FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
98
36%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 276

TrofejiSuTu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrofejiSuTu » 19 sep 2025, 11:48

H8Z7 je napisao/la:
19 sep 2025, 11:43
Zamisli ideš u fight a znaš da će imati palice i sve, i kažeš e ja neću utoku uzeti ja ću biti pošten makar me i prebili. Buraz ne da ću utoku nego RPG ponijeti. Eh sad, kako je Mirvić ovdje ne očekujem da ćemo braniti tako svoje klub.
Nemoj ovdje metafore ziv bio,bice da si titule i fer sudjenje prizivao utokama!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 sep 2025, 11:51

A otkud vam to da Zoran moze osigurati fer i posteno dudjenje? I otkud vam to da je to uopste u opisu njegovog angazmana...
- FKS -

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 19 sep 2025, 11:51

TrofejiSuTu je napisao/la:
19 sep 2025, 11:33
Zutti je napisao/la:
19 sep 2025, 11:20
Maroon1946 je napisao/la:
19 sep 2025, 10:31
Ne trazi niko da mi krademo. Trazimo da imamo zastitu kao Zrinjski. Protiv njih se ne sude sumnjivi penali, ne daju se zuti i crveni na pravdi Boga. Pa onaj crveni sto je Kupresak dobio protiv Borca je bio dovoljan da se odmah istupi iz lige dok se savez ne promijeni. Ovako znas da kad ides u Banja Luku da ces dobiti 9 zutih kartona, da se moze desiti da ti igracu polome nogu a da nece ni opomenu dobiti, da ce ti svirati nepostojeci penal itd. Ako Mamić(i) mogu osigurati Sarajevu da nas konstatno ne kradu odmah smo u prednosti.
19 sep 2025, 10:45

Jel neko trazi kradju ili da ne budes pokraden,
Dobro. Ja sam pogrešno shvatio. U pravu ste.
Ne zanima me kako jel posteno ili nije . Niko ne igra posteno pa ne moramo mi .
Nek je osudjen za ratne zlocine ne zamima me ako radi u najboljem interesu mog kluba
Ma ja nek svi namjestaju lobiraju poklapaju mi cemo jedini bit posteni idalje i izigravati neku gospodu
U okolnostima u kojima jesmo nikad mi nece biti bitan nacin na koji je titula osvojena. Pise se i pamti se brojka. Koga ce bolit qrac za 10 godina kako je Borac osvojio titulu? Niko se sjecat nece svih ovih lakrdija.
Sve poptisujem napisano.
Qrac me zaboli na koji nacin, samo neka se titula donese.
S kim ja dijelim planetu...
Kad citiras nekoga ubaci i nick,kao sto si i moj,a ostale nisi.

Nemoj na seljakluk pokusavati izjednaciti sve autore ovih citata.

Boli me neka stvar sta je ko rekao ili sta ko misli.
Ja stojim iza onoga sto ja napisem.
Ajd polahko, da ti probam objasniti.

Ja sam rekao da većina ljudi ne želi da bude pošteno nego da mi krademo. Ti si krenuo kontrirati tome i govoriti da pričam gluposti. Ja konstatovao da si se pronašao u toj većini (jer koji bi qurac ispravljao to što sam rekao ako nisi dio te većine? Što bi branio tuđe stavove?). Nakon toga, ti govoriš da nisi dio te većine i pišeš rečenicu "jel neko traži krađu ili da ne budeš pokraden?", kojom ponovo potvrđuješ svoj stav kako nije tačno ono što ja govorim. Nakon što sam ti ja izvukao postove te iste većine u kojoj ljudi otvoreno traže krađu ti napišeš "nemoj na seljakluk pokušavati izjednačiti sve autore ovih citata" i još gluposti oko toga čije sam nickove stavljao, a čije ne i hvataš se samo priče oko toga gdje sam te ja svrstao ili nisam i kako ti zapravo ne misliš tako.

