Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Kakav je ovaj Jusuf što je došao u Igokeu iz Slovenije i da li bi mogao igrati za nas?
Mogao bi igrati za nas tek kad napuni 21 godinu, pod uslovom da je imao nas pasos do 16. godine i da sljedece godine ne nastupi za juniore Slovenije. Tako da, sanse su u promilima.

Edit: Vidim da ovaj mali ima i nasu zastavu na igu, a proslavio je i nasu danasnju pobjedu na storyju. Vjerovatno ima nas pasos. Treba to vidjeti na vrijeme, tj. prije narednog juniorskog Eurobasketa, ali pitanje je ima li kod nas iko da se bavi tim stvarima.
Da li bi Zrno došao u reprezentaciju? Kako su počeli plaćati igrače na koledžu postalo je teže dovesti u reprezentaciju igrača sa koledža nego iz NBA. Boško Radović je rekao da je želio trojicu igrača sa koledža Bogavac, Mirković i Grbović na pripremama Crne Gore ali su otkazali. Čak su i Scariolo i Španija željeli neke igrače sa koledža ali nisu uspjeli.
lici facom na Zach Edeya, il se meni ciniGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 13:29Mogao bi igrati za nas tek kad napuni 21 godinu, pod uslovom da je imao nas pasos do 16. godine i da sljedece godine ne nastupi za juniore Slovenije. Tako da, sanse su u promilima.
Edit: Vidim da ovaj mali ima i nasu zastavu na igu, a proslavio je i nasu danasnju pobjedu na storyju. Vjerovatno ima nas pasos. Treba to vidjeti na vrijeme, tj. prije narednog juniorskog Eurobasketa, ali pitanje je ima li kod nas iko da se bavi tim stvarima.

ja bih na pripreme pozvao svakog ko je u prosloj sezoni imao preko 35% za 3, al da nije u sezoni ispalio tipa 7 komada, bar da se momci provjere, pa i brata od Djedovica, jes da igra u 3. spanskoj, al ima nekih poena tamo, mozda pokaze sta
pozvati ove standardne Gegic, Atic, Halilovic, Penava, Roberson/Castaneda, pozvati juniora par, Camparu, Djedovice...bar 20-25 igraca na siri spisak da se stavi i da vecina bude novih, jer nema mi smisla pozivati ove sto se vrte godinama na sirem spisku i onda otpadnu...
Danas Avdic rece da je Pjanic rijesen sto se papira tice. Meni se stvarno svidio.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:27lici facom na Zach Edeya, il se meni ciniGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 13:29Mogao bi igrati za nas tek kad napuni 21 godinu, pod uslovom da je imao nas pasos do 16. godine i da sljedece godine ne nastupi za juniore Slovenije. Tako da, sanse su u promilima.
Edit: Vidim da ovaj mali ima i nasu zastavu na igu, a proslavio je i nasu danasnju pobjedu na storyju. Vjerovatno ima nas pasos. Treba to vidjeti na vrijeme, tj. prije narednog juniorskog Eurobasketa, ali pitanje je ima li kod nas iko da se bavi tim stvarima.![]()
ja bih na pripreme pozvao svakog ko je u prosloj sezoni imao preko 35% za 3, al da nije u sezoni ispalio tipa 7 komada, bar da se momci provjere, pa i brata od Djedovica, jes da igra u 3. spanskoj, al ima nekih poena tamo, mozda pokaze sta
pozvati ove standardne Gegic, Atic, Halilovic, Penava, Roberson/Castaneda, pozvati juniora par, Camparu, Djedovice...bar 20-25 igraca na siri spisak da se stavi i da vecina bude novih, jer nema mi smisla pozivati ove sto se vrte godinama na sirem spisku i onda otpadnu...
