Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Morate biti svjesni da će Kaljanac reći šta god hoćete za određeni iznos. Ima sposobnost da svoje izlaganje prilagodi onome što gledaoci žele da čuju.
Isto tako, Željo, koliku god armiju navijača da ima iza sebe, ne zanosite se i ne budite slijepi, niste ni blizu dovoljno jaki kvantitetno, pravno i finansijski, da preskačete UEFU.
Isto tako, Željo, koliku god armiju navijača da ima iza sebe, ne zanosite se i ne budite slijepi, niste ni blizu dovoljno jaki kvantitetno, pravno i finansijski, da preskačete UEFU.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Ipak Kaljanac ne valja jer se "može kupiti za određeni iznos". Na osnovu čega si to zaključio? Imaš neki dokaz, konkretan, možda? 
Ili onako pišeš samo da ocrniš čovjeka?

Ili onako pišeš samo da ocrniš čovjeka?
Zadnja izmjena: Pendulum, dana/u 22 sep 2025, 15:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
O čem ti kraljuIMResurrected je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:13Znaci bavimo se i astronomijom, meteorologijom kada treba?Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:00Jesi cuo mozda da se Zemlja okrece oko svoje ose i da suncevi zraci samim tim nisu usmjereni na isto mjesto kako prolazi vrijeme?IMResurrected je napisao/la: ↑22 sep 2025, 14:35
Kakvi su ovo kraljevi nisu mogli povuci linije od sunca za samo jedan go, za druge jesu. Valjda se naoblacilo ili je bio Nedim Sladic u VAR sobi![]()
![]()
Vidi prijatelju, ja niti navijam za Zeljeznicar niti sam neko ko skace na svaku pogresnu sudijsku odluku, ali necemo se praviti ludi.
Prvi go je opravdano ponisten. Drugi je morao biti priznati jer je Siroki Brijeg imao posjed. Za treci ne znam, nisam siguran, ne vidi se. Valjda sunce.
Uz to, ko je gledao utakmicu, mogao je vidjeti da su postojala dva kriterija na terenu, za prekrsaje, za kartone, za sve. Nismo svi slijepi pored ociju.
Ko god voli sport, posebno ko se bavio nekim sportom ne samo fudbalom, taj ne moze ovo podrzavati. Sto je previse, previse je.
Ti si, vidim, navijac Borca. Borac po meni ima najorganizovaniju, najkompaktinju ekipu u drzavi. Ima kontinuitet, ima mentalitet, moze Borac osvojiti prvenstvo i bez ovakvih stvari.
Da je ovo izolovan slucaj pa hajde, ali slicne situacije se desavaju iz kola u kolo i tako godinama. Postavlja se pitanje koja je uopste svrha ove lige. Bez obzira na nacionalni, vjerski, bilo kakav predznak, mi smo ljudi koji vole fudbal, daj da se takmicimo koliko-toliko posteno, pa sta bude neka bude.
Pa Zeljo je imao 1 zuti (Lagumdzija) i 1 za nekog na klupi
Široki je imao 4 žuta, Sesar isto ko i Lagumdzija smijesan, Stanić smiješan, Kolarić smijesan zuti karton
Poneki domacinski faul li la situacije koje i Zeljo kuci dobije i mozda 2-3 min nadoknade koje isto nisu ni na Grbavici strane. Kmečite bezveze
Batine su jedino rješenje. Batine i razbijanje pokretnih i nepokretnih nekretnina.plisek je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:15ti si strasno naivan ako mislis da ce se ijedna institucija zamjerit vici i dodiku. Ramo isak je takodje smijesna persona koja nema uticaja. Sjeti se kad je uprava Sarajeva pokusala izbore da izganja, u ministarstvu niko nije htio da potpise papir, zato sto je ona kurava sto je trebala odmah bila kontaktirana od Vice. Nije ovo samo fudbal, kroz citavu drzavu ti se proteze ovo, nemas sanse da ganjas pravdu. Zakoni se ne mogu upraznjavati ako ne postoji pravna drzava, a hvala bogu svi znamo da toga nema ovdje. Zato treba zakon ulice upraznjavati, zapalit savez, palit ih u autima ko sto su Sabriju, lomit im nego gdje stignes, udarat im djecu itd. Pricam najvise o prodanim Bosnjacima, Srbi i Hrvati mi nisu problem, za njih znam da mi zele zlo i oni rade svoje, tu nemamo uticajaZeko87 je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:10Ne treba očekivati od ljudi koji nemaju nikakvu funkciju da mijenjaju. Zapitati se šta je sa klubovima koji se pokradaju, a udara im se na investicije tj.egzistenciju. Zašto se evidentne kriminalne radnje ne prijave istražnim organima poput SIPE , zašto Ramo Isak kao prvi čovjek FMUP-a ne ispita sa Kantonalnim MUP kako to da navijači iz glavnog grada ne mogu nigdje van kantona da gledaju utakmice, a nigdje se nita ne radi na stadionima i kada ih se pusti to bude od 30-70. min?
