Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
Imaju oni djela. Kad pomisliš da ne može gore eto ti ih.
Prevara
Zloupotreba položaja
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
e da vidim i ovo da nasi tješe konekolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
nek crknu dusmani, najjaci smo
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ko me imalo poznaje svih ovih godina, zna da na ovoj temi pišem objektivno bez trollovanja kad sam po slici ili stikerima ne napomenem da je troll u pitanju...Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:57e da vidim i ovo da nasi tješe konekolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
-
- Kontakt:
Kad smo takav narod.kolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
Potajno se nadamo ulascima osuđenih kriminalaca u strukture kluba.
Neće ova država se pomjerit naprijed nikad.
Ja bih volio sa budemo bosanskohercegovacko Sarajevo, klub sa historijom, tradicijom, navijacima, dušom. A ovo u šta oni pretvaraju klub ja se iskreno ne mogu identifikovati kao ostvarena , obrazovana osoba. Svjestan sam apsolutno šta govorim. Dakle nije ljutnja neka. Nego to nije Sarajevo.
Mislim ne bih da te davim moj djed je 1946. bio član kluba, 23 mu godine bilo. ostavio mi je u amanet člansku iz 1948., tad valjda pokrenuli to, komad papira nekima beznacajan, kad sam se rodio prvo sam otišao iz porodilista na stadion, a zatim kući, nadalje sa sam počeo nakon nesretnog rata ići na svaku domaću utakmicu, planirati život na osnovu Sarajeva sad kad sam odrastao, od svadbe, godišnjeg, prijatelja, porodice i svega ostalog. Upućen sam u funkcionisanje kluba od osnivanja do danas i nikad se ničeg postidio nisam osim ovog perioda unazad 2-3 godine a ovog sto se sad dešava pogotovo.
Napisao sam i na našoj temi, nikad ako Bog da ne osvojili titulu ako ćemo je osvojiti na sličan način Vici , Beusu, ne na isti nego na slican. To nije sport, nadmetanje. Ne bih ni gledao Sarajevo kad bi nam svirali kao Borcu, Zrinjskom. Sto , čemu ?
Sanjam neke stvari, prije svega normalnu državu, svih nas , a ja nisam ni ovo ni ono ima nas raznih kod mene, pa onda jedan normalan savez, normalne klubove pa ko bolje isplanira , istrenira , nek osvoji. Sa sumnjivim biznismenima i osuđenicima u klubovima (mom) , političkim figurama (u drugim) , sitnim kriminalcima (u trećim) sistem takmičenja je sve sem sistem takmicenja. Cemu onda sport ?
Zamisli odvedeš dijete na namještenu utakmicu svirnu ti 3 penala , da li iko to ikad pomisli kakvu vrijednost prenosiš,šta ih učiš, kakvu poruku šalješ.
Druze ja ti kopiro članak,sta ja ima da se uozbiljim19vendetta87 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:23Ekipe iz nase lige dovode pojacanja iz Prve hrvatske lige, a eto kao njima bi trebalo pojacanje predstavljati igraci koji nemaju mjestu u Sarajevu...daj druze, uozbilji se.rishovski je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:08Prema našim saznanjima, Mirvić preuzima NK Dugopolje, koje se natječe u Prvoj nogometnoj ligi Hrvatske, što je drugi rang natjecanja.
Kako neslužbeno doznajemo, neki igrači i treneri iz novoformirane B momčadi Sarajeva uskoro bi se trebali priključiti Dugopolju.”

