Premijer liga BiH - aktuelno

tuitamo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la tuitamo » 18 sep 2025, 02:37

Djulboni je napisao/la:
17 sep 2025, 22:22
E čuj postoji rizik za neki sukob ?

Pa šta radi MUP KS ?
Zašto bilo ko priča o sukobu ?
Da li smo normalni ?
Nakon sranja 90 - tih da se međusobno sukobljavamo u svom gradu ?

Derbi je spektakl i papci su ga uspjeli sjebati, baš kao i sve sportske kolektive u Sarajevu, ali mora da je neko drugi kriv.
A misa mu, ko li je kriv, gudra, furka da si neko i nesto ako prebijes onog njihovog/naseg i tako. Papci svi redom, nista drugo... Mozak ko sjemenka

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 18 sep 2025, 05:29

Balorda je napisao/la:
17 sep 2025, 23:51
Samba71 je napisao/la:
17 sep 2025, 22:12
Balorda je napisao/la:
17 sep 2025, 19:46
Svaki put kad Nodi i Orvel napišu navijački post, jedan mali
Cass Pennant prestane ići na utakmice.
Ima li snimka ?
Podsjeti me gdje sam govorio da ima snimka?
De bolan ne brukajte se dalje.... Gdje snimak ? :urnebes:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 sep 2025, 05:34

nokee je napisao/la:
17 sep 2025, 20:17
Naravno da nisam za ove mjere, ubija se svaka draz derbija, ali ako ne mogu HZ na Grbavicu, je nebi dao ni Manijacima na Koševo.
Što mene treba da zanimaju radovi na jugu? Zašto se ne smanji broj karata reciprocno tome koliko je umanjen kapacitet stadiona, valjda je to i po pravilima lige?
Vjerovatno ce biti neko saopstenje da Mup KS ne može da organizuje i da je zbog toga ta odluka, evo nemam info ali sam siguran da ce tako nešto biti.
Razmisli malo do mupa je, onda cemo sevratiti unazad kada vam nije bio uslovan stadion i dobili smo manje ulaznica? Cemu kmecanje uvijek dobijete preko 5%, 625 treba da vam pripada dobijete po 2k ulaznica. Kako ste krenuli bez nas derbi na Kosevu mozda bi i doslo 6/7k.
Fk Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 18 sep 2025, 05:37

Ne znam šta više kome nije jasno, kako planirate Manijake i Horde na istu tribinu? Vi koji živite u 1965. godini moram vas obavjestiti da se današnji navijači udaraju letvama po gradu i da to nije da odeš na njihovu tribinu i navijaš za njih kada igraju protiv nekoga kao birvaktile.
Zadnja izmjena: Riquelme1921, dana/u 18 sep 2025, 05:38, ukupno mijenjano 1 put.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 sep 2025, 05:38

