Mogli ste i vi u Zemunu kakvu prijateljsku organizovati onda kad smo mi u Novom Pazaru, pa niste.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 sep 2025, 11:17Mogle su Horde u BL sa domacim to su bratske grupe bile.

Mogli ste i vi u Zemunu kakvu prijateljsku organizovati onda kad smo mi u Novom Pazaru, pa niste.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 sep 2025, 11:17Mogle su Horde u BL sa domacim to su bratske grupe bile.
20 topovskih u teren svaku utakmicu na kojoj nema gostujucih, pa kad ih krenu po usima svako kolo za kazne vidio bi kako sve moze.Tatamata1946 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:57Ma najpostenije zabraniti gostujuce navijace na svakoj utakmici dok svi ne mognu obezbijediti prisustvo 5 posto gostujucim citavih 90 minuta. Ovako jedni mogu, drugi ne mogu....
Pa naravno da nije. Gdje ce biti u redu da na Koševu pravis nekakav ograđeni dio i to na juznoj tribini. Ja sam ti rekao sta je realno, gledajuci obje strane. Odbij mjesta za tampon zonu i od kapaciteta koji ostane 1/3 gostima. To je ok.let3 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:49Naravno da necu ja odlucivati, ali zelim ti reci da nije ni vase maslo za ramazana.Znas kako se ono kaze- pometi prvo svoju avlijunokee je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:36Pa o ovome upravo ispisasmo stranice, gdje se ubila draz derbija. Hvala ti sto si nam potvrdio trenutnu situaciju koja je izgleda savršena za tebe. Za mene nije. Ja pamtim i sebe na istoku grbavice a i manijake na zapadu koseva. Poenta nije u tome, ne moras ti meni ponavljati ono sto sam vec napisao, a to hoce li se 250 karata dati neces sigurno ti odlučivati jer vjerojatno onda bi bili zabranjeni gosti na svakoj utakmici.let3 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 11:07
Sad okrenu plocu na B stranu i probaj skontati ovako:
Derbi je covjece, kako ne kontas ? Kroz godine ste od citavog juga i skoro pola zapada na kosevu, sveli zeljovce na onaj komadic na jugu jer je navodno nekakav staticar procjenio tako.
Staticar procjenio da je dio zapada kosevskog staidona (onaj prema jugu) gdje su uvijek bili zeljovci odjednom neuslovan, a ostatak te iste tribine je nekako uslovan![]()
znaci cilj je bio maksimalno smanjiti broj zeljovaca na kosevu, ogaditi im derbi na lavoru, rastjerti - po cjenu da tribine zjape prazne.
E tako ce i vama ubuduce staticar procjeniti da vas ne moze biti vise od 250-300 (5% kapaciteta) na Grbavici i zavrsena prica.malo samokriticnosti.
Kako ste posijali, tako cete i ubirati.
Drugim rijecim, ne moze ti pola zapad koseva zjapiti prazno tokom sarajevskog derbija (samo iz cistog hira, jer se Ajla i Mitvic prave ludi) a ocekivati neke ustupke na Grbavici i da vam se nesto da.
Ne ide jbg.
Prije par godina sam bas na ovoj temi pisao sta bi bilo idealno kako bi se vratio sjaj saraejvskog derbija - kojeg su obje uprave sjebale sa svojim tvrdoglavim stavovima.nokee je napisao/la: ↑18 sep 2025, 13:24Pa naravno da nije. Gdje ce biti u redu da na Koševu pravis nekakav ograđeni dio i to na juznoj tribini. Ja sam ti rekao sta je realno, gledajuci obje strane. Odbij mjesta za tampon zonu i od kapaciteta koji ostane 1/3 gostima. To je ok.let3 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:49Naravno da necu ja odlucivati, ali zelim ti reci da nije ni vase maslo za ramazana.Znas kako se ono kaze- pometi prvo svoju avlijunokee je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:36
Pa o ovome upravo ispisasmo stranice, gdje se ubila draz derbija. Hvala ti sto si nam potvrdio trenutnu situaciju koja je izgleda savršena za tebe. Za mene nije. Ja pamtim i sebe na istoku grbavice a i manijake na zapadu koseva. Poenta nije u tome, ne moras ti meni ponavljati ono sto sam vec napisao, a to hoce li se 250 karata dati neces sigurno ti odlučivati jer vjerojatno onda bi bili zabranjeni gosti na svakoj utakmici.malo samokriticnosti.
Drugim rijecim, ne moze ti pola zapad koseva zjapiti prazno tokom sarajevskog derbija (samo iz cistog hira, jer se Ajla i Mitvic prave ludi) a ocekivati neke ustupke na Grbavici i da vam se nesto da.
