FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
60
21%
2. Borbu za Evropu
136
47%
3. Sredinu tabele
50
17%
4. Borbu za opstanak
46
16%

Ukupno glasova: 292

MukiBek
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MukiBek » 27 sep 2025, 23:31

ELDIABLO20 je napisao/la:
27 sep 2025, 23:27
MukiBek je napisao/la:
27 sep 2025, 23:23
Hansestadt je napisao/la:
27 sep 2025, 23:19

Slozio bih se u vezi Jaganjca, ima potencijal da dalje napreduje. Igra sa puno zalaganja i nekako pozitivno razmislja kad krene naprijed, vjeruje u loptu.
Sansu Rakica on bi zavrsio al boze moj. Samo ga pustit da igra a onda otkupiti ugovor.
Jaganjac je dosao sebi malo ali nazalost nema snage za vise od 60min…fali nam napadac koji ce dati 15-20 golova za sezonu.
Ne slazem se. Sad imas devet kola, prvi na tabeli dao si 11 golova. A da napadac zabije 15 20 golova moras preci jedino u federalnu ligu. U ovako teskoj ligi da neko zabije toliko golova nemoguce!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 27 sep 2025, 23:45

Hvala ti Dimitrije! :opaopa: :njanjanja:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 sep 2025, 23:57

Siguran sam da bi sad Koper izbacili
Gledam drugi gol protiv kona
Napredak se vidi kod asistencije Sosica za Viniciusa
Sjecamo se prvi mec na Grbavici da je bio indetican napad i da Sosic nije dodao Cvetanoskom
Vidi se razlika pozicioniranju, kretnjama za bolji pregled igre i naravno timski duh bez sebicnosti i ljubomore

12:15
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Strumfinho
Kontakt:

Post Postao/la Strumfinho » 28 sep 2025, 00:30

Bravo momci! Nekad treba osjetiti igrača, naš šef pokazuje da umije,bravo šefe !
Od svega mi je draže kako izgledaju na onoj gomili i kako se bodre u toku utakmice, bit ce ovo lijepa sezona, sta god na kraju da bude.

Volim te Željo!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 28 sep 2025, 00:32

Ma kako da te ne volim
Kakooooooooooo

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 sep 2025, 00:45

Zna li neko kakvo je VAR pravilo za ove stvari kod ponistenog gola, Alic dobija zuti nakon VARa, zar VAR nije samo odluka oko crvenog?

Ok ponisten gol zbog faula ali zar se moze dati zuti karton na osnovu VAR snimka?

Vini je dobio zuti karton zbog skidanja dresa nakon postignutog gola koji je ponisten. Zar automatski ne bi trebalo ponistiti taj zuti karton?

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 28 sep 2025, 00:50

Orvel je napisao/la:
28 sep 2025, 00:45
Zna li neko kakvo je VAR pravilo za ove stvari kod ponistenog gola, Alic dobija zuti nakon VARa, zar VAR nije samo odluka oko crvenog?

Ok ponisten gol zbog faula ali zar se moze dati zuti karton na osnovu VAR snimka?

Vini je dobio zuti karton zbog skidanja dresa nakon postignutog gola koji je ponisten. Zar automatski ne bi trebalo ponistiti taj zuti karton?
skidanje dresa je zuti karton kad god da se on skine i ne moze se ponistavat, a za ovo drugo nezz
nek crknu dusmani, najjaci smo

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 28 sep 2025, 00:53

Orvel je napisao/la:

Vinijev žuti se vodi kao nesportsko ponašanje i nema tu nikakvog poništenja...

VAR je pozvan jer sudija nije vidio dobru situaciju, nakon što je pregledao snimak, zaključio je da je Alić napravio prekršaj koji on bez VAR nije vidio i odlučio poništiti naš pogodak i Alićevu opasnu igru "nagraditi" žutim kartonom...

Tako nekako mislim da se to gleda, samo se ušminka dodatno sa stručnim izrazima :mrgreen:

Imao je dosta grešaka protiv nas včs, ali ovo dvoje za šta si ti pitao, nisu greške...

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 sep 2025, 00:55

Kajkutenjoyer je napisao/la:
28 sep 2025, 00:50
Orvel je napisao/la:

skidanje dresa je zuti karton kad god da se on skine i ne moze se ponistavat, a za ovo drugo nezz
Ali kako to kad je bukvalno skidanje dresa uslijedilo nakon prekrsaja koji je ispravljen u VARu i da bude jos gore i taj igrac je dobio zuti karton zbog prekrsaja. Ako zuti karton ostaje za Vinija zbog skidanja dresa, ne kontam kako onda gol nije priznat (zmam, samo je jasno da to nema nikakve logike da se zuti ne ponisti ako je nastao kao posljedica neceg sto se desilo poslije prekrsaja, kao sto je i gol nastao poslije toga)

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 sep 2025, 00:57

TheTruth34 je napisao/la:
28 sep 2025, 00:53
Orvel je napisao/la:

Vinijev žuti se vodi kao nesportsko ponašanje i nema tu nikakvog poništenja...

VAR je pozvan jer sudija nije vidio dobru situaciju, nakon što je pregledao snimak, zaključio je da je Alić napravio prekršaj koji on bez VAR nije vidio i odlučio poništiti naš pogodak i Alićevu opasnu igru "nagraditi" žutim kartonom...

