za Sarajevo. Volio bih ja klub kad bi klub barem malo volio mene. Ali klub me ne voli, pa ni ja ne osjecam nikavu nit obavezu, nit emociju prema njemu. A htio sam, bogami.
Nemojte se pozivati na neku istoriju, jer vi nemate nista sa njom. Klub za koji vi navijate nastao je 1995. Taj se klub nimalo ne razlikuje od bilo kojeg u ovoj ligi. Obiljezile su ga raznorazne malverzacije, marifetluci isto kao i bilo koji drugi klub u ovom gownetu sto se naziva bh liga. Ali, kakva drzava - takva i liga. Opet cu reći, takav klub ne moze biti moj klub.
Samo vi i dalje pravite legende, heroje i babuke od svake šuše koju vjetar nanese na ovu stranu. Opet cete se sutra pizddit na sudije,ustashe, chetnike, baliye... i nalaziti opravdanje za vlastitu nemoc i neznanje,a bogu fala i glupost.
Vi ako mozete, ja bogami ne mogu. Ipak, koliko god to ruzno i arogantno zvucalo, smatram da zasluzujem bolje. A vi i dalje prošnjuhajte sta se prica po dzenazama, pa akobogda sutra i na tehvidima, pa kafanama, kancelarijama... samo nebo je granica. Zapamtite, taman ste tu gdje trebate biti.
Uzdravlje i nemojte sta zaaaaamjerit.
I zeljkan je poginuo, jos davno za vrijeme 2. svjetskog rata kada je bio na strani fasista i ndh-ovaca igrajuci ligu ndh.
Pa je onda poginuo kada je postao komunisticki klub, pa onda muslimansko-bisnjacki uvijek blizak vlasti koja je aktuelna u tom historijskom trenutku i sve je dobio na lopovluk i na uvlacenje vlastima.
Tako mojne te suplje ovdje prosipati, jos eto ti kao navijac i dobronamjeran.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 29 sep 2025, 17:59

29 sep 2025, 17:43
NazorUso je napisao/la:
29 sep 2025, 17:15
Jet2Holiday je napisao/la:
29 sep 2025, 17:07
Dok vi ovde raspravljate, nama prvi tim ne trenira jer nema ko da vodi trening.

Politika kluba je blago reci losa.
Pa jel mi trebamo ici trenirati ih :mrgreen:
Nije ti ovo korida na koju su navikao u rodnim Cevljanovicima mamlaze jedan
Jedna od prvih korida u BiH je bila na Kosevu, valjda se Usro za to vraca nekoliko puta.
Lp
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 29 sep 2025, 17:59

Spahic98 je napisao/la:
29 sep 2025, 17:45
MSOZ101 je napisao/la:
Spahic98 je napisao/la:

Zekic dobio ogromnu platu, doveli mu igrace koje je htio, i opet izgubio titulu sa 20 bodova razlika i sam napustio klub na pocetku sezone.
Zekić je tražio određene profile igrača. Nije se htio mješati u transfer politiku. Leterme je dovodio šta je dovodio svi vidimo, kad je Zekić skontao da je vrag odnio šalu i da mu se može raditi o glavi doveo je Ristovskog kao strašno ime uostalom njega niko nije prošao na derbiju i Bralića jer je već bio smiraj prelaznog roka, a trebalo mu je nešto na toj poziciji.

20 bodova je razlike jer je imao barem 20 sudijskih odluka koje su direktno utjecale na konačni rezultat.

Da je istu onakvu proslu sezonu imao babuka Husref Musemic ,sad bi vi pisali kako ga je vrijeme pregazilo i da treba u penziju.
Četiri poraza za sezonu, trofej i skoro 2 boda po utakmici govore da pišeš nebuloze.

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 29 sep 2025, 18:02

Spahic98 je napisao/la:
29 sep 2025, 17:45
MSOZ101 je napisao/la:
Spahic98 je napisao/la:

Boli li te sjediti na stolici poslije husrefa?

