Diadora je napisao/la: ↑11 sep 2025, 13:49
soko je napisao/la: ↑10 sep 2025, 23:20
Jedan phrase sto je Einstein koristio
"the definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result"
To se desava sa nasom repkom
I tako vec 30 godina. I Ono sto je fakat zanimljivo je da je bukvalno svaki trener koji je bio pravio iste greske I vukao iste poteze.
Dobijes osjecaj da je neko drugi sastavlja ekipu I pozivao igrace a da su treneri obicne ikebane. Kao da je nasao formulu za neuspjeh
Da, slažem se!
Pošto sam po godinama dosta stariji od mnogih ovdje na Forumu, a jako dobro pamtim mečeve davnih, tada jugoslovenskih, ekipa i repke, sa pravom mogu tvrditi da ništa se promijenilo nije u utiscima poslije mečeva. Isti problemi i onda i ovo danas.
Ponekad pogledam na JuTjubu i sve te stare mečeve, odigrane još prije pola vijeka. Ako imate dva kompa, ili dva laptopa, dva mobitela, dva tableta, namjestite ih jedan pored drugog i na jednom uređaju pustite snimke davne YU repke, a na drugom uređaju - BiH repke. Koliko vam uspije, pratite oba meča istovremeno.
Možda uvidite isto što i ja, gdje je uvijek bio najočitiji problem, kako tada tako i danas, posve isto - STRUKA!
Događalo se nekoliko puta, da nam protivnik ubaci nekog s klupa u zadnjih 20 minuta meča (npr. Diter Miler - završnica EP '76; igrano u Beogradu i Zagrebu, prvak bila Čehoslovačka), a taj nas kompletne u najjačem sastavu, razvali za desetak minuta. Ne može od njega više niko ni prdnut'! A zabije nam gol-dva ili het-trik, pomete nam cijelu odbranu k'o metlom!
I poslije za tog i takvog nikada više niti ga vidiš, niti čuješ išta za njega. Ostao mi je u sjećanju jedan takav, zvao se Mutombo - u jednom meču C.Zvezde u Belgiji. Onako omalen tamnoputi igrač iz neke afričke ljudožder lige, ušao je 15 minuta prije kraja i surovo dokrajčio već umrtvljene "zvezde" YU fudbala.