Premijer liga BiH - aktuelno

Combattente87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Combattente87 » 19 sep 2025, 08:23

jurisicduska je napisao/la:
19 sep 2025, 00:21
kolezeljovac je napisao/la:
19 sep 2025, 00:14
jurisicduska je napisao/la:
19 sep 2025, 00:07

Kad smo takav narod.
Potajno se nadamo ulascima osuđenih kriminalaca u strukture kluba.
Neće ova država se pomjerit naprijed nikad.

Ja bih volio sa budemo bosanskohercegovacko Sarajevo, klub sa historijom, tradicijom, navijacima, dušom. A ovo u šta oni pretvaraju klub ja se iskreno ne mogu identifikovati kao ostvarena , obrazovana osoba. Svjestan sam apsolutno šta govorim. Dakle nije ljutnja neka. Nego to nije Sarajevo.

Mislim ne bih da te davim moj djed je 1946. bio član kluba, 23 mu godine bilo. ostavio mi je u amanet člansku iz 1948., tad valjda pokrenuli to, komad papira nekima beznacajan, kad sam se rodio prvo sam otišao iz porodilista na stadion, a zatim kući, nadalje sa sam počeo nakon nesretnog rata ići na svaku domaću utakmicu, planirati život na osnovu Sarajeva sad kad sam odrastao, od svadbe, godišnjeg, prijatelja, porodice i svega ostalog. Upućen sam u funkcionisanje kluba od osnivanja do danas i nikad se ničeg postidio nisam osim ovog perioda unazad 2-3 godine a ovog sto se sad dešava pogotovo.

Napisao sam i na našoj temi, nikad ako Bog da ne osvojili titulu ako ćemo je osvojiti na sličan način Vici , Beusu, ne na isti nego na slican. To nije sport, nadmetanje. Ne bih ni gledao Sarajevo kad bi nam svirali kao Borcu, Zrinjskom. Sto , čemu ?

Sanjam neke stvari, prije svega normalnu državu, svih nas , a ja nisam ni ovo ni ono ima nas raznih kod mene, pa onda jedan normalan savez, normalne klubove pa ko bolje isplanira , istrenira , nek osvoji. Sa sumnjivim biznismenima i osuđenicima u klubovima (mom) , političkim figurama (u drugim) , sitnim kriminalcima (u trećim) sistem takmičenja je sve sem sistem takmicenja. Cemu onda sport ?

Zamisli odvedeš dijete na namještenu utakmicu svirnu ti 3 penala , da li iko to ikad pomisli kakvu vrijednost prenosiš,šta ih učiš, kakvu poruku šalješ.
Dobro si sve napisao, evo ja ću sad profesionalnom deformacijom(kao ekonomista) sagledati stvari. Šta nije u redu onda do sad u FKS? Novac problem nije, uslovi(za igrače i zaposlenike) također nisu. Šta je problem? Truhli sistem u sportskom segmentu. Kao u firmi kad ti middle menadžer ne radi dobro, odnosno ne vrši kontrolu kao jednu od osnovnih funkcija menadžmenta. Kad ovo uzmemo u obzir, a koliko sam iz medija shvatio upravo to bi Mamići u FKS radili. Ne znam možda ako bi se bavili i ostalim stvarima, onda si apsolutno u pravu...
Hocemo se lagati da je Dinamov uspon počeo sportskom politikom ?
Nije počeo je poklapanjem svega sto ima veze sa fudbalom u Hrvatskoj.
Nakon toga je parama od grada, sumnjivim i onim manje sumnjivim napravljen sportski klub kojem nisi mogao parirat ni na kakav način. Uzeli najbolje trenere, uzeli najbolje igrače, najbolje mlade igrače, sudije, skaute, sve sto je valjalo ikako i sto je moglo koristiti.
Oni nisu bas poznati po poštenju, a iskreno da ti kažem meni je to bitno. Sumnjam da će sad doći i bavit se sportom, vjerovatno imaju motiv napravit isto i slično, jer čemu onda.
Neće se bavit samo sportskim segmentom jer na balkanu da bi se bavio samo sportskim segmentom moraš imat jednake protivnike. Čak i izvan kad pogledaš generalno vlada zakon jačeg, utjecajnijeg. Sport gubi smisao, kod nas je u potpunosti obesmisljen ovom Vicinom prcijom.

