Premijer liga BiH - aktuelno

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 22 sep 2025, 00:14

Wagner96 je napisao/la:
21 sep 2025, 23:38
"Komponenta B" je stvarno posebna sorta. Svi laju na ustaše i četnike, ponekad još više jedni na druge a ne kuže da su jedini koji mogu nešto promjeniti.

Koja su točno vaša očekivanja, da se Borac ili Zrinjski žale jer im je dobro, ili da klub tipa Radnika ili Širokog, kojeg nitko od vas ne može vidjet, započne nešto? Može, sa žalbom savezu ili objavom na FB koja je efektivna ko Axe Africa na prdež :salut:

Ako vam se nešto mjenja, mjenjajte, samo nemojte više srat, već previše godina je svaka stranica ove teme ista.

Najjače je što je već odavno ušlo u naslađivanje, nema više "koja lakrdija" nego "nek je i njih, nek vide kako je". Teži poremećaj :crazy:
Sve si u pravu. Kljuc Saveza je u B komponenti koja ima najvise glasova i koja bi trebala drzati Savez stabilnim. Na zalost Gico je uspio preko abdicevaca iz Krajine da dobije B komponentu na svoju stranu. Kupio ih za sitniš. Prije toga je Sarajevo uspio blokirati da nema ni kandidata svog za izvrsni odbor. Opet sitnicama kupio izdajice.
Zato se liga raspada a šteta kada vidiš koliko bi mogla biti interesantna. Ovaj Rudar je bas simpatična ekipa. Ekipe dosta ujednacene i bilo bi super za pratiti. Ovako nikoga ne interesuje osim likova koji se vrte oko saveza i gledaju da ostvare neki licni interes.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 sep 2025, 00:15

napapijri1987 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:09
A uskoprugasi bi sada da se kao klubovi ujedine i pomognu njima u borbi protiv saveza. Zaboravljaju uskoprugasi gu.zne havere iz Trebinja, zaboravljaju stanove u Trebinju i ostavljanje klubova sa istom ideologijom u lizi.
Biti ce vama i gore uskoprugasi,i vama i vasim komsijama a i onima iz Hercegovine ( njima ce bit najgore od svega).
Ko zeli da nam neko pomogne? Yebe mi se hocel nas neko podrzati. Nit napadamo titulu nit tome slicno i upravo zbog tog je smijesno ovo sto nam rade, kao da smo mi opasni nekome za vrh hahahah

Bitno je da klub ne suti na ovakve stvari, dosta je bilo. Ako neki drugi klub osjeca da su zakinuti nek isto izda saopstenje. Sto se vise o tome pise sve ce im teze biti raditi ove stvari jer nema sanse da ovo sbe prolazi ispod radara, jednog dana ce se morati urusiti sve a do tad je bitno cuvati sabrana djela i tad ih predociti.

Sudije PLBiH uzivaju protekciju jednaku politicarima i misle da su bogom dani i stoga i ovskvo ponasanje. Ali dovoljna je jedna budala da u afektu ne yebe sistem i uradi nesto sto ce lrekinuti sve ove stvari. A sve mi se cini ds se ide na tu kartu jer ovdje fudbala nema s glave.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 22 sep 2025, 00:17

Ova saopstenja i mi, a i vi mozemo zabit... znate vec gdje. Kao da gledam saopstenje mog Sarajeva iz proslih sezona.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 sep 2025, 00:22

Beli98 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:17
Ova saopstenja i mi, a i vi mozemo zabit... znate vec gdje. Kao da gledam saopstenje mog Sarajeva iz proslih sezona.
Ovakva saopstenja sluze samo radi svojih navijaca, malo populizma, da se umire navijaci da ne naprave neki belaj za derbi, ko biva zalit cemo se UEFI.
Ali od tih zalbi nema nista to je jasno svima, yebe se UEFI za nasu korumpiranu ligu.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 22 sep 2025, 00:23