Ne ide jbg.
Ako vam stadion bude primao 16k poslije izgradnje juga, odbij 2000 tampon zone, nama bi trebalo bar 4.500karata. Dobit cemo al u q. Ko sto cete i vi koliko realno možete na kosevu i tjt. A samo treba neko normalan i realan da sjedne i dogovori.
Glupost, na svakom stadionu to ima, pa manijaci na toj utakmici i na svakom derbiju navijanje, yebemo vam mater u picqu, yebemo horde yebemo ovo yebemo ono.QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 sep 2025, 19:08bio sam na velezovoj domacoj tribini protiv zelje, kakvih sam se psovki naslusao![]()
manijaci skandiraju drzava bosna a lik iza govori ybm vam bosnu.. psuju mufticu dijete mrtvo, spominju mrtve clanove porodice nicim izazvani, bogaraju..
inace tribina im ima 12 redova i ne znam sta se javljaju da daju nekome ko ima duplo veci stadion od njih sugestiju za organizaciju utakmice.. ne razumiju oni potrebnu logistiku i akomodaciju za to, a kako i bi kad se nisu susretali s tim do sad.. uglavnom malogradjanstvo izbija iz njih
Jel realno brate ovo vise, sve iste sudije vrte u krug, Peljte konstantno nidje nema, gdje je Nihad Ljajic koji se pokazao kao top mladi sudija. Sve ovi podobni sude. Bandica evo ne znam koje kolo zaredom delegiraju da sudi, zafalilo mu para izgleda. Nismo bolje ni zasluzili jer sutimo.
Najiskrenije; sigurno bi ucinili sve da vam zabranimo dolazak. Ali eto moramo malo serendati. I mi i vi.itatabisine je napisao/la: ↑18 sep 2025, 13:47Volio bih cuti ISKRENI stav navijaca Sarajeva da je obrnuta situacija.
Zamislimo da Sarajevo ima stadion kapaciteta 15 000 gdje su tribine veoma blizu i da od tog broja 1/3 moraju dati navijacima Zelje, kako bi se postavili. Uzmite u obzir i tampon zone i vjerovatnocu da svih 15 000 stolica mozete popuniti vlastitim navijacima.
Kako bi se postavili.
Slazem se bratezeljodogroba je napisao/la: ↑18 sep 2025, 14:08Ne pisem cesto po forumu, tacnije skoro nikako, vecinom citam, ali sam htio da dam i svoj osvrt na temu derbija i navijaca.
Derbi u Sarajevu je nazalost davno izumro, a mnogi su razlozi i faktori uticali na to, po mom misljenju, glavni su: uprave, morbidne furke ovih mladjih navijaca, i naravno, Mup KS.
Ja odavno nemam osjecaj kakav sam imao nekad za derbi, kad je citav taj dan, 7 dana prije i par dana poslije bilo sve u znaku tog derbija.
Umjesto da se uprave dodvoravaju svojim navijacima nekom torturom gostujucih navijaca, trebaju sjesti i dogovoriti nesto sto ce biti dugorocan dogovor koji nije samo gledanje svoje guzice vec njegovanje najvece utakmice u drzavi. Naravno, ove godine ce to biti tesko jer nema juga, ogranicen je broj gledalaca na stadionu i tampon zone koje mup zahtijeva su neracionalne. Slazem se sa jednim forumasem koji je rekao da 50 policajaca stjera 2k ljudi u sekundi, ali nije to problem - problem je onaj jedan nafiksani koji je unio baklju i kroz manju tampon zonu tu baklju bacio na porodicu sa djecom. Nije bitno s koje je strane ta individua - nazalost desava se sa obje strane.
Meni derbi nije derbi bez dovoljnog broja obje navijacke skupine, treba malo ovoj djeci objasniti neke stvari i objasniti da se klub na dan derbija podrzava grlima, dlanovima, hukom sa tribine, a ne letvama, palicama, da ne idem dalje.
Volio bih da Mup nadje nacin za ovu godinu dok se jug gradi (kad se sagradi ti ce vec biti puno realisticnije, a kad bi imali zapad ravan istoku, to bi tek bila slika i prilika) - na kraju krajeva svi ih mi iz svojih dzepova placamo - nek nadju nacin i sprovedu ga. Kad nas vec zadnjih nezz koliko godina tretiraju ko zadnje kriminalce kad ulazimo na stadion (nevezano koja tribina je u pitanju) - od pretresa sa rukama na zidovima i rasirenim nogama do oduzimanja upaljaca, iqosa, cega sve ne, onda nek rade svoj posao i obezbijede utakmicu kaoo znaju i umiju, a uprave, mediji trebaju izvrsiti pritisak na te ljude, politicare, koje na kraju krajeva opet mi biramo.
