FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
To je nezahvalna situacija oko desnog bekog. S jedne strane trupe puno skolovaniji igrac I s najvise pretrcani kilometara po utakmici, s druge strane odinaka koji nema pojma o fudbalu, al se trudi trci a zasluzio je da igra nema sta.
-
- Kontakt:
Odinaka je pojeo svakog igraca na krilu do sad
Ja gledam fudbal I govorim o fudbalskim karakteristikama, on je s loptom na vi, a jelo igraca nigdje ne prolazi, moras nesto znati za tu poziciju. Centarsut, prodor I slicno. Meni on ne smeta da ne bude zabune neka igra, al nije neki kvalitet.
-
- Kontakt:
De nam reci sta bi, ti kupujes karte nema istoka I onda sta bi ono, de nam ponovi? Strasno sta se desava !@
Hulahopka zna Adzem sastav.
Fk Željezničar.
- Hrammm1921
- Kontakt:
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Poštovani forumaši i navijači FKŽ,
Imam potrebu da Vam se svima obratim, u znak zahvalnosti prema ljudima koji vode klub, a posebne zahvale idu gospodinu Dini Pekiću.
Porodično, već decenijama unazad, mi smo vezani za ovaj klub. Od mog rahmetli dede, koji je čitavu Yugu uzduž i poprijeko, u više navrata obišao, bodreći Plave sa Grbavice, tako smo i mi nastavili tradiciju, ali u nekim drugim granicama i u nekom drugom vremenu.
Situacija je sljedeća.
Od moje tetke sin, 14.godišnjak, dijabetečar, koji je u 3.godini svog života hipoglikemijom pao u komu, i jedva se izvukao, je nasljedio kao i ja, ljubav prema ovog klubu od svog dede.
Na utakmice je počeo ići, možda u jednom u najtežih perioda za naš klub, kada nas je vodio Tomislav Ivković.
Do tada je na utakmice ulazio bez problema, i unosio sok, koji njemu može život značiti.
Prva neugodna situacija se desila prije 3.godine, kada smo igrali evropsku utakmicu protiv Neftchija. Tada na utakmicu je još uvijek išao sa našim rahmetli dedom. Nisu mu dali unijeti sok, i pored toga što je pokazao inzulinsku pumpu, član obezbjeđenja mu nije dao unijeti sok. I pritom se jako drsko ponašao. Na reakciju moje tetke i žalbu, klub je tada pozvao njega i uručio mu poklon kačket sa obilježjima našeg fudbalskog kluba, te dvije VIP karte za prvu sljedeću domaću utakmicu, na koju je išao sa našim dedom.
U međuvremenu, dedo je preselio na bolji svijet, a on je počeo ići sa mnom na Jug. Sada i na istok, jer se Jug gradi. Do prošle utakmice sa Borcem. Nikakvih problema nije bilo, uvijek su mu na pokaz inzulinske pumpe, ili na samu riječ da je dijabetečar, članovi obezbjeđenja bez problema su mu dopuštali da unese sok na utakmicu. Po prvi put na posljednju utakmicu nismo išli skupa. On je sad već u pubertetu, i ima svoju raju, pa se dogovorio sa drugarima iz škole da idu zajedno. Pošto je nestalo karti za istok vrlo brzo, kupili su karte za sjever i tu se ponovo desila neugodnost. Ista situacija, član obezbjeđenja mu nije dao unijeti sok, iako je na sve načine pokušao dokazati da je dijabetečar, i da stvarno u jednom trenutku to za njega može život značiti. Sad svi razmišljate u istom pravcu, pa i na stadionu se prodaju sokovi. Tačno, prodaju se, kupimo svaki put, apsolutno nije problem u 3. marke koliko košta sok u čaši, ali problem je u toj čaši i u vremenu dolaska do štanda,gdje se prodaju sokovi. Do štanda ti treba otprilike 3.minute, a tebi je svaka sekunda bitna u tom trenutku. Da bar ima sok u tetrapaku, kao što je prije bio, dok nismo prodavali na štandovima, to bi skroz druga priča bila. Ovako cijelu utakmicu mora držati čašu u ruci, a pri tome pepeo od baklji, dimnih bombi, cigareta leta na sve strane. Nadam se da me razumijete šta hoću da kažem. Niti je higijenski, niti je praktično.
I ovaj put tetka je reagovala, kazavši da se desila slična situacija prije 3.godine, i opet je dobila poziv i email iz kluba kao izvinjenje. To je bila prva stvar. Zatim je gospodin Dino Pekić, sasvim slučajno, čitavši komentare na zvaničnoj stranici, sam pokrenuo inicijativu da se javi mojoj tetki, i da se na neki način pokuša izvinuti u ime kluba. Prvo je u utorak, došao "na noge" mojoj tetki na mjesto gdje radi, uručio joj potvrdu, kojom će do kraja sezone na pokaz zaštitarskoj agenciji uvijek moći unijeti sok, da bi u četvrtak nazvao je i poklonio joj dvije karte za sjever za derbi da da svom sinu.
