Pod broj jedan da lupas gluposti, pod broj dva da nije faktor koliki ti mislis da jeste, pod tri on sigurno nece igrati svakako.Tatamata1946 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 18:38Ne kontam sta pokusavate reci, da je los Ljaljic i da bi bilo bolje da ne igra derbiju?!
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Svaka ti je za samara.
...sve drugo ce proci! ❤️🇱🇻
Kmeče, kmeče, nije ni kraj septembra već su krenuli. Pa izvolite gospodo sad da vas vidimo sta smijete uraditi. Nama se vec treca sezona preslikava sto se tice sudenja.
Od derbija ne ocekujem.ama bas nista pa bas zbog toga i dobijemo i iznenadimo.
Od derbija ne ocekujem.ama bas nista pa bas zbog toga i dobijemo i iznenadimo.
Evo procita par postova od navijaca zelje, i mozese podvuc zakljucak, da tvrde da stetu koju smo mi pretrpili prosle sezone i pocetkom ove od strane sudija da su sve te odkuke bile ispravne odnosno da smo mi opravdavali poraze remije losu igru kroz sudije. To dovoljno govori da se posteni balija spreman naguzit samo kad je njemu tesko da i komsi bude.
Adzem je danas rekao pametnom dosta zeljo poceo bit malo opasan (samo da se prisjetimo da smo mi prosle godine pobjedili borac u bl i odnijeli bod zrinjskom iz mostara), al balije ce sad opravdavat da su sva 3 gola neregularna (2 gi go je bio cist go) jedna ce strana ici nemoj da budemo ko pitari, a druga e nek vidi zeljo kako je bit pokraden a sto su obadva kluba u kurcu i sto ih ustase i srbi prce legalno i nelegalno bitno je bit protiv svoga pa pocjenu i licne stete..
Ponavljam zeljo i FK SARAJEVO moraju stat na crtu individualno zajedno (kako je najbolje))
Ja stvarno nemam nista protiv da bude prvak bilo koja ekipa i mozda bi lupam i borac i zrinjski i bili prvaci nisu to ekipe koje nemaju kvalitet al ako posteno osvois svak treba da ti cestita. Ko kad je husref uzo dk kao sto je Jakir prepiso ligu, pruzis ljudima ruku napravis spanir ispostujes max, ja stvarno nemam nista protiv toga.
Nisam gledao 2 gi go zelje al ono sto oni pisu da je sb kreno u drugi napad (ostvario posjed kroz prednost pa izgubio loptu) to je ista situacija ko kodnaseg gola u BL..
2 penala protiv posusja gdje bi mi 99% osvoili 6 a osvoili smo 2 boda
Sb ponistena 2 gola
Pa zrinjski
Pa borac
A pritom borac imao jednu stetu i to u 2gom koli protiv zrinjskog, dok zrinjski imao 0 stetni situacija..
I nakraju evo poslusajte klafurica kaze njegova ekipa bila bolja zasluzeno pobjedila, haveru vodis 1-0 primis za 1-1 veliko je pitanje kakvo bi sb ima radpolozenje a kakav zeljo motiv,
Adzem je danas rekao pametnom dosta zeljo poceo bit malo opasan (samo da se prisjetimo da smo mi prosle godine pobjedili borac u bl i odnijeli bod zrinjskom iz mostara), al balije ce sad opravdavat da su sva 3 gola neregularna (2 gi go je bio cist go) jedna ce strana ici nemoj da budemo ko pitari, a druga e nek vidi zeljo kako je bit pokraden a sto su obadva kluba u kurcu i sto ih ustase i srbi prce legalno i nelegalno bitno je bit protiv svoga pa pocjenu i licne stete..
Ponavljam zeljo i FK SARAJEVO moraju stat na crtu individualno zajedno (kako je najbolje))
Ja stvarno nemam nista protiv da bude prvak bilo koja ekipa i mozda bi lupam i borac i zrinjski i bili prvaci nisu to ekipe koje nemaju kvalitet al ako posteno osvois svak treba da ti cestita. Ko kad je husref uzo dk kao sto je Jakir prepiso ligu, pruzis ljudima ruku napravis spanir ispostujes max, ja stvarno nemam nista protiv toga.