Jesi li skontao gdje si napravio zayeb ili da probam još jednostavnije?
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 19 sep 2025, 11:54

Zutti je napisao/la:
Ne trazi niko da mi krademo. Trazimo da imamo zastitu kao Zrinjski. Protiv njih se ne sude sumnjivi penali, ne daju se zuti i crveni na pravdi Boga. Pa onaj crveni sto je Kupresak dobio protiv Borca je bio dovoljan da se odmah istupi iz lige dok se savez ne promijeni. Ovako znas da kad ides u Banja Luku da ces dobiti 9 zutih kartona, da se moze desiti da ti igracu polome nogu a da nece ni opomenu dobiti, da ce ti svirati nepostojeci penal itd. Ako Mamić(i) mogu osigurati Sarajevu da nas konstatno ne kradu odmah smo u prednosti.
Zutti je napisao/la:
19 sep 2025, 09:59

Vidim pronašao si se u postu, a ne znaš šta bi napisao da opovrgneš napisano... Pišem onako kako jest, čuj svi kradu pa nek krademo i mi, onaj piše "nek je ratni zločinac ako će raditi u interesu kluba". Bolesni ste, kmečite što nas kradu, a molite boga da dođemo nekad u istu situaciju. To ti je dokaz nečije ličnosti. Jbg.
Nek je osudjen za ratne zlocine ne zamima me ako radi u najboljem interesu mog kluba
Ma ja nek svi namjestaju lobiraju poklapaju mi cemo jedini bit posteni idalje i izigravati neku gospodu
U okolnostima u kojima jesmo nikad mi nece biti bitan nacin na koji je titula osvojena. Pise se i pamti se brojka. Koga ce bolit qrac za 10 godina kako je Borac osvojio titulu? Niko se sjecat nece svih ovih lakrdija.
Sve poptisujem napisano.
Djelis je s poštenjačima kao što si i sam, jelde? Ljudi imaju pravo na svoj stav, slagao se ti s njim ili ne. U vezi svih posljeratnih titula klubova u BiH, generalno, malo je bilo onih 100% čistih. Ja ne znam gdje ti živiš, osvrni se oko sebe, ne živiš u ružičnjaku i bajkovitoj priči. Niko nije rekao trebamo klati druge kao Borac, ali da barem imaš normalno suđenje i da na sportski način dobijaš, da nas ne kolje zbog šugavog SB koji trebao ispasti lani i sl. Da kad Mamić kaže Sabriji, slušaj balijski konju, nemoj da oštetiš Sarajevo, najebo si..Onda će on razmisliti čije će poslušati, ili će mu se javiti xy osoba to isto poručiti

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 19 sep 2025, 11:56

Pa ne mogu da vjerujem sta citam. Dajte malo realnosti ljudi po pojedinim postovima ovdje mi cemo postati DZG preko noci cim Mamic udje. Kako ste povezali eventualni njegov dolazak sa sudjenjem uopste?

Dinamo je za vrijeme Mamica drzavni projekat bio a la Crvena Zvezda. Mislim i sad je ali tada pogotovo. Imali su podrsku samog vrha drzave, HDZ-a, grada Zagreba, privrede 30 godina.

Mamic je bukvalno selektore birao, kontrolisao savez i sve selekcije, ligu i sudjenje imao pod sapom, imao pare, resurse, medije itd. itd. itd. Na Zdravka mislim. Uz to jeste radio fantastican posao sa transferima i mnogim drugim stvarima i to je cinjenica, pored sto je krimos mada mu i tu jeste realno napakovano i sto jeste i sto nije.

Ovdje Mamici nemaju ni blizu takav uticaj, ali ni blizu niti ga mogu imati. Eventualno mogu pomoci sa nekim vezama u svijetu fudbala, oko transfera, nekim savjetima, ali lakapo.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 19 sep 2025, 11:59

DzemoSmjecanin je napisao/la:
19 sep 2025, 11:54
Zutti je napisao/la:

Sve poptisujem napisano.
Djelis je s poštenjačima kao što si i sam, jelde? Ljudi imaju pravo na svoj stav, slagao se ti s njim ili ne. U vezi svih posljeratnih titula klubova u BiH, generalno, malo je bilo onih 100% čistih. Ja ne znam gdje ti živiš, osvrni se oko sebe, ne živiš u ružičnjaku i bajkovitoj priči. Niko nije rekao trebamo klati druge kao Borac, ali da barem imaš normalno suđenje i da na sportski način dobijaš, da nas ne kolje zbog šugavog SB koji trebao ispasti lani i sl. Da kad Mamić kaže Sabriji, slušaj balijski konju, nemoj da oštetiš Sarajevo, najebo si..Onda će on razmisliti čije će poslušati, ili će mu se javiti xy osoba to isto poručiti
Sve je to tako kao što ti kažeš, al pročitaš postove koje sam ja izvukao i vidjet ćeš da se u njima otvoreno traži navlačenje. Ne traži se zaštita, ne traži se pošteno suđenje nego isključivo navlačenje nama uz parolu "snađi se, šta fali". Ako sam u ligi gdje svi kradu, ako konama nabijamo na nos da su s Osimom krali titule (jer jesu), ako Borcu i Zrinjskog govorimo da kradu, ne ide da i ti kradeš, to je poenta.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 sep 2025, 12:02