A najsmješniji su mi ovi što govore ma otići će i Vico jednom. Hoće, ali kad? Ima mandat još 8 godina ako sam dobro shvatio, za tih 8 godina Borac će odigrati 5 europa i 3 Zrinjski, kako ih planirate stići tad? Bit će kao Zvezda u Srbiji. Neće im ni trebati sudijske protekcije, bušit će nas 7-0.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pijaca
Kontakt:

Post Postao/la Pijaca » 22 sep 2025, 00:37

Riquelme1921 je napisao/la:
22 sep 2025, 00:07
Mene evo zanima iskreno kako ove sudije ovo smiju raditi. Živiš u Bosni i Hercegovini, pola ljudi ludo, ti ih zayebavaš. Ja da sam sudija bilo bi me strah iskreno i čekao bih dan kad će mi neko kosti slomiti..baš mi je nejasno kako imaju muda za ovo
Sta ti je nejasno? I sarajevo i zeljo su u dogovoru sa tim sudijama i savezom. Oni im sluze samo kao izgovor obicnim navijacima. Narkomani koji prate klubove su potplaceni od istih i boli ih taki za sva desavanja. Glupe balije su prodale sve ono sto smo odbranili i dobili u protekl ratu. Zali boze zrtava koje su zivote dali za ovu lakrdiju.
Kamo puste srece da ima mudonja koji bi pravili invalidima ove **** i ubijali ih. Da se to desi samo samo 2, 3 puta ova liga bi postala najpostenija u europi.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 sep 2025, 00:40

22 sep 2025, 00:23
A najsmješniji su mi ovi što govore ma otići će i Vico jednom. Hoće, ali kad? Ima mandat još 8 godina ako sam dobro shvatio, za tih 8 godina Borac će odigrati 5 europa i 3 Zrinjski, kako ih planirate stići tad? Bit će kao Zvezda u Srbiji. Neće im ni trebati sudijske protekcije, bušit će nas 7-0.
KAD DOĐE VAKAT :bih:
slika
:bih: :bih:
slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 22 sep 2025, 00:53

rishovski je napisao/la:
22 sep 2025, 00:40
slika
slika
Pa pošteno, vas kada je pokrao Borac mi nismo htjeli, sada kada nas kradu vi nećete i to je ok. Kažem samo da nećemo više nikada titulu osvojiti ni vi ni mi.
Grupa iznad svakog pojedinca.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 sep 2025, 01:05

22 sep 2025, 00:53
rishovski je napisao/la:
slika
slika
Pa pošteno, vas kada je pokrao Borac mi nismo htjeli, sada kada nas kradu vi nećete i to je ok. Kažem samo da nećemo više nikada titulu osvojiti ni vi ni mi.
Ne navijam ni za Želju ni za Sarajevo...
Meni je dovoljno ovdje kad vidim kako se pojedine Bošnje izruguju sa Veležom,Čelikom,Slobodom,Jedinstvom..Nismo ni zaslužili bolje i treba nas Vico handrit s Misimovićem,gdje god mogu do 2033.
I 90% i Željine raje na forumu se rado prikljuci tom ismijavanju uz debile iz Banja Luke i lažne mostarce..

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 22 sep 2025, 01:24

rishovski je napisao/la:
22 sep 2025, 01:05
rishovski je napisao/la:

slika
slika
Ne navijam ni za Želju ni za Sarajevo...
Meni je dovoljno ovdje kad vidim kako se pojedine Bošnje izruguju sa Veležom,Čelikom,Slobodom,Jedinstvom..Nismo ni zaslužili bolje i treba nas Vico handrit s Misimovićem,gdje god mogu do 2033.
I handrice jos sezonu, dvije dok nam ne ukinu ligu skroz. Onda cemo igrat bajramske turnire.
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 22 sep 2025, 01:36

