Premijer liga BiH - aktuelno

ik0ik0
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la ik0ik0 » 22 sep 2025, 11:11

brig je napisao/la:
22 sep 2025, 11:10
Vidis da radovi napreduju :D
Da, do kraja sezone bi mogli i početi. :lolno:

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 sep 2025, 11:12

ik0ik0 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:11
brig je napisao/la:
22 sep 2025, 11:10
Vidis da radovi napreduju :D
Da, do kraja sezone bi mogli i početi. :lolno:
Kakva je zurba, duga sezona :mrgreen:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 sep 2025, 11:13

NoProfit je napisao/la:
22 sep 2025, 11:04
Na Pecari zabrana za gostujuće navijače zbog radova na tribini.

Radovi na tribini:

slika
Ovo je bas smijesno i pokazuje dokle ide ismijavanje lige, klubova, navijaca, drzave...al bas cirkuzanje

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 22 sep 2025, 11:18

Zamisli u austriji, njemackoj, italiji ovako u sred sezone pocnu "radovi" na gostujucim tribinama 😂😂😂 pa to bi letjele glave samo tako . Cijeli savez bi dobio nogu sto posto. Svaki dan bi bili ismijani i prozivani u novinama. Svaki dan !
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 22 sep 2025, 11:19

Kakva qrceva rasprava jel koljeno,peta,milimetar vani ili unutra,pa i da je bilo 10 cm unutra epilog bi bio isti,svakako u tom momentu “nije radio VAR”,i ostaje odluka pomocnog.

Primjera radi kad su na istom stadionu proslu sezonu ukrali pobjedu FKS (ponisten gol Renana),i proslo kolo opet isto ponove,svirajuci onakav penal i brdo kartona,cemu diskusija uopste.

Ovdje je bitna namjera i namjena.

Preocito je i jedno i drugo,a to je da Zeljo nije mogao dobiti bod/ove,i dobili ste po usima jer ste proslo kolo dirnuli u osinjak,uzevsi 3 boda Borcu,kao i to da ste se poceli vrtiti gore oko vrha tabele.

Momci,to mjesto je rezervisano,poslana vam je poruka.

E,sad ide derbi,da se ima pameti kao sto nema,ovaj derbi dolazi u najboljem mogucem trenutku pa ga fino bojkotovati kako dole na terenu tako i na tribinama,ali uz prisustvo obje navijacke grupe.

Sjesti na travu svako na svoju polovinu,a na tribinama se organizovati tako da se prekriju sve tri strane transparentima protiv mafije i trazenje da nam vrate ligu koju su nam ukrali u kojoj cemo svi imati korektno sudjenje.

U takvim okolnostima daBogda FKS prvo ispalo ako to zasluzi igrom.

Takav dogadjaj bi jos kako odjeknuo u Evropi koja bi brujala o tome,ovako pisamca i saopstenja macku o rep.

Medjutim,da nismo kakvi jesmo ovo se nikad dogadjalo ne bi,tako da trpi i pusi bosnjo.

Ko te yebe!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 22 sep 2025, 11:22

Hahahha, najviše je ovih postova, gdje neki lik poziva na jedinstvo i reakciju i onda završi sa "bošnjo ko te yebe" hahahahahahaha. Po meni bi bilo najbolje da u derbiju jedna ekipa sjedne na teren, a ovi drugi im gol zabiju. E to je fudbal
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 22 sep 2025, 11:24

Tatamata1946 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:13
NoProfit je napisao/la:

Radovi na tribini:

slika
Ovo je bas smijesno i pokazuje dokle ide ismijavanje lige, klubova, navijaca, drzave...al bas cirkuzanje
Generalno loša praksa i treba se stati u kraj. No ne vidim da se vi bunite recimo kad gostujući navijači dodju na Kosevo i Grbavicu pretežito 35min, a idu van u 76-80 :crazy:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 22 sep 2025, 11:24

brig je napisao/la:
22 sep 2025, 10:54
Zagor je napisao/la:
22 sep 2025, 10:45
brig je napisao/la:
22 sep 2025, 10:40

Eto vidis
O ovome sam pisao, oni zaustavili kad nije uopce upucena lopta
Bukvalno su zaustavili kad je udarena lopta.. al et.. po meni ako se gleda gornja slika je ofsajd.. a dole ne bi ga svirao tako lako.. a gornja je vec upocena lopta koju stotinku prije , tako da otpada ta situacija.
Eo raspravlja se za situaciju zaustavlja se snimka a sudac odlucuje u sekundi je ili nije. Po slikama koljeno bijelog je ispred noge plavog. Uvijek je ili blize liniji ili na liniji dok plavi nije. Znaci ofsajd je. Šta je bilo sa Var ne znam al bi opet bio ofsajd. Milimetri da al jest. Za drugu situaciju ne znam sta gledaju pod posjed. Valjda se savez oglasi.
Pa eto zaključak je kod treće situacije, da i pored VAR tehnologije koja je uvdena, ona nije po potrebi u funkciji :D To što ti navijački vidiš koljeno, i ja navijački vidim petu igrača Širokog kao najbližu golu.
Sve je to ne bitno, bitno je da će se ovo već u narednim kolima isto dogoditi i vama, i negdje će vam izbiti 6 poklonjenih bodova.

