Premijer liga BiH - aktuelno

LavoviGabela
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la LavoviGabela » 22 sep 2025, 09:10

Simpatizer je napisao/la:
22 sep 2025, 08:56
Posteni Zeljescar je postao opasan. :mrgreen:
Kad su kupili ostanak kod Sloge pretprosle sezone tada nisu pisali saopcenja :bow:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 sep 2025, 09:11

Nezadovoljni dijeljenjem pravde su u Željezničaru, pa su se kasno sinoć oglasili saopštenjem u kojem su naveli da će obavijestiti UEFA-u o svemu, a navijači na društvenim mrežama i forumima iskazuju svoje nezadovoljstvo i zbog drugog poništenog pogotka.

Tada je mrežu domaće ekipe pogodio Jaganjac, ali pogodak je poništen jer je Cvetanoski ranije bio u nedozvoljenoj poziciji.

I doista je tako, bar prema dostupnim snimcima, ali pogodak je postignut kasnije.

Veliki broj ljubitelja fudbala smatra da se radilo o potpuno novoj akciji, no očito da u VAR kombiju nisu tog mišljenja te da su se držali naputka koji kaže "nova akcija počinje kada odbrana uspješno izbije ili osvoji loptu i krene u napad".

Ne da je uspješno izbio loptu nego je suigraču u kontru je poslao
Da nije bilo Odinake levat bi imao livadu do Muftića otvorenu

Brisani prostor

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 22 sep 2025, 09:11

Pa nek kaznjavaju ,ne treba im ispostovati kazne. Nek proglase prvenstvo neregularnim,nema fudbala u BH dok se ne rijesi situacija. Nema ni njihovih stolica i guzica,eto skandala FIFI i UEFi takvog da ce ih sami oni rastjerati. Treba pokazati muda jednom u nasoj drzavi.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 22 sep 2025, 09:12

LavoviGabela je napisao/la:
22 sep 2025, 09:10
Simpatizer je napisao/la:
22 sep 2025, 08:56
Posteni Zeljescar je postao opasan. :mrgreen:
Kad su kupili ostanak kod Sloge pretprosle sezone tada nisu pisali saopcenja :bow:
Ma to je ona klasična priča, "rugao se lonac loncu a oba su šuplja".
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 22 sep 2025, 09:14

NoDi80 je napisao/la:
21 sep 2025, 22:58
Uvijeknapravojstrani je napisao/la:
21 sep 2025, 22:53

Na cemu zasnivas ovu tvrdnju da ste sada nikad jaci. Po cemu ste jaci od prosle sezone.
Nemamo takozvanih dusmana unutar kluba
Ovu godinu smo jako poslozeni, cisti i svi vjertovi pusu za bolji Zeljeznicar
To nije bio slucaj evo dug niz godina

Turo
Ja ti kazem Zeljo i Sarajevo je nebo i zemlja razlika u navijacima, upravi kluba
Vi ne mozete ajlu otjerat tri godine i dan nas je medju glavnima
Ne treba nama niko nista siljiti, jaci smo od vas i ljepse igramo sto ce se pokazati na derbiju
Mi ne možemo Ajlu 3 godine, a vi Zulu ne možete 10 godina.
Mi nikada odustati necemo...

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 22 sep 2025, 09:17

Kako mislite da se borite protiv saveza a rukovodstvo klubova vam u sprezi sa tim savezom...!? Pucanje samom sebi u koljeno.
Na kraju će taj Vico presvući svaku livadu u ovoj vukojebini, izgraditi nacionalni stadion i odvesti repku na mundijal, a da je B na njegovom mjestu sva ta lova bi završila negdje u okolini Sarajeva u betonu i pločicama za bazen :)
Da ne bude zabune, ne podržavam nikakav vid kriminala, ali ovo što sam naveo je surova istina...
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 sep 2025, 09:19

