Pepe je za ovo djelo dobio kaznu od 13 utakmica neigranja,imao je ispad to je istina,al ta trazenja dozivotne suspenzija Barceloninih navijaca nabijenih mrznjom su krajnje apsurdne. Uzroke nemoci u ove dvije utakmice pred ovim covjekom i njegovim fenomenalnim zatvaranjem nekad fenomenalnog Messija treba traziti u svojim redovima,a ne o ispadu za koji je izmedu ostalog bio i kaznjen,ispricao se,prihvatio kaznu i poslije toga nista slicno nije ucinio.
Po mom sudu za vecu kaznu su ispadi ovakvog tipa
mma_hz je napisao/la:
OVO CUDOVISTE MAJMUNOLIKO TREBA USPAVATI OBAVEZNO!!!!!![/b]
Ne zelim nikoga osudivati,no vecina navijaca Barcelone posjeduje zajednicki mentalni sklop. Jako mali je broj onih pravih,istinskih navijaca koji su uvijek fer i korektni. Vjerovatno je razlog tome u cinjenici da : "Svijet voli pobjednike",a kad ti pobjednici padnu sa prijestolja onda im ta rulja mahom okrece leđa i uzasnim ponasanjem predstavlja taj klub. To je ciklus i proces koji se mora proc,a na kraju se nece ostaviti dojam da je Barcelona " mes que un club." Ona je svo ovo vrijeme bila politicki instrument u sticanju politickih bodova neafirmiranih politicara Katalonije koji kroz cijelu povijest nisu imali muda da nesto znacajnije naprave. Bez uvrede,postujem taj narod,al zacijelo da nesto ima u cinjenici da oni i Cigani nikad kroz povijest nisu imali drzavu. Uzroke tome mogu se traziti i u samom klubu kao instituciji i u kulturi njihovih navijaca koji nikad nisu stisnuli ruku i rekli: "Bili ste bolji" Valjda im je to u genima.
Mislim da ne treba nabrajati,ali dokazi ove moje hipoteze su u : bacanju svinjske glave pred noge Figa i potom opravdanje istog cina,nepodnosenje poraza i paljenje prskalica kako bi se otjerali pobjednici u polufinalu LP protiv Intera,kao i gesta "velikog gospodina" Valdesa i guranja korektnog Josea Mourinha koji je isao pozdraviti SVOJE navijace. Nepotrebno je spomenuti i apsolutno izivljavanje na ulicama Barcelona nakon naslova mislim 2005. godine i plemenite geste Eto'oa i kolega mu na racun Madrižana koji su nazvani svakakvim imenima na javnoj televiziji. Dok su oni predvođeni Raulom rekli da u tome ne vidi nista lose,da shvacaju trenutak slave(koji je bio popracen velikom frustracijom) i da s tim nemaju problema,pokazavsi svoj status i gospodstvo.
Mislim da je uopce besmisleno uspoređivati politicki instrument sa jednom nogometnom velesilom,institucijom,koja je izmedu ostalog poznata kao Kraljevski klub i uvijek se tako odnosila. Barcelona moze biti sto puta bolja od Reala,ali nikad nece biti niti dva puta veca. To su dva svijeta,neusporediva. A i sto se tice tko je bolji na terenu,kolo srece se okrece,vrijeme radi sustavno za Real i nekim stvarima polako dolazi kraj. To je se pokazalo u finalu Kupa kralja,a nastavit ce se i dalje.
Zivio mi Reale!