Posto je eurobasket gotov, treba se pripremati za utakmice kvalifikacija za sp u izuzetno teskoj grupi
Ovo su igraci koji bi trebali konkurisati za te utakmice (bez nba,ncaa i euroligaskih igraca)
Ako se jos neko sjeti koga nek napise dodat cu.Boldao sam ove manje moguce.Naravno uz amera castanedu il ko vec bude
5-Halilovic/Maric/Loncar/Sejfic/
4-Alibegovic/Penava/Manjgafic/Sikiras/Mutic/Sulejmanovic
3-Lazic/Vrabac/Hrelja/Delalic/Durmo/Pjanic
2-Atic/Gegic/Gutic/V.Ilic/Jakupovic/Djedovic
1-Campara/Arslanagic/Bulajic/Zahiragic
Ovo su igraci koji bi trebali konkurisati za te utakmice (bez nba,ncaa i euroligaskih igraca)
Ako se jos neko sjeti koga nek napise dodat cu.Boldao sam ove manje moguce.Naravno uz amera castanedu il ko vec bude
5-Halilovic/Maric/Loncar/Sejfic/
4-Alibegovic/Penava/Manjgafic/Sikiras/Mutic/Sulejmanovic
3-Lazic/Vrabac/Hrelja/Delalic/Durmo/Pjanic
2-Atic/Gegic/Gutic/V.Ilic/Jakupovic/Djedovic
1-Campara/Arslanagic/Bulajic/Zahiragic
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 07 sep 2025, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Lista bez Castanede?
"Your favorite player's favorite player" - MB
Ona dva izdajnika Djedovic i Sulejmanovic ce ga nagovorit da ne igra vise za nas.

Troši se energija na Sulejmanovića a ne na Biberovića koji je mlađi, kvalitetniji i na deficitarnijoj poziciji. Izgubili smo igrača koji bi riješio većinu naših problema a ovako nam valja živjeti i slušati da nismo šuterska ekipa. Adis: "Poljaci su puštali po dvojicu naših igrača da šutnu kako bi u reketu čuvali Nurkića kojem nisu dali ni da se okrene. Ti igrači to nisu iskoristili i pogađali." Da je tu bio Biberović Poljska bi morala tražiti novi način da nas pobijedi. Njegov šut privlači i NBA timove.
Od desete minute pričaju o njemu, nek je iko nešto rekao.
Mora savez imati čovjeka koji će obići, pričati sa biberovićem, fibom za garzu, sulejmanovićem, svaki dan da razmišlja šta može uraditi za bh košarku... Ovi silni košarkaši u politici moraju nać novac da savez može to radit.Drape je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:20Troši se energija na Sulejmanovića a ne na Biberovića koji je mlađi, kvalitetniji i na deficitarnijoj poziciji. Izgubili smo igrača koji bi riješio većinu naših problema a ovako nam valja živjeti i slušati da nismo šuterska ekipa. Adis: "Poljaci su puštali po dvojicu naših igrača da šutnu kako bi u reketu čuvali Nurkića kojem nisu dali ni da se okrene. Ti igrači to nisu iskoristili i pogađali." Da je tu bio Biberović Poljska bi morala tražiti novi način da nas pobijedi. Njegov šut privlači i NBA timove.
Samo naprijed Saraj'vo!
-
- Kontakt:
Ne mozes ti nekog na silu natjerati da igra za tebe. Tarik je otisao za parama, tj.otac ga natjerao da ide tamo i nema sanse da ga od toga odgovoris.Drape je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:20Troši se energija na Sulejmanovića a ne na Biberovića koji je mlađi, kvalitetniji i na deficitarnijoj poziciji. Izgubili smo igrača koji bi riješio većinu naših problema a ovako nam valja živjeti i slušati da nismo šuterska ekipa. Adis: "Poljaci su puštali po dvojicu naših igrača da šutnu kako bi u reketu čuvali Nurkića kojem nisu dali ni da se okrene. Ti igrači to nisu iskoristili i pogađali." Da je tu bio Biberović Poljska bi morala tražiti novi način da nas pobijedi. Njegov šut privlači i NBA timove.