Combattente87 je napisao/la:
22 sep 2025, 09:17
Kako mislite da se borite protiv saveza a rukovodstvo klubova vam u sprezi sa tim savezom...!? Pucanje samom sebi u koljeno.
Na kraju će taj Vico presvući svaku livadu u ovoj vukojebini, izgraditi nacionalni stadion i odvesti repku na mundijal, a da je B na njegovom mjestu sva ta lova bi završila negdje u okolini Sarajeva u betonu i pločicama za bazen :)
Da ne bude zabune, ne podržavam nikakav vid kriminala, ali ovo što sam naveo je surova istina...
A do kad vi mislite biti teški monstrumi i kriminalci? Kakav je osjecaj to znati a i dalje podrzavati?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 22 sep 2025, 09:27

Wagner96 je napisao/la:
21 sep 2025, 23:38
"Komponenta B" je stvarno posebna sorta. Svi laju na ustaše i četnike, ponekad još više jedni na druge a ne kuže da su jedini koji mogu nešto promjeniti.

Koja su točno vaša očekivanja, da se Borac ili Zrinjski žale jer im je dobro, ili da klub tipa Radnika ili Širokog, kojeg nitko od vas ne može vidjet, započne nešto? Može, sa žalbom savezu ili objavom na FB koja je efektivna ko Axe Africa na prdež :salut:

Ako vam se nešto mjenja, mjenjajte, samo nemojte više srat, već previše godina je svaka stranica ove teme ista.

Najjače je što je već odavno ušlo u naslađivanje, nema više "koja lakrdija" nego "nek je i njih, nek vide kako je". Teži poremećaj :crazy:
Niti sta dodat niti sta oduzet :salut: :salut: :salut: nikoga ne žalim, svi su se ogrnuli pod plaštom sudačkih direktiva iz BL i Mostara! Svima dobro kad se miluju, jeli ih malo brcneš kukljavina! Kladim se da su sva tri gola opravdano ponistena!!!

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 22 sep 2025, 09:27

Ajd sad realno, uzmi ovu sezonu, mislim da je dovoljno ovih 7-8 kola i utakmica koje su klubovi odigrali, gdje je to Borac imao protekciju od sudija, koliko utakmica i situacija je ostecen ali pazi da bude bas primjer nemoj mi 50-50 situacije ;)

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 sep 2025, 09:29

Rodjeni81 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:12
Sto je najgore ako neko iz UEFE procita njihovo pismo, prognoziram ovim sudijama iz Sirokog finale Lige Prvaka za koju godinu, a Vico ode za prvog covjeka UEFE.
I ovo je samo jedan od dokaza plitkosti navijaca kluba iz Vrapcica. Kakvi generalno komentari na jucerasnje situacije, oni se tu kao nesto prave posteni, kao znaju pravila, a u stvarnosti im je jedina zelja da sve ide na stetu Zeljeznicara. Jucer pored par shizopitara bili najglasniji u pravdanju ovih odluka, nije niko od navijaca Zrinjskog, cak ni Borca nego “nase”prepostene merhametlije.

Zbog toga ste tu gdje i jeste, jadni poltroni :wave:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 22 sep 2025, 09:34

Argentina je napisao/la:
22 sep 2025, 08:02

Najbolja stvar ikad i najveci suk ikada bi bio bojkot derbija da se dodaju cijelu tekmu, da vide da nisu klubovi razjedinjeni. Valjda imamo vise pameti, nego tvrdoglavosti.
Mislim da taj film nećemo gledati za naših života. Nažalost.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 22 sep 2025, 09:34

Nije riječ o BSH što stalno potencirate, nego o kriminalu. Kako će Vico vratiti milone maraka koje mu je politički utjecajan ujak omogućio, osim ako Borac neće biti stalno u vrhu, pa izlasci u Evropu, pa pare do Evrope, pa transferi itd itd. To je mnogo lakše sa pozicije prvaka ili eventualno ako si u top 3 ali ipak, sa akcentom na prvaka, Sad će početi komentari pa odigrali su Evropu, pa pa ovo pa ono. Znam, znam, ali odradio bih i ja Sydney Sweeney kad bi mi je neko doveo u sobu.
Što se tiče u postu pomenutih terena, odnosno presvlačenja livada, neću komentarisati. Svakom je jasno da su oprani milioni za kvalitet koji je ispod svakog nivoua. Što pak se tiče pomenutog plasmana na SP ili izgradnje nacionalnog stadiona, o tome ćemo kada se reprezentacija vrati sa tog istog SP i izvede početni udarac na novom nacionalnom stadionu. Nemam ništa protiv. A do tada . . .
Uostalom uveden je i VAR koji se eto jučer u kritičnom momentu pokvari i zaštopa i svašta nešta.
Da ne bude zabune, kriminal nema naciju, vjeru, rasu.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 22 sep 2025, 09:35

