FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
106
35%
Darko Milanič
35
12%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 304

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 28 sep 2025, 00:03

Kyle88 je napisao/la:
27 sep 2025, 23:58
luckystrike je napisao/la:
27 sep 2025, 22:35
Kyle88 je napisao/la:
27 sep 2025, 22:32

Tebri start nad Beganovicem moze se okarakterisat kao žuti karton, penal nije bio jer je Muftić prvo dirao loptu i izbio istu.
Druže opasna igra otvorenim džonom iznad koljena ne može biti žuti karton.

Zumirao sam i usporio situaciju kod penala toliko da možeš i s velikom dioptrijom vidjeti da je Guliashvili prije došao do lopte.

Mi smo večeras pokradeni! I to treba istaći i kad imamo dobru igru i kad smo tanki, i kad izgubimo i kad pobijedimo, inače nema smisla.
U skoku okrece ledja suparniku i nema namjeru ga udarit nego stiti sebe ako je ovo crveni onda je i ono Jattino u Listici.
Penal Guli dolazi do lopte i gura je sebi no Muftic taj for izbija pa kači Gulija nema penala. Vidi gdje je lopta otisla.
Gdje hod okrece glavu on njeg otvorenim dzonom gazi u koljeno . Mufticu lopta prelazi preko noge i gazi Gulya . Protiv nas tri ili cetri penala svirana prosle sezone zbog tog produzenog kontakta. Cak Renanu u sirokim ponistrn tako gol .

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 sep 2025, 00:07

Mi navijači prvi moramo pod hitno prestati priče o krađama sudija nad nama, koliko god one bile očite. Ne zato što ih nema, već što se neće stvari nikad popraviti tražeći stalno alibi za neuspjehe. U raspadu smo totalno u svim segmentima, sudije su nam problem možda 30-40% ostalo sve smrdi od terena, do uprave, pa do tribina.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 28 sep 2025, 00:10

insimadop je napisao/la:
Posref je bivši, 2 jaka imena su u igri.
Hvala Bogu. Koja su imena u pitanju?
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 28 sep 2025, 00:13

riki46 je napisao/la:
28 sep 2025, 00:10
insimadop je napisao/la:
Posref je bivši, 2 jaka imena su u igri.
Hvala Bogu. Koja su imena u pitanju?

Da ne pehiramo ali bit će navijači zadovoljni.
Hint: spominjani su ljetos.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 sep 2025, 00:14

Kyle88 je napisao/la:
Kyle88 je napisao/la:

Tebri start nad Beganovicem moze se okarakterisat kao žuti karton, penal nije bio jer je Muftić prvo dirao loptu i izbio istu.

Zumirao sam i usporio situaciju kod penala toliko da možeš i s velikom dioptrijom vidjeti da je Guliashvili prije došao do lopte.

Mi smo večeras pokradeni! I to treba istaći i kad imamo dobru igru i kad smo tanki, i kad izgubimo i kad pobijedimo, inače nema smisla.
U skoku okrece ledja suparniku i nema namjeru ga udarit nego stiti sebe ako je ovo crveni onda je i ono Jattino u Listici.
Penal Guli dolazi do lopte i gura je sebi no Muftic taj for izbija pa kači Gulija nema penala. Vidi gdje je lopta otisla.
Gulij dolazi do lopte prije nego golma golman udara loptu i igraca. To amnestira muftica samo da nedobije crveni karton, a PENAL JE OVDE NE UPITAN. Ovo se gleda kao da je igrac prediblo golmana u procesu driblanja lopta kazi golmanovu nogu kojom on rusi igraca. Zato se i gleda ko prije STIGNE DO LOPTE ne koji igraci ima bolju kontrolu lopte.. AKo nista morao se VAR UPALIT..

Bez obzira na sve OVO BI BIO PENAL ZA ZRINJSKI BORAC I CRVENI KARTON ZA MUFTICA. Mislim da nije za crveni (zuti je ispravna mjera)

Sad zamislite da je ovde bio penal i crveni karton i da smo dali go i pobjedili.KAKVO BI NASI IGRACI SAD IMALI RASPOLOZENJE, kakvo bi imali sampouzdanje protiv zrinjskog, a kakvo bi bilo kod zelje. Ovo govorim zato sto nije to samo izgubis 3 boda i to je to, to je mnogo vise o toga.