Zato se ne aktiviraju kantnonalni i federalni ministri za kulturu i sport da se ispitaju odluke koje su kontroverzne? Svi šute, ne rade svoj posao, a eto ih za manje od godinu po glasove.
Tako je. Samo ne znam kako ti mozes tvrditi da sudija nije mogao jasno reci sta se desilo u onoj situaciji.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:19Opet si fulio.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 14:03Kad se spustam na tvoj nivo price gdje tebi vise djeluje ovo, kazem da MENI vise djeluje ovo. VAR ne mora 100% da utvrdi jer da mora onda ne bi zvali sudiju da pregleda snimak, sudija mora da utvrdi sto je i uradio.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 13:42Pa evo sam si sad napravio grešku u koracima.
Ako vise djeluje ili manje djeluje tu ostaje odluka sa terena. Var mora 100% i bez ikakve sumnje utvrditi koga je udarila. A vidimo da ne može.
Ovaj gol je 1/1 regularan.
Prvo nije Mlinarica udarila u ruku jer se to ne može tvrdit na osnovu snimka.
Drugo sve i da ga jest udarila gol je regularan jer nije zbog te ruke pao go , nit je bio posjed Sarajeva nego posjed Borca, nit navodno igranje rukom ima ikakve veze s golom, jer ste vi iza toga kontrolisali loptu.
Da se poništavaju golovi tako kako ti pričaš vratili bi utakmicu u prvu minutu našli neki faul koji nije sviran i rekli ok nema gola.
Razumijem ja da ti naginješ ja jednoj strani evo ti dva frejma sam postavio niti na jednom ne možeš reci 100% je udarila Mlinarica a ako možeš rec 80% to ne smiješ dosuditi. Ta odluka mora biti sigurna ko smrt.
Ako si pogledao bar 5 europskih utakmica. Sudija kad pogleda Var i ne može jasno reci šta se desilo ostaje odluka donesena na terenu.
Mozda tebi nije jasno, a njemu jeste. Ko si ti da sudis sta je jasno, a sta nije?
Nisam ja druže polivalentan da ti odgovorim da li on valja ili ne. Gledao sam prvih 4-5 emisija njegovog izlaganja i to mi je bilo dovoljno da zaključim kakav je "profesionalac".
Ljudi ba, sta se raspravljate, jasno je sve sta se desava i treba sve gledati sa podsmijehom.
Dok navijacke grupe ne pozovu na nasilje nema nista od ovog a realno ko to moze zaustaviti 10k ljudi da ga asfaltira na ulici negdje
Dok navijacke grupe ne pozovu na nasilje nema nista od ovog a realno ko to moze zaustaviti 10k ljudi da ga asfaltira na ulici negdje
Vi pozivači na rušenje, pravdu i ozdravljenje bh fudbala onda kada nakon utakmice kao npr. protiv Rudara kad su oni direktno oštećeni protiv vas, skočite i kažete ovo nije ok, pokrali smo ih, onda će biti nešto od toga.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Ma svi se prave nešto čisti, a niko čist nije! Ovo ti funkcioniše po sistemu "dobro je dok ne udari po nama". A, kad udari, onda joj!
Što se Željo ne dohvati toga kako je (vjerovatno) ostao u ligi nakon utakmice u Doboju?
Jeste, jbg pišu se široko da bi se mogla primijeniti na sve situacije, a da ne budu preobimna.Balorda je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:22Malo su i pravila tu napisana da budu širokog shvatanja. Očigledno je da će se svesti na tumačenje sudije u tom momentu, i očigledno je da ima elemenata za poništenje, te da odluka nije katastrofalno loša, nego u najmanju ruku diskutabilna. Lično mišljenje ponavljam treći put, igrač Širokog ima kontrolu poteza, s namjernom izbija loptu glavom, mogao je uraditi s njom šta je htio, dakle ja bih to nazvao novim napadom.
