Premijer liga BiH - aktuelno

zeljovolimte
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la zeljovolimte » 17 sep 2025, 16:22

Nista manje zlo nije Zrinski..

Samo eto natovarili su se Borcu. Imaju sudjenje mozda i bolje nego Borac.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 sep 2025, 16:28

Pact1921 je napisao/la:
17 sep 2025, 15:56
Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 15:43
Nema apsolutno niko nigdje nikakav razlog da ne dozvoli gostujucim navijacima 5% kapaciteta. To im je obaveza. Nikakvi radovi ne smiju biti izgovor ni jednom kubu da odvoji 5% gostujucum navijacima.

Ja da se pitam nikad ni igraci ne bi otisli na utakmicu koju je zabranjeno navijacima. Nek pisu 3-0 **** im njihov fudbal majku.

A to stanje ce se popraviti kad se navijaci okrenu protiv svog kluba jer nije obezbjedjeno gostima ono sto im pripada. Ali jok bolje odma planove kovat kako sprijeciti i njima da dodju u nas.
A sta je bilo one sezone kad su manijaci bili na istoku a navijaci veleza na sjeveroistoku kao gosti . Tada je bio zabranjen jug zbog desavanja na derbiju utakmicu ranije . Odmah je bilo bacanje predmeta sa jedne strane na drugu . Dajte nek se saceka dok se jug sagradi pa onda nek dolazi ko hoce a ovako je samo zaljenje samo da bi se zalilo .
Nista posebno nije bilo, bilo je puno gorih situacija od te sa drugim grupama i kad su Manijaci bili na jugu, pa su gosti opet dolazili.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 17 sep 2025, 16:29

Jbg bolje se tuc po gradu i pisat po forumu nego izbacit savez napolje. Najpi*kastiji narod na svijetu trenutno. Opanci se popapucili i sve im dobro, samo nek se ne puca. Pu kako smo gadni.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 sep 2025, 16:43

Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 16:28
Pact1921 je napisao/la:
Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 15:43
Nema apsolutno niko nigdje nikakav razlog da ne dozvoli gostujucim navijacima 5% kapaciteta. To im je obaveza. Nikakvi radovi ne smiju biti izgovor ni jednom kubu da odvoji 5% gostujucum navijacima.

Ja da se pitam nikad ni igraci ne bi otisli na utakmicu koju je zabranjeno navijacima. Nek pisu 3-0 **** im njihov fudbal majku.

A to stanje ce se popraviti kad se navijaci okrenu protiv svog kluba jer nije obezbjedjeno gostima ono sto im pripada. Ali jok bolje odma planove kovat kako sprijeciti i njima da dodju u nas.
A sta je bilo one sezone kad su manijaci bili na istoku a navijaci veleza na sjeveroistoku kao gosti . Tada je bio zabranjen jug zbog desavanja na derbiju utakmicu ranije . Odmah je bilo bacanje predmeta sa jedne strane na drugu . Dajte nek se saceka dok se jug sagradi pa onda nek dolazi ko hoce a ovako je samo zaljenje samo da bi se zalilo .
Nista posebno nije bilo, bilo je puno gorih situacija od te sa drugim grupama i kad su Manijaci bili na jugu, pa su gosti opet dolazili.
Daj mi jedan primjer gore situacije u poslijeratnoj historiji Želje. Jedini koji postoji je dolazak navijača Borca kada su Manijaci bili na sjeveru. Slobodno provjeri kako je to završilo. Pritom,brojnost lešinara je bila takva da je policija mogla iskontrolisati situaciju da ne bude vecih posljedica.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 17 sep 2025, 16:50

Rodjeni81 lupa gluposti i ne zna sta prica, on bi nesto da se pita grob te **** oni navarili kavez i spojili neke skele i rekli evo gostujuca tribina
Curva Sud

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 17 sep 2025, 16:52

Vozdra raja. Nisam mislio uopšte pisati na forumu, ali sam redovno čitao i sad je vidim krenula tema oko derbija koji dolazi, odnosno (ne)dopuštenja HZ-a na Grbavici.