nokee je napisao/la:
17 sep 2025, 21:35
Pact1921 je napisao/la:
17 sep 2025, 20:43
nokee je napisao/la:
Naravno da nisam za ove mjere, ubija se svaka draz derbija, ali ako ne mogu HZ na Grbavicu, je nebi dao ni Manijacima na Koševo.
Što mene treba da zanimaju radovi na jugu? Zašto se ne smanji broj karata reciprocno tome koliko je umanjen kapacitet stadiona, valjda je to i po pravilima lige?
Vjerovatno ce biti neko saopstenje da Mup KS ne može da organizuje i da je zbog toga ta odluka, evo nemam info ali sam siguran da ce tako nešto biti.
A nismo mi prvi krenuli da ubijamo cari derbija . Nemoj zaboravit da prije par sezona nije Sarajevo htjelo da igra sa publikom derbi jer se teren na kosevu pravio pa na kraju se igralo u zenici na pomocnom terenu za reprezentaciju bez publike . Ili ono kad je bila 2002 kad je Sarajevo stavilo kartu za derbi 20 maraka . Naravno neki ce reci 20 maraka nije puno ali tada jeste kad je kutija drine bila marka a hljeb pola marke . Ili navijaci Sarajeva koji su protestovali derbije na grbavici pa nisu dolazili sad ne znam ni ja koliko derbija zaredom na grbavicu tamo od 2009 do 2012 protestovali ne znam ni ja iz kojeg razloga. Pa 110 derbi kad navijaci sarajeva opet nisu dosli protestovali . Pa 111 smanjili kapacitet na jugu koseva iz razloga sto se pravio WC tako su bar rekli . Onda imate jos onaj jedan derbi na kosevu kad su Horde zla protestovali ne znam ti ni ja zbog cega pa nisu navijali pa jedini koji su otisli na sjever su bili Central Forci i tad su ljudi prvi put culi za njih. I tada je pjevana pjesma e moj Hase horde ti se gase . I to su samo situacije kojih mogu da se sjetim .
Nabroja ti sve i svasta, samo nigdje vas u tome nema, a zbog smanjenja kapaciteta za horde u jednoj od sezona, kada se umjesto dotadašnje zdenke plus onog dijela sjevera, dala samo zdenka. Od tada počinje prepucavanje, 20km karta na kosevu izd itd.. Ali hajde, kako god ovo ne vodi ničemu.
Meni je bezveze da je 2000 manijaka na kosevu, treba cijeli jug da ide vama bez problema.. ali isto tako mi je bezveze da nakon sto je zdenka i istok nama pripadao iza rata dobar broj godina, spalo se na zdenku gdje se nabije 1.800 ljudi.
Pa lomili ste stolice milion puta, najbolje citav sjever da vam damo. I ovako se medjusobno ne mozete, mozda je najbolje da ne dolazite na derbi..
Fk Željezničar.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 sep 2025, 06:15

Pablo11 je napisao/la:
18 sep 2025, 05:38
nokee je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

A nismo mi prvi krenuli da ubijamo cari derbija . Nemoj zaboravit da prije par sezona nije Sarajevo htjelo da igra sa publikom derbi jer se teren na kosevu pravio pa na kraju se igralo u zenici na pomocnom terenu za reprezentaciju bez publike . Ili ono kad je bila 2002 kad je Sarajevo stavilo kartu za derbi 20 maraka . Naravno neki ce reci 20 maraka nije puno ali tada jeste kad je kutija drine bila marka a hljeb pola marke . Ili navijaci Sarajeva koji su protestovali derbije na grbavici pa nisu dolazili sad ne znam ni ja koliko derbija zaredom na grbavicu tamo od 2009 do 2012 protestovali ne znam ni ja iz kojeg razloga. Pa 110 derbi kad navijaci sarajeva opet nisu dosli protestovali . Pa 111 smanjili kapacitet na jugu koseva iz razloga sto se pravio WC tako su bar rekli . Onda imate jos onaj jedan derbi na kosevu kad su Horde zla protestovali ne znam ti ni ja zbog cega pa nisu navijali pa jedini koji su otisli na sjever su bili Central Forci i tad su ljudi prvi put culi za njih. I tada je pjevana pjesma e moj Hase horde ti se gase . I to su samo situacije kojih mogu da se sjetim .
Nabroja ti sve i svasta, samo nigdje vas u tome nema, a zbog smanjenja kapaciteta za horde u jednoj od sezona, kada se umjesto dotadašnje zdenke plus onog dijela sjevera, dala samo zdenka. Od tada počinje prepucavanje, 20km karta na kosevu izd itd.. Ali hajde, kako god ovo ne vodi ničemu.
Meni je bezveze da je 2000 manijaka na kosevu, treba cijeli jug da ide vama bez problema.. ali isto tako mi je bezveze da nakon sto je zdenka i istok nama pripadao iza rata dobar broj godina, spalo se na zdenku gdje se nabije 1.800 ljudi.
Pa lomili ste stolice milion puta, najbolje citav sjever da vam damo. I ovako se medjusobno ne mozete, mozda je najbolje da ne dolazite na derbi..
Ma ja, ne moze niko s vama izgleda.
Nista mi se necemo pojavljivati na derbijima, da se ne jjebete oko tampon zona, a vi cete na Koševu dobiti citaj Jug i pola zapada, svakako nas nema 6-7k