Hordas1990 je napisao/la:
19 sep 2025, 11:56
Pa ne mogu da vjerujem sta citam. Dajte malo realnosti ljudi po pojedinim postovima ovdje mi cemo postati DZG preko noci cim Mamic udje. Kako ste povezali eventualni njegov dolazak sa sudjenjem uopste?

Dinamo je za vrijeme Mamica drzavni projekat bio a la Crvena Zvezda. Mislim i sad je ali tada pogotovo. Imali su podrsku samog vrha drzave, HDZ-a, grada Zagreba, privrede 30 godina.

Mamic je bukvalno selektore birao, kontrolisao savez i sve selekcije, ligu i sudjenje imao pod sapom, imao pare, resurse, medije itd. itd. itd. Na Zdravka mislim. Uz to jeste radio fantastican posao sa transferima i mnogim drugim stvarima i to je cinjenica, pored sto je krimos mada mu i tu jeste realno napakovano i sto jeste i sto nije.

Ovdje Mamici nemaju ni blizu takav uticaj, ali ni blizu niti ga mogu imati. Eventualno mogu pomoci sa nekim vezama u svijetu fudbala, oko transfera, nekim savjetima, ali lakapo.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 19 sep 2025, 12:03

Da dođe Florentino Pérez nasli bi mu zamjerku zato ovaj klub i ne može maknut sa mrtve tačke jer malo malo pa navijači nekoga tjeraju a evo zadnjih par godina diglo se na još stepenicu više pa i prije nego što dođe već se tjera...
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 19 sep 2025, 12:06

19 sep 2025, 12:02

Ma sve ok, pazi on je madzionicar za mnoge stvari, ali treba sve staviti u kontekst drzave Hrvatske i pozicije koju je Dinamo tamo uzivao a koja je neuporediva sa nasom.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 sep 2025, 12:10

Hajdeee je napisao/la:
19 sep 2025, 11:51
A otkud vam to da Zoran moze osigurati fer i posteno dudjenje? I otkud vam to da je to uopste u opisu njegovog angazmana...
Teško da će iko pokrenuti to, moj post je samo nadovezivanje na trenutnu temu. Išli smo u lažni rat, nekakva saopštenja koja smisla nemaju, jeftinu kupovali navijače izlaskom sa terena itd.
Ismiru apsolutno sve najbolje želim u životu, ali hajde jarane prodaj ti nas, najiskrenije se nadam da je istina što @vanja piše oko izlaska.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 19 sep 2025, 12:12

Nemaju nemaju 😂 jesi ti fakat naivan ili sta vec? Covjek otvoreno pricao kako je u Doboju neke dealove ukivao, kao je zvao u Dinamu nekog za Petra Sucica da kupe, sjedi dolje sa ovima iz Goska, Posusja, SB, Zrinjskog na dnevnoj bazi skoro, nisu to neke strasne cifre i zahtjevi to Mamic sredi u savezu i oko saveza cas posla, samo pitanja je sta on trazi zauzvrat.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 sep 2025, 12:16

Ako Mamic zagrize i bude imao želju da nešto napravi onda ovo može biti pozitivno. Ako se to bude samo svelo savjetnik i s vremena na vrijeme pomaže onda nema nista ni od ovog poteza . Nama treba neko koje spreman na borbu 24 h dnevno da bi se izborili s svim dusmanima i problemima .