Tako nekako mislim da se to gleda, samo se ušminka dodatno sa stručnim izrazima :mrgreen:

Imao je dosta grešaka protiv nas včs, ali ovo dvoje za šta si ti pitao, nisu greške...
Ma ne kazem da su greske nego me zanima pravilo VARa u ovim situacijama jer sam mislio da se igrscu ne moze dati zuti karton nakon VAR pregleda. Isto tako mi je logicno ako je gol ponisten, da je i zuti karton ponisten upravo zato sto je nastao nakon faula.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 28 sep 2025, 01:04

Gdje logika da ne možeš dati karton nakon gledanja VAR-a?
Koja bi bila poenta VAR i gledanja istog ako ne možeš donijeti ispravnu odluku nakon njegovog gledanja?
Tako nekako to ja gledam, isto kao i za skidanje dresa..
Nesportsko ponašanje..

A da ti evo malo dočaram.. ŠBKB
Da li bi ti bilo logično da se poništio crveni karton golmanu Sarajeva koji je nakon gola Vinija prišao Viniju i pljunuo ga..

Odnosno poslije yebanja nema kajanja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

E ovo je nekako moja logika...

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 sep 2025, 01:10

Ja sam.do sad mislio da VAR snimka ne moze posluziti kao sredstvo da se da zuti karton nego samo da se ispravi odluka ili da se da crveni karton.

Ovako i Alic koji je skrivio faul i Vini koji je SKRIVIO gol dobijaju zuti. Jasno je da do ovog drugog zutog nikad ne bi doslo da gol nije postignut a posto je faul bio i dodijeljen je zuti karton za faul ne kontam kako se onda karton Viniju ne ponistava.

Jedno je pljuvanje i fizicki napad a drugo skidanje dresa nakon gola.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2025, 01:14

Orvel je napisao/la:
28 sep 2025, 01:10
Ja sam.do sad mislio da VAR snimka ne moze posluziti kao sredstvo da se da zuti karton nego samo da se ispravi odluka ili da se da crveni karton.

Ovako i Alic koji je skrivio faul i Vini koji je SKRIVIO gol dobijaju zuti. Jasno je da do ovog drugog zutog nikad ne bi doslo da gol nije postignut a posto je faul bio i dodijeljen je zuti karton za faul ne kontam kako se onda karton Viniju ne ponistava.

Jasno je da cemo imati nepravedno suđenje ove sezone, jer smo odjednom porasli i postali nezgodni (sto kaze Adzem).
Protiv Sirokog je Lagumdzija dobio zuti karton odmah u 5,6 minuti, za bezveze faul na centru. Epilog toga - akumulacija kartona i neigranje na derbiju ;) Da ne pominjem da poslije kartona u 5 minutu, igrac vise ne smije uci u duel do kraja utakmice. Tako nas karaju na hinjaka.
A bice toga jos, bojim se.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 28 sep 2025, 01:16

Orvel je napisao/la:
28 sep 2025, 01:10

to skidanje dresa je famozna dilema u Evropi dal uopste se treba kaznjavat
nek crknu dusmani, najjaci smo

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 28 sep 2025, 01:19

@orvel

Pa neće nikad zvati VAR zbog faula na centru koji nije dosuđen i faula koji je bio žuti karton, da se dodijeli igraču žuti karton.. I ne može se zvati zbog toga..

Ali kada je VAR već pozvan i kad sudija gleda snimku, gdje logika i zdrav razum da ne donese ispravnu odluku (u ovom slučaju žuti Aliću zbog oštrog starta)?

Skidanje dresa, pljuvanje, psovanje, prijetnje, sve se vodi kao nesportsko ponašanje... Pa mi ne odgovori da li bi ti tada bilo logično da se poništi crveni karton golmanu k.itara zbog pljuvanja Vinija

Pravila..... Ne može logičnije i jednostavnije..Zar ne?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 sep 2025, 01:24

Ono sto je dobro Garcia (20), Freeman (17) i Ibraheeem (17) su igraci na kojih ce se moci racunati u buducnosti
Garcia izgleda jako dobro
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 sep 2025, 01:51

Rakic je suspendovan za Radnik, mozda tog Garciu probati, ima 20 godina nije ni premlad, a i izgleda ko drugaciji tip napadaca od Jaganjca i Rakica.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 sep 2025, 02:05

Fenomenalna noć! Trpaj kurvu do iznemoglosti. Bravo za Adžema i stručni štab!
Fk Željezničar.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 28 sep 2025, 02:39

Ja stvarno ne mogu ni da zamislim kada bi trofej stavili u nase vitrine, kakvo bi slavlje bilo..
Imam 28.godina, posljednih 20. se uz Želju sjećam vrlo dobro, ne pamtim nikad veću povezanost kluba i navijača...
Hvala ti na ovome svemu..hvala ti Admire Adžeme.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 28 sep 2025, 03:09

Treba Ćorića vratiti..
6/27 bodova protiv trojke sa vrha tabele prošle sezone..uz debakl protiv Zrinjskog i sramotno ispadanje iz kupa protiv Širokog.
Adžem..
9/9 bodova
I da ostane na 9 od mogućih 36. već je uradio ono najavljeno..smanjio zaostatak za vodećim ekipama..ups. tačnije yebo im je majku kroz majku.
DENIS ĆORIĆ !!!
Maknite pomahnitalog tiktokera!
;)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.