Sad da li je mogao uraditi sa njom šta je htio (npr. pustiti je da padne pa izbiti nogom, a ima čovjeka iza leđa) pitanje je.
Sudijsko tumačenje je ključno i njegova je procjena da li je mogao da „izbije“ loptu bez bilo kakvog protivničkog pritiska, odnosno da li mu je Željin igrač iza leđa stvorio određeni pritisak.
Bi li bilo pošteno i pravedno kada smo svi vidjeli da je 29 sekundi prije gola igrač Želje bio u zaleđu. Da je svirano zaleđe kao što je i trebalo do gola ne bi ni došlo. Valjda je cilj donijet pravednu odluku, a to su VAR sudije i uradile.Balorda je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:22Malo su i pravila tu napisana da budu širokog shvatanja. Očigledno je da će se svesti na tumačenje sudije u tom momentu, i očigledno je da ima elemenata za poništenje, te da odluka nije katastrofalno loša, nego u najmanju ruku diskutabilna. Lično mišljenje ponavljam treći put, igrač Širokog ima kontrolu poteza, s namjernom izbija loptu glavom, mogao je uraditi s njom šta je htio, dakle ja bih to nazvao novim napadom.
audere est facere!
Šta će bola reći??
Ko? Svi isti, samo se vrti u krug
Onaj jucer pise svi lopovi samo Željo pošten. Prvo kolo gost Rudar oštećen na Grbavici. Slabo pamćenje svi imaju. Europu izborili sa Sivcem preko Veleža i Posušja.
Svi isti! Neko vise neko manje ovisi koliko je mocan u tom trenutku i to je to
Vi se smijete a upravo je linijski donio ispravnu odluku.

A napisao je covjek prije da ovo nije prvi put problem da je bio.
Je li ovo prvi put u istoriji loptanja da se neko zali savezu sto mu sudije nisu priznale neregularne golove?
Koliko je to uzelo maha, to nema ni u Zimbabveu

Koliko je to uzelo maha, to nema ni u Zimbabveu

Bilo je takvih situacija na Grbavici.
Za druge stadione ne znam.
Protiv Posušja, sjećam se da je publika zviždala na neku odluku sudije. Na kraju je cijeli stadion aplaudirao igračima Posušja.
I ovog Borca kojeg sad guraju smo aplauzom ispratili kad je osvojio Kup.
Oni nas kamenjem gore gađali kad smo gostovali.
Upravo. Što se protiv ovoga ne pobune?brig je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:45Šta će bola reći??
Ko? Svi isti, samo se vrti u krug
Onaj jucer pise svi lopovi samo Željo pošten. Prvo kolo gost Rudar oštećen na Grbavici. Slabo pamćenje svi imaju. Europu izborili sa Sivcem preko Veleža i Posušja.
Svi isti! Neko vise neko manje ovisi koliko je mocan u tom trenutku i to je to
Doduše, to si apsolutno u pravu i to bi morala biti suština čitave priče. Da je ofsajd odmah suđen, nikakve dodatne frke ne bi bilo. Lijepo poentiranjespursman je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:44Bi li bilo pošteno i pravedno kada smo svi vidjeli da je 29 sekundi prije gola igrač Želje bio u zaleđu. Da je svirano zaleđe kao što je i trebalo do gola ne bi ni došlo. Valjda je cilj donijet pravednu odluku, a to su VAR sudije i uradile.Balorda je napisao/la: ↑22 sep 2025, 15:22Malo su i pravila tu napisana da budu širokog shvatanja. Očigledno je da će se svesti na tumačenje sudije u tom momentu, i očigledno je da ima elemenata za poništenje, te da odluka nije katastrofalno loša, nego u najmanju ruku diskutabilna. Lično mišljenje ponavljam treći put, igrač Širokog ima kontrolu poteza, s namjernom izbija loptu glavom, mogao je uraditi s njom šta je htio, dakle ja bih to nazvao novim napadom.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hajdeee, MostarskiSin, Pact1921 i 15 gostiju.