Zašto sve ovo pišem?!
Ovo su sitnice, ali sitnice koje su nas sve vezale uz ovaj klub od malih nogu.. Nama je sada prosjek od 9-10 000 ljudi po utakmici, i kada vidiš da klub vodi brigu o svakome navijaču, i pored te brojke, samo govori da smo mi na pravom putu.
Hvala Vam u moje ime , i u ime moje porodice, nadam se da će ovo doći do gospodina Dine Pekića i svih uposlenih u klubu.
Bog vam zdravlja i sreće dao, i da svi zajedno se radujemo novim Željinim uspjesima.
KAKO DA TE NE VOLIM !
Imam potrebu da Vam se svima obratim, u znak zahvalnosti prema ljudima koji vode klub, a posebne zahvale idu gospodinu Dini Pekiću.
Porodično, već decenijama unazad, mi smo vezani za ovaj klub. Od mog rahmetli dede, koji je čitavu Yugu uzduž i poprijeko, u više navrata obišao, bodreći Plave sa Grbavice, tako smo i mi nastavili tradiciju, ali u nekim drugim granicama i u nekom drugom vremenu.
Situacija je sljedeća.
Od moje tetke sin, 14.godišnjak, dijabetečar, koji je u 3.godini svog života hipoglikemijom pao u komu, i jedva se izvukao, je nasljedio kao i ja, ljubav prema ovog klubu od svog dede.
Na utakmice je počeo ići, možda u jednom u najtežih perioda za naš klub, kada nas je vodio Tomislav Ivković.
Do tada je na utakmice ulazio bez problema, i unosio sok, koji njemu može život značiti.
Prva neugodna situacija se desila prije 3.godine, kada smo igrali evropsku utakmicu protiv Neftchija. Tada na utakmicu je još uvijek išao sa našim rahmetli dedom. Nisu mu dali unijeti sok, i pored toga što je pokazao inzulinsku pumpu, član obezbjeđenja mu nije dao unijeti sok. I pritom se jako drsko ponašao. Na reakciju moje tetke i žalbu, klub je tada pozvao njega i uručio mu poklon kačket sa obilježjima našeg fudbalskog kluba, te dvije VIP karte za prvu sljedeću domaću utakmicu, na koju je išao sa našim dedom.
U međuvremenu, dedo je preselio na bolji svijet, a on je počeo ići sa mnom na Jug. Sada i na istok, jer se Jug gradi. Do prošle utakmice sa Borcem. Nikakvih problema nije bilo, uvijek su mu na pokaz inzulinske pumpe, ili na samu riječ da je dijabetečar, članovi obezbjeđenja bez problema su mu dopuštali da unese sok na utakmicu. Po prvi put na posljednju utakmicu nismo išli skupa. On je sad već u pubertetu, i ima svoju raju, pa se dogovorio sa drugarima iz škole da idu zajedno. Pošto je nestalo karti za istok vrlo brzo, kupili su karte za sjever i tu se ponovo desila neugodnost. Ista situacija, član obezbjeđenja mu nije dao unijeti sok, iako je na sve načine pokušao dokazati da je dijabetečar, i da stvarno u jednom trenutku to za njega može život značiti. Sad svi razmišljate u istom pravcu, pa i na stadionu se prodaju sokovi. Tačno, prodaju se, kupimo svaki put, apsolutno nije problem u 3. marke koliko košta sok u čaši, ali problem je u toj čaši i u vremenu dolaska do štanda,gdje se prodaju sokovi. Do štanda ti treba otprilike 3.minute, a tebi je svaka sekunda bitna u tom trenutku. Da bar ima sok u tetrapaku, kao što je prije bio, dok nismo prodavali na štandovima, to bi skroz druga priča bila. Ovako cijelu utakmicu mora držati čašu u ruci, a pri tome pepeo od baklji, dimnih bombi, cigareta leta na sve strane. Nadam se da me razumijete šta hoću da kažem. Niti je higijenski, niti je praktično.
I ovaj put tetka je reagovala, kazavši da se desila slična situacija prije 3.godine, i opet je dobila poziv i email iz kluba kao izvinjenje. To je bila prva stvar. Zatim je gospodin Dino Pekić, sasvim slučajno, čitavši komentare na zvaničnoj stranici, sam pokrenuo inicijativu da se javi mojoj tetki, i da se na neki način pokuša izvinuti u ime kluba. Prvo je u utorak, došao "na noge" mojoj tetki na mjesto gdje radi, uručio joj potvrdu, kojom će do kraja sezone na pokaz zaštitarskoj agenciji uvijek moći unijeti sok, da bi u četvrtak nazvao je i poklonio joj dvije karte za sjever za derbi da da svom sinu.
Zašto sve ovo pišem?!