Nisam gledao 2 gi go zelje al ono sto oni pisu da je sb kreno u drugi napad (ostvario posjed kroz prednost pa izgubio loptu) to je ista situacija ko kodnaseg gola u BL..
2 penala protiv posusja gdje bi mi 99% osvoili 6 a osvoili smo 2 boda
Sb ponistena 2 gola
Pa zrinjski
Pa borac
A pritom borac imao jednu stetu i to u 2gom koli protiv zrinjskog, dok zrinjski imao 0 stetni situacija..
I nakraju evo poslusajte klafurica kaze njegova ekipa bila bolja zasluzeno pobjedila, haveru vodis 1-0 primis za 1-1 veliko je pitanje kakvo bi sb ima radpolozenje a kakav zeljo motiv,
Ako Husref ne bude dirao formaciju 3-5-2 ocekujem da mozemo nešto napraviti na Grbavici.
Musija
Beganovic/Kyeremeh Ristovski Paskalev Jovic Kupresak
Cimirot Mamas
Ljaljic /Djordjevic
Guliashvili Mlinaric
Musija
Beganovic/Kyeremeh Ristovski Paskalev Jovic Kupresak
Cimirot Mamas
Ljaljic /Djordjevic
Guliashvili Mlinaric
Ja se nadam da ce Beganovic biti spreman za derbi, Elezi isto tako a valjao bi nam Ljaljic da ne bude povrijedjen na duze vrijeme
Djecu smo im pravili sa dva brza igrača gore ali svaki put.

Guli i Kyeremeh gore, a Mlinarić iza leđa. Ovo je dobitna kombinacija. Sjetite se samo u koliko je šansi ušao Lulić iz drugog plana to će sada biti Mlinarić koji će nešto ubaciti u gol.
Moramo jaki biti po stranama jer oni igraju preko krila i duplaju beka zato, ako Beganović može super, ako ne neka Rileta tamo i da se ne zalijeće u napad bez potrebe. Stavio bih tri viša stopera jer izgleda i oni da se ne snalaze kod kornera dosta je Široki imaju nekih polušansi nakon ubacivanja sa strane. Dati im loptu i čekati svoju šansu, mi iz kreacija u ovim momentima ne možemo puno dobiti.
Zvanično:
M.Leterme više nije sportski dir.FK Sarajevo
Uprava FKS prihvatila ostavku,Mamić novi???
M.Leterme više nije sportski dir.FK Sarajevo
Uprava FKS prihvatila ostavku,Mamić novi???
Ne mogu da vjerujem da će u Tursku, hoće li barem Tatar ostati
Osim 3 boda, koja su naravno bitna, protiv Veleza se nije vidio nikakav stratesko-takticki niti voljni pomak u nasoj igri, na kojem bi mogli zidat nekakav novi optimizam pred derbi. Poznajuci Husrefa on nista mijenjat nece u prvih 11 sve i da se vrate i Beganovic i Elezi. I on je sam sa sobom nesiguran, posebno sad dok se prica o Mamicu i ici ce maksimalno ziheraski da ne zijani. Kod njih je euforija, ni na jednoj poziciji nisu bolji od nas ali su nabrijaniji. Napunit ce stadion, a posebno sad kad su ih uzeli danas na onakav nacin, ocekujem da krenu i odigraju ko da im je zadnje. Kao rijetko kad, nisam optimista, i remi ce nam bit puna kapa.MSOZ101 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 19:43Djecu smo im pravili sa dva brza igrača gore ali svaki put.
Guli i Kyeremeh gore, a Mlinarić iza leđa. Ovo je dobitna kombinacija. Sjetite se samo u koliko je šansi ušao Lulić iz drugog plana to će sada biti Mlinarić koji će nešto ubaciti u gol.
Moramo jaki biti po stranama jer oni igraju preko krila i duplaju beka zato, ako Beganović može super, ako ne neka Rileta tamo i da se ne zalijeće u napad bez potrebe. Stavio bih tri viša stopera jer izgleda i oni da se ne snalaze kod kornera dosta je Široki imaju nekih polušansi nakon ubacivanja sa strane. Dati im loptu i čekati svoju šansu, mi iz kreacija u ovim momentima ne možemo puno dobiti.
