FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
U napadu je to izgledalo solidno, ali odbrana je šuplja, posebno lijeva strana. Kuprešak i Kyeremeh nisu baš za defanzivne zadatke, valjalo bi da Beganovic bude spreman za derbi. Mamas je konačno tu a mogao si i Chidia ubaciti, nije došao da sjedi na klupi.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
ne mozes nista drasticno bolje ocekivati do proljetnog dijela
neki minimalan napredak neka bude uz borbu, volju, zelju i htijenje
fali dosta bitnih igraca koji nazalost jos neko vrijeme nece biti
ne bi valjalo da Ljajic propusti derbi a pogtovo ako bude sta duze
sta kazu na instagramu fksarajevo i ismirmirvic kad je pobjeda
kad gubimo onda je samo fksarajevo
kakav narcis u pm
neki minimalan napredak neka bude uz borbu, volju, zelju i htijenje
fali dosta bitnih igraca koji nazalost jos neko vrijeme nece biti
ne bi valjalo da Ljajic propusti derbi a pogtovo ako bude sta duze
sta kazu na instagramu fksarajevo i ismirmirvic kad je pobjeda
kad gubimo onda je samo fksarajevo
kakav narcis u pm
zadnja fizikalna terapija u decembru i onda povratak na solo treninge, ako sve bude ok u februaru je tu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Kao da je bio u Nasi u svemiru prvi dosao a zadnji ce debitovati.Tatamata1946 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 10:13Vratio se Mamas
Koliko smo teorija pisali gdje je, sta je s njim

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nema potrebe da se momak vrijeđa, imao je peh sa povredom, a itekako je dobar igrač, i jučer je u 20ak minuta pokazao po mom mišljenju da itekako zna igrati lopte.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Neće oni napadati, oni su najopasniji iz tranzicije, isto kao i mi. Svi će čekati neku grešku, iz prekida su opasniji od nas.MSOZ101 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 09:55Čuj nemamo šta tražiti. Ako nismo u stanju izaći i napadati ih kao godinama unazad i imati po 20 šuteva na gol, onda im treba dati loptu i neka kreiraju oni, a mi napadati na druge načine. Imaju kone nedostataka pogotovo na strani koju igra Alić jer su oni jači kad se on pojavi u napadu što znači da prostor iza njegovih leđa niko ne pokriva, tu je jedan dupli pas i trčiš sam na golmana jer njihovi stoperi ne mogu stići Gulija i Kyeremeha.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 sep 2025, 08:25Stvarno smo pehovi
Jatta uopste ne treba da igra,on ga stavi na izmisljenu poziciju zna da ce dobiti zuti i vadi ga na poluvremenu
Onda povreda Ljajica koja nadam se da je samo trenutni bol ali Bgm po onim zavojima ne bi rekao
Nemamo mi sta traziti u subotu,pokusati samo ne izgubiti nekako.
Sinoć sam napisao da mi njima od svih ekipa najviše problema pravimo sa 3-5-2. To što nema Jatte nekako mi je i draže jer on ima glupa iskakanja kao nešto pomaže, a ostavlja prostor koji im mora stići zakrpiti pa dobije karton. Jučer smo pokušali sa nekom 3-5-2 formacijom pa bih to ja onda ovako poredao.
Mušija
Paskalev - Turda - Jović
Ristovski - Cimirot - Mamas(Đorđević) - Kuprešak
Mlinarić(Ljajić)
Guliashvili - Kyeremeh
Ova dvojica gore njih će pritisnut i fizički i psihički jer neće moći raditi što inače rade, morat će paziti na njih svjesni da ih 1 na 1 ne mogu zaustaviti. Ljajić i Đorđević bi bili ti koji bi ih po osvojenon lopti trebali tražiti ali preciznim loptama u noge i visokim iza leđa.
Ima dosta dobrih kombinacija samo treba odrediti jasno šta se radi. Ristovski mi je desno jer nema ko, ako bude Kyeremeh to je samoubistvo jer će morat pomagat nazad i gore napadat od toga nema ništa.
Pogledaj zadnji derbi šta smo im radili po osvojenoj lopti.
-
- Kontakt:
Pa nije ostao bez noge, bolan, 29.3 se povrijedio, ne znam kad je operisan, za koji dan punih 6 mjeseci. Pisalo se ranije da se brzo oporavlja..
-
- Kontakt:
Nasi igraci ko da na minu stanu jbt povrede vise.
Sto bi jedan moj komsija rekao,najbolji igrac je spreman igrac...
Sto bi jedan moj komsija rekao,najbolji igrac je spreman igrac...
- Varijantas8
- Kontakt:
Čestitke našem sportisti i vjernom navijaču Ismailu Barlovu na osvojenom drugom mjestu na svjetskom prvenstvu u plivanju.
Bravo momcino
Bravo momcino
- luckystrike
- Kontakt:
Varijantas8 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 12:44Čestitke našem sportisti i vjernom navijaču Ismailu Barlovu na osvojenom drugom mjestu na svjetskom prvenstvu u plivanju.
Bravo momcino![]()