Nije uredu jer se ne zna Ko pije Ko plaća , fokus nije na sportu, nema se struke, klub se pravi vještački, nema sistema. Sjedi ti Azra Numanovic na klupi, vratiš bolesnog čovjeka da te trenira zbog 12 komenatata na fb sa najviše lajkova. Klasični populista i prije svega ograničen lik.
Dinamo je u periodu koji si naveo i početku ere Mamića, u svom omladinskom pogonu od pjetlića do starijih kadeta imao oko 6 hiljada članova, bukvalno su od Osijeka do Rijeke apsolutno svako dijete koje je imao bar malo fudbalskog znanja uzeli pod svoje okrilje..Jedino Dalmaciju nisu mogli da vrbuju zbog Hajduka.Čak su i hercegovinu imali pod svojim patronatom.
Tim činom su urnisali i deformisali fudbal i prosperitet fudbala u HR, a sebe napravili nedodirljivima.
Jedini pozitivan efekat toga što su uradili je imala reprezentacija HR koja se baš u tom periodu i izdigla, jer ju je Dinamo hranio reprezentativcima od kojih su neki postali i najbolji igrači svijeta.
U globalu Dinamo je podigao reprezentaciju ali je uništio fudbal u HR !
Odlaskom Mamića HR liga doživljava renesansu i po meni je jedna od najzanimljivijih i najkvalitetnijih liga u regionu.
Što se tiče Sarajeva, skroz drugačija situacija od gore navedene i jedino što mi pada na pamet je da su došli uzet para od levata ;)
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 19 sep 2025, 08:39

E čuj dovode Mamića/e. Kao da će im oni nešto pomoći. Niti mogu, niti smiju, kad bi Čović vidio da FKS postaje opasnost njegovom Zrinjskom, sutra bi Mamiće isporučio u Hrvatsku. A sve da smiju i hoće, nebi ništa uspjeli jer sav njihov uspjeh u Hr baziran je na kontroli sudaca i saveza što im ovdje neće moći.

FKS će se propisno obezvrijediti ako zaposle osuđene kriminalce i bjegunce od zakona.

Zanima me koji je interes Mamića u svemu ovome, do para im sigurno nije. Počelo se ozbiljno spominjati da bi mogli biti izručeni u Hr, možda HDZ više ne mari za njih pa pokušavaju preko FKS ostvariti neke kontakte u Bošnjačkoj političkoj komponenti da ih zaštiti od izručenja.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 19 sep 2025, 08:54

Utakmica svaka ko liga prvaka ..
Kako da te ne volim?

slika

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 sep 2025, 09:01

Kao sto sam navodiio i ranije najvece zlo bh fudbala, puno vece od Borca i Zrinskog. "Kupili", "Vico sitnije", i opet bi mu sutra pjesme posvecivali, da osvoje titulu.

Ma ja treba posteno ko i do sad.Da te kara ko stigne.99% raje pise fol mafija,nemaju pojma ni ovi iz Zg za sta su ga tuzili.Ljudi im reprezentaciju napravili,Dinamo ko city bio.I nikad vise nece biti ni blizu.Previse se zamarate glupostima a plus se niko ne razumije,nego na indexu clanak procitali. Nek rade sta hoce,kako hoce samo neka titule donose.Svakakonse boris protiv mafije...

Nije problem sudjenje, kriminal, problem je sto sad kradu Zrinski i Borac, a ne oni.

Malo im treba da pokazu pravo lice. Kontaju Mamic dosao sad ce Halkic suditi za njih.

Treba u borbu protiv saveza sa njima?

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 19 sep 2025, 09:14

zeljovolimte je napisao/la:
19 sep 2025, 09:01
Kao sto sam navodiio i ranije najvece zlo bh fudbala, puno vece od Borca i Zrinskog. "Kupili", "Vico sitnije", i opet bi mu sutra pjesme posvecivali, da osvoje titulu.

Ma ja treba posteno ko i do sad.Da te kara ko stigne.99% raje pise fol mafija,nemaju pojma ni ovi iz Zg za sta su ga tuzili.Ljudi im reprezentaciju napravili,Dinamo ko city bio.I nikad vise nece biti ni blizu.Previse se zamarate glupostima a plus se niko ne razumije,nego na indexu clanak procitali. Nek rade sta hoce,kako hoce samo neka titule donose.Svakakonse boris protiv mafije...

Nije problem sudjenje, kriminal, problem je sto sad kradu Zrinski i Borac, a ne oni.

Malo im treba da pokazu pravo lice. Kontaju Mamic dosao sad ce Halkic suditi za njih.

Dobro i ti sada generališeš, ali da, bar pola ih ovako razmišlja....
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 sep 2025, 09:22

A istog tog Mamica prizivase da preuzme sportski segment kluba sa Grbavice, evo da ne tražim postove po njihovim temama, al dobro se sjecam odusevljenja na tu vijest koja se vrtila.
A gledaj sad price..

Sto se mene tiče dva su scenarija
Prvi je da ce uzeti pare levatu (Mirvić) i da ce onako napustiti kao što je Ibricic-Rozman tandem.
Drugi je da ako stvarno ima namjeru da radi Zoran, velike su šanse da nesto napravi, jer oni taj sportski segment imaju u malom prstu. To što su uspjeli izvlaciti novac iz Dinama, vjerovatno su svjesni da ce to ovdje tesko proći, jer imaju tog jednog iznad njih koji isto voli pare itd Tamo su ipak bili vladari svega u klubu.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 19 sep 2025, 09:28

nokee je napisao/la:
19 sep 2025, 09:22
A istog tog Mamica prizivase da preuzme sportski segment kluba sa Grbavice, evo da ne tražim postove po njihovim temama, al dobro se sjecam odusevljenja na tu vijest koja se vrtila.
A gledaj sad price..