Moze li nas kakav pomoćnik voditi protiv mitomana...bilo ko drugi? Da ih dobijemo lagano
Jasno se vidila velika razlika u postavljanju, disciplini u igri i postavljanju odbrane, prosto mi je nevjerojatno da je neko gledao utakmicu i nije primijetio to.
Ok nismo rasturili Veleža, falilo je i kreacije i vidi se i dalje manjak samopouzdanja ali nebo i zemlja u odnosu na utakmice prije pod Husrefom.
Ja sam optimista za derbi i ukoliko ih lijepo analiziraju i pripreme se, hladne glave možemo pobjediti.
Nasa najveca "mana" trenutno je manjak samopouzdanja koje nije lako vratiti poslije katastrofalnih rezultata.
Njihova prednost je domaci teren al zo moze nekad i sputati domaćina.
Generalno ako samo gledamo kvalitetu ona je na našoj strani, na ss je da to iskoristi.
Ok nismo rasturili Veleža, falilo je i kreacije i vidi se i dalje manjak samopouzdanja ali nebo i zemlja u odnosu na utakmice prije pod Husrefom.
Ja sam optimista za derbi i ukoliko ih lijepo analiziraju i pripreme se, hladne glave možemo pobjediti.
Nasa najveca "mana" trenutno je manjak samopouzdanja koje nije lako vratiti poslije katastrofalnih rezultata.
Generalno ako samo gledamo kvalitetu ona je na našoj strani, na ss je da to iskoristi.
Ma mogu nam popušit samo, ko ih jebbe, nek se oni plaše svakako su naučili to.badboy je napisao/la: ↑21 sep 2025, 20:22Osim 3 boda, koja su naravno bitna, protiv Veleza se nije vidio nikakav stratesko-takticki niti voljni pomak u nasoj igri, na kojem bi mogli zidat nekakav novi optimizam pred derbi. Poznajuci Husrefa on nista mijenjat nece u prvih 11 sve i da se vrate i Beganovic i Elezi. I on je sam sa sobom nesiguran, posebno sad dok se prica o Mamicu i ici ce maksimalno ziheraski da ne zijani. Kod njih je euforija, ni na jednoj poziciji nisu bolji od nas ali su nabrijaniji. Napunit ce stadion, a posebno sad kad su ih uzeli danas na onakav nacin, ocekujem da krenu i odigraju ko da im je zadnje. Kao rijetko kad, nisam optimista, i remi ce nam bit puna kapa.MSOZ101 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 19:43Djecu smo im pravili sa dva brza igrača gore ali svaki put.
- Varijantas8
- Kontakt:
Tako je, nisu Barca iz 2014 i itekako ih mozemo pobijediti. Samo se sjetite utakmice kada nas je zalizani vodio; pola ekipe nam falilo i dobili na kraju Zrinjski 3:2 koji je te sezone bio pravo jak. Ja mislim da husref ima veliku zelju za pobjedom jer zna sta je derbi pogotovo jer su ga napunili zadnji put na Grbavici. Treba igracima dati do znanja sta je ustvari ova utakmica i da bi eventualnom pobjedom se koliko toliko prikljucili vrhu tabele. Naravno ta pobjeda donosi dodatno samopouzdanje pred utakmicu sa Zrinjskim na Kosevu.nokee je napisao/la: ↑21 sep 2025, 20:33Jasno se vidila velika razlika u postavljanju, disciplini u igri i postavljanju odbrane, prosto mi je nevjerojatno da je neko gledao utakmicu i nije primijetio to.
Ja se nadam da je doslo vrijeme da nakon 6 godina uzmemo derbi na Grbavici, od onog 3:0 iz 2019 smo promasili bruku sansi, remiji, porazi itd. Sto je reko Fedja Dudic: Nadam se da ce nam se vratiti kad nam je najsladje, protiv Zeljeznicara
Nedaj Bože da izgubimo, ko bi gledao onu Adžemovu njušku prepotentnu.