FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
56
20%
2. Borbu za Evropu
132
47%
3. Sredinu tabele
50
18%
4. Borbu za opstanak
45
16%

Ukupno glasova: 283

kolezeljovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 17 sep 2025, 20:42

tiagofaria25 je napisao/la:
17 sep 2025, 20:32
Šta je sad sa Krpićem i Radovcem!? Ako raskinu ugovor neće nigdje potpisati do januara, ili drugim riječima, neće raskinut, neće igrat, a bit će na platnom spisku bar do januara. Radovac još jedan Nedin uhljebljeni igrač, odigrao kolko je morao za novi i bolji ugovor i kako ga je potpisao ****.
Trule jabuke su odavno u kanti za smeće ;)
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 sep 2025, 20:42

kolezeljovac je napisao/la:
17 sep 2025, 20:00
AjkulaCekicarka je napisao/la:
17 sep 2025, 19:40
Privih 11 protiv Širokog?
Muftić-
Odinaka, Seedorf, Osmanović, Karamarko-
Milosevic, Sabic-
Cvetanovski, Sosic, Vini-
Rakic

Samo da objasnim Karamarko lijevo jer je ljevak, a od bokova Alic nema adekvatne zamjene
Što plaćamo Obradova ako neće dobiti šansu.Moramo vidjeti ima li kakvog štofa u njemu.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 sep 2025, 20:44

jointunija je napisao/la:
17 sep 2025, 20:42
AjkulaCekicarka je napisao/la:
17 sep 2025, 19:40
Privih 11 protiv Širokog?
Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic

Samo da objasnim Karamarko lijevo jer je ljevak, a od bokova Alic nema adekvatne zamjene
Što plaćamo Obradova ako neće dobiti šansu.Moramo vidjeti ima li kakvog štofa u njemu.
Jucer su Obradov (23) i Zahirovic (17) igrali lijevog beka
Vjerovatno ce Obradov igrati, a Zahirovic biti na klupi
Gojak (18) i Kolic (18) su takodjer bili u prvih 11
Mozda neko od njih bude iznandjenje umjesto Ericka
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 sep 2025, 20:52

Zaiste ne vidim nijedan razlog da Obradov ne počne u prvih 11. Naravno ako je spreman ali tu je štab da to procijeni.

Mi koliko se razumijemo još prošle sezone bismo Odinaku poslali nazad u Afriku.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 17 sep 2025, 20:56

NoDi80 je napisao/la:
17 sep 2025, 20:44
jointunija je napisao/la:
17 sep 2025, 20:42

Muftić-
Milosevic, Sabic-
Rakic

Jucer su Obradov (23) i Zahirovic (17) igrali lijevog beka
Vjerovatno ce Obradov igrati, a Zahirovic biti na klupi
Gojak (18) i Kolic (18) su takodjer bili u prvih 11
Mozda neko od njih bude iznandjenje umjesto Ericka
Apsolutno Obradov, nek se pokaze decko, onu jednu sto je odigrao bio je okej, treba im davati sansu da se pokazu i da mozemo reci da imamo 22 igraca koji mogu zamijeniti jedni druge adekvatno. Napokon imamo neku sirinu, ako neko steka, ima neko drugi da unese energiju na tu poziciju, i treba da se stvara takva atmosfera.

Mozemo i cijelu sezonu odigrati ovako gdje vecinski ganjano i igramo na kontre, ako ce nam to donijeti bodove, gledali smo zadnjih godina kako pokusavamo da umiremo u ljepoti pa se okliznemo i zijanimo glupe golove, pa prospemo bodove, bod u Sirokom je puna saka brade. Vjerovatno cemo kad-tad i zijaniti neku, ali samo treba pokazivati da smo tvrd orah, i naravno kuci da nikom nije svejedno kad dodje :bih:

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 17 sep 2025, 20:58

Preteška je Lištica stadion da debituje kao starter Obradov. Ono što sam ga malo gledao, nije ni sjena Alića.... Ali što Levin kaže da se nas pita Odinaka bi poslije Sloge prošle godine sad bio u Mauritaniji...