AuroraBorealis
Kontakt:

Post Postao/la AuroraBorealis » 29 sep 2025, 18:03

Cvitanovic ne dolazi,propalo je, trebo bi neko sasvim treci.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 sep 2025, 18:07

Iako se u posljednje vrijeme spekuliralo o njegovom dolasku u Sarajevo, Mikić je jasno stavio do znanja da za sada ne planira preuzimanje funkcije sportskog direktora, ostavljajući otvorenu mogućnost za buduće angažmane u nogometu.

On je u razgovoru za Večernji list kratko objasnio svoju odluku da ne prihvati poziv sa Koševa.

"Prije nekog vremena razgovarao sam s čelnicima FK Sarajevo, dobio sam ponudu FK Sarajevo – kluba koji je i u vrijeme Jugoslavije bio respektabilan – pa sam se počeo raspitivati o tom klubu. Uvidio sam da Sarajevo ima i perspektivu, i dobre vlasnike, ali nakon dva dana provedena u Sarajevu, dobro sam razmislio i ipak sam se zahvalio na ponudi. Jednostavno, ne vidim sebe tam", objasnio je Mikić.
https://sportsport.ba/fudbal/mihael-mik ... evo/507992

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 29 sep 2025, 18:09

Nije Cvits
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 sep 2025, 18:16

Hordas1990 je napisao/la:
29 sep 2025, 18:07
Iako se u posljednje vrijeme spekuliralo o njegovom dolasku u Sarajevo, Mikić je jasno stavio do znanja da za sada ne planira preuzimanje funkcije sportskog direktora, ostavljajući otvorenu mogućnost za buduće angažmane u nogometu.

On je u razgovoru za Večernji list kratko objasnio svoju odluku da ne prihvati poziv sa Koševa.

"Prije nekog vremena razgovarao sam s čelnicima FK Sarajevo, dobio sam ponudu FK Sarajevo – kluba koji je i u vrijeme Jugoslavije bio respektabilan – pa sam se počeo raspitivati o tom klubu. Uvidio sam da Sarajevo ima i perspektivu, i dobre vlasnike, ali nakon dva dana provedena u Sarajevu, dobro sam razmislio i ipak sam se zahvalio na ponudi. Jednostavno, ne vidim sebe tam", objasnio je Mikić.
Nabijem ja ove naše novinare, koji favorizuju neke klubove.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 sep 2025, 18:17

NazorUso je napisao/la:
29 sep 2025, 17:59
29 sep 2025, 17:43
NazorUso je napisao/la:
29 sep 2025, 17:15

Pa jel mi trebamo ici trenirati ih :mrgreen:
Nije ti ovo korida na koju su navikao u rodnim Cevljanovicima mamlaze jedan
Jedna od prvih korida u BiH je bila na Kosevu, valjda se Usro za to vraca nekoliko puta.
Lp
Raja hajmo smiriti tenzije, nema potrebe. Možemo fino diskutovati..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 29 sep 2025, 18:18

fks74 je napisao/la:
29 sep 2025, 18:16

Nabijem ja ove naše novinare, koji favorizuju neke klubove.
Ne kontam na sta mislis? Samo su prenijeli sta je covjek izjavio za HR medije.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 sep 2025, 18:22

AuroraBorealis je napisao/la:
29 sep 2025, 18:03
Ne bi me čudilo, s nama uvijek preokreti neki :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 sep 2025, 18:30

Očekivano, doveli su nas u rang prosječne ekipe PL BiH
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 sep 2025, 18:35

Dok je Mirvića, mi titule nećemo vidjeti. Njegov posao nije da imamo jako Sarajevo, nego da on profitira preko igrača. Možemo zatvarati oči koliko hoćemo, ali to je tako.
Potrošićemo mi džaba još trenera, kao i Zekića i Husrefa. Nije do trenera!
Mi svake godine moramo uigravati ekipu, jer je faktički uvijek skoro nova. A igrači stalno odlaze i dolaze. Od toga nema ništa.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 29 sep 2025, 18:37

Sport centar:
Novi trener Cvitanović
Šef oml.pogona.Krešumir Gojun
Musemić bi mogao dobiti neku dr.poz u klubu

