Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Puma » 19 sep 2025, 23:00

Da li je neko skinuo ios 26 ? Kakvi su utisci, da li da skinem ili ne
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 sep 2025, 23:10

Puma je napisao/la:
19 sep 2025, 23:00
Meni je dobar, imam 13 Pro Max. Fluidniji je, ima onaj fazon glass pozadine (kao providno sve), nudi neku full crnu boju, bolju tastaturu. Kod mene do sada nije mogao Apple pay, sad mozes ubaciti i karticu u Wallet. Jedini minus je sto trosi malo vise bateriju, ali to je prvih par dana. Pores toga, vise mi se svidjala aplikacija Photos ranije, ali mislim da ni ova nije losa.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 19 sep 2025, 23:12

Napapijri je napisao/la:
19 sep 2025, 23:10
Puma je napisao/la:
19 sep 2025, 23:00
Meni je dobar, imam 13 Pro Max. Fluidniji je, ima onaj fazon glass pozadine (kao providno sve), nudi neku full crnu boju, bolju tastaturu. Kod mene do sada nije mogao Apple pay, sad mozes ubaciti i karticu u Wallet. Jedini minus je sto trosi malo vise bateriju, ali to je prvih par dana. Pores toga, vise mi se svidjala aplikacija Photos ranije, ali mislim da ni ova nije losa.
Pretpostavljam da postoji opcija da se iskljuci liquid glass? Vidio sam neke ss-ove sa njim i nisu mi se bas nesto pretjerano svidjeli

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 sep 2025, 23:29

Ne znam sta da mislim o updateu. Na 13 PM kao da mi malo laga, dok na novom 17 Pro ide fluidnije.

Uopceno izgleda kao android nekako, sto mi se ne svidja. Zbog minimalizma i jednostavnosti sam i presao na iOS…

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 20 sep 2025, 00:11

AshburtonG je napisao/la:
19 sep 2025, 23:29
Ne znam sta da mislim o updateu. Na 13 PM kao da mi malo laga, dok na novom 17 Pro ide fluidnije.

Uopceno izgleda kao android nekako, sto mi se ne svidja. Zbog minimalizma i jednostavnosti sam i presao na iOS…
Toga se najvise i bojim, iz istog razloga sam i ja presao na Iphone. Jasno mi je da to rade da privuku korisnike androida sebi, samo da ne odu predaleko u tome. Al nadam se da se sve te dodatne opcije mogu iskljuciti kako bi iOS mogao zadrzati svoju originalnost

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 20 sep 2025, 11:52

Evo šta pogotovo cijenim kod Pixel softvera. Sa svakim ažuriranjem primjetim promjene, vidim tačno na korištenju da se nešto novo desilo.
Kod Samsung UI vidim promjenu samo kad se prelazi sa UI 6 na UI 7 npr, a novo ažuriranja u međuvremenu nigdje ništa a mob skidao 1GB itd.
Pixel je tata mata, svaka čast im na softveru, ažurnosti i stalnim nadogradnjama. Sada je bilo samo nekakvo međuažuriranje, i dalje je Android 16, a više promjene vidim nego kad mi je stigao novi UI7 na Samsung. nema čekanja, novi android odmah stiže na sve, dok se kod samsunga čeka pola godine dok dođeš na red.
I još kad dodam da imam 7 godina nadogradnji gdje ću uvijek biti najbrži sa novim Androidom, za mene dileme nema.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 sep 2025, 13:53

Huske je napisao/la:
20 sep 2025, 11:52
Evo šta pogotovo cijenim kod Pixel softvera. Sa svakim ažuriranjem primjetim promjene, vidim tačno na korištenju da se nešto novo desilo.
Kod Samsung UI vidim promjenu samo kad se prelazi sa UI 6 na UI 7 npr, a novo ažuriranja u međuvremenu nigdje ništa a mob skidao 1GB itd.
Pixel je tata mata, svaka čast im na softveru, ažurnosti i stalnim nadogradnjama. Sada je bilo samo nekakvo međuažuriranje, i dalje je Android 16, a više promjene vidim nego kad mi je stigao novi UI7 na Samsung. nema čekanja, novi android odmah stiže na sve, dok se kod samsunga čeka pola godine dok dođeš na red.
I još kad dodam da imam 7 godina nadogradnji gdje ću uvijek biti najbrži sa novim Androidom, za mene dileme nema.
Kod mene na S25U ažuriranje je 4gb bilo, sad vidim samo broj 8 umjesto 7 il 16 mjesto 15. Šala, naravno. Operativni sistem i UI je najbolje prostudirat preko YT odnosno onih youtubera koji to istražuju pa stavit pred sebe mobitel i probavat.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 sep 2025, 15:05

Ovako na prvu, liquid glass mi je bas gadan, svidja mi se jedino sto na svakoj slici mozes ukljuciti spatial effect pa i na wallpaperima
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 0 gostiju.