22 sep 2025, 00:07
Mene evo zanima iskreno kako ove sudije ovo smiju raditi. Živiš u Bosni i Hercegovini, pola ljudi ludo, ti ih zayebavaš. Ja da sam sudija bilo bi me strah iskreno i čekao bih dan kad će mi neko kosti slomiti..baš mi je nejasno kako imaju muda za ovo
Ko im moze sta? Znaju i oni da su svi pukli i zabavljeni sami sobom. Jos malo pa ce oni lomit kosti navijacima a ne obratno.
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 22 sep 2025, 01:39

rishovski je napisao/la:
slika
slika
Iduci put kad nasi zvali nece htjet vasi jer ni nasi nisu htjeli zadnji put. I tako u krug Boga pitaj do kad. Pa imamo li bar malo mozga u picku materinu vise.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 sep 2025, 02:04

Ne znam samo sta ste se digli? Nigdje Zeljo nije uputio poziv da se neko prikljuci borbi protiv saveza i sudija. Samo su informisali nas navijace tog kluba da ce poslati uefi, ne znam kakve vi clanke ovdje kacite niko vas ne poziva nigdje.
Fk Željezničar.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 sep 2025, 02:23

Pablo11 je napisao/la:
22 sep 2025, 02:04
Ne znam samo sta ste se digli? Nigdje Zeljo nije uputio poziv da se neko prikljuci borbi protiv saveza i sudija. Samo su informisali nas navijace tog kluba da ce poslati uefi, ne znam kakve vi clanke ovdje kacite niko vas ne poziva nigdje.
Poenta nije u tome jel Željo zove nekog,nego se ovo moglo rijesiti ranije a nije se pokazala volja. Još za vrijeme one sramote kad se trebao podržati Šemsudin Hasić dok je bio u Veležu.. Sad kad su razradili sistem od sudija,takmicarske komisije,prodanih duša u savezu,možeš pisati Uefi koliko hoces.
Zadovoljit ces se time da ne mozes biti prvi i kad ulozis milione i to je to...Dzaba i gradnja stadiona i sve ostalo uz to sto ide..

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 22 sep 2025, 04:42

Ovo SE samo silom Moze rjesiti. Svako ko Misli da CE SE vico I zgadija oko njega otjerati na finjaka, demokratski, peticijama, bojkotima itd smjesan je. SDA cetnici su napravili ovakav savez jer su gurali da SE prihvati Ono sto su svetosavci trazili nakon suspenzije 2014te iako je UEFA nametala rjesenje koje ce onemoguciti svetosavce da blokiraju bilo sta tj da imaju kontrolni paket. To je bila sansa da SE rjesimo tih pacova Jednom za sva vremena kroz tzv kiparizaciju bh fudbala.

Ovo je rezultat savijanja kicme SDA posrbica pred svetosavskim ideolozima ciji je cilj da obesmisle I sabotiraju bilo sta sto lici na normalnu bih. Kiparizacija je nazalost jedini nacin za bolje sutra bih fudbala. Vi mislite da bi kiparska liga I klubovi bili to sto Jesu da SE turci sta pitaju tamo? Naravno da ne.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 sep 2025, 05:20

rishovski je napisao/la:
22 sep 2025, 02:23
Pablo11 je napisao/la:
22 sep 2025, 02:04
Poenta nije u tome jel Željo zove nekog,nego se ovo moglo rijesiti ranije a nije se pokazala volja. Još za vrijeme one sramote kad se trebao podržati Šemsudin Hasić dok je bio u Veležu.. Sad kad su razradili sistem od sudija,takmicarske komisije,prodanih duša u savezu,možeš pisati Uefi koliko hoces.
Zadovoljit ces se time da ne mozes biti prvi i kad ulozis milione i to je to...Dzaba i gradnja stadiona i sve ostalo uz to sto ide..
Trebalo se za vrijeme kradje u Bijeljini, kad su nam crtali linije na Pecari jos u 90oj minuti protiv sirokog kad je Tiago zabio cini mi se. Boze moj, proslost se ne moze vratiti.
Fk Željezničar.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 sep 2025, 06:24

Admir74 je napisao/la:
21 sep 2025, 22:35
nokee je napisao/la:
21 sep 2025, 22:19
Vanja8 je napisao/la:
21 sep 2025, 21:59
Evo UEFA, ekspresno odgovorila nasem Zelji...