ledesma je napisao/la:
22 sep 2025, 09:19
A do kad vi mislite biti teški monstrumi i kriminalci? Kakav je osjecaj to znati a i dalje podrzavati?
Kao prvo niko, ali niko sa ovog foruma a da je iz BL, ne podržava sudijsku protekciju bilo kojeg kluba...Nađi samo jedan post gdje je bilo ko iz BL napisao jednu rečenicu u kojoj pravda bilo kakav vid kriminala u suđenju !? Ako smo napisali nešto da vam se ne sviđa ili odgovorili argumentom vi ste to odmah ocijenili kao da mi podržavamo kriminal...Jednostavno nemoguće je da je ama baš za sve ovdje kriv Borac, i sve što se na bilo kojoj utakmici desi u krajnjem tekstu dolazi se do Borca.Na kraju krajeva taj isti Borac je definitivno najmonstruoznije, najradikalnije i na najmanje sportski načnin bio kažnjavan zbog dvostrukih aršina koji su se vodili pod patronatom B komponente u savezu ;)
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 sep 2025, 09:35

Meni bi bas bio TOP fazon da se dodajemo 90 minuta, čak i sudijama ionako ucestvuju u igri vise nego igrači, ne mogu te kazniti, Allahami! Sad bi to potpisao.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2025, 09:36

Nije daleko od istine jer B je nesposobna.
Ako si za posten i dobar fudbal, podrzi. Ako nisi, brani Savez i to je to. I najvaznije, nema ovo veze sa nacijama, ima sa kriminalom. Na kraju ovo se radi uz pomoc B komponente, da oni ne podrzavaju ne bi ovo moglo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 sep 2025, 09:36

KONTRASVIH je napisao/la:
22 sep 2025, 09:29
Rodjeni81 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:12
Sto je najgore ako neko iz UEFE procita njihovo pismo, prognoziram ovim sudijama iz Sirokog finale Lige Prvaka za koju godinu, a Vico ode za prvog covjeka UEFE.
I ovo je samo jedan od dokaza plitkosti navijaca kluba iz Vrapcica. Kakvi generalno komentari na jucerasnje situacije, oni se tu kao nesto prave posteni, kao znaju pravila, a u stvarnosti im je jedina zelja da sve ide na stetu Zeljeznicara. Jucer pored par shizopitara bili najglasniji u pravdanju ovih odluka, nije niko od navijaca Zrinjskog, cak ni Borca nego “nase”prepostene merhametlije.

Zbog toga ste tu gdje i jeste, jadni poltroni :wave:
Gdje njemu da repliciraš
Vidiš da mu je drago što smo izgubili
On da može u kantonalnu ligu bi nas poslao

Bilo je bitno da izgubimo u Širokom i Šef Ado je to dobro rekao

POSTALI SMO OPASNI

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 22 sep 2025, 09:36

Upravo ovim sto si naveo itekako podrzavas kriminal... A slazem se da je to surova istina, jer ima doticni sve u svojim rukama.

Moze raditi sta hoce, a upravo to i radi. Malo cemo napraviti novi teren, malo cemo im izgradit koju tribinu, super evo i repka igra dobro, samo da se sto manje prica o kriminalu i savezu i guranje samo jednog kluba.

