Druze nije stvar komparacije, ti nazivas ljude amaterima!Diadora je napisao/la: ↑24 sep 2025, 02:53I islandska liga je proizvela 30 plus igraca zadnjih 10 godina Koji su u ligama petice ili u holandiji a oficijalno SE vodi kao amaterska. Vecina tj 80 posto hnl igraca je proizveo dinamo I samo oni. Ostali slabo.Kapetan je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:30Nazvat HNL poluamaterskom ligom nema veze s mozgom. Liga koja je u zadnjih 10 godina stvorila minimalno 50 igraca koji su zavrsili u ligama petice i Luku Modrica koji je osvojio zlatnu loptu. 90% igraca iz Hrvatske reprezentacije su poceli iz HNL-a. Nema sta, zaista se s nekim ljudima nema potrebe raspravljat.
Pogledaj rezultate austrijskih klubova zadnjih 6 7 godina u evropi I uporedi SA hnl.. 6 7 austrijskih klubova je igrali grupne faze a nerijetko su I prolazili grupu. Salzburg, sturm, rapid, Austria, wolfsberg, lask. Nijedan hnl klub osim dinama nebi mogao biti u top 6 u austriji.
Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Luka Modric je proveo samo jednu godinu u Premijer ligi, a 5 u HNL odkle je otisao u Totenhem. Svi znamo kakva je bila tadasnja Premije liga, pobijedis sve kuci i dvije u gostima i prvak si. O Varupama, sudjenju u gostima narucito u Orasju, ne bi puno pricao, koliko je tu mogao kvalitet doci do izrazaja?Gogs je napisao/la: ↑23 sep 2025, 22:55Nista, tom logikom je i nasa liga profesionalna, ipak Modrica nije stvorio Dinamo nego ZrinjskiKapetan je napisao/la: ↑23 sep 2025, 17:30Nazvat HNL poluamaterskom ligom nema veze s mozgom. Liga koja je u zadnjih 10 godina stvorila minimalno 50 igraca koji su zavrsili u ligama petice i Luku Modrica koji je osvojio zlatnu loptu. 90% igraca iz Hrvatske reprezentacije su poceli iz HNL-a. Nema sta, zaista se s nekim ljudima nema potrebe raspravljat.
S druge strane imali smo mi dosta Modrica u Bosni, ali ne mozemo mi da istrpimo nikoga, najbolje da ima 17 godina i da igra ko Yamal i opet bi se naso neki kriticar. Povedes dijete na utakmicu i gledas kako sa tribine debeljuca sa pivom i cigarom u ruci i dva zuba u glavi, hebe mater igracu od 18, 19 godina jer nije zabio gol. I kako kasnije dijete upisat na fudbal?
-
- Kontakt:
Ma Esmir mora ici u prvi 11 protiv Kipra, mali ima taj neki X faktor i trebamo napasti kipar a ne kukavici ko protiv austrije kuci.
-
- Kontakt:
Jedva San marina kuci uzeli dok nije babuka usao i sad kofole pravite neke postave bez njega, Edin i dalje daleko najbolji nas napadac. Ermedin je dao 5-6 golova a momak jos malo 40 utakmica u repki odigrao.EdinjoBos je napisao/la: ↑22 sep 2025, 23:15dobar sastav!
za maltu sam bio mislio na slican sastav kao i ti tj isto sa omerovicem i memicem na krilnim pozicijama)
a ovaj mozda za kipar:
-----------------------Vasilj--------------------
Dedić Muharemović Hadžikadunić Burnić
-----------------------Šunjić-------------------
Bajraktarević Gigović Tahirović Alajbegović
----------------------Demirović-----------------

Nezmaislivo je nama bez Edina jer se komplet postavka igre svodi na njega, ko je uzivo gledao mogao je vidjeti to jos preciznije. Pored toga, Memic je bolja opcija od Esmira. Vise radi u odbrani i moze baciti loptu iz auta u kazneni prostor sto je dodatni plus kad imas tamo Dzeku.
-
- Kontakt:
Al delegati koji se ismijavaju na "Najbolji strijelac HNL" ili "Omerović u prvih 11" ili te neke fraze. Skupi mu** izađi na teren i pokaži se da tebe vidimo. A ja... nisi kapacitet ni za kantona a ne prve lige neke države.
Znam ja nas j*bo ti nas...
Znam ja nas j*bo ti nas...
E pa imenjace, "skupi hrabrosti" i napisi nam ti tvoj sastav. Nema mi nista gore nego kad neko zna samo kritikovati a nesmije sam da sklopi (njegovih) prvih 11.Edincapitano je napisao/la: ↑24 sep 2025, 13:34Jedva San marina kuci uzeli dok nije babuka usao i sad kofole pravite neke postave bez njega, Edin i dalje daleko najbolji nas napadac. Ermedin je dao 5-6 golova a momak jos malo 40 utakmica u repki odigrao.EdinjoBos je napisao/la: ↑22 sep 2025, 23:15dobar sastav!
za maltu sam bio mislio na slican sastav kao i ti tj isto sa omerovicem i memicem na krilnim pozicijama)
a ovaj mozda za kipar:
-----------------------Vasilj--------------------
Dedić Muharemović Hadžikadunić Burnić
-----------------------Šunjić-------------------
Bajraktarević Gigović Tahirović Alajbegović
----------------------Demirović-----------------![]()
ps: dzeko je neuporedivo bolji od ermedina, ali posto nema vise snage za 90 minuta, bolje ako zatreba ga ubaciti odmah u 46 minuti
pps: za ove iznad, da sve sto kazete za omerovica je nazalost tacno (da bi se vidio slab kvalitet cim bi igrali protiv jacih reprezentacija), ali isto to se je vidjelo i kod memica protiv austrije (trud na stranu).