Ovo su sitnice, ali sitnice koje su nas sve vezale uz ovaj klub od malih nogu.. Nama je sada prosjek od 9-10 000 ljudi po utakmici, i kada vidiš da klub vodi brigu o svakome navijaču, i pored te brojke, samo govori da smo mi na pravom putu.
Hvala Vam u moje ime , i u ime moje porodice, nadam se da će ovo doći do gospodina Dine Pekića i svih uposlenih u klubu.
Bog vam zdravlja i sreće dao, i da svi zajedno se radujemo novim Željinim uspjesima.
KAKO DA TE NE VOLIM !
Živ bio zajedno sa bližnjim, Dino je istinska legenda, a upravo sto pises sitnice su nas dovele do toga da nam zaista nije bitno ko je protivnik i da imamo tu naviku da idemo na utakmice. Sve što zelimo pobjeda je nova!avalPacidoroP je napisao/la: ↑27 sep 2025, 00:50Poštovani forumaši i navijači FKŽ,
Situacija je sljedeća.
Zašto sve ovo pišem?!
KAKO DA TE NE VOLIM !
Fk Željezničar.
Satrat uhljupe amin
-
- Kontakt:
Nece bit lako, pitari imaju odlicne individualce, imaju iskusne igrace, tako da ne ocekujem laganu utakmicu.
Posebno su zeznuti u tranziciji jer imaju brza krila, ocekujem od Odinake da "pojede" Gulijasvilija.
Nama primarni cilj mora biti da preuzmemo sredinu terena i da kroz brze i kratke pasove pokusamo doci u gol sansu.
Sve u svemu bice tesko i nadam se pozitivnom rezultatu.
Naprijed Zeljo ljubavi moja
Posebno su zeznuti u tranziciji jer imaju brza krila, ocekujem od Odinake da "pojede" Gulijasvilija.
Nama primarni cilj mora biti da preuzmemo sredinu terena i da kroz brze i kratke pasove pokusamo doci u gol sansu.
Hahaha tranzicija, imaju najvise primljenih golova u ligi. Trenutno najgora ekipa u ligi.itatabisine je napisao/la: ↑27 sep 2025, 09:57Nece bit lako, pitari imaju odlicne individualce, imaju iskusne igrace, tako da ne ocekujem laganu utakmicu.
Derbi obicno odluci greska ili neki potez pojedinca. Pitari realno imaju tu prednost jer imaju toliko pojedinaca koji mogu rijesiti tekmu jednim potezom. Imaju rupu nazad zato ali mislim da ce puno bolje stajati bas zato sto nema Jatte.itatabisine je napisao/la: ↑27 sep 2025, 09:57Nece bit lako, pitari imaju odlicne individualce, imaju iskusne igrace, tako da ne ocekujem laganu utakmicu.
Odinaka tesko da moze "pojesti" Gulija jer Odinaka se zatrcava obicno glavom bez obzira na igraca direktno sto Guli i voli i kao da gledam izvrtit ce ga kao budalu ako Odinaka ne ukljuci gram mozga veceras. Ako ukljuci odigrat ce odlicno.
Realno nasa prednost jeste publika i to da se igraci trude i guraju jedni druge na terenu. Ne treba srljati, vidjet cemo kako ce nam pokriti bekove, na osnovu toga cemo znati hocemo li moci nesto ili necemo. S druge strane ne mozemo porediti kvalitete pojedinacno u igrackom kadru sa njima.
Nase je da ih bodrimo, pa na terenu sta bude.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ja imam neki osjecaj da ce biti toliko gresaka ovaj derbi,
da ce na kraju odlucti pobjednika neka velika greska
Oni su realno kvalitetniji, al imamo i mi puno toga ponuditi
da ce na kraju odlucti pobjednika neka velika greska
Oni su realno kvalitetniji, al imamo i mi puno toga ponuditi
Kvalitetniji po cemu, koji parameter? Koji je to njihov igrac bolji od Sosica, Muftica, Boljevica, Erica ?
Nikad sigurniji u pobjedu nisam bio.2:0 ko plitak potok.
Brko iz druge galaksije!!!
- Riquelme1921
- Kontakt:
Pozdrav, i dalje nisam siguran da li ću na derbi, ispalo nešto. Ukoliko ne budem išao imam 2 karte pa me zanima da li nekome mogu uslikati ovaj kod i da je iskoristi ako mu je potrebno. Znat ću do 16h idem li.
Grupa iznad svakog pojedinca.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ide 3 razlike kao kad ih je Galić s dva gola sahranio....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Imam jedan sjever ako ko hoce kupiti nek se javi. Djevojčica nece kaže zima joj pa...
- Hrammm1921
- Kontakt:
Treba se spustit na zemlju, slijedi nam najteza utakmica do sad, nadam se da Adzem ima recept za jufkice!
Komsijama ispred vraaataa, slavit tituluuu prvakaaa !!
Komsijama ispred vraaataa, slavit tituluuu prvakaaa !!