FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Dilah
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dilah » 24 sep 2025, 13:35

A što li volimo u svemu trażiti neku misteriju. Jup je obavjestio glavne da, ako je ikako moguće, nadju trenera za sledeću sezonu jer on želi da se odmori… u Januaru ga Rumenige obavjeśtava da je sa Pepom postignut dogovor. Kažu da je bio rezigniran jer je imao različit stil od Pepa i radije bi tim sa kojim se srodio ostavio nekom drugom, ali to već nije bilo u njegovom domenu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 sep 2025, 15:24

Uli Hoeneß, then-general manager of Bayern Munich, later confirmed that Jupp Heynckes was not leaving voluntarily at the end of the 2012-2013 season but was forced out by the club's decision to bring in Pep Guardiola. The club had originally presented Heynckes' departure as his decision to retire upon contract expiration, a narrative contradicted by Hoeneß's admission.

The initial narrative:
Bayern announced that Heynckes would be replaced by Pep Guardiola at the end of the 2012-2013 season, framing it as Heynckes retiring after his contract ended.

Hoeneß's correction:
Uli Hoeneß later admitted that it was not Heynckes' choice to leave.

The true reason:
Hoeneß clarified that the club's desire to appoint Guardiola was the decisive factor in Heynckes' departure.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 sep 2025, 15:25

Dilah je napisao/la:
24 sep 2025, 13:35
...
Kalle o bitnosti lijepe igre i pohvale VK.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 sep 2025, 17:41

armando je napisao/la:
24 sep 2025, 15:25
Dilah je napisao/la:
24 sep 2025, 13:35
...
Kalle o bitnosti lijepe igre i pohvale VK.
E to je ono što ja pričam od kako sam došo!! Provući se nekada, a uzeti bodove… u redu, daj vamo. ALI iz utakmice u utakmicu mučiti sve one na stadionu kao i ispred TV sa nekom yebenom igrom u kojoj će 9 razbijača tipa Palija i Ćalaba praviti krkljanac, ma da osvojiš Boga tobem jarabi, mrš u PM. A još kad ostaneš 20 bodova i budeš treći dok imaš tim koji bi glat morai rasturiti reprezentaciju lige 😡

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 sep 2025, 17:45

ledar je napisao/la:
24 sep 2025, 15:24
Uli Hoeneß, then-general manager of Bayern Munich, later confirmed that Jupp Heynckes was not leaving voluntarily at the end of the 2012-2013 season but was forced out by the club's decision to bring in Pep Guardiola. The club had originally presented Heynckes' departure as his decision to retire upon contract expiration, a narrative contradicted by Hoeneß's admission.

The initial narrative:
Bayern announced that Heynckes would be replaced by Pep Guardiola at the end of the 2012-2013 season, framing it as Heynckes retiring after his contract ended.

Hoeneß's correction:

The true reason:
Hoeneß clarified that the club's desire to appoint Guardiola was the decisive factor in Heynckes' departure.
Druže ja sam ti napisao ono što znam 1000 posto, a da li se Jup kada je vidio da će Pep stvarno doći trzao da ostane to ne mogu tvrditi. Ono što znam je da Bayern ne radi povtom principu, dogovor je dogovor pa makar koštalo i 60 M kao u slučaju “ mašine portugalske” 😜😜

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 sep 2025, 20:16

@Dilah

Znaš zašto je Hoeness popularan među narodom? Jer govori ono što misli, ne mulja i ne laže. U klubu su pokušali zamuljati Juppov odlazak, ali Hoeness je jasno i glasno rekao, pa kom krivo kom pravo:
"I think he would have liked, of course, to stay another year," Hoeness said. "One has the feeling that if we had put on enough pressure, he would have surely given in.

"We are very grateful that he made it possible for us (to hire Guardiola) and that he did not make a scene."
A evo što je Heynckes rekao:
Heynckes said on Friday he still had not made up his mind about his future.
"It is not true that I said I would end my career. I would like to announce my own decision. And we still have half a year. I will decide myself when I retire," Heynckes said.
/izvor: Sportsnet od 18.1.2013./

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 sep 2025, 20:54

ledar je napisao/la:
24 sep 2025, 15:24

The initial narrative:

Hoeneß's correction:

The true reason:
Ma jasna stvar, mene vise cudi kako ljudi i dalje vjeruju da se Jupp sam povukao, jbt pa covjek prijetio Uliju da ga vise nece pustiti u svoju kucu :lol: kad je saznao da su dogovorili katalonskog prevaranta, to su Ulijeve rijeci ne moje...na kraju se dogovorili da se rastanu gospodski i to je to.

Don Jupp je svakako preveliki gospodin da bi prao prljavi ves u medijima.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 sep 2025, 21:02

Pa Jupp je sigurno veliki gospodin i nije htio raditi nikakve probleme. Mislio je da ima vremena odlučiti o svojoj trenerskoj sudbini ne znajući da je ona već bila odlučena. Ali dobro, bilo pa nije. Meni je kuriozitet to što ste potjerali dva trenera netom što su osvojili treble, mislim da ste po tome svjetski rekorderi.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 sep 2025, 21:05

Joj što se razvuče priča oko opšte poznate situacije. :D
Članci iz novina ili izjave sa neta ne moraju ništa značiti.
Nađi video tih izjava i onda ćemo se zapitati.

Jeste, Uli kao emotivan čovjek, bez dlake na jeziku je imao dosta neprijatelja u fudbalskom svijetu. Bezbroj svađa, rasprava i čega sve ne. Evo TZ je danas objavio 25 najvećih prepirki UH sa raznim trenerima, igračima, menadžerima....
Ali on je toliko volio Juppa, igrali zajedno, doveo ga za trenera početkom 90ih...za vrat se hvatao sa Daumom radi njega.
Ne bi ništa loše uradio, a kamo li da ga hinjski smijeni i dovede novog trenera bez da on nije bio obavješten. Bez obzira što se Kalletu digla ćuna na Pepuna.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 24 sep 2025, 21:15

Ispalo je "nezgodno" što je Jupp pomeo sve na kraju, inače bi svi pozdravljali da je dovedena zamjena i to zvučna (kasnije ispala glaasna kao onaj zvuk iz stražnice) nakon prošlih failova...

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 sep 2025, 21:38

Pepun je prod'o priču našim glavama k'o niko. Nema mu ravnog po tom pitanju.

Dobro, možda je jedino Željko Komšić veći maher od njega.

Meni je žao što je sa Carlom ispalo onako kako je ispalo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 sep 2025, 22:04

Romano kaže da je Juve ljetos poslao upit za Stanisu i da su dobili odgovor da papiri za Hrvata iznose 50 miliona sto je bilo previše za Italijane, naknadno su naši ponudili Boeya ali je to Juve odbio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.