Pogledajte izjavu Adzema, kaze samo su nam stvorili priliku 4 prilike, haveru tebi da je svirnut onde penal veceras umjesto sto ti skandiraju ime SLALIBITE TI ISTI U LUDNICU

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 sep 2025, 00:22

bordobijeli je napisao/la:
28 sep 2025, 00:03
Kyle88 je napisao/la:

Gdje hod okrece glavu on njeg otvorenim dzonom gazi u koljeno . Mufticu lopta prelazi preko noge i gazi Gulya . Protiv nas tri ili cetri penala svirana prosle sezone zbog tog produzenog kontakta. Cak Renanu u sirokim ponistrn tako gol .
Kao sto rekoh zuti jest crveni nije jer nema namjere (slicno kao i Gulijev zuti)
Ljajic je imao dosta gresaka pored ove vecinom na nasu stetu al nisu bile kardinalne.
Seedorf zuti i faul u prvom pol, ponisteni gol se mogao ranije sudit, Erick zuti, prednost kod kartona za Troupeea.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 sep 2025, 00:28

Dalije ono za zuti kad onaj brazilac udara MAMASA NA PODU 3x

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 sep 2025, 00:29

Pitar6785 je napisao/la:
28 sep 2025, 00:14
Kyle88 je napisao/la:

Gulij dolazi do lopte prije nego golma golman udara loptu i igraca. To amnestira muftica samo da nedobije crveni karton, a PENAL JE OVDE NE UPITAN. Ovo se gleda kao da je igrac prediblo golmana u procesu driblanja lopta kazi golmanovu nogu kojom on rusi igraca. Zato se i gleda ko prije STIGNE DO LOPTE ne koji igraci ima bolju kontrolu lopte.. AKo nista morao se VAR UPALIT..

Bez obzira na sve OVO BI BIO PENAL ZA ZRINJSKI BORAC I CRVENI KARTON ZA MUFTICA. Mislim da nije za crveni (zuti je ispravna mjera)

Sad zamislite da je ovde bio penal i crveni karton i da smo dali go i pobjedili.KAKVO BI NASI IGRACI SAD IMALI RASPOLOZENJE, kakvo bi imali sampouzdanje protiv zrinjskog, a kakvo bi bilo kod zelje. Ovo govorim zato sto nije to samo izgubis 3 boda i to je to, to je mnogo vise o toga.

Pogledajte izjavu Adzema, kaze samo su nam stvorili priliku 4 prilike, haveru tebi da je svirnut onde penal veceras umjesto sto ti skandiraju ime SLALIBITE TI ISTI U LUDNICU
Drug nisi ti to nesto dobro, Muftic prvo IZBIJA loptu pa kači Gulija u doskoku

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 28 sep 2025, 00:36

Zeko87 je napisao/la:
28 sep 2025, 00:07
Mi navijači prvi moramo pod hitno prestati priče o krađama sudija nad nama, koliko god one bile očite. Ne zato što ih nema, već što se neće stvari nikad popraviti tražeći stalno alibi za neuspjehe. U raspadu smo totalno u svim segmentima, sudije su nam problem možda 30-40% ostalo sve smrdi od terena, do uprave, pa do tribina.
Sve to stoji,danas je lose sudjenje bilo na nasu stetu al ne toliko bezobrazno da nam nije dao da pobijedimo,medjutim ostali mecevi su bile zestoke lakrdije gdje nema sanse da ti ekipu dignes i izvuces tekmu u svoju korist. Ono sto me jedino raduje u svom ovom sivilu od nas koji smo ocajni kao navijaci do ekipe,taktike i svega je Zoran Mamic, da vidimo sad balerine hocel moci da se manekenisu po terenu i hocel nas diletanti poput Husrefa ili Dudica voditi ili nekakve zenturace da se pitaju,jos kad bi sve zene raspustili iz kluba svanulo bi mi. Mamic nece sigurno vracati nikakve Cimirote cak sta vise ocekujem da ga zabetonira na tribine.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 28 sep 2025, 00:38

MaroonBjelave je napisao/la:
27 sep 2025, 22:34
Kyle88 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:01
Ne bih da amnestiram indolentan pristup igrača i slabu taktiku sš, ali mi smo večeras žestoko oštećeni.