Posjed, prema APP definiciji označava radnju kada ekipa koja se brani može otpočeti svoj napad. Djeluje da je štoper koji je igrao glavom bio sam, neometan i bez pritiska protivnika, pa je osim napravljenog izbora, mogao slobodno loptu gurnuti ispred sebe ili je dodati najbližem igraču, koji također nije bio pod pritiskom. Tako da u nekim ozbiljnijim ligama, ovo je prilično jasna situacija.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 22 sep 2025, 11:26

LavoviGabela je napisao/la:
22 sep 2025, 11:24
NoProfit je napisao/la:

Radovi na tribini:

slika
Generalno loša praksa i treba se stati u kraj. No ne vidim da se vi bunite recimo kad gostujući navijači dodju na Kosevo i Grbavicu pretežito 35min, a idu van u 76-80 :crazy:
Na grbavici gostujuci navijaci udju u prvih 5 minuta, a izadju na kraju utakmice.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 22 sep 2025, 11:27

vico mirvica drzi za muda zbog afere sa isplatama i kazne od uefe. upuceniji navijaci sarajeva znaju da se mirvic i vico vidjaju cesto i da su u dobrim odnosima.

nije mi cilj da zapocnem bilo kakvu raspravu i da se s nekim ubjedjujem. to je jednostavno tako i ne znam na osnovu cega se navijaci sarajeva nadaju nekakvim bojkotima i protestima na derbiju. od toga nema nista.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 22 sep 2025, 11:27

LavoviGabela je napisao/la:
22 sep 2025, 11:24
NoProfit je napisao/la:

Radovi na tribini:

slika
To je čista laž, makar za Grbavicu. Gostujući navijači ulaze prije tekme, i odlaze poslije tekme. Obično se zatvore tribine 15 minuta dok se ne isprazne gostujuće tribine.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 22 sep 2025, 11:29

Zna li neko možda info koji klub je dao najviše golova u toku jedne sezone ?
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 22 sep 2025, 11:30

KONTRASVIH je napisao/la:
22 sep 2025, 09:29
Rodjeni81 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:12
Sto je najgore ako neko iz UEFE procita njihovo pismo, prognoziram ovim sudijama iz Sirokog finale Lige Prvaka za koju godinu, a Vico ode za prvog covjeka UEFE.
I ovo je samo jedan od dokaza plitkosti navijaca kluba iz Vrapcica. Kakvi generalno komentari na jucerasnje situacije, oni se tu kao nesto prave posteni, kao znaju pravila, a u stvarnosti im je jedina zelja da sve ide na stetu Zeljeznicara. Jucer pored par shizopitara bili najglasniji u pravdanju ovih odluka, nije niko od navijaca Zrinjskog, cak ni Borca nego “nase”prepostene merhametlije.

Zbog toga ste tu gdje i jeste, jadni poltroni :wave:
Jok eto recu da nije ofsajd a na svakom mogucem snimku koji postavljate se vidi da je ofsajd, minimalan ali ofsajd.

Jucer ste cijeli dan govorili da su prvi i treci ofsajdi, samo drugi da nije jer je Siroki uzeo posjed, eno vam i vas Nedo objasnio da nije doslo do promjene posjeda.

Znaci jucer smo i vecina vas i ja imali isto misljenje da su prvi i treci ofsajdi, za drugi se u potpunosti slazem sa Nedom da nije doslo da promjene posjeda.

