Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

wadethegreat
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la wadethegreat » 27 sep 2025, 18:34

Ako brzo ne okrene ovo Maresca iskreno Iraola ili Glasner.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 sep 2025, 18:35

Samo nek je neko iskusno ime ili neko ko iza sebe ima rezultate,mani vise ovih tablet pomocnika :kafa:

Espirito Santo moja neka zelja,ako ga Cekicari ne uzmu..

Ali nema od toga nista,ostace Baltazar ,sumnjam da ima obraza podnijeti ostavku.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 27 sep 2025, 18:35

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 sep 2025, 18:37

harry_90 je napisao/la:
27 sep 2025, 18:35
Samo nek je neko iskusno ime ili neko ko iza sebe ima rezultate,mani vise ovih tablet pomocnika :kafa:

Ali nema od toga nista,ostace Baltazar ,sumnjam da ima obraza podnijeti ostavku.
Haha al me nasmija, Nuno Espirito Santo :crazy:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 27 sep 2025, 18:40

Pozdrav..evo malo dođoh do sebe...
Prva greška je što klub kao Chelsea ne bi trebao dovoditi trenera koji bljesnu sezonu sa osrednjim klubom pa to odjekne tipa Lamparda,Maresce,Potera itd.znači trebaš jaku ličnost na klupi..za nas je i dan danas Tuhel..ali očito se trebalo imati sluha kada je bio period tranzicije i promjena u klubu .pa da su imali ovoliko Strpljenja sa Tuhelom do sada bi garant imali puno bolje rezultate .
Igrački kadar nam je izuzetno slabo selektiran od golmana,stopera,bekova osim Cucua,Džejmsa ne računam jer je većinom povrijeđen.
Šta je do Maresce...pa puno toga..očito i iz ovog očajnog kadra
izvlači minimum...Junajted- sve rečeno,izmjene očajne...ova utakmica..po meni i gore nego Junajted...izbacuješ krilo uvodiš Gusta koji realno niti igra odbranu niti zna nsprijed..suštinski ti njegov bok kompletno šteka evo dokazalo se..u odbrani kasni,probijaju ga, slab,mlitav...u napadu još gori
znači već imaš dva grača manje ..Žoao Pedro .čovjek čitavu utakmicu nije dva puta pipnuo loptu,stoperi ga pojeli .da je on robusan pa da uzme dugu loptu stoperima,da je zadrži..on to ne može znači eto ti opet manjka na terenu..znači van uvedi nekog defanzivce ili veznjaka kada već čuvaš rezultat...jer već imaš očaj na stoperima i ..znači izvuci maximum od onog što imaš a opet ostavi brza jednog - dva igrača za eventualnu kontru a ne Gusta...e to jeste do Maresce i ja ne vidim da može nešto poboljšati jer čovjek očito nema kapacitet..izvinite poduži post ..ali morao sam .

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 sep 2025, 18:41

IQ200 je napisao/la:
27 sep 2025, 18:37
harry_90 je napisao/la:

Makar lici na trenera,vidjeli smo sta je radio sa Forestom prosle sezone sa anonimusima :kafa:

Imas tu jos Joakima Leva slobodnog,Spaletija,Zidana itd . Svaki je veliki upgrade u odnosu na Baltazara.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 27 sep 2025, 18:49

harry_90 je napisao/la:
27 sep 2025, 18:41
IQ200 je napisao/la:
27 sep 2025, 18:37
harry_90 je napisao/la:

Makar lici na trenera,vidjeli smo sta je radio sa Forestom prosle sezone sa anonimusima :kafa:

Imas tu jos Joakima Leva slobodnog,Spaletija,Zidana itd . Svaki je veliki upgrade u odnosu na Baltazara.
Auh al lupas, zaustavi se na vrijeme molim te

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 sep 2025, 18:58

Ja mislio ti ces meni kontrirat kvalitetno,kad ono post nigdje veze :kafa:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 sep 2025, 19:03

Smiješno je koliko ste bolje izgledali pod Pochetinom i kako tek sad glupo izgleda njegov otkaz, pogotovo sto ste bili taman proigrali krajem sezone.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 sep 2025, 19:09

JayCatwright je napisao/la:
27 sep 2025, 19:03
Smiješno je koliko ste bolje izgledali pod Pochetinom i kako tek sad glupo izgleda njegov otkaz, pogotovo sto ste bili taman proigrali krajem sezone.
Momak samo prica o drugim klubovima evo ga dosao i na nasu temu, drago mi je da smo praceni, od koga i ne bas haha

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 sep 2025, 19:11

We did the first change that was Josh for Andrey after the red card. Then the reason why Malo came on was because Minteh was one-v-one with Reece so we tried to give Reece some help. The last change, Jorrel had cramp and was asking for a change.