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 17 sep 2025, 21:28

Ekipa ja bih isao sam dole hocel neko od vas ic ne znam kakvi su ovi dole zbog sigurnosti i to kontam da grupa nece jer ni konama nisu dali ako je neko iso na koju tribinu da idem ako moze neki savjet hahahaha

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 17 sep 2025, 21:33

Igrače poput Šošića i Cvetanoskog ne smiju klupirati ni puno jače ekipe od Želje

Spoj brzine i tehnike ne smije biti na klupi, a da im pri tome mjesto uzimaju Boljević i Pejić :crazy:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 17 sep 2025, 21:44

Vidim da niko ne spominje Vinija, a momak zaslužuje svaku pohvalu. Kad god uđe ili kad igra, daje 200%. Uvijek je u akcijama, vraća se u odbranu i ono što je meni najdraže – vidi se koliko mu je Željo prirastao srcu.

Realno, možda je trebao biti bivši nakon prošle sezone, ali nešto ga je pogledalo i onda dade onaj gol protiv Veleža. Od tad sve bolje i bolje igra, bukvalno raste iz utakmice u utakmicu. Vidi se da živi za Željezničar i da mu svaka minuta na terenu znači više nego išta.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 17 sep 2025, 21:50

Po meni je Vini do sad pokazao da je puno bolji sa klupe nego kad starta.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 17 sep 2025, 21:55

tiagofaria25 je napisao/la:
17 sep 2025, 21:50
Po meni je Vini do sad pokazao da je puno bolji sa klupe nego kad starta.
:thumbup:

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 17 sep 2025, 21:58

Pa pazite obradov je puno defanzivniji od Alica realno ja da izadjem na teren bio bi defanzivniji od Alica. Sto znaci mozda odinaka bude malo vise gurao na svoju stranu a obradov igra malo defanzivnije . U svakom slucaju ispred obradova na krilu imas cvetanovskog . Bolje je da ostane ista formacija nego da se nesto eksperimentise protiv sirokog.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 sep 2025, 22:39

Željezničar 3:2 Borac / 15.09.2025

Preokret za historiju ali i veliki podsjetnik koliko smo zapravo daleko od titule.

Sad jedan komentar ovako hladne glave i nakon pregledanog snimka utakmice i nakon što se sve nekako sleglo.

Čini mi se da smo pokušali "igrati" protiv Borca. Uzeti posjet i diktirati tempo od samog starta što nije bio slučaj protiv Zrinjskog, Veleža a ni protiv Sloge. To mi govori izbor prvih jedanaest ali i naćin na koji smo ušli u utakmicu. Realno, u prvih 20 minuta i nije to toliko loše izgledalo. Imali smo loptu, i inicijativu, diktirali smo tempo ali bez nekih izrazitih prilika pred golom. Sa druge strane, Borac je zaista pokazao koliko je kvalitetna ekipa i rutinski uspio zaustaviti sve naše pokušaje a kasnije nas i kazniti za vrlo naivne greške u odbrani sa dva gola koja su se realno mogla spriječiti da su pojedini igrači bili na nivou na kojem moraju biti u ovakvoj utakmici.

Prije svega tu mislim na Seedorfa, Lagumdžiju i Alića. Seedorf je djelovao potpuno van fokusa prvo poluvrijeme. Katastrofalna reakcija kod povratne lopte koju mu Vuković krade iz nogu, onda autogol ali i čudna reakcija kod drugog gola gdje se on spušta u neki čudan čučanj i poluvisoka lopta mu prelazi preko glave. Srećom pokazao je da je pravi profesionalac i dozvao se u drugom poluvremenu pa i pobjedu spasio. Sa druge strane, Alić je Hrelji dopustio i previše prostora. Predaleko je stajao i bez dovoljno pritiska pa je ovaj odigrao jedno od svojih najboljih poluvremena. U drugom dijelu mu je stao dosta bliže i agresivnije što se i isplatilo jer se Hrelja više nije vidio na terenu. Ne znam šta je bio suštinski problem. Da li se radilo o potcjenjivanju Hrelje ili strahu od kartona teško je reći ali protiv kona mora biti mnogo agresivniji i čvršći defanzivno. Lagumdžija je posebna priča. Mislim da je pokazao da nije još sazrio kao igrač i da ima mnogo još da nauči. Sigurno talentovan i dobar igrač ali u ovakvim utakmicama ne smije biti viška poteza, bespotrebno izgubljenih lopti i driblinga kao i nervoze. Nakon drugog gola Borca, koji se i desio nakon što je izgubio loptu, se jednostavno ugasio i nije ga bilo nigdje. Vjerovatno se nervoza uvukla ali nadam se da će već u sljedećoj biti na potrebnom nivou. Idemo dalje.