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 sep 2025, 12:18

Ne vjerujem da to iko od mamica ocekuje da “sredi” sam sudjenje, ali mamic u paketu sa princom, to je vec druga prica.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 19 sep 2025, 12:18

bordobijeli je napisao/la:
19 sep 2025, 12:16
Ako Mamic zagrize i bude imao želju da nešto napravi onda ovo može biti pozitivno. Ako se to bude samo svelo savjetnik i s vremena na vrijeme pomaže onda nema nista ni od ovog poteza . Nama treba neko koje spreman na borbu 24 h dnevno da bi se izborili s svim dusmanima i problemima .
Nasi savjetnici unazad dvije godine su Ajla Alimanovic i Ibrakovic, tako da je to kodno ime za “vedrim i oblacim FK Sarajevo”

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 sep 2025, 12:21

Vanja8 je napisao/la:
19 sep 2025, 11:19
Mozda ce Mamic voditi treninge, posttavljati formaciju, a Hus ce primati platu... :urnebes:

Zoran Mamic je savjetnik princu Ismailu i u sustini jako dobar odabir, a kao sto sam nedavno najavio, klub ce voditi profesionalci u svim segmentima i to ljudi koji znaju sta i kako u ovoj mocvari od lige...

Mirvic ce se tu jos malo vrtiti, ali kao sto se vidi po preuzimanju Dugopolja priprema se teren za njegov odlazak...

E sad, prije godinu dana sam ovdje citao da bi Mamice na ledjima donijeli, da se sanja da nam ustroje klub i sl....

Medjutim, sad smo moralna vertikala koja poziva Mirvica da "podmazuje", a Mamici su zlo... :rol: :rol: :rol:

Boze, koje kontradiktornosti... :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Neko napisa da je Hus tu do 12/2025, slozio bih se sa njim, ali moguce je i ranije da ode iz "zdravstvenih" razloga...
Doveo je pogresnog i Mamica. I to je uspio uraditi.

Sve sto je radio, i koga je dovodio ovaj lik, su pogresni.

Daj Boze da okrene na dobro, ali ako ucimo iz prijasnjeg iskustva i situacija, ne znam zasto bi vjerovali u to. Na zalost.
- FKS -

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 19 sep 2025, 12:35

Mušija
Beganović - Ristovski - Jović - Kuprešak
Cimirot - Krdžalić
Guly - Mlinarić - Ljajić
Renan

Odlučio bi se za ovu postavku ako je Beganović zdrav. Beganović i Ristovski će definitivno igrati u svakoj utakmici u kojoj su zdravi, a čini se i da je to najbezbolnija opcija dok se ne vrati Gojković. Jović kao jedini zdravi stoper koji igra lijevom nogom u ekipi i Kuprešak koji je definitivno pet puta bolji igrač od Kapetanovića.

Cimirot i Krdžalić u veznom redu isključivo jer nam treba lopta u našim nogama jer ne igramo više na tranziciju, nego na duži posjed i kreiranju šansi kroz isti. Kao opcije u drugom poluvremenu imamo Đorđevića, Elezija (valjda je spreman za 15-20 minuta), Hamzića, Nurkovića, Mamas (valjda može 15 minuta odigrati).

Guly bi po meni trebao igrati po desnoj strani, jer ovo gdje on ulazi sa lijeve strane na desnu nogu do sada nam ne daje neki rezultat, a definitivno bi bekove stavili pod veći pritisak da Beganović i on igraju po toj strani i uvijek bi stvarali višak jer bi igrali 3na2, 2na1 u zadnjoj trećini terena.

Ljajić i Kuprešak koji bi igrali po toj lijevoj strani, tu bi bilo veliki problem jer kada bi se obojica digli previsoko svaka oduzeta lopta bi bila žuti karton po nas jer to nisu baš igrači koji se mogu brzo vratiti u fazu odbrane, ali definitivno da Kuprešak sa svojim kretanjem iza leđa Ljajića ostavljao puno prostora za njega i njegovu igru 1 na 1 sa protivnikom i naravno izvlačenje njihovih par igrača iz šesnaesterca te veće šanse za postizanje pogotka nakon centaršuta.

Mlinarićeva - Renan - Iskreno Mlinarića bi forsirao iza špica jer je puno bolji trkački od Ljajića, a odlično vreba situacije gdje se lopta odbija i postiže pogodak. Koliko god ljudi Renana osporovali, trenutno je nama Renan jedina napadačka opcija i ako on proigra i postigne 7-8 pogodaka do kraja polusezone mi možemo prodisati.