Hahah joj gdje vi živite, sta radite, kako opstajete..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 sep 2025, 06:18

Pablo11 je napisao/la:
18 sep 2025, 05:34
nokee je napisao/la:
Razmisli malo do mupa je, onda cemo sevratiti unazad kada vam nije bio uslovan stadion i dobili smo manje ulaznica? Cemu kmecanje uvijek dobijete preko 5%, 625 treba da vam pripada dobijete po 2k ulaznica. Kako ste krenuli bez nas derbi na Kosevu mozda bi i doslo 6/7k.
Derbi je čovječe, kako ne kontas? Kroz godine ste od dijela sjevera i istoka dosli do toga da nam date 500 karata zdenke a očekujete citav jug i dio zapada na Koševu, samo jer je kapacitet takav, pa jel stvarno mislis da je neko lud da vam to da a vi nama zdenku? Hajd evo, realno?

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 18 sep 2025, 07:56

Logicno da ce uprava kluba izmedju misljenja svojih navijaca i protivnickih, stati na stranu svojih.

Svakako se svi trude da bude sto manje posjecena PLBiH, tako da ne treba nista da cudi. Realno, ako nama daju, a nece, 500 ulaznica na tih 500 ce napraviti 2000 mjesta tampon zone.

Svi traze izgovore da u ocima svojih navijaca budu bolji jer su zabranili dolazak gostima na utakmicu.

A to debilno, s obje strane.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 sep 2025, 08:05

nokee je napisao/la:
18 sep 2025, 06:18
Pablo11 je napisao/la:
nokee je napisao/la:
Derbi je čovječe, kako ne kontas? Kroz godine ste od dijela sjevera i istoka dosli do toga da nam date 500 karata zdenke a očekujete citav jug i dio zapada na Koševu, samo jer je kapacitet takav, pa jel stvarno mislis da je neko lud da vam to da a vi nama zdenku? Hajd evo, realno?
Pitar si,pa pretpostavljam da si iz Sarajeva.
Haj ti meni objasni gdje bi ti i kako konkretno u ovoj utakmici stavio HZ,a da to ne bude baš baš rizično?

U normalnim okolnostima uglavnom se slažem s tobom,treba težiti većem broju gostiju na derbiju i jačanju kulta derbija.

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 18 sep 2025, 08:07

Threeplanetrees je napisao/la:
17 sep 2025, 20:34
torbica je napisao/la:
17 sep 2025, 20:12
Threeplanetrees je napisao/la:
17 sep 2025, 20:07
Iz cima info tačna sto posto. Pa ko bi stao na crtu onim spartancima iz Lepenice :mrgreen:
Pa sto ih onde ne ugasite?
Sta ste konkretno uradili? Vratili niste nista to smo vidjeli jer je sve izgorilo. Osim par belaja i ovakvih sto se keslaju po forumu nista.
Iskihali ste nazalost ono uzimanje zastave i to debelo. A ti se keslaj po forumu hablecino.
Čuj niste ništa vratili skinuli im ogradu pred trideseti rođendan i ugasili ih navijačkom akcijom koju ni jedna grupa u državi nije napravila. Kasnije oni **** iz nemoći uradili to što su uradili. Što ih ne ugasite? Kako glupo i plitko pitanje kao da smo mi Grobari, a oni Škripati mada ni tada nebi bilo jednostavno. Ako si mislio na obijanje brava nećeš to dočekati jer ipak ovamo su još navijači za razliku od komšija lopova. Žalosno je samo da je navijačka svijest u glavnom gradu na tom nivou gledajući iz vašeg ugla šta se desilo u Mostaru. Zato Lešinari imaju moj respect zbog finala kupa. Uboli ljudi. Navijači
Moleri 10 na 1 sa ledja navijacki ispred vrata :ljepota:
Kao i momku u stan pa ga vezati i izudarali po glavi navijacki :ljepota:

Nego papak priča se po hercegovini da smekate, jel istina, da ste povaljali ove momke sto su vas izbili u mostsru prije par dana :nene: , jos pistolje držite u autima :nene:
Ultra podvelezje :ljepota:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 18 sep 2025, 08:31

Generalno je idiotizam sta se radi sa gostujicim navijacima u ovoj drzavi i ligi, samim tim i za ovu utakmicu Zeljo-Sarajevo. Napravi se tampon zona smanji se kapacitet stadiona i max broj gostujucih navijaca, za sve postoji rjesenje, samo je pitanje ima li volje i zelje.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 18 sep 2025, 08:55

MikiPirs je napisao/la:
18 sep 2025, 08:31
Generalno je idiotizam sta se radi sa gostujicim navijacima u ovoj drzavi i ligi, samim tim i za ovu utakmicu Zeljo-Sarajevo. Napravi se tampon zona smanji se kapacitet stadiona i max broj gostujucih navijaca, za sve postoji rjesenje, samo je pitanje ima li volje i zelje.
A mozda bi i bilo volje i zelje da su se navijaci sarajeva normalnije ponasali . Ali svaki derbi lome stolice . Bio je onaj jedan derbi kad su ulijetali na teren da skinu parolu za posvecenu mrtvom navijacu . Ne kazem ja hajde navijanje baklje ovo ono ja shvatam ali njihovo ponasanje zadnjih 15 godina nista ne pomaze da mi smanjimo kapacitet za 1500 zbog tamponih zoni i jos njima damo 1500 i da nasih dodje samo 7000 . Umjesto bez tampon zoni 11 hiljada nasih navijaca. Tu nas klub bi dobio manje para od ulaznica i jos bi morali opet mijenjati stolice . Zato ja kazem dok se jug ne napravi pitari na grbavicu nemaju sta dolaziti .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 18 sep 2025, 08:56

MikiPirs je napisao/la:
18 sep 2025, 08:31
Da smanjimo kapacitet vec smanjenom kapacitetu? Znaci da bi zeljo trebao imati 6000 svojih navijaca ,jer si ocito zaboravio koliko tampon zone smanjuju? Nerealno je to uraditi, pa vama stadion pola prazan, a dobijemo 2-3milje :bow:

Da se razumijemo, volio bih da su hz tu, ali to je prosto nemoguce

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 18 sep 2025, 09:05

Obzirom da ćemo imati sada 4 derbija u sezoni, mora se pronaći neko pošteno rješenje za navijače. Najbolje bi bilo da npr. pola kapaciteta Grbavice dobiju navijači FKS, a pola kapaciteta Koševa Željovci. Ili nešto slično, jer samo tako se draž derbija može spasiti.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 18 sep 2025, 09:24

rtm86 je napisao/la:
18 sep 2025, 09:05
Obzirom da ćemo imati sada 4 derbija u sezoni, mora se pronaći neko pošteno rješenje za navijače. Najbolje bi bilo da npr. pola kapaciteta Grbavice dobiju navijači FKS, a pola kapaciteta Koševa Željovci. Ili nešto slično, jer samo tako se draž derbija može spasiti.
:rol: :rol:

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 18 sep 2025, 09:31

Ako uzmemo u obzir da je jug u izgradnji i da je smanjen kapacitet stadiona na cca 11 000 sjedecih mjesta, ako bi navijacima Sarajeva dali 5 % to je 250-300 karti.
E sada jedini uslov jeste da se oni smjeste na sjeverozapad, jer ako bi bili smjesteni na sjeveroistok zbog ogromnih tampon zona MUP bi automatski "blokirao" skoro 2000 sjedecih mjesta i tu dolazimo do velikog smanjena kapaciteta za domace navijace.