Prvi je da ce uzeti pare levatu (Mirvić) i da ce onako napustiti kao što je Ibricic-Rozman tandem.
Drugi je da ako stvarno ima namjeru da radi Zoran, velike su šanse da nesto napravi, jer oni taj sportski segment imaju u malom prstu. To što su uspjeli izvlaciti novac iz Dinama, vjerovatno su svjesni da ce to ovdje tesko proći, jer imaju tog jednog iznad njih koji isto voli pare itd Tamo su ipak bili vladari svega u klubu.
U kojoj državi ti živiš?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 19 sep 2025, 09:29

nokee je napisao/la:
A gledaj sad price..

u hrvatskoj su imali apsolutni monopol nad fudbalom jos od vremena tudjmana. bukvalno sve je bilo poklopljeno od strane dinama tj. mamica, od pjetlica do reprezentacije, uz naravno ogromnu pomoc drzave sto finansijsku sto svaku drugu.

ne kazem da nisu sposobni ljudi, koliki god kriminalci bili, ali ocekivati da u okolnostima plbih ponove bilo sta slicno tome je nerealno. zoran vam eventualno moze pomoci nekim konekcijama ili nesto tako, ali u sustini jos jedna u nizu gluposti mirvica.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 19 sep 2025, 09:31

nokee je napisao/la:
A gledaj sad price..

Evo ti i treci.
Sarajevo je katastrofa,igra uzasno,osvaja malo bodova.
Isplivo je dokaz da vam je ta zloglasna Ajla u klubu.
Zadnjih pet dana izlaze vijesti: princ, dugopolje, Mamic...

Ne djeluje li bar malo sve kao dimna zavjesa?

Herson

Post Postao/la Herson » 19 sep 2025, 09:37

Miješaš kruške i jabuke. Zoran Mamić je fudbalski trener, može se reći i uspješan, a ne batinaš. Poveznica Mamića i sudija u BiH vjerovatno je samo tebi jasna. Može biti da je stvarno bio toliko uticajan i poklopio sudije u LP, pa pobijedio Arsenal u grupnoj fazi, nije isključeno.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 sep 2025, 09:38

Moguce je da je dimna, vrlo moguće.
Kažem moje mišljenje u slučaju da stvarno ovaj bude igrao neku ulogu u klubu.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 sep 2025, 09:40

AvantiBL je napisao/la:
19 sep 2025, 09:28
nokee je napisao/la:
A gledaj sad price..

U kojoj državi ti živiš?
U državi koju pokušavate da rasturite.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 sep 2025, 09:52

Klub kriminalaca i prostitutki.
Yebat ih...

104 godine najvećeg.
ŽELJEZNIČAR 🩵

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 19 sep 2025, 09:53

104 :ljepota:

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 sep 2025, 09:56

Vidjecemo vaseg strateskog partnera
One sto ste prije dovodili i pokusavali dovesti smjesno bgm

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 sep 2025, 10:02

Herson je napisao/la:
19 sep 2025, 09:37

Miješaš kruške i jabuke. Zoran Mamić je fudbalski trener, može se reći i uspješan, a ne batinaš. Poveznica Mamića i sudija u BiH vjerovatno je samo tebi jasna. Može biti da je stvarno bio toliko uticajan i poklopio sudije u LP, pa pobijedio Arsenal u grupnoj fazi, nije isključeno.
Po onome sto se pise na vasoj temi, ne bih rekao da je doveden zbog trenerskih kvaliteta ako ih on uopste ima.

Cak i ovi koji su protiv njega, protiv su jer je kriminalac.
Ako se ne varam cak i u toj pobjedi Ademi je suspendovan zbog dopinga?

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 19 sep 2025, 10:15

nokee je napisao/la:
19 sep 2025, 09:40
AvantiBL je napisao/la:
19 sep 2025, 09:28
nokee je napisao/la:
A gledaj sad price..

U kojoj državi ti živiš?
U državi koju pokušavate da rasturite.
A duša moja draga :plac: :plac: :plac: radiš li nešto po tom pitanju ili samo prdiš po tastaturi? Pitam za druga.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

GrgurPlinskii
Kontakt:

Post Postao/la GrgurPlinskii » 19 sep 2025, 10:18

Koja nacionalna patetika, to više nije ni provokacija, ni guranje laži da se zataška realnost, sada su stvarno sami sebe uvjerili da Zrinjski dominira preko sudaca i saveza, a ne da je level iznad svih drugih u ligi. :bih:

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 19 sep 2025, 10:21

10:40
Kakvo ludilo j.ebo te

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, Cwirek, inzomni, kolezeljovac, MikiPirs, Rigoletto, Vanja8, WeekendOffender, Zeko87 i 33 gosta.