Đorđević, Elezi, Mamas, Kyeremeh, Chidi... Sasvim solidne i fine opcije sa klupe :D

Čak šta više tog stopera koji je prebačen iz B tima hvale svi, a igra lijevom nogom. Definitivno treba probati!
VOLIM TE SARAJ'VO!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 sep 2025, 12:39

N3R3D je napisao/la:
19 sep 2025, 12:35
Mušija
Cimirot - Krdžalić
Guly - Mlinarić - Ljajić
Renan

Odlučio bi se za ovu postavku ako je Beganović zdrav. Beganović i Ristovski će definitivno igrati u svakoj utakmici u kojoj su zdravi, a čini se i da je to najbezbolnija opcija dok se ne vrati Gojković. Jović kao jedini zdravi stoper koji igra lijevom nogom u ekipi i Kuprešak koji je definitivno pet puta bolji igrač od Kapetanovića.

Cimirot i Krdžalić u veznom redu isključivo jer nam treba lopta u našim nogama jer ne igramo više na tranziciju, nego na duži posjed i kreiranju šansi kroz isti. Kao opcije u drugom poluvremenu imamo Đorđevića, Elezija (valjda je spreman za 15-20 minuta), Hamzića, Nurkovića, Mamas (valjda može 15 minuta odigrati).

Guly bi po meni trebao igrati po desnoj strani, jer ovo gdje on ulazi sa lijeve strane na desnu nogu do sada nam ne daje neki rezultat, a definitivno bi bekove stavili pod veći pritisak da Beganović i on igraju po toj strani i uvijek bi stvarali višak jer bi igrali 3na2, 2na1 u zadnjoj trećini terena.

Ljajić i Kuprešak koji bi igrali po toj lijevoj strani, tu bi bilo veliki problem jer kada bi se obojica digli previsoko svaka oduzeta lopta bi bila žuti karton po nas jer to nisu baš igrači koji se mogu brzo vratiti u fazu odbrane, ali definitivno da Kuprešak sa svojim kretanjem iza leđa Ljajića ostavljao puno prostora za njega i njegovu igru 1 na 1 sa protivnikom i naravno izvlačenje njihovih par igrača iz šesnaesterca te veće šanse za postizanje pogotka nakon centaršuta.

Mlinarićeva - Renan - Iskreno Mlinarića bi forsirao iza špica jer je puno bolji trkački od Ljajića, a odlično vreba situacije gdje se lopta odbija i postiže pogodak. Koliko god ljudi Renana osporovali, trenutno je nama Renan jedina napadačka opcija i ako on proigra i postigne 7-8 pogodaka do kraja polusezone mi možemo prodisati.

Đorđević, Elezi, Mamas, Kyeremeh, Chidi... Sasvim solidne i fine opcije sa klupe :D

Čak šta više tog stopera koji je prebačen iz B tima hvale svi, a igra lijevom nogom. Definitivno treba probati!
VOLIM TE SARAJ'VO!
Ma Elezi il je oporavljen il nije, povreda ramena sumnjam da ima tu sta pametovat. Ako je spreman umjesto Krdzalica upada i tjt

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 19 sep 2025, 12:39

N3R3D je napisao/la:
Mušija
Cimirot - Krdžalić
Guly - Mlinarić - Ljajić
Renan
Naježim se kad vidim ovo :sick:

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 19 sep 2025, 12:40

bvsic je napisao/la:
19 sep 2025, 12:39
N3R3D je napisao/la:
Mušija
Cimirot - Krdžalić
Guly - Mlinarić - Ljajić
Renan

VOLIM TE SARAJ'VO!
Ma Elezi il je oporavljen il nije, povreda ramena sumnjam da ima tu sta pametovat. Ako je spreman umjesto Krdzalica upada i tjt
Bolje ga uvoditi po 15 minuta tri utakmice, nego rizikovati. Elezi je igrač koji može donijeti prevagu na terenu, srčan, borac i karakteran. Žao mi je što je doživio tu nesretnu povredu.

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 19 sep 2025, 12:43

Jeebo stadion, je li sa dolaskom Mamića i novog investitora ima šanse da dobijemo i novog šefa struke?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D, ristagrad, SamoDaKazeem, skoJaa i 30 gostiju.