Iskreno meni kao čovjeku koji voli ovaj grad, koji voli derbi, navijačka prepucavanja i rivalstvo s Pitarima je krivo kada je derbi, a HZ nije na Grbavici. To je izuzetan osjećaj, pogotovo kako sam se prebacio s juga na simpatizertske tribine pa slušam preglasavanja juga i sjevera. To je derbi, to je spektakl. Međutim, za ovaj derbi prvi ja nisam za dolazak Hordi na Grbavicu. Nije važno da li bi dobili 200, 300, 1000 karti. Problem je skučenost i ono najvažnije preblizu bi bile navijačke skupine. Ko garantuje da ne bi bilo bar gađanja sa istoka prema Sjeveroistoku(zdenci)? O Sjeverozapadu zaboravite, MUP ne da, a i da dozvoli prerizično je radi samog zapada.

A prvi naš klub pa i svi klubovi koji imaju ozbiljne stadione i navijačke skupine trebaju imati više obzira o brojnosti i dozvoljavanju kao i odnosu prema gostujućim navijačima.

Lijep pozdrav
Zadnja izmjena: kolezeljovac, dana/u 17 sep 2025, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

epidemijaZ
Kontakt:

Post Postao/la epidemijaZ » 17 sep 2025, 16:53

WeekendOffender je napisao/la:
17 sep 2025, 16:15
Moze elaboracija forumskih strucnjaka za ovaj crveni karton? :D
Cist crveni :kafa:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 sep 2025, 16:54

imekorisnicko je napisao/la:
17 sep 2025, 16:43
Rodjeni81 je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Daj mi jedan primjer gore situacije u poslijeratnoj historiji Želje. Jedini koji postoji je dolazak navijača Borca kada su Manijaci bili na sjeveru. Slobodno provjeri kako je to završilo. Pritom,brojnost lešinara je bila takva da je policija mogla iskontrolisati situaciju da ne bude vecih posljedica.
Pa bio ti je sa ultrasima belaj puno veci nego sa RA kad su Manijaci bili na Istoku.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 sep 2025, 16:58

Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 16:54
Rodjeni81 je napisao/la:

Pa bio ti je sa ultrasima belaj puno veci nego sa RA kad su Manijaci bili na Istoku.
Prvo,ja RA nisam ni naveo ko primjer.
Drugo, ne vidim kako to što je bio belaj ide u prilog tvojoj tezi.
Treće, nijedna druga utakmica nije usporediva sa ovom, niti jedna navijačka grupa sa hz na grbavici. Tu je i u normalnim okolnostima sve na rubu incidenta konstantno.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 sep 2025, 17:04

17 sep 2025, 16:50
Rodjeni81 lupa gluposti i ne zna sta prica, on bi nesto da se pita grob te **** oni navarili kavez i spojili neke skele i rekli evo gostujuca tribina
Pa vidis kad se nas klub odlucio da se pravi juzna tribina i kad su srusili montaznu navijaci su se pobunili i natjerali klub da obezbjedi gostima dolazak. Bio je i bojkot RA zbog toga. Zbog tog pritiska navijaca su u zurbi i sklepali samo da mogu doci pa je izgledala kako izgleda. A vidis mogli smo se usutiti i da nema gostujucih dok se tribina ne napravi.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 sep 2025, 17:11

17 sep 2025, 16:58
Rodjeni81 je napisao/la:

Treće, nijedna druga utakmica nije usporediva sa ovom, niti jedna navijačka grupa sa hz na grbavici. Tu je i u normalnim okolnostima sve na rubu incidenta konstantno.
Pa sta me onda ti citiras i pitas da ti dam primjer gore situacije od te sa RA. Ja sam ti dao primjer gore situacije.
Ide u prilog mojoj tezi jer mi je Pact naveo tu situaciju sa RA jer su Manijaci bili na Istoku, a ja mu rekao da nema veze gdje su Manijaci i da je od te smjesne situacije sa RA bilo gorih stvari i kad su Manijaci bili na jugu.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 sep 2025, 17:16

Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 17:11
Rodjeni81 je napisao/la:

Pa sta me onda ti citiras i pitas da ti dam primjer gore situacije od te sa RA. Ja sam ti dao primjer gore situacije.
Ide u prilog mojoj tezi jer mi je Pact naveo tu situaciju sa RA jer su Manijaci bili na Istoku, a ja mu rekao da nema veze gdje su Manijaci i da je od te smjesne situacije sa RA bilo gorih stvari i kad su Manijaci bili na jugu.
Opet ponavljam nisam trazio goru situaciju od te sa RA jer ta nije nije bila nesto spektakularno losa. Trazio samo goru od situacije sa lesinarima koja je bila najgora do sad.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 sep 2025, 17:23

17 sep 2025, 17:16
Rodjeni81 je napisao/la:

Opet ponavljam nisam trazio goru situaciju od te sa RA jer ta nije nije bila nesto spektakularno losa. Trazio samo goru od situacije sa lesinarima koja je bila najgora do sad.
Haj ti kralju jos jednom procitaj sta se pisalo pa polako skontaj gdje si djelno.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 sep 2025, 17:25

Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 17:23
17 sep 2025, 17:16
Rodjeni81 je napisao/la:

Haj ti kralju jos jednom procitaj sta se pisalo pa polako skontaj gdje si djelno.
Slobodno ucini isto

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 17 sep 2025, 17:29

Sloga samo zna odigrati dobro protiv Zelje i Sarajeva

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 sep 2025, 17:41

Hrammm1921 je napisao/la:
17 sep 2025, 17:29
To je njima cilj postojanja.
Zavrsit ce u kantonalnoj kroz nekoliko godina
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2025, 17:46

Ne, nego su Zeljo i Sarajevo godinama pizde i jadnici protiv Sloge.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 17 sep 2025, 17:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
17 sep 2025, 17:41
To je njima cilj postojanja.
Zavrsit ce u kantonalnoj kroz nekoliko godina
Kako će završiti u kantonalnoj ??? U genocidnom entitetu nema KANTONA !!!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 17 sep 2025, 17:51

Rodjeni81 je napisao/la:
17 sep 2025, 17:04
17 sep 2025, 16:50
Pa vidis kad se nas klub odlucio da se pravi juzna tribina i kad su srusili montaznu navijaci su se pobunili i natjerali klub da obezbjedi gostima dolazak. Bio je i bojkot RA zbog toga. Zbog tog pritiska navijaca su u zurbi i sklepali samo da mogu doci pa je izgledala kako izgleda. A vidis mogli smo se usutiti i da nema gostujucih dok se tribina ne napravi.
Neupucen si i volis pitare vise nego sebe meni se cini. Normalno da svi zelimo obe navijacke grupe na stadionu ALI NEIZVODIVO JE U OVOM TRENUTKU DA HORDE DODJU.

Prvo sto bi dobili max 500 karata. Drugo ne mogu na sjeveroistok zbog Manijaka na istoku nego trebaju na sjeverozapad. A na sjeverozapad ne mogu doci ni sa jedne strane da to nije prerizicno za organizovati. Ukoliko bi i bili na sjeverozapadu morali bi bukvalno doci 4-5 sati ranije (zbog MUPa, a gdje je tu pamet?). Trece, rivalitet se zna sa obe strane i sigurno bi bilo nereda u toj blizini.

Nije isto kad dolazite vi kao ugasena wanna be navijacka skupina koja je realno nikakav faktor i kad je rijec o dvije najvece skupine u drzavi. Godinama unazad vidimo koliko derbiji postaju nasilniji i ovaj ne treba biti povod da se desi neka glupost.

Svi normalni ljudi razumiju ovo pa tako i vecina pitara. Nije glup razlog zasto nece doci kao npr sto je nama ogranicen broj karti na kosebu zbog "statike tribine" nego fakat imas validan razlog zasto ce ovaj derbi proci bez gostiju.

Nadati se da ce derbiji u buducnosti biti opet sa 2k pitara na grbavici (sto ce biti 15ak% kapaciteta) pa se nadam da cemo i mi na kosevu dobiti jug i jugozapad 5000 (sto je 15ak% kapaciteta koseva)

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 17 sep 2025, 18:01

17 sep 2025, 16:15
Moze elaboracija forumskih strucnjaka za ovaj crveni karton? :D
Kratko i jasno, bio je zuti.
Cfc
Hskz

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Evander, lakilone, Redfire16, Tuce11 i 14 gostiju.