E sad ako sam ja plitak onda ste i vi jer smo isto govorili jucer za dva gola, ako sam ja plitak za drugi gol onda je i Nedo Turkovic plitak jer govori isto sto i ja o posjedu.
:wave:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 sep 2025, 11:32

ik0ik0 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:06
KONTRASVIH je napisao/la:
22 sep 2025, 11:02
ik0ik0 je napisao/la:
22 sep 2025, 09:59

U kojoj situaciji?
Prva situacija na ovom klipu, vidi se da su jedva docekali dosuditi ofsajd, pogotovo ako se uzme u obzir da je bila pred kraj tekme i da VAR nije reagovao zbog ovog:
Pa nije tu Bilbija svirao offside prije pomoćnog, nego je pomoćni mahao da je offisde a onda Bilbija poslušao. Gubiš se malo, puno lupaš gluposti, smiri se. :D
Bukvalno napisano na sta mislim sto se i vidi, al treba aktivirati one dvije vijuge da bi skontao.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 22 sep 2025, 11:33

Combattente87 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:29
Leotar sezona 2002/03 dali su ja mislim 82 gola

A rekordnu gok razliku drzi Zrinja sezona 21/22 +60 razlika
Zadnja izmjena: LondonBlues, dana/u 22 sep 2025, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Cfc
Hskz

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2025, 11:35

Da odmah razjasnimo neke stvari u vezi B komponentne i ovim narativima o klubovima :

Sarajevo zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Željezničar zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Čelik zbog historije i tradicije mora imati poštovanje

Velež su postali preveliki seljaci i uništavaju i historiju i tradiciju kluba i tjeraju ljude da ih ne poštuju
Sloboda nema ni historiju ni tradiciju

Objektivno mimo ovih klubova dakle 4 kluba s tim da je jedan zastranio mi ni nemamo neke uber velike klubove koji mogu igrat ovu ligu , imaš tu Jednistvo iz Bihaća ali oni ne participiraju u modernim tokovima. Tako da ostanu ti 3 kluba od kojih je jedan u federalnoj. Sve i da se nešto ujedinimo nema nas.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 sep 2025, 11:38

Zagor je napisao/la:
22 sep 2025, 09:46
Vorovus je napisao/la:
22 sep 2025, 09:39
Riquelme1921 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:07
Mene evo zanima iskreno kako ove sudije ovo smiju raditi. Živiš u Bosni i Hercegovini, pola ljudi ludo, ti ih zayebavaš. Ja da sam sudija bilo bi me strah iskreno i čekao bih dan kad će mi neko kosti slomiti..baš mi je nejasno kako imaju muda za ovo
Vide da ste pi.cke i da ste ludi samo po forumima i portalima.
Od ovih sa foruma sto laju, da neko sretne Vicu na ulici pola bi ih samo proslo, a pola bi ga zamolilo da se uslikaju.
Niko ne bi smio nista da mu dobaci, a pogotovo nesto uradi, isto vazi i za sudije.
Neko od sudija bi imao neki problem do sad da nije tako, zar ne?
Pa gorilo je sabrijino auto.. nije da nije bilo incidenata..
Jeste, odmah poslije one utakmice, ali to je bilo prije 4 godine. I samo tad je i bilo.
Mislio sam da nemaju problem u svakodnevnom zivotu, a pola ih zivi u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Cazinu.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 22 sep 2025, 11:40

Ova situacija se može riješiti preko noći.
Svi koji su u savezu B komponenta protestno napuste funkcije.
Sudije B komponenta skinu se s liste.
Sve završeno u roku sat vremena.

Nije ljudima to u interesu, boli ih k i za Sarajevo i za Želju, njima je dobro i zato se nikad neće ništa promijeniti dok je ova struktura, samo bezveze kukate.
MNON

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 22 sep 2025, 11:41

LondonBlues je napisao/la:
22 sep 2025, 11:33
Combattente87 je napisao/la:
22 sep 2025, 11:29
Leotar sezona 2002/03 dali su ja mislim 82 gola
Sezona 2000/2001
Željezničar 114 postiguntih golova

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 22 sep 2025, 11:43

jurisicduska je napisao/la:
22 sep 2025, 11:35
Da odmah razjasnimo neke stvari u vezi B komponentne i ovim narativima o klubovima :

Sarajevo zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Željezničar zbog historije i tradicije mora imati poštovanje
Čelik zbog historije i tradicije mora imati poštovanje

Velež su postali preveliki seljaci i uništavaju i historiju i tradiciju kluba i tjeraju ljude da ih ne poštuju
Sloboda nema ni historiju ni tradiciju

Objektivno mimo ovih klubova dakle 4 kluba s tim da je jedan zastranio mi ni nemamo neke uber velike klubove koji mogu igrat ovu ligu , imaš tu Jednistvo iz Bihaća ali oni ne participiraju u modernim tokovima. Tako da ostanu ti 3 kluba od kojih je jedan u federalnoj. Sve i da se nešto ujedinimo nema nas.
Ima istine, samo po cemu su Rodjeni toliki seljaci? Mislis zbog politike, onoga sto su radili konama zadnji put ili sta?

Za mene veoma korektni kao navijaci i uvijek je lijepo tamo. Sad sto im se politika uvukla u klub to ne moze normalan navijac podrzavati, ali ovo je takva drzava da te bez politike nema nigdje.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”