-
- Kontakt:
Ma nije Edin vise toliko dominantan koliko je bio,jbg godine cine svoje. Kada je on na terenu prednosti su sto se vecinom barem jedan stoper fokusira na njega tako da ostavi prostora za ulaze sto povlaci da imas jos jednog napadaca koji ce napadati taj prostor,drzanje lopte takodje. Naime Edin okrenut ledjima uvijek moze zadrzati loptu sto nijedan nas drugi igrac nije u stanju. Jak je u prekidima gdje uvijek moze nesto izmajmunisat,kako zbog visine tako i zbog iskustva.
Mane su sto ne moze raditi pritisak pa tako kada je on u ekipi protivnici stoperi izadju visoko i nabiju nasu ekipu na 30-40 metara od naseg gola i onda je tesko nesto iskombinovat,u kontrama ne mozes racunat na njega. Koliko god da donosi dobro s tim sto otvara prostor toliko je i lose jer takva igra trazi ili drugog spica koji ce to koristiti ili veznjake ( npr gigovic to dobro radi) koji znaju uci izmjedju stopera ili stopera i beka i samim time imati sansu za gol.
Ja bih igrao sa Demirovicem kao jedinom spicom,lijevo kerim,desno ne znam ni sam da li Memic ili Bajraktarevic. Hajradinovic se tu namece kao neka 10-ka koja bi napadala centralno,kako zbog suta tako i zbog tog nekog pasa..
Jednostavno da promijenim stil igre,jbt vise nabij na Edina i cekaj da on nesto iskreira i ako ne ide izgledamo kao ekipa iz druge lige federacije. Pusti ove mlade momke da probaju visokim tempom,presingom i nekom kombinacijom nesto napravit.
Ja sam nekako ubjedjen da cemo kipar dobiti lakse nego ikad jer nas najveci problem je 6 ica i prenosenje lopte pod pritiskom a ovi nisu kvalitet da nas cijelo vrijeme ganjaju na nekih 40 metara od naseg gola a i nazad bi mogli popustit pod pritiskom koji bi Demi pravio.
Mane su sto ne moze raditi pritisak pa tako kada je on u ekipi protivnici stoperi izadju visoko i nabiju nasu ekipu na 30-40 metara od naseg gola i onda je tesko nesto iskombinovat,u kontrama ne mozes racunat na njega. Koliko god da donosi dobro s tim sto otvara prostor toliko je i lose jer takva igra trazi ili drugog spica koji ce to koristiti ili veznjake ( npr gigovic to dobro radi) koji znaju uci izmjedju stopera ili stopera i beka i samim time imati sansu za gol.
Ja bih igrao sa Demirovicem kao jedinom spicom,lijevo kerim,desno ne znam ni sam da li Memic ili Bajraktarevic. Hajradinovic se tu namece kao neka 10-ka koja bi napadala centralno,kako zbog suta tako i zbog tog nekog pasa..
Jednostavno da promijenim stil igre,jbt vise nabij na Edina i cekaj da on nesto iskreira i ako ne ide izgledamo kao ekipa iz druge lige federacije. Pusti ove mlade momke da probaju visokim tempom,presingom i nekom kombinacijom nesto napravit.
Ja sam nekako ubjedjen da cemo kipar dobiti lakse nego ikad jer nas najveci problem je 6 ica i prenosenje lopte pod pritiskom a ovi nisu kvalitet da nas cijelo vrijeme ganjaju na nekih 40 metara od naseg gola a i nazad bi mogli popustit pod pritiskom koji bi Demi pravio.
Dobra fora, iako u meču "kukuruz-lige", možda bi se mogla uvježbati i primjeniti i u mečevima repke:
Raduje ova forma igraca i sto su svi vise manje u prvih 11 u svojim ekipama.
https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m ... by6_UAltEg
Evo za karte protiv Kipra i Malte ako nekoga zanima.
Evo za karte protiv Kipra i Malte ako nekoga zanima.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To što neki od vas žele da je HNL neka bezveze i poluamaterska liga ne znači da je to tačno.
To što neki od vas imaju fetiš na Švabe i njima slične ne znači da je sve tamo bolje nego ovde i u regionu.
Austrijska liga i HNL su tu negdje po kvalitetu, a obje skauti vide kao top razvojne lige.
Nego tresete kožicu na ove prve jer imate kompleks inferiornosti, a mrzite ove druge zbog historije s njima pa jedni valjaju a drugi ne. Otužno.
To što neki od vas imaju fetiš na Švabe i njima slične ne znači da je sve tamo bolje nego ovde i u regionu.
Austrijska liga i HNL su tu negdje po kvalitetu, a obje skauti vide kao top razvojne lige.
Nego tresete kožicu na ove prve jer imate kompleks inferiornosti, a mrzite ove druge zbog historije s njima pa jedni valjaju a drugi ne. Otužno.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Da ponovim.U iduce 3 tekme osvajamo samo 1 bod.Dovoljno ili ne za 2-3 mjesto to neznam.
U novembru se Seo vraca i mi uzimamo 6 bodova.
Ovdje za Kipar je pitanje, Sergej ako stavi dva napadaca i Gigovica/Hajradinovica na krilo bice patnja.
Demir sam naprijed.
Iza njega Kerim, Gigovic, Basic, Sunjic i Memic.
Jos ako Dedic bude na nivou eto 9 bodova.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14 i 16 gostiju.