Jedino da ponudis vecu svotu novca od Turaka, premda ni to ne bi bilo dovoljno jer je vec igrao u Feneru.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jusufov otac je imam u Sloveniji vec dugi niz godina. Divna su porodica i vjerujem, da bi igranje za BiH bilo ispunjenje njegovog sna. Lijepo bi bilo, da se neko iz saveza pozabavi tim mladjim igracima i da se stupi u kontakt s njima u ranijoj fazi njihovih karijera.Drum je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:57Danas Avdic rece da je Pjanic rijesen sto se papira tice. Meni se stvarno svidio.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:27lici facom na Zach Edeya, il se meni ciniGhuraba je napisao/la: ↑02 sep 2025, 13:29
Mogao bi igrati za nas tek kad napuni 21 godinu, pod uslovom da je imao nas pasos do 16. godine i da sljedece godine ne nastupi za juniore Slovenije. Tako da, sanse su u promilima.
Edit: Vidim da ovaj mali ima i nasu zastavu na igu, a proslavio je i nasu danasnju pobjedu na storyju. Vjerovatno ima nas pasos. Treba to vidjeti na vrijeme, tj. prije narednog juniorskog Eurobasketa, ali pitanje je ima li kod nas iko da se bavi tim stvarima.![]()
Biberovic je odigrao neke utakmice kvalifikacija vec za Turksu
Nema nikakve legalne sanse da zaigra za nas
Nema nikakve legalne sanse da zaigra za nas
-
- Kontakt:
Nije ni htio da bude naš, teško se može reći da smo ga izgubili.Drape je napisao/la: ↑17 sep 2025, 11:20Troši se energija na Sulejmanovića a ne na Biberovića koji je mlađi, kvalitetniji i na deficitarnijoj poziciji. Izgubili smo igrača koji bi riješio većinu naših problema a ovako nam valja živjeti i slušati da nismo šuterska ekipa. Adis: "Poljaci su puštali po dvojicu naših igrača da šutnu kako bi u reketu čuvali Nurkića kojem nisu dali ni da se okrene. Ti igrači to nisu iskoristili i pogađali." Da je tu bio Biberović Poljska bi morala tražiti novi način da nas pobijedi. Njegov šut privlači i NBA timove.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Tu je jos i jako talentovani Samed Grosic (iz Buzima), a siguran sam da i Mark Morano Mahmutovic ima nekog naseg (pretpostavljam oca).Meshko91 je napisao/la: ↑17 sep 2025, 12:51Jusufov otac je imam u Sloveniji vec dugi niz godina. Divna su porodica i vjerujem, da bi igranje za BiH bilo ispunjenje njegovog sna. Lijepo bi bilo, da se neko iz saveza pozabavi tim mladjim igracima i da se stupi u kontakt s njima u ranijoj fazi njihovih karijera.Drum je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:57Danas Avdic rece da je Pjanic rijesen sto se papira tice. Meni se stvarno svidio.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 20:27
lici facom na Zach Edeya, il se meni cini![]()
-
- Kontakt:
Tesko ce se oni iz Slovenije prebaciti u nasu reprezentaciju.
Pogotovo ovaj Mahmutovic, otac mu lajkuje komentare "Mi Slovenci'.

Edin u podcastu reče da se prema Fibinim pravilima može vratiti u "matičnu" reprezentaciju zemlje gdje je rođen i za koju je igrao u kadetima.
Samo naprijed Saraj'vo!
-
- Kontakt:
Otkad to pravilo postoji?
On je vec jednom promijenio sportsko drzavljanstvo i nastupio u sluzbenoj utakmici za Tursku.
Nema teoretske sanse da opet dobije dozvolu da se vrati igrati kod nas.
Volio bih da biberoglu dodje sa turskom u BiH na utakmicu kvalifikacija da ga pocastimo s tribina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.