Ako su sposobni da navijace Sarajeva smjeste na sjeverozapad i da ne naprave veliku tampon zonu, ja bi im dodjelio 250-300 karti, jer sve druge opcije su jednostavno ne izvodive i nisu isplative za Zeljeznicar.

Zbog tampon zona klub gubi cca 20 000 maraka na kartama, a svjesni smo da sa ili bez navijaca Sarajeva Grbavica ce biti rasprodata.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 sep 2025, 09:36

imekorisnicko je napisao/la:
18 sep 2025, 08:05
nokee je napisao/la:
18 sep 2025, 06:18
Pablo11 je napisao/la:

Pitar si,pa pretpostavljam da si iz Sarajeva.
Haj ti meni objasni gdje bi ti i kako konkretno u ovoj utakmici stavio HZ,a da to ne bude baš baš rizično?

U normalnim okolnostima uglavnom se slažem s tobom,treba težiti većem broju gostiju na derbiju i jačanju kulta derbija.
Pa vidi ovdje se provlaci priča da je normalno da mi dobijemo zdenku 800 karata a vi jug od 4500 i po mogućnosti jedno 2.500 zapada. Jel to realno stvarno da neko očekuje?
Pitar iz Sarajeva i nisam bio na Grbavici bas dugo 4 5 godina. Razlozi su sve gore stanje za gostujuće navijače i cesti belaji na toj tribini, pretresanja po 2 sata ulazak na tribinu itd itd.

Realno jeste da nas ne treba brinuti gdje ćete smjestiti gostujuće navijače, na vama je da organizujete to. Al evo ako mene vec pitas jel stvarno mislis da se ne moze kao i do sada napraviti tampon zona na istoku i da ce neko se zalijetati i na kordon specijalaca između? Hajd realno? Jedan od zadnjih derbija na grbavici je bio kad nas je murija pritisnula sa slova O na zdenku, mene je čudilo da neko nije preselio tada.. Sa 50 drotova! I sad meni da neko kaze da se ne može napraviti tampon zona?

Ako vec ne moze na tom mjestu moze na kontra zdenci prema zapadu, i onako ulazimo po 2 sata prije utakmice..

Nema se volje ni želje da se to riješi na pravi način. Sve dok se navijaci Sarajeva gledaju kao "obični" gostujući navijači i obrnuto na Koševu Manijaci, nema tu hajra. Ubila se ta draž i tjt.

Ako pitas mene. Ja bi dao 1/3 kapaciteta stadiona gostima u obje utakmice.
Ako je kapacitet Grbavice (sa jugom) 15hiljada Vama 10 nama 5.
Na Kosevu je kapacitet 32-33k stolica. Nama 21 vama 11 k. Umanji za tampon zone eventualne i eto..
E to je pravi derbi.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 18 sep 2025, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 18 sep 2025, 09:41

zeljovolimte je napisao/la:
17 sep 2025, 23:22
nokee je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Zamisli fer odnosa i sta vi poredite.

2k na stadion od 37k. Gdje bude jedno 30% stolica i pored toga prazno. Bukvalno vas klub nista ne gubi ako pusti 4,5k za jug. Mozda tampon zone od 1k stolica koje bi bile prazne.
Gdje je dio zapada za derbi?

I 1,8k na stadionu od 13k, gdje mi gubimi dodatnih 1,5k stolica koje bi sigurno bile popunjene. Mislim da smo jedini klub u svijetu koji ugrozava vlastite navijace zbog ljudi koji obicno unistavaju taj isti stadion i domace navijace.
3000 sjedecih mjesta ode na tampon zone na grbavici i 1800 karata hordama, to je skoro 5000 sjedecih mjesta na stadionu koji prima nesto vise od 13000, uglavnom oko 8500 karata ostane za nas svaki derbi, odes na kosevo koje trenutno ima oko 31k sjedecih mjesta i dobijes 3000 karata, fuj brate, nema potrebe se raspravljat, tribina se pravi nece dobit nista i cao, kad se napravi jug izracunat koji procenat mi dobijemo na kosevu i samo uzvratit istim procentom