O dešavanjima na terenu:
Naš naveći problem od dolaska “investitora” jeste što nemamo više srce a prsimo se, svaki povratnik (Cimirot, Duljevic i co) ili osoba sa jakim CV (TSS, Vrnacic, Ljajic, Rile i sl) nisu ja željenom lvl iz prostog razloga što mi nemamo srce i ljudi dodju odrade dobiju neke parice i to je to, jednostavno kad su vidjeli kako je to u evropi a ovdje ti dodje Ajla i kaze kako ces igrati u fazi odbrane/napada ne bi ni ja igr’o. Dok u drugim klubovima i u prvom i u drugom mandatu su igraci na lvl. (Grahovac, Susic, Cuze) a ovi sa CV (Boljevic, Kvrzic, Savic, pa i ovaj Jojic)

Druga stvar su uprava/treneri koji imaju lične interese a ne interese kluba, uprava na celu sa Ajlom je kriva za sve od tenera pa i mimo njega, a treneri su krivi jer ne znaju i da i ZZ spada u njih jer je doveo ove talente poput Bralica, Butica i sl. no ipak je izvukao maksimum i vise od toga iz Mujkica, Kupresaka, Gulija i sl, Rozman iz Renana/Hamze, Mirza iz Ziljkica, Mustafica a HM nece iz nikog jer je on naucio na Titino dobar i na ego a ne na razgovor i prijateljstvo. Kakva kohezija vlada u ekipi dovoljno govori slika sa terena kad Mamasa Troupee udara i kod koškanja niko ne dolazi od naših mimo kapitena koji je tu kasnije dolaze nasa dvojica vecinom Beganovic i Rile.

O “taktici” i postavci same igre greske su evidentne Francis ne moze igrat LWB, Mlinaric nije 10tka, Bralic ne moze igrati derbi utk, Butic nije za C ekipe.

Mene samo zanima kad ce poceti bojkot/štrajk/suprostavljanje gosp Mirvicu i njegovim pulenima.
Mala ispravka, Mlinarić je između ostalog i desetka, samo nema s kim igrati u moru ovih naših zvjezdica.
Moze on po potrebi biti i 8ca al je najbolji kao spic kad ima partnera i da se snalazi u boxu i kupi otpatke. Ta nasa 10tka kojoj nije primarno to pozicija ima u karijeri 5 asistencija i to svih 5 mimo te pozicije. Ako vec igramo 352 zar mu nije bilo logicnije kao i protiv Veleza staviti Gulija i Mlinarica a iza njih staviti jednu 6 i dvije 8ce s tim da Krdzalic je voli opalit a i ubacit se iz drugog plana, na LWB Kupresak koji moze jedan na jedan i proci a i odigrat upotrebljiv pas. Tako bi ih max razvukli, sto veci pressing pravili i opteretili njihovu zadnju liniju sa zujalicama oko gola. Mi smo ovako staviti Butica koji u prvom pol je imao 10 dodira sa loptom, na njemu nije napravljen niti jedan faul tokom 70 min njegove igre. Ugusili su tu halfspace nismo dobili nista sto je Mlinaric pokusao se ubacivat izmedju Karamarka i Alica jer nismo dolazili u taj dio terena gdje se moze upotrebljiv pas odigrat jer su oni stali nisko i pustili nase stopere da grade igru zajedno sa Mamasom i Cimirotom koji su bili na 4 m jedan od drugo. Bukvalno su nas onako mogli poziciono cuvati do 2050. A nas vreli šef struke nije uspio to vidjeti zajedno sa 10 pomocnika i 10 kamera koje posjeduju.