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- kolezeljovac
- Kontakt:
Dobro si sve napisao, evo ja ću sad profesionalnom deformacijom(kao ekonomista) sagledati stvari. Šta nije u redu onda do sad u FKS? Novac problem nije, uslovi(za igrače i zaposlenike) također nisu. Šta je problem? Truhli sistem u sportskom segmentu. Kao u firmi kad ti middle menadžer ne radi dobro, odnosno ne vrši kontrolu kao jednu od osnovnih funkcija menadžmenta. Kad ovo uzmemo u obzir, a koliko sam iz medija shvatio upravo to bi Mamići u FKS radili. Ne znam možda ako bi se bavili i ostalim stvarima, onda si apsolutno u pravu...jurisicduska je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:07Kad smo takav narod.kolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
Ja bih volio sa budemo bosanskohercegovacko Sarajevo, klub sa historijom, tradicijom, navijacima, dušom. A ovo u šta oni pretvaraju klub ja se iskreno ne mogu identifikovati kao ostvarena , obrazovana osoba. Svjestan sam apsolutno šta govorim. Dakle nije ljutnja neka. Nego to nije Sarajevo.
Mislim ne bih da te davim moj djed je 1946. bio član kluba, 23 mu godine bilo. ostavio mi je u amanet člansku iz 1948., tad valjda pokrenuli to, komad papira nekima beznacajan, kad sam se rodio prvo sam otišao iz porodilista na stadion, a zatim kući, nadalje sa sam počeo nakon nesretnog rata ići na svaku domaću utakmicu, planirati život na osnovu Sarajeva sad kad sam odrastao, od svadbe, godišnjeg, prijatelja, porodice i svega ostalog. Upućen sam u funkcionisanje kluba od osnivanja do danas i nikad se ničeg postidio nisam osim ovog perioda unazad 2-3 godine a ovog sto se sad dešava pogotovo.
Napisao sam i na našoj temi, nikad ako Bog da ne osvojili titulu ako ćemo je osvojiti na sličan način Vici , Beusu, ne na isti nego na slican. To nije sport, nadmetanje. Ne bih ni gledao Sarajevo kad bi nam svirali kao Borcu, Zrinjskom. Sto , čemu ?
Sanjam neke stvari, prije svega normalnu državu, svih nas , a ja nisam ni ovo ni ono ima nas raznih kod mene, pa onda jedan normalan savez, normalne klubove pa ko bolje isplanira , istrenira , nek osvoji. Sa sumnjivim biznismenima i osuđenicima u klubovima (mom) , političkim figurama (u drugim) , sitnim kriminalcima (u trećim) sistem takmičenja je sve sem sistem takmicenja. Cemu onda sport ?
Zamisli odvedeš dijete na namještenu utakmicu svirnu ti 3 penala , da li iko to ikad pomisli kakvu vrijednost prenosiš,šta ih učiš, kakvu poruku šalješ.
-
- Kontakt:
Hocemo se lagati da je Dinamov uspon počeo sportskom politikom ?kolezeljovac je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:14Dobro si sve napisao, evo ja ću sad profesionalnom deformacijom(kao ekonomista) sagledati stvari. Šta nije u redu onda do sad u FKS? Novac problem nije, uslovi(za igrače i zaposlenike) također nisu. Šta je problem? Truhli sistem u sportskom segmentu. Kao u firmi kad ti middle menadžer ne radi dobro, odnosno ne vrši kontrolu kao jednu od osnovnih funkcija menadžmenta. Kad ovo uzmemo u obzir, a koliko sam iz medija shvatio upravo to bi Mamići u FKS radili. Ne znam možda ako bi se bavili i ostalim stvarima, onda si apsolutno u pravu...jurisicduska je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:07Kad smo takav narod.kolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56
Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.
Nije počeo je poklapanjem svega sto ima veze sa fudbalom u Hrvatskoj.
Nakon toga je parama od grada, sumnjivim i onim manje sumnjivim napravljen sportski klub kojem nisi mogao parirat ni na kakav način. Uzeli najbolje trenere, uzeli najbolje igrače, najbolje mlade igrače, sudije, skaute, sve sto je valjalo ikako i sto je moglo koristiti.
Oni nisu bas poznati po poštenju, a iskreno da ti kažem meni je to bitno. Sumnjam da će sad doći i bavit se sportom, vjerovatno imaju motiv napravit isto i slično, jer čemu onda.
Neće se bavit samo sportskim segmentom jer na balkanu da bi se bavio samo sportskim segmentom moraš imat jednake protivnike. Čak i izvan kad pogledaš generalno vlada zakon jačeg, utjecajnijeg. Sport gubi smisao, kod nas je u potpunosti obesmisljen ovom Vicinom prcijom.
Nije uredu jer se ne zna Ko pije Ko plaća , fokus nije na sportu, nema se struke, klub se pravi vještački, nema sistema. Sjedi ti Azra Numanovic na klupi, vratiš bolesnog čovjeka da te trenira zbog 12 komenatata na fb sa najviše lajkova. Klasični populista i prije svega ograničen lik.
- kolezeljovac
- Kontakt:
@jurisicduska Zato volim diskusiju ovakvu, pa onda ako se to sve zna Hz mora da javnosti izda svoj stav kao jedina navijačka skupina FKS i da ako su protiv(valjda jesu) time učine pritisak na trenutne ljude u FKS da stopiraju pregovore s njima. Mada Ajlu i ostale baš briga, ali će bar pritisak kakav takav prenijeti na njih...
-
- Kontakt:
Izdele su HZ za Ajlu saopstenjekolezeljovac je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:27@jurisicduska Zato volim diskusiju ovakvu, pa onda ako se to sve zna Hz mora da javnosti izda svoj stav kao jedina navijačka skupina FKS i da ako su protiv(valjda jesu) time učine pritisak na trenutne ljude u FKS da stopiraju pregovore s njima. Mada Ajlu i ostale baš briga, ali će bar pritisak kakav takav prenijeti na njih...
Bojkotovali klub zbog tog - najgluplje nešto na svijetu ne ići na tekme svog kluba zbog nekog
I ?
Ništa.
Boli koga k za HZ.
Isto Ko da Mirvic, Ajla, Mamić imaju karakter.
Presuđenom kriminalcu otvaraš vrata u klubu? Šta je sljedeće? Jadranko Prlić ili Ratko Mladić postaju počasni predsjednici? Bruka i sramota za renome kluba kakvo je FK Sarajevo.
Razumio bih da je svinjski ili sl. klubovi bez morala i etike, nastali 95 u vremenu agresije ali da ovo sebi dozvoli Sarajevo...Eto nema niko osim Mamića koji zna obavljati posao kako treba.
Razumio bih da je svinjski ili sl. klubovi bez morala i etike, nastali 95 u vremenu agresije ali da ovo sebi dozvoli Sarajevo...Eto nema niko osim Mamića koji zna obavljati posao kako treba.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Mamići i jesu pokušali ući u Zrinjski, bar govore tako, ali ih ljudi kulturno iskulirali
-
- Kontakt:
Ide im sasvim dobro i bez Mamica.kolezeljovac je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:34Mamići i jesu pokušali ući u Zrinjski, bar govore tako, ali ih ljudi kulturno iskulirali
Imaju oni svoje kriminalce.
I tu treba bit pošten.
HDZ linija pa do Beusa.
I raznorazni lobiji.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Naravno, sve kako si naveo, te odnos Vico-Beus....jurisicduska je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:36Ide im sasvim dobro i bez Mamica.kolezeljovac je napisao/la: ↑19 sep 2025, 00:34Mamići i jesu pokušali ući u Zrinjski, bar govore tako, ali ih ljudi kulturno iskulirali
Imaju oni svoje kriminalce.
I tu treba bit pošten.
HDZ linija pa do Beusa.
I raznorazni lobiji.
Koga god preuzme mamic ili braca mamic ne ocekuj da ce to biti kao Dinamo jer nece zeljeti to kao sto su tad i to je istina. Bilo je povezivanja sa Zeljom nekih sastanaka ali nije doslo do toga, vjeruj mi prvi sam zelio ih vidjeti u klubu i bili su se zagrijali, samo lijepe rijeci govorili nakon atmosfere na Grbavici, ali tesko da ce sta dobro izroniti na dugorocne staze.kolezeljovac je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:56Ne zezaj. Ovo je za FKS top potez bez zezancije. Potajno sam se nadao nekad ulasku braće Mamić na bilo kakav način u FKŽ, što znači nakon večeras da od toga nema ništa. Ako oni zavrnu rukave onda ćete za koju godinu fkt biti bosanski Dinamo. Ovo ti ja kao Željovac kažem.jurisicduska je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:44Utaja poreza
Prevara
Zloupotreba položaja
Fk Željezničar.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Nas su Mamići umalo koštali. Badžak glupan da se qrči pred njima htio dovesti onog Vargasa..kako bi nam yebo majku s njegovom platom uf....
Grupa iznad svakog pojedinca.
Dolazi Maminjo da syebe i ono malo što je ostalo. Još se neki raduju tome