Dal postoji ofanziva iako imamo igraca manje, pa i nisam siguran

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 sep 2025, 19:13

IQ200 je napisao/la:
27 sep 2025, 19:09
JayCatwright je napisao/la:
27 sep 2025, 19:03
Momak samo prica o drugim klubovima evo ga dosao i na nasu temu, drago mi je da smo praceni, od koga i ne bas haha
Ajde, šta si mi zahatario toliko :mrgreen:

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 sep 2025, 19:16

Al ova mu je na mjestu ahhaha

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 27 sep 2025, 19:32

harry_90 je napisao/la:
27 sep 2025, 18:58
Nuno koji je prije nekoliko sati potvrdjen kao novi trener West Hama koji je njegov nivo, pa prije bih da se ugasimo nego da nam je on trener. Low koji je bez angazmana vec 4 godine i koji nije vodio klub preko 20 godina, ili mozda Spaletti koji je angazman van Italije imao samo u Rusiji, sve super izbori nema sta :mrgeen: Zidane koji isto nema angazmana 4 godine, i koji je odbijao klubove koji su u boljoj situaciji nego mi sad. Sva sreca pa se nista ne pitas, sramotno sto sam ovo uopste morao obrazloziti

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 27 sep 2025, 19:39

Pocela je prvi put da mu se drma klupa od kada je seo na nju,ali bas kao sto je neko napisao gore izvlaci minimum iz ove ekipe,i mislim da ce nas razguzi svaka ekipa iz top 10 i to bez problema.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 27 sep 2025, 20:01

IQ200 je napisao/la:
27 sep 2025, 19:16

Al ova mu je na mjestu ahhaha
Ocajne reakcije u obje utakmice sa crvenim.
Kostat ce ga Gusto posla Kako je krenulo.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 sep 2025, 20:12

superFrankie je napisao/la:
27 sep 2025, 19:32
harry_90 je napisao/la:
Nuno koji je prije nekoliko sati potvrdjen kao novi trener West Hama koji je njegov nivo, pa prije bih da se ugasimo nego da nam je on trener. Low koji je bez angazmana vec 4 godine i koji nije vodio klub preko 20 godina, ili mozda Spaletti koji je angazman van Italije imao samo u Rusiji, sve super izbori nema sta :mrgeen: Zidane koji isto nema angazmana 4 godine, i koji je odbijao klubove koji su u boljoj situaciji nego mi sad. Sva sreca pa se nista ne pitas, sramotno sto sam ovo uopste morao obrazloziti
Drago mi je da si se potrudio da obrazlozis zasto su Nuno, Lew i ostali losi.. :kafa:

Branis Marescu tako sto napadas potencijalne, a ionako nerealne alternative? Nije li problem upravo u tome sto Maresca vec sjedi na klupi i ne isporucuje rezultate? Njegovi rezultati u Celziju govore vise od bilo kakve debate o Nunu ili Levu !

Svii ti treneri koje spominjes imaju svoje mane (neaktivnost, neiskustvo u Premier Ligi osim Nuna), ali Maresca nije ni blizu trenera 'najvise klase' kojem se mogu tolerisati greske.

Njegov sistem i nacin rada ne funkcionisu na najvisem nivou, sto je alarm za nas koji ocekujemo rezultate,a dobio je i previse prostora u odnosu na Tuhela koji je smjenjen jer je iz ere Abramovica i Poketina sa kojim smo poceli igrati i uprava ga sutne.

Zao mi je sto si se nadovezao na post,jer vidim da raspravljam sa nekim ko ne vidi kako stvari stoje..

Mali podsjetnik,3 kola zadnja u ligi 1 bod,u Minhenu samo nas je sreca spasila potopa,da te treceligas u kupu radi na budalu ,gdje u zadnje u dvije sedmice ekipa prima 11 golova , al nema veze ti si zadovoljan,pravi navijac nema sta :kafa:

Nemoj mi vise replicirat hljeba ti,kad progledas onda mozes..pozz :bih:

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 27 sep 2025, 20:21

harry_90 je napisao/la:
27 sep 2025, 20:12
harry_90 je napisao/la:
Drago mi je da si se potrudio da obrazlozis zasto su Nuno, Lew i ostali losi.. :kafa:

Branis Marescu tako sto napadas potencijalne, a ionako nerealne alternative? Nije li problem upravo u tome sto Maresca vec sjedi na klupi i ne isporucuje rezultate? Njegovi rezultati u Celziju govore vise od bilo kakve debate o Nunu ili Levu !

Svii ti treneri koje spominjes imaju svoje mane (neaktivnost, neiskustvo u Premier Ligi osim Nuna), ali Maresca nije ni blizu trenera 'najvise klase' kojem se mogu tolerisati greske.