U suštini, odbrana i nije toliko loše stajala koliko je Borac uspio svojim kvalitetom iskoristiti par naših igrača koji nisu bili na nivou. Vrlo dobro pripremljena utakmica sa njihove strane zaista moram da kažem.

Kao što već rekoh, djelovalo mi je da smo se pokušali nametnuti i diktirati tempo međutim ono što se pokazuje ove sezone je činjenica da nemamo dobro pripremljenih rješenja na postavljenu odbranu. Sredina terena uopšte nije postojala, previše se forsirala lijeva strana u napadu i tražio neki individualni potez Boljevića koji je bio prilično izolovan. Na žalost Boljević je već neko vrijeme van pogona i treba shvatiti da i nije u nekom takmičarskom ritmu. Na trenutak mi se učinilo da je ideja probiti lijevu stranu i nekim ubačajem na Rakića i Pejića (koji je ulazio dosta okomito) doći do gola. Međutim, ni Boljević a ni Alić nisu uspjeli uputiti upotrebljiv centaršut ili povratnu loptu. U svemu ovome desna strana je ostala potpuno neiskorištena a mislim da je tu bilo prostora da se nešto napravi.

Sad, može se diskutovati o tome je li to bila dobra odluka ili nije, od izbora prvih jedanaest pa do taktičkih zamisli ali ono što ostaje kao fakat je činjenica da nemamo dovoljno kvalitetnih rješenja u napadu ali imamo i problem kontrole sredine terena svakako. Segmenti igre na kojima se mora ozbiljno poraditi.

Gdje je zapravo došlo do preokreta?! (Po mom mišljenju)

Na poluvremenu su ušli Cveta i Šošić ali Borac je i dalje odlično stajao i nije dozvoljavao neke izrazite prilike i izrađene akcije. I dalje su kontrolisali igru sve do neke 60-te minute. Ono što je, po meni, presudilo je povlaćenje Miloševića u sredinu oko 60-te minute gdje su se on i Lagumdžija zarotirali. Milošević je počeo preuzimati loptu od štopera i biti kreator igre. Od tog momenta mi se učinilo da smo mnogo opasniji ka naprijed i da imamo veću kontrolu sredine. Svaka čast i Danu i Erick-u ali Deni je mnogo iskusniji igrač, igrao na mnogo većem nivou i jednostavno se bolje nosi sa ovakvim utakmicama. Kasnije su još ušli i Vini te Jaganjac i jednostavno smo imali vrlo svjež, mlad, brz i rastrčan napad na već prilično potošenu odbranu Borca.

Ono što me je iznenadilo je da Borac nije pokušao umrtviti igru već je nastavio u istom ritmu. Mislim da je to bila velika pogreška Marinovića ali dobro za nas pa nije.

Ova ekipa definitno ima dobru odbranu i nadam se da se neće prečesto dešavati da imamo ovoliko igrača van fokusa u jednoj utakmici Imamo odličnu i brzu tranziciju iz bloka a evidentno je da smo na dobrom putu da popravimo i realizaciju. Ono na čemu se mora raditi više je kombinatorika u sredini terena, kontrola posjeda ali i na većem broju napadačkih rješenja te na automatizmima u napadu kada se suočavamo sa postavljenom odbranom. Možda da pogledaju par akcija Borca i naćin na koji su probijali naš blok.

Adžem je 100% u pravu kad kaže da imamo vrlo zanimljivu ekipu ali bojim se da nam fali još jedna prava "osmica" u ekipi koja zna stati na loptu i biti kreator napada. Tu me malo Erick iznenadio jer sam to očekivao od njega ali kao da je više fokusiran na defanzivne zadatke ili je takva instrukcija. Teško je reći. Također, đaba ti napadač ako nema kvalitetnih lopti. Realno i najbolji bi se utopio u prosjek.