Isto je neko napisao 1/3 stadiona gostujucim - 100% s tim da u tu 1/3 trebaju uci i tampon zone i to je to (kad Grbavica bude sa svim tribinama to ce bit spektakl).
Pa mi ne dobijemo 4.500k na kapacitet od 32/33k, a ti hi na duplo manji stadion 4.500k. Nevjerovatno.nokee je napisao/la: ↑18 sep 2025, 13:24Pa naravno da nije. Gdje ce biti u redu da na Koševu pravis nekakav ograđeni dio i to na juznoj tribini. Ja sam ti rekao sta je realno, gledajuci obje strane. Odbij mjesta za tampon zonu i od kapaciteta koji ostane 1/3 gostima. To je ok.let3 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:49Naravno da necu ja odlucivati, ali zelim ti reci da nije ni vase maslo za ramazana.Znas kako se ono kaze- pometi prvo svoju avlijunokee je napisao/la: ↑18 sep 2025, 12:36
Pa o ovome upravo ispisasmo stranice, gdje se ubila draz derbija. Hvala ti sto si nam potvrdio trenutnu situaciju koja je izgleda savršena za tebe. Za mene nije. Ja pamtim i sebe na istoku grbavice a i manijake na zapadu koseva. Poenta nije u tome, ne moras ti meni ponavljati ono sto sam vec napisao, a to hoce li se 250 karata dati neces sigurno ti odlučivati jer vjerojatno onda bi bili zabranjeni gosti na svakoj utakmici.malo samokriticnosti.
Ne ide jbg.
Ako vam stadion bude primao 16k poslije izgradnje juga, odbij 2000 tampon zone, nama bi trebalo bar 4.500karata. Dobit cemo al u q. Ko sto cete i vi koliko realno možete na kosevu i tjt. A samo treba neko normalan i realan da sjedne i dogovori.
Slazem se da su vasi uhljupi krenuli , 20km karta jug , nasi uzvracali na razne nacine sto je logicnoNoke995 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 10:58Koliko se sjećam prvi gaf je napravila naša uprava oko karata kad je stavila 20 KM kartu za jug na Koševu.
Poslije toga dugo su manijaci dobijali čitav jug i dio zapada, do ere Osima kad se natezalo za broj karata i čuvene rečenice "imam ja kafanu u Hrasnom, jedne godine slaviš rođendan i ja ti dam čitavu kiflu, iduće ti dam jedan stol i to je to, naš stadion, naša pravila."
Eh od tad idu razna preseravanja i ubijanje jedine normalne utakmice u državi.
Ja ne znam koliko godina imaju ljudi koji ovdje pišu, ali ovo nazivanje grbavice šugavicom i koševa lavorom je tako malograđanski, ne znam samo ko vam je rekao ikad da je to smiješna fora ili uvredljiva. To nije sarajevska furka.
Pogledajte klip na yt prvi derbi poslije rata na Grbavici.
Za ovaj derbi se i očekivalo da će nam bit zabranjeno, sasvim razumljivo.
Sve si u pravu 100%, ali MUP ne želi koliko ja bar imam informaciju općenito na derbijima na Grbavici organizovati da Hz budu na sjeverozapadu. Nek me neko ispravi ako griješim...Tatamata1946 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 16:09Kad mogu organizovati da gostujuci udju na Tusanj na istu tribinu sa domacim, mogu i na Grbavici. Na Tusnju zaustave ulazak domacih 10 minuta dok udju gostujuci.
Mogu gostujuci i na dio sjevera prema zapadu. Svaki derbi je taj dio svakako prazan. Taman tih 5 posto sto su duzni dati. Kad svi udju domaci puste gostujuce. Na kraju prvo izadju gostujuci pa domaci. Prosta stvar ali ne zele.
A ovo u Sirokom je bas smijesno sto ne daju gostujucim. 5 posto su duzni osigurati. Imaju tri tribine. Jedna gostujuca bude prazna fol nesto se radi na njoj, druga skoro prazna i treca gdje su domaci. Nista lakse nego organizovati na ove dvije gdje nisu domaci
Ma ne nego nemam vremena pa sam manje na forumu, vraćam se ja u oktobru u punom kapacitetu.
Trenutno korisnika/ca: Balorda, kolezeljovac i 14 gostiju.