šta šta je, je*em ti
Ako ispune ono sto je Mlinaric izjavio za derbi mislim da pobjeda nece doci u pitanje.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Vrlo važna utakmica za nas, pobjedom dižemo samopouzdanje pred domaću utakmicu protiv Zrinjskog, vjerujem da bi onda i posjeta bila baš dobra na toj utakmici.
I eventualnom pobjedom protiv Zrinjskog, nazad smo u igri za vrh.
I eventualnom pobjedom protiv Zrinjskog, nazad smo u igri za vrh.
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 21 sep 2025, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.
Zna li jesu li nam dali da dodjemo na derbi?? Negdje sam procitao da nam je navodno policija dala 550 ulaznica ali sarajevo je to odbilo (doduse to je mitoman neki napisao tako da sumnjam iskreno u to)
-
- Kontakt:
**** ce biti na grbavici, ali ako budemo igrali npr kao protiv rumuna mozemo doci do pozitivnog rezultata, igracki smo bolji od njih, samo to treba pokazati.
Pobjedom bih sto ti kazes digli samopouzdanje na veci level i onda protiv zrinjskog bi bas bilo raje, pa se onda pobiti sa skutorima!
Ali prvo kone….
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
Ako im je trenutni kapacitet oko 10 000 i ne možeš dobiti više (5%), mada sumnjam da ćeš išta dobiti jer se štrumfovi protive. Oni znaju da im je pun stadion njihovih navijača, protiv jačih ekipa najbolje oružje.
Varijantas8 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 12:44Čestitke našem sportisti i vjernom navijaču Ismailu Barlovu na osvojenom drugom mjestu na svjetskom prvenstvu u plivanju.
Bravo momcino![]()

Nesto sam konto sto nas ne bi prebacili na dio istoka gdje su sada manijaci, samo jedna se onda tampon zona mora napraviti a nasa ruta ostaje ista. Jos ce biti i lakse osigurati jer je najdalje od njihovih navijaca ali ja mogu do sutra govoriti kad papci nece
- napoleon72
- Kontakt:
A gdje ce Manijaci, s krova gledat?Fouzi1 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 13:55Nesto sam konto sto nas ne bi prebacili na dio istoka gdje su sada manijaci, samo jedna se onda tampon zona mora napraviti a nasa ruta ostaje ista. Jos ce biti i lakse osigurati jer je najdalje od njihovih navijaca ali ja mogu do sutra govoriti kad papci nece
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Zuti karton Jatti nigdje veze (5 minuta) 0 faulova dotad
Ni najednoj strani i onda odma ZUTI
Zuti karton keremehu GLAVA U GLAVU
Zuti karton Mamasu iako je bio bio je radi toga jer ga je sudija primorao da napravi jer ocit faul nad Gulijem
Nije sviro
Igrac borca pravi CIST PENAL juce protiv radnika genije daje igracu radnika zuti, 5 sekundi posle toga var vheca 2 minute jel bio nijel bio penal..
NAS NAJVECI PROBLEM JE SPOR PRENOS LOPTE IZ NASE ZADNJE LINIJE NA POLOVINI PROTIVNIKA, jer smo spora ekipa, i kondiciono slabi… juce je bolje bilo jer je Gulisa igrao blize golu.
Imam osjecaj da se upare keremeh i guli kao kod zekica da bi igra bila mnogo bolja jer njih dvoica mogu mnogo bolje pritisnut zadnju liniju protivnika i samim tim omoguciti elipi da se bolje postavi i samim tim ostatak ekipe bi se manje trosio energetski a i bili bi kompaktni. Takodje to bi Ademu omogucilo prostor da moze podvalit neku loptu izmedju linija jer Guli i kera su bas top topova za te stvari. Nadam se da ce to Husref uradit, ako ce Musija branit ja bih mamasa stavio umjesto krdzalica
Ni najednoj strani i onda odma ZUTI
Zuti karton keremehu GLAVA U GLAVU
Zuti karton Mamasu iako je bio bio je radi toga jer ga je sudija primorao da napravi jer ocit faul nad Gulijem
Nije sviro
Igrac borca pravi CIST PENAL juce protiv radnika genije daje igracu radnika zuti, 5 sekundi posle toga var vheca 2 minute jel bio nijel bio penal..
NAS NAJVECI PROBLEM JE SPOR PRENOS LOPTE IZ NASE ZADNJE LINIJE NA POLOVINI PROTIVNIKA, jer smo spora ekipa, i kondiciono slabi… juce je bolje bilo jer je Gulisa igrao blize golu.
Imam osjecaj da se upare keremeh i guli kao kod zekica da bi igra bila mnogo bolja jer njih dvoica mogu mnogo bolje pritisnut zadnju liniju protivnika i samim tim omoguciti elipi da se bolje postavi i samim tim ostatak ekipe bi se manje trosio energetski a i bili bi kompaktni. Takodje to bi Ademu omogucilo prostor da moze podvalit neku loptu izmedju linija jer Guli i kera su bas top topova za te stvari. Nadam se da ce to Husref uradit, ako ce Musija branit ja bih mamasa stavio umjesto krdzalica
Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, napoleon72, OzmoodPinglewood i 31 gost.