Suma sumarum

Realno, Borac je bio bolji (po meni, najbolja ekipa u ligi) i možda ih dobro analizirati da se vidi u kojem pravcu treba krenuti. Ono što ja lično mogu primjetiti je da je dobar dio ekipe (vrlo bitni igrači) već duže na okupu (Savić, Hrelja, Vuković, Grahovac, Herera) i to je definitivno put kojim treba ići tako da ja od ove ekipe koju sad imamo, prva stvari očekujem tek u drugom dijelu sezone jer potrebno je vrijeme. Previše smo mijenjali. Međutim, i kao takav nije nepobjediv isto kao što nismo ni mi. Samo treba dati podršku štabu i ekipi i pustiti ih da rade jer po onome što se priča itekako se radi i kolektivno i individualno.

Što se tiče same utakmice, drago mi je zbog nekoliko stvari :
- Što je Odinaka odigrao perfektnu utakmicu. Vukovića pojeo.
- Što je Jaganjac ušutkao mnoge kritičare koji su zaboravili da je on važio za jednog od najvećih talenata naše škole.
- Što je Šošić ušutkao mnoge i pokazao samo dio onoga što mislim da može.
- Što je Muftić po ko zna koji put pokazao da je najbolji sa svim svojim manama.
- Drago mi je zbog Adžema jer je on trener koji neće nika i ni pred kim skinuti gaće. Bio to Borac, Zrinjski ili neka druga ekipa. Bit će tu i klizanja i poraza ali ono što je sigurno je da će tim momcima usaditi želju za pobjedom i inat bez obzira protiv koga da igraju.

Velika pobjeda ali i veliki pokazatelj na čemu ova ekipa treba da radi.

Za kraj
Zamolio bih sve one koji dođu na utakmicu i ne mogu se kontrolisati da bacaju predmete na teren, da skandiraju **ij **tnika, da se penju po ogradama i prijete igračima i sudijama da ne dolaze na utakmice ako i najmanje vole Želju. Nijedan stadion nije suspendovan zbog baklji ali zbog gađanja igrača i rasističko/fašističkog navijanja jeste. I da, psovanje vlastitim igračima i treneru ostavite za kraj utakmice da se ne morate posipati pepelom na kraju.

Izvinjavam se na dugom postu ali eto nisam odavno.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 17 sep 2025, 22:57, ukupno mijenjano 2 puta.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 17 sep 2025, 22:48

Odlicna analiza, ali molim te, ispravi taj rezultat, ne kvari nam ugodjaj :urnebes:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 sep 2025, 22:51

Paromlinac je napisao/la:
17 sep 2025, 22:48
Odlicna analiza, ali molim te, ispravi taj rezultat, ne kvari nam ugodjaj :urnebes:
Hahaha, hvala na digresiji. Možda već sljedeća u BL bude 2:3, naravno za nas. :D

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 sep 2025, 00:54

Obradov je dosao iz ekipe koja je skoro ispala iz federalne lige. Takvi igraci fizicki ne mogu izdrzati, tehnicki nisu kvalitetni i koliko god vi mene ovdje prije par mjeseci uvjeravali da ce biti nesto od njega, kako vrijeme prolazi valjda vam je jasno da nece. Niko sretniji od mene da on upise 20 asistencija, ali ne moze. I to nije samo Obradov, nego velika vecina igraca iz federalne se pokazu kao flop. Vazda jedan od najboljih igraca federalne, a svi znate kakav je bio u pl.
Skauting nam je nikakav i samo zali Boze vremena koje nam potrose pojedini igraci koji dodju na probe, ali popravit ce se i to aBd.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 sep 2025, 02:07

Opet gledam izvjestaj, kakva atmosfera,koreografija, svi u jedan glas! Rijetko ko ovo ima. Iz godine u godinu rastemo, steta sto su igraci bez podrske na Pecari sigurno bi veliki broj otisao. Usudio bi se reci na momente i bolja atmosfera nego na evropskim tekmama.
Fk Željezničar.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 18 sep 2025, 09:56

Nema nas u lištici. Šatro imaju nekakve radove.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 18 sep 2025, 10:13

:!:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 18 sep 2025, 10:33

Znaci posle odluke o ubacivanju ljudi u 40oj minuti i izbacivanju u 70oj nova odluka je da vise ne trebaju ni dolazit gostujuci navijaci :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, lakilone, TefalTava, ZeljeznicarUberAlles i 29 gostiju.