- svrakino1921
- Kontakt:

Danas saznaju protivnice
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo nakon penala izbacile prvakinje Turske i prošle u drugo pretkolo Europa Cupa
Nogometašice SFK 2000 su nakon izvođenja penala u uzvratnom susretu u Ankari savladale turskog prvaka ABB Fomget SK i prošle dalje u Europa Cupu.
Oglas
U prvom susretu odigranom u Sarajevu nije bilo golova, a u Ankari je nekadašnja igračica SFK 2000 Armisa Kuč u 11. minuti dovela Turkinje u vodstvo rezultatom 1:0.
Amela Kršo pogodila je u 17. minuti za poravnanje, a već u 34. minuti Lili Baidoe bila je sigurna s bijele tačke i donijela vodstvo SFK 2000 koje je na odmor otišlo s prednošću rezultatom 2:1.
U nastavku meča domaći tim je uspio stići do izjednačenja drugim pogotkom Kuč u 66. minuti, a nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2:2, te su se igrali produžeci.
Fomget je poveo u produžecima kada je u 100. minuti Kuč kompletirala hat-trick, ali je Veronika Terzić u 105. minuti donijela novo poravnanje na 3:3, te su uslijedili penali u kojima je SFK 2000 slavio sa 3:2 i prošao dalje.
Prvakinje BiH će protivnika u drugom pretkolu saznati već danas u 15 sati kada će biti obavljen žrijeb u Nyonu.
Bravo
Danas jedan gigant da se izvuče
GOLEMA SI METROPOLO
Da li je cojk od Ajle ponosan na svoju zenu.... 

Pa ja ne mogu vjerovati

Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, kolezeljovac, Paromlinac, supervizor i 36 gostiju.