Njegov sistem i nacin rada ne funkcionisu na najvisem nivou, sto je alarm za nas koji ocekujemo rezultate,a dobio je i previse prostora u odnosu na Tuhela koji je smjenjen jer je iz ere Abramovica i Poketina sa kojim smo poceli igrati i uprava ga sutne.

Zao mi je sto si se nadovezao na post,jer vidim da raspravljam sa nekim ko ne vidi kako stvari stoje..

Mali podsjetnik,3 kola zadnja u ligi 1 bod,u Minhenu samo nas je sreca spasila potopa,da te treceligas u kupu radi na budalu ,gdje u zadnje u dvije sedmice ekipa prima 11 golova , al nema veze ti si zadovoljan,pravi navijac nema sta :kafa:

Druze nemas se potrebe svadjati, covjek sve sto ti je napisao je tacno, dat ces otkaz Maresci i dovesti Nuna Espirita Santa koji je dobio otkaz u Totasu nakon 1 mjesec, nemate se sta vezivati za Pochettina, dati otkaz njemu i dati sansu Maresci da pripremi ekipu za CWC je najbolja odluka, uvede klub opet u LS, osvoji ono sto mora osvojiti, dok se jos zali za Pochom zato sto je dobio sve timove koji nisu igrali ni za sta i nije dobacio do LS ni blizu.

Maresca je doveo klub do LS ali dalje nece sto zbog uprave sto zbog ozljeda sto zbog tvrdoglavosti, sacekati rep pauzu i vidjeti sta ce se desiti sa njim.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 27 sep 2025, 20:33

harry_90 je napisao/la:
27 sep 2025, 20:12
harry_90 je napisao/la:

Ne branim ja nikoga, ako bolje procitas moje postove, napisao sam da i Maresca nosi dio krivice i da su mu izmjene zadnje dvije utakmice katastrofalne bile i da se moglo vise izvuci, nisam siguran da je to branjenje. I slazem se da njegovi rezultati govore vise o bilo kakvoj debati sa tim opcijama koje su smijesne. I jesi mu ti postavio ciljeve pa da znas da ne isporucuje rezultate? Prosle sezone je osvojio konferenciju, sto je bio i cilj, i osvojio je CWC, a to niko nije ocekivao, tako da se moze reci da je nadmasio ono sto se od njega ocekivalo za proslu sezonu.

Ova sezona nije bajno pocela, i najvise nas je unazadila ozljeda Colwilla prije prve utakmice i onda nesposobnost uprave da dovedu normalnog stopera, i najvise zbog toga smo ispustili bodove trecu utakmicu zaredom. To sto se tebi ne svidja njegov sistem i nacin rada ne znaci da ne funkcionisu, jer je ostvario najbolje rezultate sa ovom ekipom u poredjenju sa svim trenerima prije njega u eri poslije Romana. Misljenja sam da moze puno bolje, ali mu uprava bas i ne pomaze sa pojacanjima, i siguran sam da stanje nista bolje ne bi ni bilo sa bilo kojim drugim trenerom koji je trenutno dosupan na trzistu.

Ako ne bude situacija nista bolja ni u nastavku sezone, ako ne budemo u top 4, treba mu se zahvaliti, ali trenutno je rano za takve odluke, pogotovo kad se uzme u obzir da je imao igraca manje u zadnje dvije ligaske utakmice

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 sep 2025, 20:53

Nije poenta da se svadjam, vec da se drzimo cinjenica. Tvrdnja da je Poketino dobio otkaz da bi Mareska pripremio ekipu za Svjetsko klupsko prvenstvo je besmislena. Svjetsko klupsko prvenstvo se igralo prije par mjeseci. Trener se ne otpusta zbog turnira koji je za godinu dana, pogotovo ne trener koji je u drugom dijelu sezone podigao ekipu i osigurao evropu. Poketino je radio sa najgorom krizom povreda u ligi i sa ekipom koja je bila najmladja.

Mareska vec biljezi lose rezultate, a opravdavati to povredama i tvrdoglavoscu nije odbrana trenera, vec lista razloga zasto treba da ode. Ako je tvrdoglav i ne moze da se nosi sa problemima s povredama (koji postoje u svakom velikom klubu), zasto ga zadrzavati?

Mareska ima vrhunski kadar u odnosu na pola lige, imao je vremena da implementira svoj sistem,a svojom tvrdoglavoscu gubi konce na terenu i svlacionici,onda on jednostavno nije trener za veliki klub kao sto je Celzi !!

I nisam naveo Nunu kao jedinu alternativu za Maresku ;)

Ako nam je do stabilnosti, onda nam treba trener ciji rezultati garantuju tu stabilnost, a ne onaj cije se greške pravdaju tudjim otkazima ( npr Nuno otkaz za mjesec u Totenhemu) :kafa:

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.