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 sep 2025, 09:45

Manijakdokraja9 je napisao/la:
18 sep 2025, 09:41
nokee je napisao/la:

2k na stadion od 37k. Gdje bude jedno 30% stolica i pored toga prazno. Bukvalno vas klub nista ne gubi ako pusti 4,5k za jug. Mozda tampon zone od 1k stolica koje bi bile prazne.

I 1,8k na stadionu od 13k, gdje mi gubimi dodatnih 1,5k stolica koje bi sigurno bile popunjene. Mislim da smo jedini klub u svijetu koji ugrozava vlastite navijace zbog ljudi koji obicno unistavaju taj isti stadion i domace navijace.
3000 sjedecih mjesta ode na tampon zone na grbavici i 1800 karara hordama, to je skoro 5000 sjedecih mjesta na stadionu koji prima nesto vise od 13000, uglavnom oko 8500 karata ostane za nas svaki derbi, odes na kosevo koje trenutno ima oko 31k sjedecih mjesta i dobijes 3000 karata, fuj brate, nema potrebe se raspravljat, tribina se pravi nece dobit nista i cao, kad se napravi jug izracunat koji procenat mi dobijemo na kosevu i samo uzvratit istim procentom
Tako se i ubio derbi. Al eto ok, vjerovatno ce tako i ostati.
Kažem ti jedino pošteno je 1/3 kapaciteta karata gostima, i na sta da se žališ onda.? Jok vi bi 8k na kosevu i nama 800 na grbavici, idealno.. Jer jbg Kosevo veliko.. Hahaa kakvo razmišljanje jednostrano

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 18 sep 2025, 09:53

nokee je napisao/la:
18 sep 2025, 09:45
Manijakdokraja9 je napisao/la:
18 sep 2025, 09:41

3000 sjedecih mjesta ode na tampon zone na grbavici i 1800 karara hordama, to je skoro 5000 sjedecih mjesta na stadionu koji prima nesto vise od 13000, uglavnom oko 8500 karata ostane za nas svaki derbi, odes na kosevo koje trenutno ima oko 31k sjedecih mjesta i dobijes 3000 karata, fuj brate, nema potrebe se raspravljat, tribina se pravi nece dobit nista i cao, kad se napravi jug izracunat koji procenat mi dobijemo na kosevu i samo uzvratit istim procentom
Tako se i ubio derbi. Al eto ok, vjerovatno ce tako i ostati.
Kažem ti jedino pošteno je 1/3 kapaciteta karata gostima, i na sta da se žališ onda.? Jok vi bi 8k na kosevu i nama 800 na grbavici, idealno.. Jer jbg Kosevo veliko.. Hahaa kakvo razmišljanje jednostrano
Ne ocekujem ja od vas nista, kazem ti, nego ste mi vi smijesni. Dali smo vam maksimalno koliko mozemo na grbavici zbog tih tampon zona, nakon svega nama ostane nekih 60% karata sto je bijednih 8500 i vi bi JOS, a znate da nema prostora da vam damo jos. Ako mene pitas, to vam je previse s obzirom koliko mi dobijemo na kosevu jer moras gledati procentualno, nikako drugacije. Vi redovno dobijate 1800 karata na grbavici, a nama svake godine izmisljate nesto, one godine kad smo se za titulu borili 1725 karata dobili, kako vas nije sramota bolan... pola juga nam dajete trenutno i imate obraza pricat. Kazem ti ja ne ocekujem nista, vasa uprava prema vama nije korektna kamo li da bude prema nama, samo mi je krivo sto nasa uprava vama daje 1800 jer je PREVISE s obzirom na to koliko mi dobijamo na kosevu, opet naglasavam procentualno.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.