Izvini zbog duzeg teksta.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 28 sep 2025, 00:43

Vec godinama svaki iole ozbiljniji sut je gol, Mlinaricev sut je bio snažniji i opasniji nego kod oba gola, ja imam dojam da Musija ima nedovršene kretnje, baci se i onda savija i ne ispruži ruke do kraja. Protiv Radnika isto, kontam uhvatit ce je sigurno kad ona u golu zavrsi

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 28 sep 2025, 00:45

Mi smo razbijeni na svim frontovima, ja bas dugo ne vidim izlaz iz ove situacije. Ako smo posteni prema sebi, mi kao navijači nismo ništa bolji od trenutnih izdanja naše ekipe.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 sep 2025, 00:47

Ko popisan

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 28 sep 2025, 00:49

kupus army je napisao/la:
28 sep 2025, 00:45
Mi smo razbijeni na svim frontovima, ja bas dugo ne vidim izlaz iz ove situacije. Ako smo posteni prema sebi, mi kao navijači nismo ništa bolji od trenutnih izdanja naše ekipe.
Pa kako cu bit bolji ?
Druze prelazim po 250km za domaću tekmu da bi gledao šta ?

Patnju protiv Veleža, 2 šanse protiv Rudara, kako me trpa Bijeljina itd itd i takk godinama unazad.
Ne ide ljudima pod kožu više... ne ide.
Nisam ja veceras ljut zbog poraza u derbiju, ni prvi ni zadnji, ljut sam jer su mi sav taj entuzijazam, ocekivanja i pozitivu u i oko kluba ubili svojim odlukama i vodjenjima zadnjih 10 godina.

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 28 sep 2025, 00:50

napoleon72 je napisao/la:
27 sep 2025, 23:59
sonpenn je napisao/la:
27 sep 2025, 23:50
Treba Husrefa vratit.
I Cimirota i Rahmana
Moze li i Radovca kako vratiti

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 sep 2025, 00:57

Ima li još kakav negativan rekord da oborite , jel slijedeće ispadanje iz lige ?
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 28 sep 2025, 01:01

ajdohordas je napisao/la:
28 sep 2025, 00:49
kupus army je napisao/la:
28 sep 2025, 00:45
Pa kako cu bit bolji ?
Druze prelazim po 250km za domaću tekmu da bi gledao šta ?

Patnju protiv Veleža, 2 šanse protiv Rudara, kako me trpa Bijeljina itd itd i takk godinama unazad.
Ne ide ljudima pod kožu više... ne ide.
Nisam ja veceras ljut zbog poraza u derbiju, ni prvi ni zadnji, ljut sam jer su mi sav taj entuzijazam, ocekivanja i pozitivu u i oko kluba ubili svojim odlukama i vodjenjima zadnjih 10 godina.
Isti sam ti takav i bas i ja putujem kao i ti. U drugom dijelu tvog posta je opisan uzrok trenutnog stanja. Ne ide mi u glavu mnogo stvari od prelaznog roka gdje se sve promašilo sa dovodjenjem, do odlaska Zekića, poštujem Husrefa, ali apsulutno nije bio momentum za njegovo dovodjenje. Nemam snage pisati o Mirviću i njegovom vodjenju kluba.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 28 sep 2025, 01:06

jurisicduska je napisao/la:
28 sep 2025, 00:57
Ima li još kakav negativan rekord da oborite , jel slijedeće ispadanje iz lige ?
Ne gine ni ta...

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 28 sep 2025, 01:07

Kakvi neandretalci su ove kone, onaj pecinski covjek Pekic hoda sa tablom ko majmun,sta je ono onako?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 sep 2025, 01:10

mosarajvosa83 je napisao/la:
28 sep 2025, 01:07
Kakvi neandretalci su ove kone, onaj pecinski covjek Pekic hoda sa tablom ko majmun,sta je ono onako?
Njihov način da proslave.
Mi smo sami sebi krivi sto smo to dozvolili , a oni su takvi i kad gube samo ne dižu table.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, riki46 i 52 gosta.