Znate bola i vi sve to, ne pravite se ludi.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2025, 09:38

Pendulum je napisao/la:
22 sep 2025, 09:34
Argentina je napisao/la:
22 sep 2025, 08:02

Najbolja stvar ikad i najveci suk ikada bi bio bojkot derbija da se dodaju cijelu tekmu, da vide da nisu klubovi razjedinjeni. Valjda imamo vise pameti, nego tvrdoglavosti.
Mislim da taj film nećemo gledati za naših života. Nažalost.
Nazalost. Tome se raduju samo klosari, ovaj jad od djecurlije sto se ganja po gradu gdje treba i jedne i druge sastaviti sa betonom!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 sep 2025, 09:39

Riquelme1921 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:07
Mene evo zanima iskreno kako ove sudije ovo smiju raditi. Živiš u Bosni i Hercegovini, pola ljudi ludo, ti ih zayebavaš. Ja da sam sudija bilo bi me strah iskreno i čekao bih dan kad će mi neko kosti slomiti..baš mi je nejasno kako imaju muda za ovo
Vide da ste pi.cke i da ste ludi samo po forumima i portalima.
Od ovih sa foruma sto laju, da neko sretne Vicu na ulici pola bi ih samo proslo, a pola bi ga zamolilo da se uslikaju.
Niko ne bi smio nista da mu dobaci, a pogotovo nesto uradi, isto vazi i za sudije.
Neko od sudija bi imao neki problem do sad da nije tako, zar ne?

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 22 sep 2025, 09:43

ExBlueone je napisao/la:
22 sep 2025, 09:06
ik0ik0 je napisao/la:
22 sep 2025, 08:49
Kakve navijačke grupe, uozbiljite se, nemoj te biti djeca. Samo klubovi mogu povesti borbu protiv ovog kriminala u savezu. Evo derbi je idealna prilika za to, kao što netko reče, prve 2 minute susreta nek igrači obje ekipe sjednu na teren u znak protesta. To bi sigurno prenijeli portali i privuklo bi više pažnje nego ovi smješni dopisi UEFI koje neće nitko ni pročitati. Ali kao što sam već rekao, nema sloge ni među ostalim klubovima tako da ništa od toga.
Je li ti misliš da bi to prošlo bez kazne za obje ekipe? Slažem se da je vrijeme za neku pismenu akciju i na nivou, a koja će skrenuti pažnju i ukazati na postojeći problem. Ali ovi će jedva dočekati da nas pokažnjavaju, mada načelno podržavam.
Kako misliš da bi ih kaznili, i radi čega točno? Kad utakmica krene obje ekipe imaju pravo igrati kako žele, ako obje ekipe odluče da ne napadaju imaju to pravo, sve je regularno što se tiče pravila. Imamo slučaj od relativno nedavno kad je bila agenda BLM i dosta ekipa klečalo, doduše prije utakmice. Imamo i situaciju iz 2004. Švedska - Danska kad je rezultat 2-2 osiguravao prolazak obje momčad pa su igrali do 2-2 a onda se zadnjih 10 minuta obje ekipe bezze dobacivale u zadnjoj liniji bez ambicije da napadnu, pa ih opet nitko nije kaznio, jer i nemaš na osnovu čega. Tako i za ovaj vid protesta, nema ih se na osnovu čega kazniti.

Jedino kako bi ih se moglo "kazniti" je na način kako ih se i do sad kažnjava, a to je da sudci sude kontra njih, još više, al čisto sumnjam da to more biti puno gore, pogotovo za FKS. Željo bi mogao najebati da ne uspiju ni europu osigurati, ali vrijedi rizika.
ledesma je napisao/la:
22 sep 2025, 09:35
Meni bi bas bio TOP fazon da se dodajemo 90 minuta, čak i sudijama ionako ucestvuju u igri vise nego igrači, ne mogu te kazniti, Allahami! Sad bi to potpisao.
Čak nema potrebe za cijelih 90 minuta. Treba utakmicu odigrati pošteno. Dovoljno je par uvodnih minuta da portali prenesu.
Zadnja izmjena: ik0ik0, dana/u 22 sep 2025, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Uvijeknapravojstrani i 21 gost.