Postovani,
Nije jos vrijeme za zalbe, treba to sve rijesavati preko domacih nadleznih institucija...

Sretno u nastavku Prvenstva BiH...

Uvijek vas...
Predsjednik, UEFA
Aleksander Ceferin
:wave: smijali se nama.. Kmeeee
Ko se kome smijao? Ako aludiras na 4k, na vase pokusaje namjestanja saveza FSKS samo na vas mlin itd.

NIKO vam se nije smijao nego je Mirvic i Co provaljen u svojim pokusajima u tim situacijama.

Svima je u interesu boljitak fudbala, ali ne kako Mirvah kaze, nego kako pravila kazu.
Kad si upoznat, de nam navedi način na koji je Mirvić htio da FSKS navede samo na nas mlin? Kako tacno.?
Lupate gluposti od početka niste apsolutno nista htjeli da se poduzme jer ste vjerojatno vraćali dugove za ostavljanje u ligi i ko zna kakve sve dilove sa savezom, a i bili ste bitni u ligi ko lanjski snijeg, e sad kad ste se približili vrhu, belaj, saopstenja, dopisi qurci palci.
Al ima jedna dobra vijest za vas, za par kola vas nece niko dirati jer ćete se vratiti u nebitno stanje.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 22 sep 2025, 06:27

Beli98 je napisao/la:
22 sep 2025, 01:39
rishovski je napisao/la:

slika
slika
Iduci put kad nasi zvali nece htjet vasi jer ni nasi nisu htjeli zadnji put. I tako u krug Boga pitaj do kad. Pa imamo li bar malo mozga u picku materinu vise.
Možda da sastanak sazove neko neutralan, kao npr. NK Olimpic :?:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 22 sep 2025, 06:55

roccosiffredi je napisao/la:
21 sep 2025, 23:45
KarlMarx je napisao/la:
21 sep 2025, 23:17
Derbi počet sa bojkotom, ako su pametni i jedni i drugi, prilikom izvođenja početnog udarca sa centra, sjest 2 minute i bojkotovati, i onda neka bolji pobjedi!
Bog te čuo, a dabogda.
Ima još varijanti.
.1 Iznabijati sve lopte preko Sjevera na ulicu.
2. Jedno poluvrijeme se mi dodajemo, drugo Željo.
3. Bez faulova, klizečih startova, bez kartona.
4. Svako 2 minute se valjati minut, zvati ljekara.
5. Dodavati loptu sudiji u noge.
5. Jedni i drugi namjerno hvataju lopte rukama u 16 i namjerno se fulaju penali

Miroljubivo 0:0

Napraviti šprdačinu od utakmice.
Ovo je definitivno opcija, cijeli svijet ce da bruji o ovome i trazit ce razlog zasto??? Odlicno!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2025, 07:18

Najveca laz ikad izrecena je da politika iz RSa hoce da se odcijepi, ponavljaju ovo 20 godina, a realno samo budala bi isla u tom smjeru kad moze sta hoce da radi u drzavi (jedan od primjera je fudbal).

Ideja da se derbi bojkotuje i napravi sprdacina je ludilo, tesko da ce se to desiti ali 100% sam za. Vrhunac bi bio da se sve 4 derbija osigraju tako i ne X, nego 3 za 3, jer tako oba kluba imaju po 6 bodova, a ne 4 radi 4 nerjesenja.

Snovi su sve ovo, ali sad derbi da se odigra i da se dodajemo 90 minuta, zavrsili mi na naslovnici NY Times-a.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Combattente87, Hamagara, ik0ik0, LondonBlues, TefalTava i 42 gosta.