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 29 sep 2025, 18:43

Pojednostavljeno: Nama se svakakve šuše dokotrljalo u klub i oko kluba otkad su stigle neke pare tj investitori.. I samo gledaju da sebe drže iznad vode.. Znalo se da će s parama i lešinari, ali se teško moglo pretpostaviti da će ovoliko dugo trajati i da još traju..
Lutanja i ubleharenja ima i u velikim klubovima i ozbiljnim sredinama.. Fudbal nije baš biznis tipa kupi jeftino i prodaj skupo, jer ti roba lako kalira pa je moraš prodati još jeftinije nego si je kupio.. Šuplja priča o trenerima i potrebnom vremenu i dovođenju svojih igrača ti nikad ne garantuje ništa, jer je tanka linija između posvećenosti i ublehe u vidu talova sa polovnim igračima..
Nama ovdje fale osnove, a to je ta tzv Akademija..
Došli smo u situaciju da talentovanu djecu iz BiH i šire dovodimo jeftino u akademiju i da im ponudimo kompletan smještaj i školovanje uz trening.. Krenulo se od kasnih termina na Koševu pa hljeba i salame za večeru na Hotonju, do evo kakvog takvog kampa i terena za trening..
Ako već ne možemo platiti nekoga ko je vrhunski stručnjak za razvoj fudbalera, a možemo li naći neke posvećene ljude koje bi takav stručnjak učio poslu i poslati ih na ugovorenu edukaciju i pa da im taj neko radi redovnu evaluaciju i da ih prati, pa da znamo da ovima zavisi posao od evaluacije stručnjaka a ne od toga da li su sa ponajboljim dječacima pobijedili slogu ili radnik iz Hadžića... Dakle kompletna progresija određenog broja alademaca, (fizički, taktički, tehnički) da bude obaveza! E tad će imati neko od djece da konkuriše za prvi tim redovno, a ne samo kad je nužda.. I da ne zavisimo od toga da li se Zekiću sviđa Vrban, a Husrefu Nurković..
Da nam ne prodaju igrače na osnovu nekakve ušminkane statistike, već na osnovu fizičko taktičko tehničkih performansi koje su u stanju isporučiti.. I koje će neko analizirati.. Ne može se sve pogoditi, ali ne smije ni biti više od pola promašaja..
Nakon pune podrške Zekiću koji nije uživao ni tri dana te Krletove i klupske podrške, zahvalio bih se i Krletu i ako treba da nešto radi i da prima platu dao bih mu da organizuje ekipu veterana koja će ići po malonogometnim turnirima.. Neka ih Husref i Dženis treniraju..
I fizička sprema se nespremnom igraču ne dovodi u red na jednim pripremama.. To je kontinuiran rad za kojeg treba platiti ljude koji će i odgovarati.. Daš nekom desetom da mjeri parametre i odmah znaš je li se radi dobar posao ili ne.. I to posebno za svaku selekciju u klubu...
I nema legendi.. Nema starih zasluga.. Onaj ko to traži i priča o tome djeci i igračima sa strane može samo tu prevaru prenijeti, a ne iskren odnos prema dresu..
No nemoguće je to očekivati od onih sa početka ovog posta, jer su to oni koji neće ili ne znaju...
Za kraj, opet smo mi generalno gledano u najboljem položaju od ostalih klubova.. Naše udruženje građana ima statut koji omogućuje investitorima da ulože neke novce u klub, i sutra da ode Ismir sigurno neće samo otići već će ili gledati da izvuče neki novac ili će dati nekome prava za euro (kao što je Nam uradio).. Najgore što nam se dešava je ono što nam dušmani serviraju, a to je da odustanemo od svog kluba.. Navijači, pogotovo ne smiju odustati ni svrstavati se u tabore, jer nam je valjda svima jedan zajednički tabor!

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 29 sep 2025, 18:46

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 sep 2025, 18:22
AuroraBorealis je napisao/la:
29 sep 2025, 18:03
Ne bi me čudilo, s nama uvijek preokreti neki :D
Samo je bilo dovoljno uci na forum ovdje i sve bi mu bilo jasno

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Fouzi1, riki46, Seipronto, Vanja8 i 60 gostiju.